Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועים אחי החליק עם האופנוע כתוצאה נגרם נזק כבד לכלי. לא היה לאחי ביתוח מכיף, אך מסיבה לא ברורה קרה לשמאי שייתן הערכה. השמאי העריך נזק של 11000 על אופנוע שעולה 14500, כלומר טוטל לוס. השמאי העביר את הערכה למשרד הרישוי ואלה הורידו את הכלי מהכביש.

היום אחי יודע שהערכת הנזק של השמאי והוא דווקא כן היה רוצה לתקן את הכלי. הבעיה היא שהכלי כבר ירד ממצבת כלי הרכב של ישראל.

האם יש דרך להחזיר את הרכב ע"י הערכת שמאי נוספת או משהו אחר?

תודה רבה

• ספונסר פורום
פורסם
שלום לכולם,

לפני כשבועים אחי החליק עם האופנוע כתוצאה נגרם נזק כבד לכלי. לא היה לאחי ביתוח מכיף, אך מסיבה לא ברורה קרה לשמאי שייתן הערכה. השמאי העריך נזק של 11000 על אופנוע שעולה 14500, כלומר טוטל לוס. השמאי העביר את הערכה למשרד הרישוי ואלה הורידו את הכלי מהכביש.

היום אחי יודע שהערכת הנזק של השמאי והוא דווקא כן היה רוצה לתקן את הכלי. הבעיה היא שהכלי כבר ירד ממצבת כלי הרכב של ישראל.

האם יש דרך להחזיר את הרכב ע"י הערכת שמאי נוספת או משהו אחר?

תודה רבה

נמתן לערער על החלטת השמאי.

אני במקרה הזה לא היית חולק על החלטת השמאי ואפילו בלי לראות את הנזק .

כוון שמדובר ברכב דו גלגלי ויש לשים לב לנושא בטיחות הכלי.

קבלו את הפיצוי וקנו אופנוע אחר .

בהצלחה וסעו בזהירות.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

ואולי טוב שכך, שכן אם האופנוע ניזוק קשה - בתאונה הבאה הוא היה מתפרק (וגם אחיך :-( )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אלי , רפרנס בבקשה .

חלילה מתוך זלזול , אך בהתנהלות מאוד ארוכה ואינטנסיבית עם השמאי שלי , תוך פנייה לשמאים נוספים , עו"ד ומשרד הרישוי - פעם אחת לא שמעתי על פיתרון שהוא לא עבירה .

למעשה אם תוכיח אולי תקבל פה עבודה לא קטנה ממני .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תודה לכל המגיבים...

בהמשך לשאלה הקודמת: האם קיימת אבחנה בחוק בין טוטלס לוס "מכאני" - כלומר כז שלא ניתן יותר לתקן לטוטל לוס "כלכלי" כלומר כזה שלא שווה יותר לתקן?

תודה שוב

פורסם
תודה לכל המגיבים...

בהמשך לשאלה הקודמת: האם קיימת אבחנה בחוק בין טוטלס לוס "מכאני" - כלומר כז שלא ניתן יותר לתקן לטוטל לוס "כלכלי" כלומר כזה שלא שווה יותר לתקן?

תודה שוב

חפש "אובדן להלכה" אל מול "אובדן מוחלט".

שניהם אמנם מתייחסים לפן הכלכלי ולא המכני, אבל את האובדן להלכה בד"כ מתקנים ומחזירים לכביש.

מה שמוגדר כבר אובדן מוחלט אם אני זוכר נכון להחזיר אותו לכביש זה אומר לעבור בעמדה מס' 1 במשרד הרישוי, בלשון המעטה לא פעולה שרצוי לבצע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבחור רשם שלא היה לו ביטוח מקיף.אז למה הזמין שמאי?

לפני שהשמאי נתן הוראה להוריד את הכלי מהכביש אחיך ראה את השמאות. אז למה נתן אישור להוריד?

אחיך יקבל פיצוי עם ניפגע גופנית ,שירכוש קטנוע אחר וינהג בזהירות

פורסם
הבחור רשם שלא היה לו ביטוח מקיף.אז למה הזמין שמאי?

לפני שהשמאי נתן הוראה להוריד את הכלי מהכביש אחיך ראה את השמאות. אז למה נתן אישור להוריד?

אחיך יקבל פיצוי עם ניפגע גופנית ,שירכוש קטנוע אחר וינהג בזהירות

בדיוק מה שאני חשבתי, אם אין לו מקיף בשביל מה צריך שמאי? לא חבל על הכסף, שהרי חוץ מלהגיד מה צריך לתקן, לא יעשה כלום.

מה אחיך ציפה שהשמאי יגיד?

בכל מקרה, אם הוא הוזמן באופן פרטי למה הוא שלח את הדו"ח למשרד התחבורה, האם זה נוהל?

יש פה התנהלות מוזרה של אחיך ושל השמאי..

לאחר שכתבתי את התגובה, זו העריכה:

יכול להיות שאחיך נתן למישהו לרכב על האופנוע, והוא גרם להשבתה המדוברת - לכן הוזמן שמאי כדי שהחבר ידע כמה כסף להעביר עבור התיקון.

הדבר היחיד שיכול להישמע הגיוני מה שכתבת.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם זה המצב (החבר התעקש על שמאי ולא הסכים לקבל הצעת מחיר לתיקון ממוסך) אז שהחבר יתכבד וישלם את מלוא הערך של הכלי וזהו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

התנהלות באמת מוזרה.

אחי בחור צעיר ולא מנוסה. הוא הזמין את השמאי כי חשב שזה מה שעליו לעשות. אם היה מתייעץ איתי זה לא היה קורה - אבל זה לא העניין.

זה באמת מוזר שהשמאי העביר למשרד הרישוי את ההערכה שלו מבלי לקבל את האישור של אחי מראש על כך. האם באמת זה נוהל??

תודה לכל המגיבים..

פורסם

אם לדעתו המקצועית של השמאי הנזק שנגרם לאופנוע הופך אותו לבלתי כשיר לתנועה בכבישים גם אם יתוקן - חובה עליו לדווח על כך למשרד הרישוי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מה עושים עם רכב ישן, בעל שווי שוק זניח לפי המחירון, שעובר תאונה קטנה

הרי כל תיקון יגיע לטוטל לוס לפי אחוזים, גם אם הנזק מסתכם באלפים בודדים של שח

פורסם

במקרה כזה ניתן להגיע עם הביטוח להסכם על "פיצוי גלובלי" ללא השבתת הרכב (אך עם קבלת פיצוי מופחת) כל עוד הנזק שנגרם לרכב אינו כזה שגורם לו להיות לא בטיחותי. ואכן לא מעט כלי רכב ישנים יורדים מהכביש בגלל תאונות קטנות. במקרים רבים בהם הפגיעה לא משמעותית השמאים מתייעצים עם בעל הרכב האם להשבית את הרכב או לא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...