Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

האוטו שלי היה מעורב בתאונת שרשרת בזמן שחנה בחניון ציבורי.

הגעתי בבוקר החנתי בין 2 מכוניות. נהג הגיע לחנות בחניון כמו כן ובטעות נכנס ברכב שחנה לידיי במהירות גבוה והאוטו שהוא פגע בו נהדף על הרכב שלי.

השאלה היא אם בסופו של יום אני תובע את הרכב הראשון שנכנס ברכב השני שנכנס בי?

או ישירות את הרכב השני?

חשוב לציין שהנהג של הרכב שנכנס בי כלל לא היה ברכב ולמזלי גם אני לא.

תודה.

פורסם

אתה תובע את הרכב שפגע בך בלבד. חברת הביטוח שלו תדע לגלגל את זה לנהג שפגע בו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אתה תובע את הרכב שפגע בך בלבד. חברת הביטוח שלו תדע לגלגל את זה לנהג שפגע בו.

אני מבוטח והנציגות שדיברתי איתן בטלפון אמרו שאני צריך לתבוע את הרכב הראשון שפגע ולא את הרכב שפגע בי ישירות(אין להן מושג על מה הן מדברות?)

שאלה נוספת בנוגע לסוגייה, הן הציעו לי בביטוח ללכת למוסך הסדר של החברת ביטוח של הרכב הראשון שפגע וגם לבקש שמאי הסדר דרכם (ואז בעצם אין את הסיבוך עם הצ'קים והכל) תחת החברת ביטוח של הנהג שפגעה בי יש מוסך מורשה ששמה אני מטפל באוטו.

השאלה היא אם אני לא תובע את הנהג שפגעה בי אז כל הדבר הזה כלל לא רלוונטי לא?

פורסם

אתה מתקן את הרככב במוסך המקובל עליך. את עלות התיקון קובע השמאי שמגיע לבדוק את הרכב (כמובן בשיתוף הפחח), והביטוח של הרכב האשם משלם. למעשה ההליך הוא בדרך כלל שאתה משלם תמורת התיקון בצ'ק דחוי ל-60 או 90 יום, והצ'ק (או ההעברה הבנקאית) מהביטוח מגיע לקראת תאריך החיוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה מתקן את הרככב במוסך המקובל עליך. את עלות התיקון קובע השמאי שמגיע לבדוק את הרכב (כמובן בשיתוף הפחח), והביטוח של הרכב האשם משלם. למעשה ההליך הוא בדרך כלל שאתה משלם תמורת התיקון בצ'ק דחוי ל-60 או 90 יום, והצ'ק (או ההעברה הבנקאית) מהביטוח מגיע לקראת תאריך החיוב.

השאלה אם אני מחליט ללכת למוסך מורשה במקום למוסך הסדר יש תשלום שאני צריך לשלם לחברת הביטוח?

או שאין לי כלל שום תשלום מכיוון שצד ג' של הפוגע מכסה את זה?

פורסם

שלוש אפשרויות:

1. אתה תובע את הביטוח שלך - במצב זה יש למוסך הסדר יתרון מבחינה זו שההשתתפות העצמית יותר נמוכה.\

2. יש לך ביטוח שבבהסדר עם מוסך מורשה יבואן - אתה מרויח משני העולמות, גם מוסך מורשה וגם השתתפות עצמית מופחתת.

3. אתה כלל לא תובע את הביטוח שלך - אלא את הביטוח של הרכב הפוגע (את הפעולות עצמן יעשה סוכן הביטוח שלך). אתה מכניס את הרכב למוסך ומקבל אותו לאחר תיקון, מפקיד צ'קים דחויים ונותן לאנשי הביטוח לעבוד, כעבור 2-3 חדושים תקבל חהביטוח של הפוגע צ'קים בסכום זהה לצ'קים שנתת למוסך. כל לא תשלם השתתפות עצמית כלשהי. במקרה זה אתה בוחר את המוסך המקובל עליך, ההשתתפות העצמית משולמת על ידי הנהג הפוגע לחברת הביטוח בה הוא מבוטח.

כמובן שאפשרות 3 היא העדיפה. הבעיה היא אם לפוגע אין ביטוח צד ג', כאשר אז עליך לתקן את הרכב על חשבונך או להפעיל את הפוליסה שלך, ואז לתבוע את הנהג הפוגע על נזגיך (השתתפות עצמית, הה"ת וכו'), הליך שעלול לקחת די הרבה זמן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלוש אפשרויות:

1. אתה תובע את הביטוח שלך - במצב זה יש למוסך הסדר יתרון מבחינה זו שההשתתפות העצמית יותר נמוכה.\

2. יש לך ביטוח שבבהסדר עם מוסך מורשה יבואן - אתה מרויח משני העולמות, גם מוסך מורשה וגם השתתפות עצמית מופחתת.

3. אתה כלל לא תובע את הביטוח שלך - אלא את הביטוח של הרכב הפוגע (את הפעולות עצמן יעשה סוכן הביטוח שלך). אתה מכניס את הרכב למוסך ומקבל אותו לאחר תיקון, מפקיד צ'קים דחויים ונותן לאנשי הביטוח לעבוד, כעבור 2-3 חדושים תקבל חהביטוח של הפוגע צ'קים בסכום זהה לצ'קים שנתת למוסך. כל לא תשלם השתתפות עצמית כלשהי. במקרה זה אתה בוחר את המוסך המקובל עליך, ההשתתפות העצמית משולמת על ידי הנהג הפוגע לחברת הביטוח בה הוא מבוטח.

כמובן שאפשרות 3 היא העדיפה. הבעיה היא אם לפוגע אין ביטוח צד ג', כאשר אז עליך לתקן את הרכב על חשבונך או להפעיל את הפוליסה שלך, ואז לתבוע את הנהג הפוגע על נזגיך (השתתפות עצמית, הה"ת וכו'), הליך שעלול לקחת די הרבה זמן.

במקרה הנ"ל יש לרכב הפוגע צד ג' ככה שנראה לי שהאפשרות השלישית היא העדיפה כפי שצינת.

רק חשוב לי לוודא אם באמת אני תובע את הרכב שפגע בי ישירות או את הרכב שנכנס ברכב שפגע בי כל אחד אומר לי תשובה שונה ואת האמת, אני קצת מבולבל.

ושאלה נוספת בנוגע לשמאי רכב, אם אני מביא שמאי שלא מהסדר חברת הביטוח "מחזירה" את הכסף גם עבור השירות שלו?

פורסם

לגבי השמאי - הוועץ בסוכן הביטוח שלך. במספר ארועים שהיו לי בשנים מאחרונות - כולם מצבים שבהם פגעו בי מאחור בצומת - השיטה היתה "שגר ושכח": הכנסתי את הרכב למוסך, הודעתי לסוכן הביטוח ולאחר 48 שעות באתי לקחת את הרכב המתוקן.

פורסם
לגבי השמאי - הוועץ בסוכן הביטוח שלך. במספר ארועים שהיו לי בשנים מאחרונות - כולם מצבים שבהם פגעו בי מאחור בצומת - השיטה היתה "שגר ושכח": הכנסתי את הרכב למוסך, הודעתי לסוכן הביטוח ולאחר 48 שעות באתי לקחת את הרכב המתוקן.

הכנסת את הרכב להסדר או למוסך לבחירתך.

במידה ואני לא אכניס להסדר אפשר ללכת לאיזה מוסך שאני ארצה וגם שמה יקבלו צ'קים דחויים או שחייבים לשלם במזומן?

פורסם

עד כמה שאני יודע מדובר בנוהל מקובל אצל כל הפחחים. שאל במוסך העדיף לך.

• תוכן חדש...