Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי / MOBILEYE - כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

speiral, קודם כל שלושת המקרים קרו בשעות לילה מאוחרות ולא משנה כמה תשתדל אז ערנות לא בשיא בשעות האלו. דבר שני אין לי שום קשר עם האדון שציינת ודבר שלישי אני לא מתעסק בשום דבר אחר חוץ מנהיגה, אנשים שמכירים אותי יכולים להעיד על כך !

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נהגתי שבוע עם המערכת, לא אהבתי קשה להתרכז בנהיגה המערכת מוציאה יותר מדי מלל.

ניסיון נחמד נקווה למשהו פשוט יותר.

פורסם

אכן קשה להיות ערני בשעות לילה מאוחרות. בנהיגה בשעות כאלה אני משתדל להחזיק לידי מישהו ערני שישמש גם כזוג עינים נוסף וגם ידאג לשמור על ערנות שלי. כשהייתי צעיר וטיפש נהגתי לא מעט אחרי משמרות לילה מתישות - תחשוב על עפולה-חיפה אחרי משמרת לילה, השלישית מבין 4 בשבוע, וכל זאת ב-1990, לפני שכל הכבישים הוכפלו - וכיום אני יודע שהייתי שוטה גדול. קרוב לודאי שאילו הייתי צריך לעשות זאת כיום הייתי מוצא דרך לישון כמה שעות לפני הנהיגה.

את הכט הזכרתי בציניות, אם לא קלטת. הרי כל הפרסומות שלו מבוססות על ההתמרחות על משאיות.

לגבי ריכוז בנהיגה - מתברר כי מסיחי הדעת הגרועים ביותר הם אלה הפחות חשודים - מערכות המיזוג והמדיה. כיום עם מסכי המגע כנראה שהמצב הולך ונעשה גרוע (אם כי, שוב, אין לי סימוכין מחקריים). וכמובן הטלפון הנייד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נהגתי ברכב עם מערכת מובילאיי. פעם אחת הספיקה לי.

המערכת כוללת שני סוגי התראות: צפצוף מעצבן של סכנה וצפצוף פחות מעצבן בתור התראה. כל פעם שמישהו עובר מולי לנתיב שלי, המערכת צפצפה את הצפצוף הפחות מעצבן.

היא גם יודעת לזהות תמרורי מהירות ומצפצפת כאשר עוברים את המהירות. אני גם יודע לקרוא את התמרורים - תודה באמת.

אם מתקרבים לרכב מלפנים יותר מידי מהר, היא מצפצפת בצורה עצבנית יותר - סכנה.

הבעיה שקשה לפעמים להבחין על מה המערכת בדיוק מתריאה. צריך להסתכל במסך הקטן ולנסות לפענח מה אומרת ההתראה. זה לא אינטואיטיבי.

מיילא מערכת אקטיבית שהייתה מתקנת סטייה מנתיב, בולמת את הרכב וכד'.

הרי בסופו של דבר הנהג יפסיק להתיחס להתראות. בדיוק כמו במשל על הילד והבאר: הילד צעק שהוא טובע וכל האנשים מהכפר רצו לעברו כדי להצילו. אחרי כמה זמן הילד חזר על אותו תכסיס ושוב אנשי הכפר רצו לעברו. ובפעם השלישית כאשר הוא באמת נפל לבאר וצעק, אף אחד כבר לא התיחס. אם כבר, המערכת צריכה לתת התראות על אמת בלבד.

מעניין שכולם יודעים לנהוג לפי החוק , יודעים לזהות תמרורים , נוסעים במהירות המותרת ולמרות זאת כל רגע מתרחשת תאונה או שנפגע הוולך רגל .

מבחינתי , כל מערכת שיכולה למנוע עבירה או היסח דעת לשניה , טובה בשבילי .

פורסם

מה שניסיתי לומר זה שלמרות שאני ילד טוב ירושליים על הכביש, יש מקרים ויש רגעים שתשומת הלב קופצת לשנייה והמובילאיי היה שם במקום הנכון להתריע לפני תאונה ואני חושב שבלעדיה אולי לא הייתי כאן היום או לפחות לא בריא ושלם.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם (נערך)

מבחינתי , כל מערכת שיכולה למנוע עבירה או היסח דעת לשניה , טובה בשבילי .

מערכת שיכולה למנוע היסח דעת? כיצד?

קראתי שעבור משאיות וולבו פיתחו מערכת שבאמת יכולה למנוע היסח דעת ועייפות. המצלמה צילמה לאן מסתכל הנהג ובמקרה הצורך התריעה על ידי ויברציה בהגה. לא יודע אם זה מיושם כיום.

כיצד המערת המדוברת בשרשור מונעת עבירות? זה מונע לזגזג בין הנתיבים, לא לעצור ברמזור וכד'?

אתה נוהג בקביעות ברכב עם מערכת כזאת מותקנת ויכול להעיד שזה מונע עבירות והיסח דעת?

אני בעד מערכת בטיחות אמיתית שיכולה לעזור בכל הדברים שרשמת. מהי מערכת כזאת? מערכת ששומרת מרחק - כלומר בולמת במקרה הצורך, מערכת שמתקנת סטיה מנתיב, מערכת שמתריעה על שטח מת במראות ועוד.

תמרורים? אתה יודע מה? בכיף. אבל במקום לצפצף, להציג במסך בדשבורד את התמרור הרלוונטי (אם כבר אני רוצה אינטרגצייה עם אינטרנט וGPS, כדי שיציג מהירות מותרת בכל כביש וגם זה כמובן קיים).

מערכת שיודעת לזהות מכשולים ולבלום במקרה הצורך (זה קיים רק ברכבים יקרים מאוד כמו מרצדס).

כל הדברים האלה קיימים ברכבים סדרתיים. וכל הדברים האלו היא מה שהמערכת המדובר בשרשור היא לא.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני נוסע עם המערכת הזו כשנה .

אם חלילה נרדמת וירדת לשוליים - היא תצפצף .

אם סטית מהנתיב שלך עקב הרדמות או התעסקות בדברים אחרים כמו רדיו או פלאפון - היא תצפצף .

אם אינך שומר מרחק סביר מן הרכב שלפניך - היא תצפצף .

אם הולך רגל נכנס למסלול הנסיעה שלך - היא תצפצף .

בקיצור , המערכת מתריעה ומזהירה .

פורסם

אם אינך שומר מרחק סביר מן הרכב שלפניך - היא תצפצף .

מלבד הפונקציה המודגשת, כל היתר לא רלוונטיות אלא אם כן הנהג לא כשיר לנהוג מלכתחילה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעיה היא כמות התראות השוא, שאינה סבירה. 'צטערת, אני לא צריך התראה על הולך רגל שממתין לאור הירוק שלו, לא צריך התראה על רכב שחונה כחוק, ולא צרך התראה על מהירות, במיוחד כאשר היא חוקית לגמרי. הרעיון מאחורי המערכת יפה, אבל היישום הוא בוסר. אולי בעוד 3-4 דורות זה יהפוך סביר, ואולי גם אז עוד לא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אומנם אין לי נסיון עם המערכת. אבל לא מדובר כאן בגימיק, אלא בחברה, במקרה ישראלית, שנסחרת בבורסת ניו-יורק ועובדת עם יצרני רכב כמו ב.מ.וו, אאודי, פולקסווגן, וולוו, ג'נרל מוטורס, טסלה ועוד.

קשה לי להאמין שמדובר במוצר כושל כמו שעולה פה מחלק מהתגובות.

פורסם

ה-Opel Eye מזכיר את המובילאיי, אבל, בכל זאת, יש כמה הבדלים עקרוניים:

1. פועל רק מעל מהירות 60 קמ"ש. בכך מפחית את כמות ההתראות וההצקה בנהיגה עירונית צפופה.

2. תגופות פעילות, כגון תיקון במקרה גילוי סטיה מנתיב. אני לא בטוח אם זה טוב או רע, ביחוד אצל הנהג הישראלי ששוכח לאותת (אבל אולי ילמד אותו לאותת).

3. משולב במערכות מבוססות מכ"מ לגילוי כלי רכב בשטחים מתים ולבקרת מהירות אדפטיבית.

4. ניתן לכיבוי על ידי הנהג.

פורסם
פועל רק מעל מהירות 60 קמ"ש. בכך מפחית את כמות ההתראות וההצקה בנהיגה עירונית צפופה.

אבל דווקא בנהיגה עירונית צפופה אנו זקוקים לזהירות מופלגת.

בדוגמה של שמירת הרווח (בעיני זה השימוש היחיד במערכת), דווקא במהירות אטית היא חיונית ביותר, כי אז הרכב מכסה במהלך זמן התגובה שטח כביש דומה ואף ארוך יותר מזה של מרחק הבלימה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...