Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי / MOBILEYE - כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני יכול לציין לפחות שלושה מקרים בהם היו צריכים לגרד אותי מחלק אחורי של משאית/רכב מסחרי או לאסוף חלקים שלי מתוך תא מטען של וואן משפחתית אם המערכת לא הייתה קיימת.

נשמע שזה היוזר של חיים הכט, ומצבך חמור אם אתה מגיע למצבים כאלה. כנראה שאתה מתעסק ביותר מדי דברים חוץ מהנהיגה.

הבוקר היה חידוש מרענן - קיבלתי התראה ויזואלית (ללא צפצוף) על הולך רגל, בכביש נטוש לחלוטין. ככל הנראה איזה תמרור שקם לתחיה על אי התנועה.

עידן - לגבי רכבים חונים הבעיה היא בעיקולים שבם יש חניות ניצבות, או כאשר צריך לעקוף אי תנועה ובהמשך הדרך יש מפרץ חניה עם חניות מקבילות. אז המערכת מזהה את אחורי הרכבים החונים כרכבים שהמרחק מהם מצטמצם.

לגבי המהירות - גם אם המערכת מקבלת מידע ממחשב הרכב כנראה שהיא מפרשת אותו בצורה שגויה, ואני מניח שבמכוון. מכל מקום, היום נסעתי שוב בכביש 22, ושוב קיבלתי התראה על נהיגה 40 קמ"ש מעל המותר, במקום שבו נסעתי 5-10 קמ"ש פחות מהמהירות המותרת. נראה לי שההבהובים והצפצופים דווקא גורמים להסחת דעת .

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שהכי מעצבן, שהמערכת הזו הפכה לסוג של מגיפה לאחרונה ויבואנים רבים שמים אותה במקום מערכות בטיחות מקוריות של היצרן.

אני מעדיף כמה שיותר מערכות בטיחות, אך כאלה שמגיעות מהיצרן.

ממש צריך לשבת ולעשות רשימה שחורה ורשימה לבנה של רכבים, כדי לדעת מראש איזה רכב משומש לקנות בעוד 3-4 שנים.

פורסם
זו מערכת באמת לא רעה בכלל כאשר מותקנת כראוי ומשמשת נהג שנוהג לפי החוק BY THE BOOK.

זה קצת סתירה פנימית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממש צריך לשבת ולעשות רשימה שחורה ורשימה לבנה של רכבים, כדי לדעת מראש איזה רכב משומש לקנות בעוד 3-4 שנים.

כנראה שאתה צריך לקנות באלנו 1996. נראה כי בעוד 3-4 שנים לא תוכל למצוא רכב בלי הסרח העודף הזה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש לא,

המערכת לא אמורה לחנך נהגים לנהוג על פי החוק על ידי זה שהיא תציק להם בנהיגה.

תפקיד המערכת הפוך, היא לא אמורה להפריע לנהג שנוהג כחוק אלא להתריע אם איבד ריכוז.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
כנראה שאתה צריך לקנות באלנו 1996. נראה כי בעוד 3-4 שנים לא תוכל למצוא רכב בלי הסרח העודף הזה.

לדעתי אתה טועה, אבל עוד לא עשיתי את הבדיקה, כי לא מצאתי לזה זמן עוד. עדיין אני בטוח שאמצא כמה דגמי משפחתיות סטיישן בלי המערכת הזו.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

אני עדיין ממתין לאיזה מחקר מבוקר שיקבע מה תרומת המערכת או מה נזקיה לבטיחות בכביש. אני בכלל לא בטוח שהתוצאה תהיה חיובית. אבל הלובי עושה כאן עבודה מעולה.

פורסם

נהגתי ברכב עם מערכת מובילאיי. פעם אחת הספיקה לי.

המערכת כוללת שני סוגי התראות: צפצוף מעצבן של סכנה וצפצוף פחות מעצבן בתור התראה. כל פעם שמישהו עובר מולי לנתיב שלי, המערכת צפצפה את הצפצוף הפחות מעצבן.

היא גם יודעת לזהות תמרורי מהירות ומצפצפת כאשר עוברים את המהירות. אני גם יודע לקרוא את התמרורים - תודה באמת.

אם מתקרבים לרכב מלפנים יותר מידי מהר, היא מצפצפת בצורה עצבנית יותר - סכנה.

הבעיה שקשה לפעמים להבחין על מה המערכת בדיוק מתריאה. צריך להסתכל במסך הקטן ולנסות לפענח מה אומרת ההתראה. זה לא אינטואיטיבי.

מיילא מערכת אקטיבית שהייתה מתקנת סטייה מנתיב, בולמת את הרכב וכד'.

הרי בסופו של דבר הנהג יפסיק להתיחס להתראות. בדיוק כמו במשל על הילד והבאר: הילד צעק שהוא טובע וכל האנשים מהכפר רצו לעברו כדי להצילו. אחרי כמה זמן הילד חזר על אותו תכסיס ושוב אנשי הכפר רצו לעברו. ובפעם השלישית כאשר הוא באמת נפל לבאר וצעק, אף אחד כבר לא התיחס. אם כבר, המערכת צריכה לתת התראות על אמת בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לדעתי אתה טועה, אבל עוד לא עשיתי את הבדיקה, כי לא מצאתי לזה זמן עוד. עדיין אני בטוח שאמצא כמה דגמי משפחתיות סטיישן בלי המערכת הזו.

לפי מה שעלה בשרשור אחר, המכוניות העממיות היחידות שמגיעות עם מערכת מהיצרן כיום הן המאזדה 3 והאופל אסטרה החדשה. כל השאר מתקינים מובילאיי בישראל.

פורסם

גם הונדה ג'אז וקיה ספורטאז' מגיעות עם מערכות מקוריות. לפיאט 500X יש אופציה למערכות מקוריות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

^

יפה, לא ידעתי.

אישית, אין לי בעיה עקרונית עם הרעיון\עיקרון של המובילאיי, רק שהיישום נוראי. גם לי היה נסיון עם המערכת וזה אכן לא אינטואטיבי, מצריך ממך יותר תשומת לב עבורה מאשר לכביש, שזה מייתר אותה לחלוטין.

ועל ענייני חציבת הרכב ע"י התקנה ישראלית באמת שאין לי מה להרחיב- החל בחיישני רוורס, דרך קודנית וכלה במובילאיי.

כנראה שלא תהיה לנו ברירה בעתיד הקרוב. אה, וזה מהיום- דוחפים את המערכת ככל יכולתם:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3687459,00.html

פורסם

תודה. אני עוד אבדוק בעצמי כמובן, אבל אם הולכים לפי זה, אז ממודל 2016 יהיה דגם סטיישן אחד - אסטרה. אז זה או זה או לרדת בשנתון ל2014-2015 ואז יהיו הרבה יותר אופציות אני מניח. שזה עדיין בסדר גמור, ב-2020 זה רכב בן 5-6. גם הרכב הנוכחי שלי נקנה כשהיה בגיל הזה.

פורסם

החלק הטוב למי כשקונה רכב משומש- אין צורך לדאוג לגבי איבוד אחריות אז אפשר פשוט להעיף את המערכת הדבילית הזו.

ממש לא,

המערכת לא אמורה לחנך נהגים לנהוג על פי החוק על ידי זה שהיא תציק להם בנהיגה.

תפקיד המערכת הפוך, היא לא אמורה להפריע לנהג שנוהג כחוק אלא להתריע אם איבד ריכוז.

בשביל זה אפשרי לפתח מערכת (ואם אני לא טועה יש כבר משהו כזה אבל אולי אני טועה) שעם מצלמה קטנה מצלמת לך את הפנים וכשיש חוסר ריכוז העולה על שנייה או שתיים היא תתריע (כמובן בזמן נסיעה, בעמידה שלא תציק). מה גם שמערכת כזו יכולה לזהות מצב של עייפות.

אני עדיין ממתין לאיזה מחקר מבוקר שיקבע מה תרומת המערכת או מה נזקיה לבטיחות בכביש. אני בכלל לא בטוח שהתוצאה תהיה חיובית. אבל הלובי עושה כאן עבודה מעולה.

אני כלכך איתך בדעה הזו. אני גם לא חושב שיהיו לדבר כזה תוצאות חיוביות.

פורסם

כשאתה אומר להעיף את המערכת, אתה מתכוון שזה פשוט וכל מי שיודע להתקין חיישני רוורס יכול לעשות את זה? או שחייבים מתקין מוסמך של מובילאיי.

• תוכן חדש...