Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת סטריאו חדשה לחדר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

ברשותי מערכת סטריאו מיקרו של קנווד שככל הנראה כבר עשתה את שלה,ואני מעוניין להחליף. ההתלבטות שלי היא האם לרכוש רסיבר וזוג רמקולים מדף,או ללכת על אותו קונספט שהיה לי,מערכת מיקרו. הדרישות שיהיו AUX, חיבור לאייפוד,ושעון מעורר ושתהיה יותר עוצמתית מה 15W RMS שיש לי כרגע. לא מחפש הספקים בשמיים, מחפש לשמוע טוב לגבי התקציב אני גמיש.

היה לי מעין חלום כבר הרבה שנים לרמקולים של מוראל MOREL OCTUSE,מה אומרים עליהם? איך בוחרים רסיבר? רצוי גם סאב? תנו לי כמה טיפים כדי להקל על הבחירה,והאם זו בחירה טובה לעומת מערכת מיקרו,מקווה שלא סיבכתי אתכם.

תודה רבה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

כמה גמיש התקציב?

מערכת מיני אתה יכול להשיג ב~אלף שקל, רק רסיבר לבדו יעלה לך יותר מזה (ואני לא מכיר רסיברים עם שעון מעורר, ואני לא חושב שתמצא אחד עם תושבת לאייפון ברסיבר מרמת כניסה).

וברור שרצוי סאב, כמו שרצוי מגבר ב-100,00$ ורמקולים בחצי מליון, הכל רצוי אם יש לך את התקציב עבורו.

הצעה שלי, לך על מיני, אני לא רואה הצדקה להשקעה במערכת 5.1 עבור השימושים שלך.

פורסם

במידה ותרשום עד כמה אתה מוכן להוציא, נוכל להכווין למערכות שונות.

ישנן מספר מערכות מיקרו מצויינות מבית פנסוניק, שאפשר להמליץ:

1) מערכת משולבת עם תחנת עגינה ( לא קל למצוא כאלו איכותיות, תאמין לי ) :

http://www.eurocomdc.co.il/?CategoryID=199&ArticleID=1294

לפי מה שמצויין, הספק 121 RMS , אני מניח שמן הסתם גם אם זה באתר היצרן הרשמי, ההספק נמוך הרבה יותר אבל עדיין, אמורה לספק עוצמה לא רעה לחדר זה בטוח, רמקול 3 WAY .

2 ) מערכת נוספת, אך ללא תחנה עגינה, הרמקולים עוצמתיים הרבה יותר, של פנסוניק :

http://www.eurocomdc.co.il/?CategoryID=199&ArticleID=1290

*** מפרט טכני מהאתר הרשמי

http://www.panasonic.co.nz/products/home-entertainment/audio-and-hifi/sc-akx54

( משקל כל רמקול כפול מהמערכת למעלה, למרות שזה לא קריטי ) והיא עולה באיזור ה 1000-1300 תלוי איפה ואיך.

לפנסוניק יש מערכות הרבה יותר כבדות ועוצמתיות גם לבניין בתור מערכות מיקרו, אשר עולות אלפי שקלים נוספים מעבר לאלו, כך שהכל עניין של תקציב.

3) או שאתה משקיע 5,000 שקלים במערכת מטורפת לחדר שכזאת של פנסוניק, עם הספק ועוצמה מעבר לכל דמיון לדירה ולחדר בכללי : (כן, יש לה תחנת עגינה )

http://www.eurocomdc.co.il/?CategoryID=199&ArticleID=1596

http://www.panasonic.co.nz/products/home-entertainment/audio-and-hifi/sc-max700

של פנסוניק... תשים לב למידות ולמשקלים של הרמקולים, הם ממש לא למדף פשוט.

( מערכת שכזאת אתה יכול להביא לדירה של חבר למסיבות לא קטנות בכלל... )

*** אבל... במחיר שכזה? אפשר לרכוש המון דברים שונים ולהרכיב לבד, זה כבר למומחים.

פורסם

לחדר שינה אין הצדקה למשהו יותר טוב ממיקרו טובה.

לסלון שמתי 2 רמקולים תלויים 3WAY וסאב רצפתי של 10" שמחוברים לרסיבר.

לזה אני מזרים מהטאבלט דרך בלוטוס מוזיקה. לא שיא האיכות, אבל אני מאוד מרוצה מהסט אפ הזה.

פורסם

לפנסוניק יש מערכות הרבה יותר כבדות ועוצמתיות גם לבניין בתור מערכות מיקרו, אשר עולות אלפי שקלים נוספים מעבר לאלו, כך שהכל עניין של תקציב.

3) או שאתה משקיע 5,000 שקלים במערכת מטורפת לחדר שכזאת של פנסוניק, עם הספק ועוצמה מעבר לכל דמיון לדירה ולחדר בכללי : (כן, יש לה תחנת עגינה )

בסכום כזה אני מרכיב לו מערכת שעושה צחוק מערימת הפלסטיק והלדים שבקישור...:shock:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התמורה הכי טובה לכסף: רסיבר/מגבר משומש

ושני רמקולים מדפיים נורמלים. אפשר גם מתצוגה או מטרייד אין.

לאחרונה הוספתי סאב וופר מבנייה עצמית עם מגבר שמצאתי זרוק ליד הפח,

והתוצאה עולה על כל הציפיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אל תתרשם מההספקים. כדי למלא חדר ולהעיר את השכנים לא צריך יותר מואטים בודדים. למעשה ההספק הדול נועד כדי שתפעיל את המערכת רק בחלק קטן מיכולתה, וכך לא תגיע למצב של עיוותים בצליל.

שים לב שהפעלה בעצמה גבוהה תגרום לך נזקי בריאות שתבכה עליהם עשרות שנים.

ודבר אחרון - ערך ההספק המשמעותי היחיד הוא RMS. כל שאר הערכים (PMPO ודומיו) הם ערכים מנופחים לצורכי מכירות, מכפלות של הספק ה-RMS בכל מיני מקדמים או כל מיני חישובים שלא אמרים דבר וחצי דבר לגבי ההספק האמיתי של המערכת. כמוכן יש חשיבות למאפייני הרמקולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם RMS זה חרטא, אבל בוא לא ננפץ לאנשים את האשליות :wink:

הדבר הכי חשוב במגברים הוא התכנון שלהם. מגבר טוב לא נמדד בהספקים מטורפים או רכיבי אלקטורניקה משובחים, הכל מתחיל ונגמר בתכנון נכון של המעגלים החשמליים, כל היתר זה בגדר פינוקים.

ולעניין של פותח השרשור - רסיבר יד שנייה + 2 רמקולים מדפיים יד שנייה הם הפתרון הזול והטוב ביותר. ב 1,000 שקל אתה יכול להרכיב מערכת מצויינת, ולמען האמת גם בחצי מזה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה לכל המגיבים, יש לנו בסלון את המערכת הזאת, שהיא לא רעה בכלל, וגם יש לה שתי סאבים. תודה Automatic1,על הטיפים על המערכות של פנסוניק.

אז איך המגברים בפנסוניק? איזה רסיברים יד2 מומלצים? רמקולים יד שנייה זה לא קצת הימור? אני לא יודע מה הם עברו לפני שהוצבו למכירה. מבולבל מעט.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

נכון, זה הימור, אבל ניתן לראות מה מצב הרמקולים, מי המוכר וכמובן להאזין להם ולראות אם הם נשמעים לך (תרתי משמע) ושאין זיופים והפרעות.

לגבי מגברים, אתר יד2 למשל מפוצץ בכל מיני רסיברים סטריאו / קולנוע ביתי בגרושים. אנשים לא מעריכים ציוד כזה ומעדיפים לרכוש חדש וקומפקטי, כזה עם הרבה פלסטיק ולדים כמו שהיטיב לתאר זאת עפר (עם חולם). גם כאן, מותג ראוי ובחינת הסחורה טרם התשלום הם תעודת ביטוח מספיק טובה לרכישת מגבר טוב שאמור לשרוד שנים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שום הימור. אתה בא, מקשיב, ליתר ביטחון מצמיד את האוזן לדרייברים

כדי לוודא שכולם תקינים, ואם לא נשמע לטעמך - עובר הלאה.

להבדיל מאוטו, כמעט בלתי אפשרי להסתיר בעיה ברמקול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
גם RMS זה חרטא, אבל בוא לא ננפץ לאנשים את האשליות :wink:

זה הדבר הטוב ביותר שיש לנו כדי להשוות בצור מסודרת, תפוזים לתפוזים ולא תפוזים למלפפונים.

בפורום זה יש התיחסות כמעט דתית למבחני EuroNCAP שבהם מבוצע מבחן למכונית בודדת מכל דגם שנבדק (כלומר ל-3 מכוניות, אבל לכל אחת מבחן אחר). אפילו לא דגימה של כמה מכוניות או התיחסות לוריאנטים כגון סדאן מול האצ'בק. מדידת הספק ה-RMS קצת יותר "מדעית" מדגימה של מכונית בודדת, אז בהחלט אפשר להתיחס אליה כמדד להשוואה.

אבל - כמובן - אתה כמעט צודק. מעבר לתכנון מדוקדק של המעגלים איכות מערכת שמע היא עניין סובייקטיבי לחלוטין, במיוחד איכות הרמקולים. לכל אחד יש טעם קצת שונה באחזור הצליל ובהתיחסות לעיוותים. הבעיה הגדולה ביותר היא שאי שצריך לרכוש מערכת מותאמת לסוג המוזיקה שבו מעוניין הקונה, ושאפשר להשוות רק באולם המכירות, שבו התנאים האקוסטיים שונים לחלוטין מאלה שבסלון או חדר הילדים בבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כבר מתריע שאין לי שום כוונה להיכנס כאן לדיון אין סופי וזיוני שכל אודיופיליים, שבעתי מזה והפכתי לאטאיסט גמור.

שמע זה עניין סובייקטיבי. אנחנו שומעים מהמוח ומהרגש, ובגלל הסיבה הפשוטה הזו לעולם לא תהיה הסכמה גורפת מהו "הרמקול הטוב בעולם" או מהו "המגבר השקוף ביותר עלי אדמות". יש אנשים שיסתפקו במערכת 2.1 ב 150 שקל מ'באג' ויש כאלה שגם מערכת ב 150,000 לא תספק.

אם לוקחים את הסובייקט והופכים אותו לאובייקט, מגבר טוב הוא מגבר שנבנה כמו שצריך. איזה סאונד הוא יוציא? אלוהים יודע, אבל "חשמלית" הוא יתפקד באופן אידאלי. אותו דבר תופס גם לגבי רמקולים, ורמקולים יכולים להישמע אחרת לגמריי עם מגבר שונה ולהפך.

כדי לסבך עוד את המשוואה יש גם את עניין החדר (מיקום, גודל, החזרים, חלון-פתוח-חלון-סגור) ויש אף שיגידו שמזג האוויר והשעה של היום.

בשורה התחתונה - בגלל שאנחנו לא מדברים כאן על אודיופיל עתיר ממון, מגבר וזוג רמקולים מחברה מוכרת הם הימור מספיק טוב כדי לספק את מרבית האוכלוסייה. לשמוע ולבדוק שהעסק תקין, שנכנס בתקציב, ויאללה, לקנות כבלים ב 500 שקל למטר ואתה מסודר :wink:

איתמר

פורסם

לדעתי, בתקציב של קצת יותר מהמיני סטריאו ובהרבה פחות מ-5,000 ,אפשר לרכוש מערכת סטריאו פשוטה של SONY תעשה את העבודה.

יש לי אחת כזו בחדר עם 2 רדיו טייפים(כן,כן יש הרבה קלטות נוסטלגיות ים תיכוניות,אני אספן לא קטן .. :lol:),רדיו שקולט מצויין וצ'יינג'ר חמוד של 3 דיסקים,רמקולים מצויינים,עברה במהלך 14 השנים שהיא אצלי פעמיים החלפת מנגנון עינית לדיסק וזהו.

בזמנו עלתה לי 2,400 היום אני מעריך שאפשר להשיג בפחות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה חברים על התגובות,כמובן אני לא אודיופיל רציני ממש רק שיש לי דרישות מינימליות ממערכת. אחרי עוד חושבים,ברסיבר אין שעון מעורר שזה החלק הקריטי ופה יורד הרסיבר והרמקולים. נשארתי עכשיו עם מערכת סטריו קומפלט. משהו ראה את המערכת שנתתי בקישור בהודעה האחרונה שלי? יש לי כזו בסלון והיא מפיקה סאונד מעולה ואפילו יש לה 3 WAY.

• תוכן חדש...