Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני לנהג חדש עד 8K+-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עוד מעט יצא לי הרישיון, ובמדינה שלנו אם אתה רוצה רכב אתה צריך לתכנן את זה שנתיים מראש...(במיוחד אם המינימום שלך זה 18 שקל לשעה)

בכל מקרה, הכי חשוב לי שיהיה ידני.

בנוסף לכך, אני ילד בן 17 ואין לי משכורת של 5K בחודש-אז תיקונים בעלות כזאת לא יהיו אפשריים... אני ממש לא רוצה לקנות בזול ולשלם ביוקר.

יש לי משהו כמו 10 סך הכל(בתקווה, אבל יש מצב שזה יהיה גם רק 6-7)-ההורים ישלמו ביטוח+דלק(:-D )

בקיצור , רוצה משהו אמין,מכוער, שלא יצטרך הרבה טיפול.

שיהיה לכם מסודר:

תקציב: 5-10, תלוי עד כמה זה שווה את זה. הדבר היחיד שמעניין אותי זה שיהיה זול להחזיק אותו, אז אם אפשר להביא משהו שישרוד בזול יעזור לי גם בפחות.

גיר: ידני

שימושים: נסיעות כמעט רק בעיר, משהו כמו 15-10K ממוצע ביום, ומידי שבוע בטח נסיעה של 20-25... לא משהו רציני,אבל יחסוך לי הרבה.

פורסם

פיגו 205 1.4 אוטו מאוד פשוט ואמין,גם הדייהטסו שרייד,אם תמצא פיאט פונטו גם רכב פשוט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
פיגו 205 1.4 אוטו מאוד פשוט ואמין,גם הדייהטסו שרייד,אם תמצא פיאט פונטו גם רכב פשוט.

שכחתי להגיד , האשכול הזה בעיקר כדי שאבין אם יש אופציות רלוונטיות, בלי שאני והמוסכניק נהיה חברים הכי טובים..

קיבלתי ממישהו המלצות על אלה:

מיצובישי סופר לאנסר 94~96

טויוטה קורולה 94~97

סוזוקי בלנו 96~00

סובארו גרנד לאונה 94~97

מאזדה לאנטיס 323 94~96

דהייצו אפלאוס 93~97

עכשיו מעבר לכל זה, אני גם לא ממש מבין גדול ברכבים-בזמן האחרון קלטתי איך המנוע עובד, איך מתבצעת הבלימה והכל.. אבל אני ממש לא מכיר רכבים ולא ממש מכיר תמערכת. לפעמים יש כאן אנשים עם כזה ידע... אין לי מושג איך אני יסתדר עם הרכב שלי בלי שיזמברו אותי במוסך או בקנייה. אשמח אם תמליצו לי איפה אפשר קצת ללמוד דברים בסיסיים שאצטרך..

ונקודה תחתונה, אוכל להביא רכב ב8 או פחות שלא יצא עליו עוד הרבה כסף במוסך?

פורסם

רכבים שרשמת גם טובים,ב8 אלף אתה קונה רכב די ישן,כך שלפעמים אולי יתקלקל משהו,זה לא חייב להיות משהו יקר אגב,כך שאתה צריך לצפות לזה,במידה ויש בעיה אתה יכול לשאול אותנו לפני שאתה ניגש למוסכניק,כמו כן אם תגיד מאיפה אתה יוכלו פה להמליץ לך על מוסך אמין.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
רכבים שרשמת גם טובים,ב8 אלף אתה קונה רכב די ישן,כך שלפעמים אולי יתקלקל משהו,זה לא חייב להיות משהו יקר אגב,כך שאתה צריך לצפות לזה,במידה ויש בעיה אתה יכול לשאול אותנו לפני שאתה ניגש למוסכניק,כמו כן אם תגיד מאיפה אתה יוכלו פה להמליץ לך על מוסך אמין.

שמע, אני עכשיו בי"א ולומד כמו חמור איזה 40 יחידות לימוד.. לעבוד רציני אין לי זמן.

אבל אני יודע שיהיה לי "הון" של 6-6.5K, ביטוח ודלק מההורים . עכשיו בגלל שיש לנו רכב אחד ואני באמת צריך רכב, הם בטח יעזרו לי לקנייה ראשונים עם 2K , או משהו בסגנון...

זה אומר 8.5K. מתוך ה8 צריך גם יישור קו לא?(שלא בטוח שהבנתי מה זה.. אשמח אם תסביר לי :) )

ומתוך ה8, כדי לשים גם 2000 בשביל תיקונים אפשריים לא? אז הגענו ל6K שמתוכם צריך גם יישור קו וגם בדיקה...

וכמובן שעדיף בזול יותר ,אבל אני לא ממש רואה את זה קורה...

פורסם

אכן לרוב צריך ישור קו תיקון תקלות קטנות,למשל כיוון פרונט אם צריך,החלפה של צמיגים,כלומר דברים שלא עובדים או בלוים.

אין טעם לקחת כזה רכב זול למכון בדיקה,עדיף לקחת למוסך שיעלו את הרכב על הליפט יראו אם אין נזילות חריגות,גומיות שצריך להחליף ויתנו את דעתם,התקלות שהם יראו זה בעצם הישור קו.

פורסם

אין לך צורך ברכב משפחתי.

קח לעצמך רכב קטן כמו 106, 205, פונטו וכו'. הן קטנות יותר, חסכוניות יותר, וגם תקבל שנתון מתקדם יותר, ובנוסף יהיה לך קל יותר למצוא מקומות חניה, בעיקר במקומות צפופים.

אני כבר קניתי שני רכבים, שניהם סופר מיני, לא רואה סיבה לעבור למשפחתית.

אין לי קשר אליו, אבל זה נראה לא רע:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=510442

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יונדאי אקסנט קופה ידני מנוע 1.3 אוכלת 1.14 בשקט. אמין בלי תקלות היתה לי אחת כזאת שנת 96 ואין לי מושג למה מכרתי אותה. עולה גרושים פחות מ 7K ויש לך אוטו שישרת אותך יופי

הפועל חולון אהבת חיי

פורסם

אכן האקסנט דור ראשון גם אמינה,היא מאוד פשוטה,המחלה של זה סדק בדש בורד.

פורסם

פיגו 205 שנת 98-99

דיהטסו שרייד,

פיאט פונטו

אל תשכח שרכב מעל 15 שנה - אישור בלמים , מעל 19 שנה - טסט פעמיים בשנה.

אם תמצא משהו במצב טוב - רוב ההוצאות מעבר לטיפולים יהיו בשביל לעבור את הטסט..

פורסם

פורד פיאסטה מסוף שנות ה90,אמינה בצורה מטורפת,ולא ממש גרועה בשום קטגוריה וחסכונית בדלק,טיפולים זולים ברמה מגוחכת.

פג'ו 205 אם אתה רוצה טיפה להשקיע יותר במחירי אחזקה אך תקבל כנראה נוחות עדיפה ואולי מראה.

אם אתה מעונין שלח לי הודעה פרטית יכול להיות שיש לי מה להציע לך.

פורסם
אין לך צורך ברכב משפחתי.

קח לעצמך רכב קטן כמו 106, 205, פונטו וכו'. הן קטנות יותר, חסכוניות יותר, וגם תקבל שנתון מתקדם יותר, ובנוסף יהיה לך קל יותר למצוא מקומות חניה, בעיקר במקומות צפופים.

אני כבר קניתי שני רכבים, שניהם סופר מיני, לא רואה סיבה לעבור למשפחתית.

אין לי קשר אליו, אבל זה נראה לא רע:

יונדאי אקסנט קופה ידני מנוע 1.3 אוכלת 1.14 בשקט. אמין בלי תקלות היתה לי אחת כזאת שנת 96 ואין לי מושג למה מכרתי אותה. עולה גרושים פחות מ 7K ויש לך אוטו שישרת אותך יופי

אכן האקסנט דור ראשון גם אמינה,היא מאוד פשוטה,המחלה של זה סדק בדש בורד.

פיגו 205 שנת 98-99

דיהטסו שרייד,

פיאט פונטו

אל תשכח שרכב מעל 15 שנה - אישור בלמים , מעל 19 שנה - טסט פעמיים בשנה.

אם תמצא משהו במצב טוב - רוב ההוצאות מעבר לטיפולים יהיו בשביל לעבור את הטסט..

פורד פיאסטה מסוף שנות ה90,אמינה בצורה מטורפת,ולא ממש גרועה בשום קטגוריה וחסכונית בדלק,טיפולים זולים ברמה מגוחכת.

פג'ו 205 אם אתה רוצה טיפה להשקיע יותר במחירי אחזקה אך תקבל כנראה נוחות עדיפה ואולי מראה.

אם אתה מעונין שלח לי הודעה פרטית יכול להיות שיש לי מה להציע לך.

תודה לכולכם קודם כל..

עכשיו הבעיה שלי שאני באמת לא מבין יותר מידי ,וכל אחד באינטרנט מציע לי דברים אחרים... עכשיו ללכת לבחור, פשוט נראה לי שאין לי תכלים לזה... יש לי איזו דרך קצת יותר להבין בסוגי מכוניות מהשנים האלה? איזה מקומות לקרוא בהם?..

מעבר לזה, ממה שהצעתם יש רכבים שאני אוכל לקנות בסביבות ה7-8 כשנשאר כסף ליישור קו?

מעבר לכך, אני יודע שממש חשוב לי חלונות ידניים... פשוט כי נראה לי סתם מנגנון שיכול להיהרס.. אני צודק או שזה לא קורה הרבה?

פורסם

לדעתי בגלל התקציב שלך סופר מיני כמו 205/פיאסטה/פונטו יתאימו יותר,אם איני טועה למשפחתיות שיש חלונות חשמלים,סך הכול המנגון הזה די אמין ואם מתקלק המנוע זה סיפור של 200-300 שקל למנוע חשמלי בערך.

פורסם

מניסיון של 17 שנה במשפחה אני יכול להגיד שממש מתאימה לך הפורד.

רכב עם ההוצאות הכי מינימליות שיש,ואתה תמיד יכול לסמוך עליו שהוא יתניע לך בבוקר,אין שום דברים אלקטרונים מיותרים שיכולים להתקלקל.

פורסם

מצטרף להמלצה על היונדאי מאקסנט.

הייתה לי אחת משנת 96, 5 דלתות. (המחירים של ה3-5 דלתות דומים מאוד, 5 דלתות פשוט יותר פרקטי)

המזגן היה מעולה, הרכב לא התחמם לעולם והיה דיי חסכוני בדלק.

העניין הכי חשוב זה המחירים- אפשר לקנות כזאת בתקציב שלך וישאר לך המון עודף!

כל החלקים של היונדאי זולים מאוד וכל תיקן יעלה לך גרושים..

לגבי אמינות- בשנים האלה זה לא משנה איזה רכב זה. הגורם שמשפיע על האמינות הוא איך הבעלים הקודם התייחס לרכב.

אגב אני חושב שהאקסנט יותר יפה מכל שאר הרכבים שהציעו פה. אין לה מראה מיושן כמו פונטו פיג'ו ופיאסטה.

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

• תוכן חדש...