Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני נהג חדש בן 23 (:oops: )

רוצה לקנות רכב. בהתחלה חשבתי על להביא איזה מיני חדשה מהניילון. אחריי זה הבנתי שעדיף להשקיע עוד קצת ולקנות רכב חזק יותר (אני עם אקסנט אוטומטית 2005 והיא לא סוחבת את העליות בירושלים).

אז קראתי לא מעט על כל הסופר מיני.

אני רוצה רכב שיהיה ניתן לעשות איתו נסיעות בינעירוניות לפעמיים, ושגם יוכל להסיע אנשים מאחורה בכיף. רכב שנותן תחושת ביטחון.

מבחינת חיסכון בדלק - כמו כל אחד, זה חשוב לי. העניין או שאני לא כל כך יודע כמה זה קריטי לי הבדל בין 1:12 לבין 1:15, מהסיבה שאני לא באמת יודע כאני אני אסע (אבל השאיפה היא לסוע הרבה - לנצל את הרכב, לראות חברים מהצבא שגרים מחוץ לעיר וכו'.).

הפרקטיות של ההונדה ג'אז קרצה לי וגם החיסכון. אם לא העיצוב (בכל זאת, דרושה קצת פוזה) והשמועות על ההרגשה כאילו היא "עלה נידף ברוח" - הייתי מכוון אלייה חזק.

פאביה - מאוד קורצת לי, במיוחד מבחינת עיצוב (וגם עלויות אחזקה נמוכות משל הג'אז, למעט דלק). קצת מפריע לי עניין ה-4 כוכבי בטיחות...

סוויפט - בין הפאביה לג'אז מבחינת חיסכון, אבל העיצוב פחות מדבר אליי.

סיאט לאון - מאוד מעניינת. עיצוב, איבזור,מנועים ומרווח. אבל גם כאן קצת "כואב" לי ללכת על מכונית (ועוד משפחתית קטנה, לא סופר מיני כמו האחרות פה) עם 4 כוכבי בטיחות.

גולף - לא כל כך הצלחתי לברר על צריכת הדלק שלה (למרות שאני מניח שהיא טובה וזהה לשל הליאון).

פיאסטה - על פניו נראת אחלה בחירה, עיצוב וביצועים ביחד עם בטיחות טובה. אבל צריכת הדלק שלה נחותה מכל האחרות. (מעניין אם תשופר בדגמים החדשים)

אודי A3 - אולי בכלל שווה לרדת שנתיים בשנתון ולהביא אותה? כמה יקרה האחזקה?

גם הראפיד ספייסבק מאוד מעניינת אותי, מבחינת עיצוב ומרווח, אבל היא לא רלוונטית (אין משומשת, ועדיין אין בארץ בכלל ככל הידוע לי).

יש גם את קליאו, פיג'ו 208 וטויוטה יאריס

תודה וסליחה עם החפירה :):-)

פורסם

אני לא רואה סיבה שסופר מיני ידנית ב-70 עד 75 אלף ש"ח לא תתאים לך. תבחר בין פאביה, לפולו, לקליאו, לפיאסטה, ל-i20 או לריו. כולן יעלו את העליות לירושלים בלי שום בעיה, גם אם תצטרך ללחוץ עוד קצת על הדוושה בשביל לנסוע 110 קמ"ש בעליה.

בכל זאת מחפש משהו קצת יותר ספורטיבי וחזק? לך על פאביה או פולו משומשות עם מנועי ה-TSI, אבל תכין את עצמך נפשית לקצת תקלות פה ושם, ככה בשביל הפאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטרף לדעתו של צביקה בנושא, אין סיבה שלא תרכוש רכש חדש במחיר הזה, עם אחריות מלאה, יד 0 מהיבואן, עם 0 קילומטרים.

אגב - אני עם ריו ידנית, עליתי לירושלים כבר כמה וכמה פעמים, הרכב לא התפוצץ, לא אגיד שלא הייתי רוצה עוד קצת כוח בעליות, אבל עולה הכול כמו גדול.

פורסם

נדמה לי שאיביזה 1.4 ידנית "הולכת" עכשיו ב- 70, אז אתה יכול "להביא" אותה. בעצם אתה לא צריך "להביא" אותה, אם היא ממילא "הולכת" לכיוונך ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כמו שאמרו לעיל יש מגוון אופציות (אני מצרף את הפונטו איבו לרשימה - חסכונית ומאובזרת יותר מרוב הרכבים הנ"ל, אבל לא ביצועיסטית בכלל אם זה משהו שחשוב לך).

מה שכן, אני חושב שאין סיבה לבחור בן 23 להוציא 80k על רכב חדש דנדש ולספוג את האיבוד ערך של הרכב ניילונים, אלא עדיף להוציא 50k ולשמור את ה30k לטיול / לימודים / השקעה / דירה וכו' שייתכן ויגיעו בקרוב. אבל זו דעתי בלבד וזכותך לעשות עם כספך כל שתרצה, כמובן.

אם אתה אכן מעוניין בהוצאת סכום כסף כזה, אז אתה אכן יכול לקחת רכב חדש מהחברה - או ללכת על איזה רכב פרטי יד1 2012+ מאובזר למשעי (אתה יכול למצוא איבו 150th דנדשה ולהשאר עם עודף ביד).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פיאסטה ידנית ברמת גימור "טרנד" .חד וחלק.איבזור ברמה גבוה,עיצוב פנימי וחיצוני משודרג למדי

מבחינת בטיחות ואחזקה יותר טוב מהמתחרות בקטגורית המיני.

בסכום כמו שלך כדאי חדש וגם אפשרי.

פורסם
כמו שאמרו לעיל יש מגוון אופציות (אני מצרף את הפונטו איבו לרשימה - חסכונית ומאובזרת יותר מרוב הרכבים הנ"ל, אבל לא ביצועיסטית בכלל אם זה משהו שחשוב לך).

מה שכן, אני חושב שאין סיבה לבחור בן 23 להוציא 80k על רכב חדש דנדש ולספוג את האיבוד ערך של הרכב ניילונים, אלא עדיף להוציא 50k ולשמור את ה30k לטיול / לימודים / השקעה / דירה וכו' שייתכן ויגיעו בקרוב. אבל זו דעתי בלבד וזכותך לעשות עם כספך כל שתרצה, כמובן.

אם אתה אכן מעוניין בהוצאת סכום כסף כזה, אז אתה אכן יכול לקחת רכב חדש מהחברה - או ללכת על איזה רכב פרטי יד1 2012+ מאובזר למשעי (אתה יכול למצוא איבו 150th דנדשה ולהשאר עם עודף ביד).

בנוסף, אם כוח זה משהו שחשוב לך, אתה יכול לנסות למצוא פונטו איבו מולטי-אייר בת שנה-שנתיים, שחזקה משמעותית מהגדם הרגיל.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

לא כתבתי את הפולו והאיביזה כי יצא לי לנהוג בהם (פולו ידנית ואיביזה אוטומטית), והמרווח מאחורה קטן מאוד. הבנתי שבפאביה המצב טוב יותר. בנוסף אני לא ממש נמוך (1.84) וקצת הרגשתי לא בנוח מבחינת שדה ראייה באופן כללי. (גם מבחינת מראה דווקא אני מעדיף את הפאביה). ה"בעיה" בפאביה שיש לה 4 כוכבי בטיחות.

באופן כללי התקציב הוא פחות בעיה - יש לי את הסכום להביא גם גולף חדשה - אבל אני לא בא מבית מבוסס ולכן כמו שאמרו פה, אני רוצה קצת כסף בצד (מתחיל ללמוד באוניברסיטה שנה הבאה - ולא מתכנן ללמוד ולעבוד תוך כדי בשנתיים הראשונות).

בהתחלה גם חשבתי על רכב חדש - למשל פאביה TSI ב-89. אבל ראיתי שאפשר להביא שנתונים 2011 ומעלה במחיר נמוך. גם אבא שלי חושב שחבל לספוג את ירידת הערך של רכב חדש.

תודה רבה 8)

פורסם

סחטיין על ההתעקשות בעניין כוכבי הבטיחות.

אני אופנוען רוב הזמן, אז עצם היותה של שילדת רכב סביבי, בכל רכב, זה כבר עליית מדרגה. :lol:

מעולם לא ייחסתי לכך חשיבות כה רבה. משתדל מאוד לא לתת לתאונות את האפשרות.

אני חושב שהדיסוננס שאתה מקבל מארבעה כוכבי בטיחות הוא מוגזם מאוד.

יש שיחלקו עלי אולי, אבל זו דעתי.

אופנוען

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

לא כתבתי את הפולו והאיביזה כי יצא לי לנהוג בהם (פולו ידנית ואיביזה אוטומטית), והמרווח מאחורה קטן מאוד. הבנתי שבפאביה המצב טוב יותר. בנוסף אני לא ממש נמוך (1.84) וקצת הרגשתי לא בנוח מבחינת שדה ראייה באופן כללי. (גם מבחינת מראה דווקא אני מעדיף את הפאביה). ה"בעיה" בפאביה שיש לה 4 כוכבי בטיחות.

באופן כללי התקציב הוא פחות בעיה - יש לי את הסכום להביא גם גולף חדשה - אבל אני לא בא מבית מבוסס ולכן כמו שאמרו פה, אני רוצה קצת כסף בצד (מתחיל ללמוד באוניברסיטה שנה הבאה - ולא מתכנן ללמוד ולעבוד תוך כדי בשנתיים הראשונות).

בהתחלה גם חשבתי על רכב חדש - למשל פאביה TSI ב-89. אבל ראיתי שאפשר להביא שנתונים 2011 ומעלה במחיר נמוך. גם אבא שלי חושב שחבל לספוג את ירידת הערך של רכב חדש.

תודה רבה 8)

מה שאתה רושם מחזק את ההמלצה הקודמת שלי - לאיבו יש 5 כוכבי בטיחות, שלל כריות אוויר ומע' בטיחות אחרות.

אקסמפלר לדוגמא: יש איזה בחור בקריית אונו שמוכר איבו 150TH 2012 ידנית עם 10K ק"מ ב70,000, האוטו מאובזר בטירוף ועדיין תחת אחריות יבואן... (אדגיש שאני לא מכיר אותו בכלל, זה סתם מודעה שראיתי ביד 2)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

208 חדשה עולה 77000 אם אני זוכר נכון מהבאנרים שקופצים בפורום. לדעתי גם קליאו 1.2 היא סביב המחיר שאתה מחפש (או שאני טועה וזו קליאו עם מנוע 900 ושבלול, אבל תבדוק). לדעתי שתי אלו יתנו לך הכיר הרבה תמורה לכסף, (מעבר לעובדה שהן נוחות מאד, מאובזרות , והבניה של הקונסולה המרכזית באיכות טובה מאד יחסית לקוריאניות).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

77 אלף ₪ זה המחיר של הדגם הפחות מאובזר ב-208. הדגם המומלץ (4 חלונות חשמל, מערכת שמע הגיונית וכו) עולה 84 אלף ₪.

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1331/חדשות/פיג'ו-208-–-הוזלה-במחירי-הדגמים

אני מאוד אהבתי את ה-208 הידנית אבל מבחינת ביצועים ומרווח פנים יש אופציות טובות יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל מצטרף ומציע שלא תקנה חדש מהניילון חבל..

אם אתה רוצה באמת רכב אמין וחזק שיסחב מעולה הייתי ממליץ על הפאביה 1.2tsi יש לך גם בגרסה ידנית אם אתה רוצה

ובשנתון 2011 אתה יכול למצוא אותה באזור ה60-65k אני מאמין.

בהצלחה

• תוכן חדש...