Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שמתי לב שלאחר עלייה לג'אנט 18(היה לי 16) אני לא מצליח לרדת מ 1:12 בבין ערוני אפילו בנסיעה הכי רגועה(המחשב של הרכב לא יורד מ 8.3-8.5 ליטר ל100 קמ)כשבאותה נסיעה עם הג'אנט 16 הייתי עושה 1:15(במחשב הרכב הגעתי ל 6.5 ל100 קמ)

יכול להיות שהשינוי כל כך משמעותי??

דרך אגב אני נוסע עם לחץ אוויר של 38 מקדימה ומאחורה.האם יש משמעות?מה כדאי?

תודה!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל מחשב הדרך הוא בכלל לא הדרך הנכונה לבדוק תצרוכת דלק.

אבל אם זה רק לצור השוואה אז ככה,

אני עם ג'אנט 18 מצליח להגיע בנסיעה בין עירונית (100 קמ"ש) ל-7.8 ליטר ל-100 ק"מ לפי מחשב הדרך.

יותר נמוך מזה לא הצלחתי לרדת.

אגב, אני עם לחץ אוויר של 32, אולי זה גם קשור איכשהו.

פורסם
קודם כל מחשב הדרך הוא בכלל לא הדרך הנכונה לבדוק תצרוכת דלק.

אבל אם זה רק לצור השוואה אז ככה,

אני עם ג'אנט 18 מצליח להגיע בנסיעה בין עירונית (100 קמ"ש) ל-7.8 ליטר ל-100 ק"מ לפי מחשב הדרך.

יותר נמוך מזה לא הצלחתי לרדת.

אגב, אני עם לחץ אוויר של 32, אולי זה גם קשור איכשהו.

32 גם קדימה וגם אחורה?

האם כדאי להיצמד להוראות יצרן ולמלא 35 קדימה ו 32 אחורה?

פורסם

תמיד כדאי להיצמד להוראות יצרן, אבל במקרה הזה שמת סה"כ 10% יותר מהמלצת יצרן, זה לא נורא ואפילו מומלץ בקדמי אולי כדאי שתרד ל35, למרות ששוב ה3 PSI האלה לא יהרגו אותך...

פורסם

המלצות היצרן במדבקה הן לפי ג׳אנט 16 המקורי כך שהן לא ממש עוזרות פה.

כשהחלפתי ל-18 הבחור בפנצ׳רייה אמר לי למלא 32 Psi.

בלי שום קשר, גם לחץ נמוך מדי יכול לגרום לצריכת דלק מוגברת.

פורסם
המלצות היצרן במדבקה הן לפי ג׳אנט 16 המקורי כך שהן לא ממש עוזרות פה.

כשהחלפתי ל-18 הבחור בפנצ׳רייה אמר לי למלא 32 Psi.

בלי שום קשר, גם לחץ נמוך מדי יכול לגרום לצריכת דלק מוגברת.

נראה לי שאתה טועה.

המלצת היצרן נובעת משיקולים של משקל הרכב ועוד גורמים נוספים וזה לא תלוי במידת הגלגלים כי בעצם כשאתה עולה במידה אתה יורד בחתך ואז החישוב הוא אותו חישוב....אזי הלחץ אמור להיות פחות או יותר אותו דבר.

פורסם

אני כמעט בטוח שלכל קוטר יש את ה-Psi המומלץ עבורו.

לא הגיוני שצמיג 16 עם חתך 55 וצמיג 18 עם חתך 40 יסעו על אותו לחץ אוויר.

אבל בוא נחכה לעוד מגיבים, אולי יתברר שאני טועה.

פורסם

אני עליתי מ 16 ל 17 ונשארתי על לחץ שממליץ היצרן, אבל אצלי הדופן זה 45 ואצלכם 40, שמתי לב שגם צריכת הדלק עלתה מעט אבל לא ברמה שחברינו מתאר.

לדעתי אין הבדל גדול בין 18 ל 17 כי רוחב הסוליה הוא זהה 225, פה זה גם לא משקל הג'אנט כי חברינו שם קלים של מומו ואני על מקורי של שירוקו.

לגבי הלחץ, ככל השלחץ יותר גבוהה זה תורם לצריכת הדלת הפוך מחוסר לחץ שזה גורע.

לדעתי לצמיגים גורם מכריע, לדוגמה עם ב 16 היום צמיגים ירוקים דוגמת מישלין אנרגי עם רוחב סוליה של 205 ועולים לטויו R1R ברוחב 225 אז צריכת הדלק תעלה משמעותית מאשר צמיג ירוק אחר באותו גודל של 18.

לי היה משהו סיני ב 16 שאיתו קניתי עם TW 400:shock: עכשיו יש מישלין פריימסי.

ולגבי מחשב הרכב, אני בודק צריכה כל תדלוק, ובנוסף משווה את הצריכה בפועל ( שיטה ידוע של תדלוק על לקליק של משאבה , איפוס מונה , ובתלדוק שאחריו מחלק את הק"מ בליטרים ) מול הצריכה הממוצעת של מחשב שגם אותו אני מאפס בתלוק וכמעט ואין הבדל בין הצריכה הממשים לקיריאת המחשב ההבדל זניח וזה די מפתיע אותי וכי בסייוויק 1.8 שהייתה לי לפני ששם מחשב היא מאוד אבל מאוד אופטימי.

איזה צמיגים (יצרן + דגם אם אפשר גם רשום מה הTW שלהם)היו על 16 ומה יש על 18, לדעתי זה יתן הרבה אינדיקציה.

פורסם
אני עליתי מ 16 ל 17 ונשארתי על לחץ שממליץ היצרן, אבל אצלי הדופן זה 45 ואצלכם 40, שמתי לב שגם צריכת הדלק עלתה מעט אבל לא ברמה שחברינו מתאר.

לדעתי אין הבדל גדול בין 18 ל 17 כי רוחב הסוליה הוא זהה 225, פה זה גם לא משקל הג'אנט כי חברינו שם קלים של מומו ואני על מקורי של שירוקו.

לגבי הלחץ, ככל השלחץ יותר גבוהה זה תורם לצריכת הדלת הפוך מחוסר לחץ שזה גורע.

לדעתי לצמיגים גורם מכריע, לדוגמה עם ב 16 היום צמיגים ירוקים דוגמת מישלין אנרגי עם רוחב סוליה של 205 ועולים לטויו R1R ברוחב 225 אז צריכת הדלק תעלה משמעותית מאשר צמיג ירוק אחר באותו גודל של 18.

לי היה משהו סיני ב 16 שאיתו קניתי עם TW 400:shock: עכשיו יש מישלין פריימסי.

ולגבי מחשב הרכב, אני בודק צריכה כל תדלוק, ובנוסף משווה את הצריכה בפועל ( שיטה ידוע של תדלוק על לקליק של משאבה , איפוס מונה , ובתלדוק שאחריו מחלק את הק"מ בליטרים ) מול הצריכה הממוצעת של מחשב שגם אותו אני מאפס בתלוק וכמעט ואין הבדל בין הצריכה הממשים לקיריאת המחשב ההבדל זניח וזה די מפתיע אותי וכי בסייוויק 1.8 שהייתה לי לפני ששם מחשב היא מאוד אבל מאוד אופטימי.

איזה צמיגים (יצרן + דגם אם אפשר גם רשום מה הTW שלהם)היו על 16 ומה יש על 18, לדעתי זה יתן הרבה אינדיקציה.

על ה 16 היו מישלין פריימסי ירוקים ועכשיו הנקוק k107

פורסם
מה בדיוק המידות שהיו ואלו שעברת אליהן?

היית עם 225/55-16 ועברת ל 225/40/18?

הייתי עם 205/55-16 ועברתי ל 225/40/18

פורסם
הייתי עם 205/55-16 ועברתי ל 225/40/18

אז למה אתה מופתע מהצריכה?

עברת לצמיגים שיש להם את כל הסיבות לאכול יותר דלק:

1. משקל גבוה (בעיקר בגלל הרוחב)

2. חיכוך גבוה (רוחב ודגם הצמיג)

3. היקף גדול יותר (אם כי רק ב- 1%)

ברכבים שלא מורידים הרבה כוח לכביש זה די מיותר ועולה בצמיג יקר שאוכל דלק ומעניק נוחות מפוקפקת (חתך נמוך ו/או לחץ אוויר גבוה).

אבל זה נראה טוב, בולם טוב ומעניק אחיזה צידית טובה.

תתחדש:wink:

• תוכן חדש...