Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון רכישת רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום

רציתי לקבל את חוות דעתם בסוגיה מסוימת.

לפני כחודש ביצעתי הזמנה לרכב חדש- טויוטה אוריס היברידי

במחיר של 140 אש"ח, והסכמה כי הרכב יעבור רישוי בינואר 2014 ויירשם מודל 2014

בכוונתי ומנסיוני עם רכבים חדשים אני אחזיק את הרכב 4-5 שנים.

אתמול בערב עידכן אותי נציג הסוכנות כי אני יכול לקבל את האוטו ב29/12/2013 , כלומר הרכב יירשם 12/2013

ולקבל 5,000 ש"ח הנחה ממחיר הרכישה. קרי- 135 אש"ח.

מה אתם אומרים? שווה או להמתין לינואר ולשלם מחיר מלא?

תודה מראש לכל המסייעים לחבר בדילמה :)

פורסם

מדובר בעודפים משנת 2013 שלא נמכרו .

אינך יודע כמה זמן האוטו שכב אצל היבואן .

הם צריכים להוריד לך לפחות 15000 שקל .

אם הם לא מוכנים אז תמתין עוד קצת ותקבל 2014 .

אם הם לא מוכרים את האוטו עד סוף השנה הם צריכים לרשום אותו על שם החברה ולמכור אותו כיד שניה ,

לכן תלחץ עליהם שיורידו לך במחיר .

פורסם

לא שווה, כאשר אתה תבוא למכור את האוו יחשבו לך את שנת עלית הרכב לכביש "יעלם" להם כי הרכב עלה בסוף 2013. זה בכל אופן ההצעות שנתנו לאבא שלי על הקודה שלו מודל 2010 שעלה לכביש בנובמבר 2010

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
מדובר בעודפים משנת 2013 שלא נמכרו .

אינך יודע כמה זמן האוטו שכב אצל היבואן .

הם צריכים להוריד לך לפחות 15000 שקל .

אם הם לא מוכנים אז תמתין עוד קצת ותקבל 2014 .

אם הם לא מוכרים את האוטו עד סוף השנה הם צריכים לרשום אותו על שם החברה ולמכור אותו כיד שניה ,

לכן תלחץ עליהם שיורידו לך במחיר .

זה לא נכון.

רישום הרכב על שם החברה צריך להתבצע שנה מיום הייצור של הרכב ואין לזה קשר לשנת 2014 המתקרבת. אם הרכב יוצר בפברואר 2013 אז היבואן יכול למשוך אותו ללא רישוי עד פברואר 2014 והוא כן ייחשב לרכב מודל 2014 אפילו שיוצר בתחילת שנת 2013. ממש לא בטוח שהיבואן יהיה חייב לרשום את הרכב על שמו עד לסוף השנה.

הכי טוב לקבל את המחיר של 2013 עם רישוי של 2014. במיוחד אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב להרבה שנים, אז ההפרש בין החודשים הופך לזניח יחסית להפרש השנתונים. בכל מקרה, בוא נשים את העניין בפרופורציה - זה לא שתפסיד את המכנסיים עם תקנה את הרכב עכשיו ולא שבוע אחר כך. במקרה הכי גרוע תפסיד כמה אלפי שקלים בודדים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב שם מנובמבר, ככה נציג הסוכנות מצהיר

הוא בן משפחה שלי אז יש אמון.

ככה שהוא לכל היותר חודשיים בנמל

הוא הסביר לי שגם אם אני ממתין לינואר אז הרכב שהוא יספק לי בינואר זה מאותו המלאי כיום

לדבריו המשלוח הבא של הדגם הזה רק בפברואר ככל הנראה ועדיין אין לו תאריך מדויק

אכן דילמה...

פורסם

בדיוק.

זה בכלל לא קשור לזה שעוברים ל2014.

תמוה מאד בעיני ההצעה הזו, יש למישהו מושג למה שהם יציעו דבר כזה?

לצורך העניין כשמקבלים רישוי ינואר 2014 עדיין זה יכול להיות רכב שהגיע לארץ בינואר 2013. כל עוד לא עוברת שנה אין בעיה.

בכל אופן, לא הציעו לו לקבל את ההנחה עם רישוי ינואר, אלא רק עם רישוי דצמבר, אז אין לו ברירה.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שיש עומס על היבואן כי הרבה רוצים 2014, אז אולי הוא מעדיף לתת הנחה ולשחרר עוד החודש, כשהכל עוד רגוע..

פורסם

היי יוני

ההצעה הינה ככל הנראה שנשאר מלאי של הרכב הזה

לפי מה שהוא אומר, יש מלאי גדול של רכבים וגם הרוכשים בפברואר יקבלו אותו מאותו מלאי נוכחי

הוא הצליח לארגן לי את ההנחה לעכשיו למרות שזו הייתה הנחה שהוצעה ללקוחות טויוטה לרוכשים בחודש נובמבר והיא כבר לא בתוקף (שוב, קרוב משפחה)

אין לי איך לשחק עם מועד הרישוי, הוא חייב להצמיד מספר שלדה בחודש דצמבר ולהעביר את הרכב טסט כבר השבוע/תחילת שבוע הבא.

הוא באמת לא לוחץ/לא אמר לי מה עדיף אלא רק אמר שאם ארצה, יש לי את האפשרות אך אצטרך להחליט עד יום שלישי.

פורסם
היי יוני

ההצעה הינה ככל הנראה שנשאר מלאי של הרכב הזה

לפי מה שהוא אומר, יש מלאי גדול של רכבים וגם הרוכשים בפברואר יקבלו אותו מאותו מלאי נוכחי

הוא הצליח לארגן לי את ההנחה לעכשיו למרות שזו הייתה הנחה שהוצעה ללקוחות טויוטה לרוכשים בחודש נובמבר והיא כבר לא בתוקף (שוב, קרוב משפחה)

אין לי איך לשחק עם מועד הרישוי, הוא חייב להצמיד מספר שלדה בחודש דצמבר ולהעביר את הרכב טסט כבר השבוע/תחילת שבוע הבא.

הוא באמת לא לוחץ/לא אמר לי מה עדיף אלא רק אמר שאם ארצה, יש לי את האפשרות אך אצטרך להחליט עד יום שלישי.

זה שיש מלאי לא מסביר למה שהוא ייתן הנחה דווקא על רישוי ב2013.

מה אכפת לו?

אני לא רואה מה ההבדל מבחינתו, הדבר היחיד שהוא אמור להתעקש עליו (ובצדק) זה שהתשלום המלא יהיה בדצמבר.

מה אכפת לו מה תאריך הרישוי? (במיוחד כשאתה אומר שזה רק חודשיים בארץ)

פורסם

שאלה מעניינת

לא יודע מה הקטע של טויוטה, אשתי גם בדקה טלפונית עם עוד סוכנות שלהם לגבי מבצע של אבזור מתנה שהם מפרסמים באתר שלהם, אמרו לה שמדובר על רכבים למסירה מיידית, שימסרו ללקוח עד סוף החודש ולא ניתן לקבל ב2014.

בכל מקרה, זה "הדיל" אין לי כל כך איך לשחק עם זה.

פורסם

היבואן רוצה להפטר ממה שיותר כלי רכב לפני סוף דצמבר משיקולי מיסוי, ומוכן לתת הנחה בשל כך.

לדעתי אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב 4-5 שנים כדאי לך לנצל את ההנחה. ההפרש האמיתי בשווי הרכב הוא כ-1500 ₪.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שאלה מעניינת

לא יודע מה הקטע של טויוטה, אשתי גם בדקה טלפונית עם עוד סוכנות שלהם לגבי מבצע של אבזור מתנה שהם מפרסמים באתר שלהם, אמרו לה שמדובר על רכבים למסירה מיידית, שימסרו ללקוח עד סוף החודש ולא ניתן לקבל ב2014.

בכל מקרה, זה "הדיל" אין לי כל כך איך לשחק עם זה.

נתקלתי בכתבה הזאת מתוך גלובס ולדעתי זה היה הקטע של טויוטה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000903764#from=iphone.app

פורסם

לא הבנתי, למה זה קשור?

אתה חושב שבגלל שהוא כבר שילם על הרכב, והבטיחו לו רישוי ינואר, אז טויוטה היו צריכים לספוג את המס? לכן הם העדיפו לתת לו הנחה ושניהם ירוויחו?

נשמע לי יותר סביר שהוא זה שיצטרך לספוג את המס בכל מקרה, גם אם הוא שילם, והם רק היו יכולים להמליץ לו לקבל לפני כדי לחסוך לעצמו את המס, לא?

פורסם

אני חושב שהוא עוד לא שילם על הרכב והציעו לו לשלם עכשיו פחות ולקבל את הרכב לפני עליית המס או לשלם אחר כך יותר ולקבל את הרכב אחרי עליית המס.

אני חושב שאם אין עלייה של המס אז יש סיכוי טוב שיהיה אפשר לשלם אחר כך ולקבל מחיר של עכשיו.

פורסם

אוקיי קצת סדר.

על מנת להבין מה ההצעה המשתלמת לך מבחינת תאריך עליית הרכב, הנה מספר כללי אצבע:

-החוק אומר שתאריך עליית הכביש לרכב הוא התאריך הקובע לצורך קביעת השנה. רכב שהגיע לפה בנובמבר 2013 אבל עלה לכביש בינואר 2014, יירשם כ-2014.

-לעניין הלחץ: החוק לא אומר שנה מייצור הרכב, ולא סוף שנה. יבואן מחויב לרשום הרכב על שמו אם לא מכר אותו בתוך שנה מהגעת הרכב לארץ. לפיכך אם האוטו הגיע בנובמבר ועוד לא נרשם, תגיד שאתה מתעקש על מסירה ורישום ב-2014. זה לא אמור לשנות להם אלא אם הרכב לא הגיע בנובמבר לארץ.

-אם בכל זאת החלטת ללכת על רישום ב-2013 בשביל ההנחה, דע שהפחת הממוצע על רכב הוא 13% לשנה ולא משנה באיזה חלק של השנה עלה האוטו על הכביש. לפיכך אל תשקול להעלות אותו לדעתי, ב-2013 בשביל הנחה של פחות מכך, קרי לא פחות מ-18,000 שקל הנחה. אל תשכח שבכל פעם היבואנים מציעים הנחות של יותר מזה, ויש מבצעים ויש רכבי ליסינג (אם כי לדעתי הם לא ממש תחרות לפרטיים) כך שבסוף, בעוד שלוש שנים, תמצא את עצמך מתחרה עם רכבים חדשים יותר משלך באוטו מחיר ותחשוב אם אדם ישלם לך על אוטו 2013 כמו על אוטו 2014 בעוד שלוש שנים.

פורסם

הבעייה נעוצה בזה שהוא נותן לו את המבצע של נובמבר.

כל מבצע יש לו תפוגה מבחינת הזמן שאפשר להעביר רישוי רכב שנרכש במבצע (למשל למנוע מצב שמישהו קונה רכב במבצע ומחכה 3-4 חודשים עד שהוא משלח את יתרת הכסף ומקבל את הרכב.

אני מעביר שהדד-ליין לרישוי במסגרת המבצע הוא סוף דצמבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...