Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי / MOBILEYE - כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל אלה שמתלוננים על תפקוד המערכת, יש 2 אופציות:

1. חיפפו לכם בהתקנה ולא עשו אפיון של המערכת לרכב הספציפי בו אתם נוהגים.

2.אולי אתם לא נוהגים בצורה בטיחותית כמו שאתם חושבים.

לאחרונה נהגתי כ-50 דקות ברכב הדגמה של מובילאיי, הנהיגה היתה משולבת, כביש מהיר ואיזור עירוני הומה בשעת עומס.

לאורך כל הנסיעה המערכת צפצפה פעמיים, פעם אחת כשרציתי לבדוק את התרעת הסטיה מנתיב וביצעתי סטייה מכוונת ללא איתות, פעם שניה כאשר רכב חתך אותי והתמקם לפני במרחק 2 מטר בכביש המהיר.

פרט לזה- שקט מופתי כולל בהגעה למעברי חציה עם הולכי רגל, כולל נסיעה בכביש חד סטרי צפוף וכן הלאה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מערכת מעיקה ביותר

+1 מנסיון של חודש

הפעולה הראשונה שלי אחרי כל התנעה היא השתקה של מערכת..

פורסם

לאחר שהתנסתי במספר רכבים במערכת הזאת, אני חושב שהיא מאוד מועילה ובטיחותית.

אין שום סיבה לבקש שלא יתקינו אותה ותמיד ניתן להשתיק אותה (למרות שלדעתי זאת טעות).

מה שכן באחד הרכבים המערכת מזייפת ומצפצפת בלי סיבה או לא מצפצפת שיש סיבה - לכן יש לוודא שההתקנ התקינה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אישית אני לא מסוגל לנהוג עם זה. ההיגיון הוא כזה - אם זה גורם לי להיות עצבני, זה לא תורם לבטיחות ואין סיבה שזה ישולב בנהיגה שלי.

נשמע מוזר במיוחד שהיא מגיעה כסטנדרט באוטלנדר דיזל מהמפעל.

מדובר בהתקנה מקומית בארץ, כלומר התעסקות מיותרת בחשמל ברכב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לי היה ב2007 את המערכת למשך חודש, כמעט ולא צפצף אך אולי בגלל שאז אפיונו אותה בצורה שונה (כמעט בטוח שלא אבל נגיד).

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לכל אלה שמתלוננים על תפקוד המערכת[...]אולי אתם לא נוהגים בצורה בטיחותית כמו שאתם חושבים.

זה בדיוק! ועוד בברירת המחדל המערכת סופר-מתירנית.

אני חושב שאנשים כאן סבורים שאם הם מרוכזים בכביש ומשתדלים "להיזהר" אז בכך תם הצורך בנהיגה "בטיחותית", ולא כך היא. נהיגה בטיחותית היא גם עניין של אומדנים סבירים.

נהג יכול להיות מרוכז כל כולו בנהיגה, וזהיר ומלא בכוונות טובות, ועדיין לשבת במרחק לא בטוח בעליל מהרכב שלפניו מבלי לחוש כל סכנה. זה לא שצריך להיות פגוש לפגוש כדי לא לשמור רווח.

מערכת כזו, או מערכת מובנית של יצרן הרכב, יכולה לעזור לנו לאמת את האומדן שלנו מול הדרישה האובייקטיבית.

במקרה של שמירת רווח, לדוגמה - הדרישה הזו היא לשניה וחצי במינימום של המינימום. לפעמים צריך אפילו שלוש שניות. ואם לא שומרים מספיק, כבר אפשר באותה מידה להיות פגוש לפגוש.

ברירת המחדל של המוביל-איי שמשום מה מצפצף פה לכולם כל הזמן - 0.7 שניות! משמע, כל המתאוננים כאן דואגים להיות ברווחים של חצי שניה מהרכב שלפניהם. :shock:

עכשיו, לגבי קרתגו...:wink::lol:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למען האמת, בזמנו בדקתי על התקנה לאחר רכישה. ממה שנאמר לי (ע״י נציג מכירות, אז הכל בערבון מוגבל) אין ממש התעסקות עם האלקטרוניקה של הרכב והמערכת היא די stand-alone, אלא אם בוחרים בגרסא שמתריעה על פניה ללא איתות. המערכת לא מתאימה לכל רכב (כך מדבריו) והם מבררים את הדגם שברשותכם לפני שמאשרים התקנה. מה שכן, המחיר די כואב בכיס - איזור ה3700 למערכת הכי פשוטה (מרחק וסטיה מנתיב).

אבל שוב, אלו דברים שנאמרו ע״י נציג מכירות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ברשותך אתקן,

המערכת דווקא מתאימה כמעט לכל רכב כולל רכבים שאינם מצוידים בקאנבס.

יש התעסקות באלקטרוניקה של הרכב שכן המערכת עושה שימוש בקריאות של חיישנים שונים ברכב (מהירות, מצב הדוושות וכן הלאה).

התקנה תקינה הינה כזו שבמהלכה מחברים מחשב נייד לרכב ומזינים בו נתונים כמו גובה המצלמה, מרחק המצלמה מקצוות השמשה(במידה ואינה במרכז השמשה), מרחק מהמצלמה ועד קצה הפגוש וכו'.

פורסם

מניסיוני הקצר (קצת למלה מחודש) - למערכתנ נטיה מוגזמת ל-false positives.

דוגמאות:

1. התראה על קרבה לרכב שלפני הרבה זמן (לפחות שניה) לאחר שאני בולם - כלומר אני יותר "ערני" מהמערכת.

2. אין ספור התראות על התקרבות למכוניות חונות - בעקר בעיקולים בדרך, אבל לא רק. שום נהיגה "זהירה" לא יכולה למנוע את הצווחות האלה כיון שיש בעיה מובנה במערכת, מבחינה דין רכב חונה כדין רכב שנדחף לפני.

3. התראות המהירות - מגוחכות לגמרי. בנסיעה של 100 קמ"ש בכביש 22 אני מקבל התראה על מהירות יתר של 40 (!) קמ"ש, כיון שהמערכת קוראת תמרורים ביציאה מהדרך, וגם אומדן המהירות שלה מוגזם. השיא הוא בחניון של הגרנד קניון (חיפה) אני מקבל צפצופים במהירות של 15 קמ"ש כיון שהתמרור מורה 10 קמ"ש וכנראה שמבחינת המערכת נסיעה ב-15 קמ"ש נקראת כ-35.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל - המערכת אצלך לא הותקנה כראוי, בוודאות.

המערכת לא אומדת\מעריכה את המהירות, היא אמורה לדעת מה המהירות המדויקת כי היא מקבלת אינפורמציה ממחשב הרכב.

היא גם לא אמורה להתריע על רכבים חונים כי במהלך אפיון המערכת והתאמתה לרכב אמורים להזין בה את המרחק מהמצלמה לקצוות הפגוש הקדמי ואז היא יודעת להתריע על מה שבאמת רלוונטי.

כאמור נהגתי עם רכב הדגמה ברחוב חד סטרי מאוד צפוף והיא לא צפצפה אפילו פעם אחת.

פורסם

edan82 - ברכבי החברה שלנו יש מובילאיי. לצערי, הדבר הראשון שאני עושה אחרי ההנעה של הרכב, זה לכבות את המכשיר.

גם כשאני מאט לפני מעבר חציה הוא התריע לי על הולך רגל. (לא שנסעתי מהר מלכתחילה, כן?)

נסיעה בפקק זה סיוט! הרי חותכים אותך מכל כיוון וכל פעם היא מצפצפת (המערכת לא יודעת לזהות שמישהו נכנס לך ברווח...)

פורסם
לכל אלה שמתלוננים על תפקוד המערכת, יש 2 אופציות:

1. חיפפו לכם בהתקנה ולא עשו אפיון של המערכת לרכב הספציפי בו אתם נוהגים.

2.אולי אתם לא נוהגים בצורה בטיחותית כמו שאתם חושבים.

הבעיה שלי היא לא עקרונית עם מערכות בטיחות מתקדמות - כשזה מגיע מהיצרן זה אחלה (וניתן להשתקה) - הבעיה שלי היא עם מערכות כאלו שמותקנות בארץ על ידי אנשי מקצוע "מיומנים" שחותכים כמעט כל חוט ברכב - כי המערכת הזו צריכה המון נתונים - בשיטת "שלמה!! איפה שמת את האיזולירבנד???". מהיכרות (וירטואלית) איתך אין לי ספק שגם אתה לא היית נותן להתקין לך כזו במרצדס. מגיע מהחברה? סבבה. לא מגיע מהחברה? אל תגעו.

פורסם

מהפעמים שבהן נסעתי ברכבים עם המערכת הנ"ל - לדעתי סתם מטרד.

לא יודע אם נובע מהתקנה לא נכונה (נראה מישהו שמוכיח מתקין שההתקנה שלו שגויה).

אחרי מס' פעמים של התראות שווא (שאני לפחות חשבתי שהן שווא) - פשוט מתחילים להתעלם מהצפצופים.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...