Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיונות לתעסוקה לחייל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני משרת באזור המרכז, עושה יומיות 08:00-17:00 בימים א'-ה', למעט פעמיים בשבוע בהן אני בבסיס מ 10 עד 22. אני מעוניין לחסוך קצת כסף, אבל לא בכל מחיר. כלומר, דרושה עבודה שאין בה פוטנציאל לפגוע בי לטווח הארוך (כלומר, עבודה פיסית קשה), ומאידך, שהשעות יהיו גמישות ככל הניתן. היומיים בהם אני נמצא בבסיס 12 שעות משתנים - בכל שבוע יומיים אחרים. יש לי יכולת תמרון בימים אלה, אך היא מועטה.

באם ארצה אוכל להוציא אישור עבודה בקלות, אבל לא אכפת לי שזה יהיה off the books.

רעיונות יצירתיים, מישהו?

פורסם

אולי איזה משרד שצריך מישהו שיסדר מסמכים או ישמש משהו על תקן מזכירה וכאלה?

אולי חנות כלשהי, למכור דברים ולהגיע בימים שאתה יכול למשמרת ערב. לא יודע.

אני לא יודע איזה כישורים יש לך. אולי תציין?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

^

אני לא בטוח.

אני מניח שיש לי יכולת ביטוי גבוהה בכתב, כריזמטיות ויכולת שכנוע. מעבר לזה, לא חייתי מספיק זמן בכדי לגלות.

פורסם

גם אני חייל שעושה יומיות, וזה מאוד קשה למצוא עבודה בשעות האלה,במיוחד שלמחרת אתה צריך לקום מוקדם ואתה לא יכול לעבוד עד אמצע הלילה (למשל באולם אירועים ואם הבאתי לך רעיון לעבודה אז אני שמח אבל קח בחשבון שתהיה מאוד עייף ללא שינה ולא תתפקד בבסיס).

אני כרגע מנסה עם האישור עבודה לקבל יומיות מקוצרות, ממליץ לך לנסות גם.

בתחנות דלק בדר"כ יש שעות גמישות,תחפש תחנות באזורך אולי יסכימו להעסיק אותך מספר פעמים בשבוע ב 5-10 או משהו כזה ,אם אתה עובד גם בשבת והם צריכים אז יש לך יותר סיכוי (בדרך כלל צריך עובדים לשבת כי לא הרבה רוצים)

כריזמטיות ויכולת שכנוע זה תכונות שצריך לתחנת דלק מבחינת מכירת מוצרים.

Miata ND2

פורסם

אני עושה יומיות קבוע, 8 עד 5, ויש לי הצעה לעבודה (איפה שעבדתי לפני הצבא), אלא שהשעות לא מסתדרות, אילו הייתי בבסיס עד 4, הייתי יכול לעבוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לך תעבוד במקדונלד'ס. הרבה כסף לא תראה מזה, אבל זה לא קשה, אתה בדרך כלל עם חבר'ה באותו מצב כמוך(חיילים/לפני גיוס/אחרי שחרור) והשעות יחסית נוחות.

במשרד לסדר מסמכים וכו - לא סביר. אלא אם אתה תגיע לאחד כזה דרך אמא/אבא, כטובה.

פורסם

סליחה על הבוטות, אבל אתה נשמע כמו בחור די מפונק.

אם אין לך מגבלות רפואיות רציניות, אני חושב שיעשה לך רק טוב לעבוד בעבודה פיזית כלשהי בגיל הזה.

מה זה להרוויח כסף אבל לא בכל מחיר? אני לא זוכר איפה העצים האלה עם השטרות עליהם.

עם כריזמטיות ויכולת שכנוע לא צריכה להיות לך בעיה למצוא עבודה, השאלה אם יש לתכונות האלה גיבוי בדמות תפוקה בעבודה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

האמת שלא הבנתי מה מפונק בלרצות לעבוד בעבודות שאינן פיסיות. תמו הימים שכל ילד עבד בקיבוץ במקום ללכת לבית הספר. אני לא רואה פינוק בכך שהוא רוצה לעבוד בעבודות שאינן מצריכות עבודה פיסית. בנוסף, ייתכן והוא סובל ממחלה כל שהיא, או שסתם הוא עדין. אני לא חושב שזה מראה על פינוק. ילד מפונק לא היה הולך לעבוד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לכן כתבתי בהעדר בעיות רפואיות.

עבודה פיזית לא חייבת להיות סבלות או בניין, גם מתדלק/מקדונלד׳ס נחשב פיזית לצורך העניין. כל מה שאינו ישיבה במשרד מול מחשב יש לו פוטנציאל גדול לתרום להתפתחות אישית, לביטחון עצמי ולאינטרקציה בריאה עם העולם ותושביו. יש לו את כל שאר החיים למצוא עבודה משרדית, אבל כרגע, בהעדר כישורים, גננות תהיה בריאה יותר לגוף ולנפש מאשר הקלדת נתונים (הדוגמאות מקריות).

חייל שעושה יומיות, אני מניח שמבלה את רוב זמנו במשרד ממוזג/מחומם. סביבה ״סטרילית״ שממשיכה גם לעבודה בעיני לא עוזרת כלל להתבגרות תקינה.

מה זה עדין אם לא תוצאה של פינוק?

אין לי טיפת ביקורת על השירות הצבאי, איני יודע מה המציאות שהובילה לתנאים האלה, בין אם זה ת״ש או רפואי או סתם עצלנות וזה כלל לא ענייני. הביקורת שיש לי, שמבוססת רק על תחושתי מההודעות בשרשור הזה, היא על הרצון להישאר בתוך החממה הבטוחה והנעימה, בלי להתנסות בשום דבר מחוצה לה.

זו דעתי הפרטית לגמרי, אני מקבל את זה שהיא לא מתאימה לכל אחד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

העבודה שלי בבסיס היא עבודת שטח - לא עבודת פרך, אבל לא במשרד ממוזג לרוב. מה שהתכוונתי ב"להרוויח כסף אבל לא בכל מחיר" זה שאני מעדיף להימנע למשל מעבודה כמו שליחויות עם קטנוע (כי אנשים מתים מזה) או מלצרות - אני מכיר חבר'ה שקיבלו דלקות שרירים רציניות ופגעו בעצמם בגלל המגשים הכבדים. אני דווקא לא מחפש לעבוד בהכרך במשרד ממוזג, אבל גם לא במכרה מלח. מחפש למצוא איזשהו איזון.

מה שכן, רעיון שבדיוק עלה למוחי: אני חובב רכב די גדול, ומאוד מקנא באנשים שיודעים לעשות פרוייקטים/שפצורים כאלה ואחרים - אנשים שבונים בעצמם מערכות פליטה או מגדשי טורבו למשל, אנשים שמשפצים מנועים, אנשים שמעלים את הרכב שלהם על הליפט ומחליפים בולמים וקפיצים, ואפילו רפידות בלמים. אולי עבודה באיזה מוסך? אני מניח שצריך ללמוד מכונאות רכב קודם, או שיש מקומות עם סבלנות ללמד עובדים חדשים מהיסוד?

פורסם

ברמת התיאוריה הייתי יכול ללכת לעבוד בצילום אירועיים בתור צלם או עוזר צלם. אני מגיע מהבסיס בערך ב5.30-6 בערב, מרביץ מקלחת ויוצא לאירוע, צילומי בוק לבר מצווה/חתונות הייתי יכול לעשות בשישי, אבל הייתי קורע לעצמי את הצורה מבחינה בריאותית.

(ועם הכסף שהייתי מרוויח הייתי יכול לבוא כל יום עם האוטו לבסיס, בלי לעשות חשבון לדלק כמו שאני עושה עכשיו, ולהתחפף כמה שיותר מהר)

אז כן, כנראה שבזמן הזה הייתי עושה כסף יפה ומשתדרג הרבה מאוד בציוד צילום שלי, אך האם זה באמת שווה את זה? לדעתי לא.

ייגרם לי כנראה מחסור רציני בשעות שינה, לא זמן לחברים, לא למשפחה, לא לתחביבים, וגם עבודה תחת לחץ ועם הרבה אחריות בסופו של דבר. אתה מתעד רגע אחד (כנראה) בחיים של בנאדם. לא תפסת? המוניטין עלול להפגע.

הוא יכול ללכת לעבוד והכול, אבל השאלה אם זה שווה את הלחץ ואת העומס הפיזי, ובעיקר הנפשי שייצור עליו.

פורסם

מבלי להתייחס לביקורת שנאמרה פה על הבחור,

אתייחס דווקא להערה של פותח השרשור לגבי אישור עבודה:

חשוב שלא משנה באיזה עבודה תעבוד (גם אם זה למיין מסמכים), תקבל אישור עבודה מסודר - גם אם זה אומר קצת התעסקות עם בירוקרטיה צבאית.

לפי החוק - חייל מבוטח ע"י הצבא, אבל לא במסגרת עבודה מחוץ לצבא,

ומכיוון שמעסיק שמעסיק אותך ללא אישור - כנראה גם משלם לך בשחור, לא משלם עליך ביטוח לאומי, ובעצם לא נושא באחריות על שלומך בעבודה - במידה וקורה לך משהו.

במילים אחרות - גם אם יפול עליך ארגז מסמכים על הראש ויוציא לך עין (חס וחלילה), אתה לא מבוטח לא דרך המעסיק ולא דרך הצבא.

לגבי סוג העבודה וגמישות השעות: הכל תלוי בעבודה שאתה עושה בבסיס, ולאיזה הסדר תגיע עם המפקדים שלך (הגעה מאוחרת/יציאה מוקדמת וגו').

אם בבסיס אתה לא נדרש לעבודה קשה או אחריות כבדה - תוכל להרשות לעצמך לעבוד קצת יותר שעות ויותר מאוחר.

אבל אם אתה "טוחן" עבודה גם בבסיס - תימנע מלקרוע את עצמך אחרי הצבא. לא יודע אם עוד 1500 שקל בחודש שווים את הבריאות שלך (במיוחד אם אתה נתמך ע"י ההורים ולא נדרש לתמוך בני משפחה).

סתם בתור רעיון: מכולות הרבה פעמים צריכים עובדים עד שעות מאוחרות, אבל מאז החוק של מכירת האלכוהול (עד 23:00), הרבה מכולות עברו למתכונת של עד 23:00 בלילה - מה שיכול להתאים לך.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יש לך רכב?

אם כן אז תבדוק לגבי חלוקת עיתונים בבוקר.

לא העבודה הכי קלה בעולם אבל גם לא הכי קשה.

עובדים רק 3-4 שעות ביום ומי שמתמיד יש בונוסים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...