Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חסכוני עד50 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בת זוגתי ואני החלטנו לרדת מהאופנוע ולעבור לרכב.

אנחנו מחפשים רכב חסכוני ואמין לא משנה מיני או לא עד50 אלף ש״ח במקסימום.

עדיפות לאוטומט.

הנסיעות הן ברובן בינעירוניות מנתניה לתל-אביב כל יום הלוך וחזור, משהו כמו 70 ק״מ +\- יומי.

ראיתי אופציות רבות כמו i10, אלטו, קליאו, 207, פאביה, פולו משנתונים 08-09 וגם ג׳אז ויאריס אבל בתקציב הזה זה שנתונים 06 אולי 07.

אודה לכם אם תוכלו לעזור בייעוץ והכוונה לרכב החסכוני ביותר בתקציב הנ״ל.

תודה,

ניר.

פורסם

הייתי מציע לרדת מרכב מיני עם גיר אוטומטי רגיל,כי זה מפספס את המטרה של החיסכון.

אם כבר אז רובוטי למשל פיגו 107.

יש לך את הפונטו איבו שתהיה מאוד חסכונית,היא מגיעה עם גיר רובוטי שמצד אחד יתן לך חיסכון אבל מצד שני בעיר הוא פחות חלק.

הגאז והיריס חסכוניות,במיוחד היאיריס אבל לרעתה כאמור מחירון גבוה.

הקליאו אופציה טובה בגלל שהרכב לא שומר על ערכו,הרכב בטיחותי,נוח אבל סביר מבחינת חיסכון.

הייתי מציע גם את הסריון,יש מבחר גדול ביד 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור אחד שהיה בדיוק בנעליים שלך עד לפני שבועיים -

מצטרף להמלצה על הפונטו איבו (זה הרכב שרכשתי). עוד פיינליסטיות מבחינתי - פולו 2010+ (ידנית), קליאו 2011+.

בחרתי באיבו כי היה לה יחס מחיר/תמורה עדיף על שאר הרכבים לטעמי, ולא ידוע לי על בעיות אמינות מיוחדות (בניגוד לקליאו, שיש לחבר קרוב, שעושה כל מיני דברים מוזרים). רכשתי רכב מאובזר למשעי ב50k בדיוק - אבל ידני. הרובוטי יעלה בערך 5k יותר.

ההבדל בין הגרנדה לאיבו (תמיד לטובת האיבו): 2 מול 6 כריות אוויר, עיצוב חיצוני שונה במקצת, עיצוב פנים שונה באופן מורגש (איכות חומרים, אבזור כללי), מע' start&stop לאיבו, מע' hill holder לאיבו, מנועי multi air בחלק מדגמי האיבו (מאוד נדיר) שמציעים 103 כ"ס במקום 77 כ"ס.

העצה האישית שלי: אתה יכול למצוא איבו רובוטית 2010-2011 ב50-55k. התיבה הרובוטית קצת פחות נוחה בעיר - אבל אם מבינים שנוהגים ברכב רובוטי ולא אוטומטי, ומגיבים לכך בהתאם, הנסיעה צריכה להיות בסדר גמור. אם תנהג כמו באוטומט האוטו יקפצץ קצת. בבינעירוני לא תהיה לך בעיה כלל.

אם אתה בקטע של חסכון, אני חושב ששווה ללכת לכיוון של ידני/רובוטי - החסכון בדלק מורגש, וכל מה שדרוש זו התאמה קלה של הרגלי נהיגה.

אם אתה מאלו שסולדים באופן רציני מגיר רובוטי, ושלא מעוניינים לשקול ידני - לך על קליאו אוטומטית ותתפלל ליפול על אחת שלא עושה בעיות אמינות (ממה שיצא לי להכיר- בעיות האמינות שלה הן בעיקר 'מעצבנות', אבל לא קריטיות).

ודבר אחרון: יש יתרון מסויים לאיבו עליו לא קראתי בשום ביקורת - והיא הנדסת האנוש. לרכב יש מלא דברים קטנים, שפשוט גורמים לך לחייך ולהיות מבסוט על המהנדסים שהרכיבו את הרכב. המושבים שיוצרים תא מטען שטוח בעת קיפול עזרו לי אתמול בלילה להעביר שולחן לסלון (שלא יכולתי לדחוף ברכבים גדולים בהרבה), ובסופה האחרונה גיליתי שכשהמגבים הקדמיים פועלים, ומשלבים לרוורס - המגב האחורי מופעל אוטומטית. דבר אמנם קטנצ'יק וזניח - אבל ממש נחמד ומגניב. יש עוד מלא שטויות קטנות כאלו ברכב שגורמות לי לחייך ביומיום...

בהצלחה !

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

גם בגרנדה בגירסת הדינמיק יש 6 כריות ו היל הולדר,אבל האיבו בהחלט נראית טוב יותר עם מושבים נוחים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסוף מצאתי סוויפט 2008 עם 50 אלף ק"מ וחטפתי אותה לאחר בדיקה.

לבנתיים הרכב עומד בכל הציפיות, קצת פחות מבחינת החיסכון בדלק (כי החברה כל הזמן לוחצת על הגז...) אבל יהיה בסדר.

תודה על העזרה.

• תוכן חדש...