Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי / MOBILEYE - כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהנה מהמובילאיי לפעמים. יש מצב שהוא גם חינך אותי מחדש.

אבל ההערה לגבי התראות שוא, היא הערה צודקת. יתכן שהתועלת רבה על הנזק, ובכל זאת זה מציק. הולך רגל שכבר חצה את הכביש, רכב שאתה מגיע ממולו והמערכת חושבת שאתה הולך להיכנס בו. כנראה שאי אפשר ליצור משהו מושלם. בשורה התחתונה, המערכת הזו מצילה חיים, וזה נכון.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל - המערכת פותחה על ידי גרמנים, יש להניח שלפי אופיו של הנהג הגרמני. את לעומת המובילאיי שבפותח על ידי ישראלים, קרוב לודאי לפי אפיו של הנהג הישראלי.

שנית מערכת שעוברת אינטגרציה שלמה עם שאר מערכות הרכב היא בעלת יכולות שונות מאלה של מערכת המותקנת ברכב המוכן, ללא התאמה ספציפית לכל דגם.

מניסיוני הדל המובילאיי נותר הרבה התראות שווא על התקרבות לרכב, התראות מוצדקות מגיעות באחור (מבחינתי מדובר בקבלת צפצוף לאחר שכבר לחצתי על הבלם), ודווקא במקרים היותר מסוכנים (בעקר של נדחפים) הוא שותק.

צויין כאן שמובילאיי עובדת בשיתוף עם הרבה יצרני רכב חשובים - יתכן מאד שהמערכת שלה יכולה להשתלב ברלי רכב ולתת תוצר טוב, אבל זאת רק בהתאמה "אישית" לדגם ובשילוב עם שאר מערכותיו. העניין הוא שאם יש מכ"מ לצורך בקרת מהירותאדפיטיבית הוא יכוללקחת את התפקיד של גילוי ו"טיפול" ברכב קרוב מלפנים בצורה הרבה יותר מדוייקת מהמערכת האופטית, והתפקיד העקרי של המערכת האופטית הופך לזיהוי תמרורים, בקרת סטיה מנתיב ואולי זיהוי הולכי רגל, ולא שאר הפונקציות שמוקנות למערכת בצורה לא מוצלחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין איך המערכת מתמודדת מול זו של אייווקס

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

טוב אני רואה חלק נגד חלק בעד ואין ברירה.. אי אפשר לקבל את הרכב בלי המערכת, אז אני מקווה שהיא תפעל טוב ואם לא בטח כבר אמצא דרך לנתק אותה.

תודה.

פורסם
אומנם אין לי נסיון עם המערכת. אבל לא מדובר כאן בגימיק, אלא בחברה, במקרה ישראלית, שנסחרת בבורסת ניו-יורק ועובדת עם יצרני רכב כמו ב.מ.וו, אאודי, פולקסווגן, וולוו, ג'נרל מוטורס, טסלה ועוד.

קשה לי להאמין שמדובר במוצר כושל כמו שעולה פה מחלק מהתגובות.

נראה לי שיש הבדל של שמיים וארץ בין המערכת הדפוקה שמוכרים לנו פה בארץ וזו שמתכננים באופן ייעודי לכל רכב.

הרי יש מרחקים שונים, סנסורים שונים וצריך לתכנת את המערכת לכל רכב בנפרד.

ראיתי איך מתקינים את זה בארץ ולא נראה שזה ככה.

אם המערכת הייתה מקורית ומתוכננת לכל רכב בנפרד אז זה היה שונה כי היא הייתה בנויה בהתאם למימדים הנכונים של הרכב.

עם איך שאני מכיר כרגע את המערכת שמוכרים, אם תהיה לי כזו אני אנתק אותה כי זה בלתי נסבל לנהוג ככה.

פורסם

ספריאל,

חוזר ואומר שוב- התקנה נכונה של מוביל איי הינה כזו שבה המערכת המותקנת עוברת אדפטציה לרכב הספציפי בו היא מותקנת.

זו אגב הסיבה שהתקנה של המערכת בפעם הראשונה בדגם רכב חדש הינה ארוכה יותר מההתקנות הבאות באותו דגם רכב.

בהתקנה הראשונה אמורים למדוד (כן, עם סרט מדידה) את מיקום המצלמה בשמשה ומרחקה מנקודות שונות בקדמת הרכב.

בגמר המדידה אפשר לשמור את ההגדרות לדגם הרכב וליישמן בדגמים דומים בעתיד.

זה בערך כמו שתקנה מערכת קולנוע בייתי מקצועית ולאחר שתתקין אותה תתלונן שאיכות הסאונד לא טובה.

ואז תגלה שפשוט לא עשית למערכת calibration שתפקידו לזהות מיקום על האלמנטים ומיקומם ביחס למאזין וביצוע התאמה של הסאונד בהתאם לממצאים.

כל מערכת שדורשת ביצוע התאמה לפלטפורמה בה היא מותקנת תתפקד רע אם לא תעבור את אותה התאמה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן אתה כל הזמן חוזר על זה שהמערכת טובה אם היא מותקנת כראוי.

כפי שנשמע כאן, המערכת מותקנת בצורה מחורבנת, ואז היא בעצם לא שווה כלום.

ברכב ההדגמה מן הסתם התקינו כראוי והתאימו, אבל כשכל רכב חדש דורש התקנה שלה, כנראה שמתקינים בצורה זריזה ומרושלת.

פורסם

כמו שכתב עידן , ההתקנה לא פשוטה בכלל ויש בה כיולים והתאמות .

אצלי היא לא מצפצפת סתם . לכל צפצוף יש סיבה שאני מודע לה .

לפי התגובות הבנתי שרוב הנהגים בישראל הם נהגים מקצועיים שהנהיגה בדמם וחלילה שאיזה מכשיר

יעיר להם שעשו עבירה .

פורסם

איילצבי - אתה בכלל לא מבין את הנקודה. הבעיה היא שהמערכת מתריעה התראות שווא בכמויות לא נסבלות, וכתוצאה מכך הנהג לומד להתעלם ממנה. גם אני מודע לסיבת הצפצופים, אבל עדיין מדובר בהתראות שווא.

ההתקנה נעשתה על ידי היבואן (או המתקין שלו), אין לי מושג מה הכיול שלה. אבל התלונות שלי כלל לא קשורות לכך. אם המערכת מתריעה לי על כל מכונית חונה ועל כל הולך רגל שעומד על אי התנועה וממתין לרמזור שלו הבעיה היא עקרונית, ולא קשורה לאורך חרטום המכונית. שלא לדבר על התראות המהירות ההזויות שעליהן אני כותב מתחילת השרשור וההתראה על תמרור תמים שקיבלתי אתמול בבוקר.

היום בירכתי על כך שהמערכת פסיבית ולא מתערבת בנהיגה, כיון שאילו היתה בולמת בגלל התראת שווא מי שנהג מאחחורי היה עלול לפגוע בי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון אישי שלי עם המערכת בI30,

המערכת מצפצפת בלי הרף! פשוט מבהילה אותי סתם(כביש רק קו ישר).

לכן בטקסיות כל פעם כשאני עולה לרכב אני מכבה אותה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חלק גדול מהעצבים שהמערכת הזו מעוררת נובע מטון הציפצוף המונוטוני וההיסטרי שלה, לא מהתראות שווא.

ציפצוף היסטרי סתם מלחיץ את הנהג. לחץ וכעס בנהיגה אף פעם לא תורמים לבטיחות. למה אני צריך להרגיש כאילו יושבת לידי סבתא מרוקאית היסטרית?

במקום לצפצף כמו חיישן חניה סיני ב1.90, למה לא להשקיע בהתראה קולית רגועה בהתאם לסיטואציה כמו במערכת ניווט?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האם מכל האנשים שיש להם את המערכת והם לא מרוצים ממה, ניסו לפנות למתקין מורשה ולוודא שהמערכת תקינה? מותקנת כראוי וכנ"ל כל ההגדרות?

פורסם

באתר של מובילאיי מופיע הטקסט הבא:

האם ניתן להתאים את מובילאיי לצורת הנהיגה שלי?

כן. כל מערכות מובילאיי מאפשרות שליטה בעוצמת צפצוף ההתרעות הקוליות, בבהירות הופעת ההתרעות הויזואליות וברגישות ההתרעות.

http://www.mobileye.com/he-il/contact-us/faq/

האם שינוי רגישות ההתראות לא אמור למנוע את התלונות על התראות שווא?

פורסם

"רגישות הההתראה" היא קביעת זמן הפגיעה בו תצפצף המערכת כאשר ישרכב קרוב מלפנים.

• תוכן חדש...