Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי סוללות נטענות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים :)

שמתי לב שכל הבית שלי מונע מסוללות אז החלטתי להזמין נטענות, גם AA וגם AAA.

אז כמה שאלות:

1. שמתי לב שסוללה רגילה היא 1.5V, הרצתי חיפוש באיביי ורב התוצאות היו 1.2V, הסתכלתי על סוללות נטענות שיש לי כבר בבית וגם הם היו 1.2V, אז איזה להזמין?

2. איזה חברה מומלצת? GP? יש איזו חברה שנחשבת יותר טובה אבל לא מיובאת לארץ? (אבל שלא יעלה 98712345 דולר)

3. איזה קיבולת מומלצת? או שכמה שיותר ככה עדיף?

4. מחפש גם מטען (אשמח לקישור) שיש לו אינדיקציה מתי הסוללה נטענה במלואה ושתיהיה מסוגלת להטעין גם AA וגם AAA.

5. כמו שהבנתי לא מומלץ להזמין מסין\יפן\הונג קונג\עוד אנשים שמסונוורים תמידית מהשמש בגלל בעיות במכס אצלהם, זה נכון?

תודה תודה תודה! :)

פורסם

מניסיון שלי:

מטען (אולי קצת overkill) שאני משתמש:

http://www.amazon.com/La-Crosse-Technology-Battery-BC1000/dp/B004J6DLD4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1386947445&sr=8-1&keywords=bc1000

נותן לך את כל האינדיקציות שתרצה על הבטריות יכול להטעין בכמה מודים של זרם אפילו במקביל (כל תא בנפרד).

בטריות מומלצות Sanyo enloop. שומרות טעינה אפילו שנה ללא טעינה.

יש הרבה זיופים, אז צריך להזהר, אני הזמנתי ממוכרים בקוריאה ונראה שהם אמיתיות.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

מתח הסוללה נגזר מהכימיה שלה.

סוללות ראשוניות (לא נטענות) סטנדרטיות וסוללות אלקליין מבוססות על תאים בעלי מתח של 1.5 וולט. לעומת זאת לסוללות הנטענות בכימיה של NiCd ו-NiMH מתח תא של 1.2 וולט. מבחינת הממדים הם יכנסו לאותו מקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פנסי לדים ממילא ממירים לזרם, כך שהעוצמה לא תרד. בפנסים פשוטים עם נורת להט העוצמה תרד.

אם מטרתך היא פנס נטען מומלץ לרכוש פנס לדים איכותי עם סוללות ליתיום. סט כזה (פנס רציני + סוללות ליתיום) עולה כמה עשרות דולרים.

פורסם

לא יודע. בשנים האחרונות צריכת הסוללות שלי פחתה באופן חד, למעשה ההזקקות לסוללות נטענות פסק כמעט לגמרי כיון שמרבית המכשירים או מגיעים עם סוללה נטענת מובנית (טלפון, מחשב) או שסוללת אלקליין רקילה מחזיקה מספיק זמן כדי שסוללה נטענת תהפוך לא רלוונטית. תביא בחישבון שלא רק מתח הסוללה של סוללה נטענת קטון, מה שיותר חשוב הוא שהקיבול הרבה יותר קטן מזה שלח סוללה ראשונית בגודל דומה, כך שקצב החלפת\טעינת סוללות נטענות יהיה גדול בהרבה מקצב החלפת סוללות ראשוניות עבור אותו שימוש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השימושים שלי לסוללות:

שלטים של הוט X2

שלטים של אקסבוקס X2

מנורות LED קטנות עם חיישן תנועה וחיישן חושך X5

מקלדות ועכברים אלחוטיות X2

שלטים של מזגן X2

אני סופר פה 18 סוללות AA ו8 סוללות AAA.

אני כמעט בטוח שיש עוד דברים ששכחתי לציין

אני רוצה לצייד את כולם בסוללות נטענות ככה שבחיים לא אצטרך ללכת לחנות לקנות סוללות או לחלופין לחפש בכל מגירה אפשרית סוללות פנויות.

פורסם

הכל תלוי בציוד שבו אתה משתמש, ובאופי השימוש שלך.

יש למשל גם סוללות LIPO AA כך שהמתח שלהן הוא 3.7 וולט, אבל מתח שכזה יכול לשרוף את המכשיר אם הוא לא מיועד לכך.

אל דאגה בנוגע להבדלים בין 1.5 וולט ל-1.2 וולט, ההבדל לא מורגש ובד"כ מכשירים שונים יודעים להתמודד עם זה.

אם אתה מחפש סוללות NIMH מהסוג הכי טוב, אני יכול להמליץ לך על Eneloop של Sanyo. היתרון שלהן הוא בפריקה עצמית נמוכה בהשוואה לסוללות NIMH אחרות. (סוללות שכאלו מאבדות כמה אחוזים כל יום גם ללא שימוש).

אבל בסופו של דבר, לשימוש ממוצע אין צורך בסוללות הנ"ל.

באתר http://www.cheapbatterypacks.com/ תוכל להזמין פאקים של סוללות (אם אתה צריך) וגם תאים בודדים (גם של eneloop וגם מסוגים אחרים שהם לא רעים בכלל)

פורסם
השימושים שלי לסוללות:

שלטים של הוט X2

שלטים של אקסבוקס X2

מנורות LED קטנות עם חיישן תנועה וחיישן חושך X5

מקלדות ועכברים אלחוטיות X2

שלטים של מזגן X2

אני סופר פה 18 סוללות AA ו8 סוללות AAA.

אני כמעט בטוח שיש עוד דברים ששכחתי לציין

אני רוצה לצייד את כולם בסוללות נטענות ככה שבחיים לא אצטרך ללכת לחנות לקנות סוללות או לחלופין לחפש בכל מגירה אפשרית סוללות פנויות.

עכשיו רק ראיתי את ההודעה שציטטתי.

יש בעיה עם סוללות NIMH למכשירים שמיועדים להחזיק מעמד הרבה זמן ללא טעינה \ החלפת סוללה.

כמו שכבר הזכרתי קודם, ל-NIMH יש פריקה עצמית לא קטנה והן לא יחזיקו מעמד לאורך זמן.

Eneloop יקרות מדי לשימוש שכזה וכבר יהיה יותר משתלם לקנות סוללות רגילות.

אבל, רעיון לפרוייקט קטן שיכול לעבוד, הוא שימוש בסוללות Lipo.

יתרונות - לסוללות ליפו יש פריקה עצמית אפסית ובנוסף צפיפות אנרגיה גבוהה בהרבה מ-NIMH - יוכלו להחזיק את השלט עובד למשך זמן רב מאוד.

החיסרון - המתח לא מתאים לשלט שצריך רק 3 וולט (סוללת ליפו לאחר טעינה מגיעה למתח של 4.2 וולט)

אבל זה לא סוף הסיפור. אפשר למשל לקנות סוללה אחת, ולחבר במקום הסוללה השניה רגולטור או דיודה שתוריד את המתח וכך השלט יוזן במתח נמוך יותר כמו שצריך.

זה אפשרי, אבל כבר עניין שלך אם אתה רוצה להשקיע ב"פרוייקט" הזה.

בהצלחה

פורסם

זה נשמע מעניין אבל לא רואה צורך בלהשקיע בסוג המוצרים שאני משתמש. סה"כ צריך סוללות נורמליות.

קיבלתי תשובות להכל חוץ מההזמנות והמטען, יש למישהו משהו להציע?

פורסם

לשלטים, מקלדות ועכברים אין שום טעם להשתמש בסוללות נטענות. ממילא מחליפים סוללות סטנדרטיות 1-2 פעמים בשנה ואורך החיים של סוללות נטענות אינו עולה על 2-3 שנים (פרט, אולי, לסוללות ליתיום מאיכות גבוהה), כך שעלות השימוש בסוללות אלקליין תהיה יותר נמוכה מאשר שו של סוללות נטענות.

האבזרים היחידים שלגביהם יש שאלת הצדקה לשימוש בסוללות נטענות הם שלטי האקבוקס (אין לי שום נסיון בצריכת האנרגיה של אבזר זה), ואולי מנורות ה-LED, אם עושים בהן שימוש רב. השקע בנטענות רק אם אתה מחליף סוללות באבשרים אלה בתדירות של פעם במספר שבועות.

האבזרים היחידים בהם כדאי להתקין סוללות נטענות הם כאלה הצורכים זרם גדול יחסית - כגון אבזרים עם מנועים חשמלייםם), או כאלה שבהם נעשה שימוש ממושך, כגון מקלטי רדיו.

פורסם

אני בעד הסוללות הנטענות NI-mh .

יש לי 12 סוללות נטענות יותר מ 5 שנים -

8 של GP AA Rechargeable 2700mAh 1.2V

ועוד 4 סוללות 1800mAh של Uniross AA Rechargeable

הן נמצאות בעכבר ובמקלדת - העכבר משמש כסמן להחלפה כאשר הוא מתחיל להבהב .

בשלט אור בסלון - ובשלט הטלויזה .

מחליף אחת ל חצי שנה ומטעין את הריקות ( נותן להם לנוח בחוץ , כ 2 שעות מרגע ההוצאה מהמכשיר - ואז מטעין כ 8-10 שעות )

כאשר משתמש שוב אחרי כחצי שנה בריקות אשר הוטענו - הן עובדות מעולה ,,

ולא צריך לתת טעינה נוספת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן: כמה עולה לך כל הסיפור? סוללת ליתיום טובה עולה 2.5 ש"ח ומחזיקה כשנה. זו עלות של 2.5 ש"ח לשנה, או 12.5 ש"ח ל-5 שנים. פחות מעלות סוללה נטענת+רבע מטען.

אל תשכח שהקיבול של סוללה חד פעמית גדול פי כמה מזה של סוללה נטענת, כך שעליך להביא בחשבון שעל כל החלפה של סוללה חד פעמית יש להחליף את הנטענת לפחות 2-3 פעמים.

לגבי אורך חיי סוללה נטענת - בד"כ הרבה פחות מ-5 שנים עד שהקיבול יורד ברבע-שליש. סוללות ניקל בנות 5 יחזיקו זמן קצר מאוד בין טעינות, במיוחד אם לא זכו לטיפוח מדוקדק (טעינה ופריקה סדירים).

• תוכן חדש...