Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על שמן לפג'ו 206 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל שמן 10W40 מחברה מוכרת וטובה יעשה את העבודה

אני אישית משתמש ב-VALVOLINE DURABLEND

הקפד על החלפה אחת לשנה או 15K ופילטר שמן מקורי

3312423.JPG

פורסם

למה לא עזוב קפוץ לתחנת דלק הקרובה ותקנה שמן של דלתא OIL במחיר מופקע בצמיגות 15-40.

אדון GT אם אין לך מושג אז פשוט אל תגיב, השמן המומלץ לשימוש במנוע הוא בצמיגות 5-40 ואמור להיות שמן סינטטי מלא, שים לב שלא יהיה סינטטיק בלנד או משהו דומה.

ב206 שלי מאותו דגם אני משתמש בVALVOLINE SYNPOWER, שמן מצויין, אם המנוע במצב טוב באמת, אתה יכול לעבור לתקן החדש ולמזוג את הקסטרול אדג' 0-40 שהוא בתקן של פיג'ו סיטרואן.

זמנם של שמנים אלה חלף מן העולם כל החצאי סינטטיים והם לא מתאימים לשימוש במנוע מודרני מ5 השנים האחרונות, שעומד בתקנות זיהום אוויר מחמירות יותר, לא מגנים מפני בוצה בצורה מספקת, ומעמיסים בעת ההתנעה על המנוע בגלל צמיגות התחלתית גבוהה יותר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הסוכן עמוס היקר

למה לקפוץ ולומר אינך מבין

השמן הנ''ל עומד בתקנים ובצמיגות שיצרן הרכב דורש , מאיכות טובה .

אני משתמש בו כבר 3 שנים רצופות ועד כה ללא בוצה וגם המחיר סביר.

פורסם

5W40 סינטטי מלא, אם אתה רוצה להגדיל ראש תקנה של חברת טוטאל או ELF(חברת בת של טוטאל)

במידה ואתה רואה צריכת שמן מוגברת ניתן לנסות לעבור ל10W40 רצוי למצוא את מקור הבעיה מאשר לעבור לשמן כזה.

במידה והמנוע במצב מצוין ניתן לנסות 0W40 אבל פה זה באמת כבר עניין עד כמה אתה רוצה לקחת סיכון בגלל שהשמן בעל צמיגות מאוד דקה והחום בארץ יכול לגרום לו להישרף מהר יותר.

כמה עבר הרכב?

איזה שמן טופל מלפני?

פורסם

החיסרון הבולט ביותר של שמני 0W-XX הוא שהם יקרים מאוד ביחס לשמני 5W-XX ואחרים. שמני 0W-XX יכול להגיע בקלות למעל 300 שקל למיכל של 4 ליטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קליפת מוח המחיר של האדג' הוא 189 ש"ח לאריזת 4 ליטרים שבמנוע NFU נכנסים 3.25 ליטר שמן.

רועי, המלצת היצרן החל מ2007 היא 5W30 או 0W40 זה תלוי מאוד במנוע, במנועים מעט ותיקים יותר ההמלצה היא 5W40, שמנים חצי סינטטיים לא מומלצים למנועים הללו, ומונעים מבעל הרכב להנות מהיתרונות של שמן סינטטי מלא כשהרכב כשברשותו יישמח לגמוע ממנו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בבקשה קליפת מוח וקורן

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-EDGE-FST-0W40-A3B4-4L.html

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-EDGE-FST-0W30-A1-4L.html

קורן תחליף ל0-40 ותראה איך צריכת השמן, יורגש שיפור בתגובת המנוע (מבחינת תקתוקים, רעשי שסתומים) ובצריכת הדלק.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

על פי הקטלוג של TOTAL אין שום בעיה להשתמש בשמן 10W-40 חצי סינתטי בתקן ACEA A3/B4 ב-206.

http://www.peugeot.com.au/media/deliacms/media/3/305-df583b.pdf

אני משתמש ב-Valvoline durablend 10W-40 במנוע 1.4 של PSI. צריכת השמן במנוע מזערית.

אפשר גם להשתמש בשמן סינתטי מלא 5W-40 , אני לא בטוח שבמנוע בן 10 שנים המעבר לשמן סינתטי יהיה משמעותי.

ראה את השמנים המותרים בשימוש לפי דגם המנוע שלך.

• תוכן חדש...