Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משני קטן בין 60-70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

ברשותי רכב חברה עיקרי שמתבצעות בו רוב הנסיעות.

אני מחפש רכב לאישתי, אנחנו כרגע זוג אבל הפלוס אחד (ב"ה) בדרך ואנחנו מחפשים רכב קטן שימש לנסיעה יומיומית של לערך 20-25 ק"מ.

בגלל שהפלוס אחד עדיין לא נוכח עדיין לא רכשנו עגלה ולכן אני לא בטוח אם רכבי מיני דוגמאת קיה פיקאנטו \ סוזוקי אלטו יוכלו להכיל בצורה נוחה עגלה כזו או אחרת.

אני מוכן להשקיע עד 70 אלף ש"ח אך כמובן שאעדיף להשקיע פחות מכך - באיזור ה-60K.

העדיפות לרכב החדש:

א. קטן (מאזדה 3, טויוטה קורולה ושות' מאוד גדולות לאישתי).

ב. בטוח כמה שיותר.

ג. אמין כמה שיותר (אין לי זמן להתעסק במוסכים כל היום) ולכן הצרפתיות לא באות בחשבון.

ד. בגאז' סביר שיוכל לאכלס עגלה.

ה. תחזוקה זולה יחסית.

חשבתי על קיה ריו (דגמים חדשים היפים יותר), סוזוקי סוויפט, סקודה פאביה, פורד פיאסטה.

- אני קצת לא מכיר את קיה וההיסטוריה שלה ובגלל שאני לא יודע אם הרכב אמין או לא לאורך זמן אני קצת סולד מהיצרן הזה.

מה דעתכם? איזה רכב מומלץ יותר או פחות?

האם לקחת בחשבון את הפונטו למרות שהוא רכב מועד לפורענות ?

האם לקחת בחשבון רכב עם גיר רובוטי כפול מצמדים או שזה רכב שיהיה לי בעיה למכור אותו גם כן? (ישראלים חוששים מגיר רובוטי אחרי הכל).

האם כדאי להתגמש קצת ולקחת רכב מטרייד מוביל יד 1 מפרטי או לחילופין לחסוך כמה שקלים ולקחת רכב מליסינג?

תודה על העזרה.

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

סוויפט נופלת על סעיף בגאז', סקודה על סעיף בטיחות (ואולי גם אמינות).

בקאיה לא נסעתי, אך היא מרווחת ויש לה גירסא מאובזרת למדי.

הפיאסטה נוחה מאוד, בטיחותית ואיכותית.

מבחינת מרווח ובגאז' היא נופלת מהקיה.

שתיהן יחסית כבדות ולא נחשבות מהחסכוניות (מנועי 1.4 וגיר אוטומטי פשוט 4 הילוכים), אבל סביר להניח שלתנאי שימוש של נהגים "רגילים" הם יספיקו כל עוד לא מדובר בסביבה הררית במיוחד.

לא הייתי חושש מקיה, הוא יצרן מאוד מצליח בארץ ובעולם, הוא חלק מקונצרן יונדאי שגם מצליח בארץ ובעולם ונותן אחריות ארוכה מאוד על המוצרים.

לפונט גיר רובוטי רגיל, היא חסכונית, אבל טיפה מיושנת, היא גם נדירה יותר ובאופן כללי יש לי תחושה שהפשרות שהיא תדרוש לא ישתלמו לכם ספציפית (כמות נסועה נמוכה).

הייתי מוסיף לרשימה את היונדאי I20, אחות של הקיה, מכונית שעונה לכם על הדרישות.

לך תקבל הצעות מחיר על מכוניות ואז תחליט.

פורסם

רכב מיני (פיקנטו, אלטו ושות') לא נוח לשימוש עם עגלת ילדים. אפשרי, אבל לא נוח. מה גם שרמת הבטיחות של האלטו אינה מהגבוהות בשוק.

מהניסיון שלנו (שנתיים ומשהו) עם ריו צורה חדשה, הרכב אמין לחלוטין. שום תקלה (אלא אם מצבר שנגמר נקרא תקלה בשבילך). תא המטען גדול ועגלה תיכנס שם בלי שום בעיה. קח בחשבון שצריכת הדלק לא מאוד מרשימה, הביצועים עצלים והראות החוצה בעייתית (החלונות קטנים מאוד).

אני מתפלא על עומר שלא הציע הונדה ג'אז. זה ה-רכב האידיאלי לאור הדרישות שלכם. בכלל, מרכב מיקרו-וואן הוא המומלץ ביותר לדעתי לאור הדרישות שלכם. אם התקציב היה קצת יותר גבוה הייתי מציע גם טויוטה ספייס-ורסו, אבל לדעתי לא תמצאו בתקציב הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום ותודה על תגובתכם,

אני חייב לציין קודם כל שאני מחפש רכב שיהיה לא קטן \ סביר אלא שיהיה גם סחיר ובמיוחד משהו שלא יאבד מהערך שלו.

לדוגמא, הייתה לי מאזדה 3 והרכב נחשב סחיר מאוד מאוד, הבעיה: חב' הליסינג שחטו את השוק ואת הרכב הזה ולכן לא ניתן למכור את הרכב במחיר שמתקרב למחירון וזה עוד רכב שהיה שמור מאוד מאוד מאוד נקי מתאונות וק"מ סביר.

לכן לצורך העניין I20 לא על הפרק,

א' כיוון שיש לה צריכת דלק כמו של מאזדה 3 (יש לחבר שלי אחת כזו היא עושה 1:11).

ב' כיוון שהרכב הזה הולך להיות המאזדה הבאה - השוק פשוט מוצף ביונדאי וכל מי שרוכש יונדאי היום יתקשה מאוד למכור את הרכב שלו במחיר סביר בעוד שנה\שנתיים\שלוש.

הונדה ג'אז יכולה לבוא בחשבון הבעיה שאישתי נורא תירתע מהעיצוב שלה כי היא דיי מרובעת.

ואגב, אם כבר קיה ריו אז כבר הקיה ריו 5 דלתות (יש לך 4 דלתות או 5?) ואפרופו עגלה שדיברת עליה אז זו כנראה תהיה ה"בייבי ג'וגר" 4 גלגלים כך שאם יש פה מישהו שיש לו את העגלה הזו ורכב קטן אשמח לדעת עד כמה קטן הרכב בו העגלה הזו נכנסת בצורה נוחה.

תודה על העזרה!

un4get

פורסם

הסחירות היא פרמטר בעייתי ביותר. אין לך מושג איך השוק ישתנה בעוד כמה שנים והמוניטין של דגם או יצרם יכולים להשתנות תוך תקופה קצרה יחסית. לכן השיקול של סחירות לא רלונטי אלא אם אתה מתכוון להחליף רכב כל שנה-שנתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הריו אצלנו היא מדגם ה-5 דלתות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430603&highlight=%D7%A7%D7%99%D7%94+%D7%A8%D7%99%D7%95

אני לא מבין בעגלות ילדים אבל ההיגיון שלי אומר שרכב עולה יותר כסף מעגלה, אז עדיף להתאים את העגלה לרכב ולא את הרכב לעגלה. אבל היי, זה רק אני...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניסאן נוט בתוך העיר 1-12 מחוץ לעיר 1-16,7 יספק אותכם מכל ההיבטים

יש את הSX4 של סוזוקי יש אותה לחבר שלי אני לא בטוח שנכנסת שם עגלה יש להם את הדגם של ה5 דלתות

ב4 דלתות יכנסו 3 עגלות קניות חודשיות ועוד מה שתרצה להעמיס יש שם תא מטען ענק

הסוזוקי אוכלת דלק כמו הנוט אולי אפילו קצת יותר חסכונית אבל בדגם 4 דלתות או בנוט תפטור את הכל

פורסם
הסחירות היא פרמטר בעייתי ביותר. אין לך מושג איך השוק ישתנה בעוד כמה שנים והמוניטין של דגם או יצרם יכולים להשתנות תוך תקופה קצרה יחסית. לכן השיקול של סחירות לא רלונטי אלא אם אתה מתכוון להחליף רכב כל שנה-שנתיים.

בדיוק התפרסמה אתמול כתבה בנושא (אני לא יכול לשים לינק אבל תחפש בדה מרקר כתבה עם הכותרת: המכונית המשומשות שתמכרו הכי מהר ואלו שלא תצליחו להיפטר מהן)

מהכתבה:

"מכוניות מיני ומיניוואנים שמרו טוב יותר על ערכם, קיה נמכרה במחיר הקרוב למחירון, את סיטרואן C4 לקח 66 יום למכור ובאיזה עיר הנשים קונות הכי הרבה כלי רכב"

פורסם

מה דעתכם טויוטה אוריס 2008 מפרטי גיר רובוטי?

נסעתי עליה דווקא סבבה הגיר הרובוטי ונראה שצריכת דלק ממש טובה

שווה לגעת בה או שיש לה מחלות?

הוא רוצה 58 לפני התמקחות

un4get

פורסם

חיפשתי רכב בדיוק כזה לאישתי רק עם מגבלת רוחב למושב אחורי.

יונדאי I30 או התאומה שלה קיה סיד (דגם קצר שניהן) הינן מומלצות ביותר.

אמינות,רמת אבזור, סחירות, תחזוקה, גודל ומרווח פנימי ועדיין רכב יחסית קטן.

המלצה -

1.לך למגרש ותראה את האפשרויות השונות.

אם איני טועה ישנם עשרות דגמים בטווח שביקשת עם סטייה של מחיר לשנתונים.

2. תגדיר במדויק מהם הדרישות (תקציב, תא מטען,אמינות,בטיחות, גודל וכל מה שרלוונטי) ואז תתמקד ב3 דגמים.

בהצלחה!

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

לקנות מכונית מקטגורית I30/אוריס/SX4, לדעתי, הוא מהלך מיותר.

בתור רכב שני שאמור לקחת מבוגר+ילד (גם 2 ילדים) אין צורך בגודל הנוסף, נכון בשל נסועה נמוכה ההבדל בעלויות הדלק לא יהיה משמעותי, אבל בקטגורית הסופר מיני תוכל לקנות רכב חדש בשנה-שנתיים ולהינות מרכב חדיש (אולי אפילו עוד באחריות), שאז גם יש סיכוי טוב יותר לאמינות ובטיחות.

אם הגיר הרובוטי לא הפריע לך אתה יכול לבדוק את היאריס הרובוטית (אמורה להיות זולה יחסית), אינני מכיר אותה מספיק טוב, אך זכור לי שהיא נמכרה אך ורק עם 4 כ"א....

הג'אז אכן מכונית מצויינת, מרווחת, חסכונית ובטוחה, אבל יקרה באופן, אולי לאור החיבה לגיר רובוטי תוכל למצוא אחת רובוטית (2009-2011) במחיר שפוי יחסית למכונית הזאת.

פורסם
בדיוק התפרסמה אתמול כתבה בנושא (אני לא יכול לשים לינק אבל תחפש בדה מרקר כתבה עם הכותרת: המכונית המשומשות שתמכרו הכי מהר ואלו שלא תצליחו להיפטר מהן)

מהכתבה:

"מכוניות מיני ומיניוואנים שמרו טוב יותר על ערכם, קיה נמכרה במחיר הקרוב למחירון, את סיטרואן C4 לקח 66 יום למכור ובאיזה עיר הנשים קונות הכי הרבה כלי רכב"

זה העבר. לא אומר כלום על העתיד. שוק הרכב דינמי מאוד, ומה שנכון ל-2013 לא בהכרח יהיה נכון ב-2014, קל וחומר ב-2018.

פות"ש - קרוב לודאי שכל סופרמיני, במיוחד אלה עם תא המטען הקצת יותר גדול יתאימו לך. מסה לחפש מכונית סופרמיני עם תא מטען נפרד (מה שנקרא במקומותינו "משפחתית קטנה" - זו לא משפחתית), בסגנון של האקסנט, ריו, מאזדה 3 סדאן ודומותיהן.

הוזכרה ה-SX4 - מכונית מצויינת, אבל לטעמי חוסר אפשרות ביטול כרית האויר הימנית פוסלת אותה למשפחות עם תינוקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק זו הסיבה שלא סגרתי היום על SX4 למרות שהציעו לי אפשרות לנתק את כרית האוויר לצד הנהג באמצעות ניתוק הפיוז.

סרבתי בתוקף כיוון שקודם כל זה לא בטיחותי בעלעיל ובנוסף אני לא יודע אם זה תופס מבחינת הביטוח וכמובן שאני לא יודע איך שאר מערכות הרכב יתפקדו במצב כזה אזי ירדתי מהנושא.

הטויוטה הרובוטית הייתה לדעתי התמורה הכי טובה למחיר הבעיה היא כזו:

1. אמרו לי לא לגעת ברובוטית רגילה לא כפולת מצמד כיוון שהנסיעה לא כזאת נוחה - נסעתי, לא סוף העולם.

2. אמרו לי לא לגעת בה כיוון שהגיר שלה דורש תחזוקה (משהו כל 20K ק"מ צריך לעשות חידוש גיר שעולה משהו כמו 1000 ש"ח ?).

3. אמרו לי שאם סבלתי מהמכירה של המאזדה ושחטו אותי במחיר אזי על רכב רובוטי שקשה מאוד למכור ישחטו אותי עוד יותר.

אני לא מכיר היסטוריה של רובוטי, יש תקלות מיוחדות ?

למישהו היה רכב כזה ויכול לתת חוו"ד על התחזוקה?

תודה !

un4get

פורסם

היי,

היינו בדיוק באותה התלבטות, אנחנו זוג צעיר שכבר 3 שנים משתמש רק ברכב חברה.

התקדנו בסופר מיני עקב חסכון בדלק ואחזקה וכי אין סיבה אמיתית לרכב גדול יותר.

אנחנו בחרנו בפיאסטה הידנית, אומנם אני רכשתי יד שניה כי הייתה עסקה הגיונית יותר, אך ניתן להכניס בצקציב חדשה, היה וידני חא בא בחשבון בכלל שים לב כי הגיר האוטומטי בפיאסטה יד שניה כולל רק 4 הילוכים שאנחנו קצת לא התחברנו.

בנוגע לנושא העגלה, אנחנו רכשנו שתי עגלות, אחת מסיבית שכוללת אמבטיה( כי אישתי התעקשה על אמבטיה) וטיולון פרימיום בוגבו בי, שלא תופס ולו חצי מהבגאז של הפיאסטה ומשאיר המון מקום לשאר הדברים.

• תוכן חדש...