Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שילוב להילוך בחניה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חורף טוב,

רציתי לדעת מה הדעה שלכם (אשמח לצירוף נימוק ) לגבי שילוב להילוך ראשון בחניה, במידה והרכב במישור אפילו לא להרים ארמברקס, או שעדיף להכניס לניוטרל ותמיד להרים את הבלם?

הסיטואציה כמובן ברכב ידני.

תודה

פורסם

תמיד לשלב הילוך. נותן עוד אבטחה לקיבוע הרכב במקומו.

יש בעולם מקומות שאי שילוב הילוך ואי הפנית גלגלים נרונה (לכיוון המדרכה בירידה, לכיוון הכביש בעליה) - יגררו ענישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם לא תרים את בלם היד אפילו במישור יוכלו פשוט לדחוף לך את הרכב מהמקום שלו.

לגבי הילוך אותי לימדו שבמישור משאירים את ידית ההילוכים על ניוטרל.

עריכה:

תמיד לשלב הילוך. נותן עוד אבטחה לקיבוע הרכב במקומו.

יש בעולם מקומות שאי שילוב הילוך ואי הפנית גלגלים נרונה (לכיוון המדרכה בירידה, לכיוון הכביש בעליה) - יגררו ענישה.

Sperial תוכל להסביר לי בבקשה את המשפט המודגש ולמה לא צריך לכוון את הגלגלים לכיוון המדרכה גם בעליה?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אם לא תרים את בלם היד אפילו במישור יוכלו פשוט לדחוף לך את הרכב מהמקום שלו.

לגבי הילוך אותי לימדו שבמישור משאירים את ידית ההילוכים על ניוטרל.

עריכה:

Sperial תוכל להסביר לי בבקשה את המשפט המודגש ולמה לא צריך לכוון את הגלגלים לכיוון המדרכה גם בעליה?

אם אתה בעליה והרכב ידרדר אחורה כשגלגלים הקדמיים מופני םלכיוון המדרכה , כלומר הגלגלים האחוריים מופנים לכיוון הכביש, אז הוא ידרדר לכיוון הכביש.

אם אתה במצב שפעלת הפוך, והגלגלים מכוונים לכיוון הכביש, אז הגלגלים האחוריים יהיו מכוונים לכיוון המדרכה, וככה הוא ידרדר ויתקע באבני השפה.

פורסם

עליה=ראשון, הגה לכיוון המדרכה.

ירידה=R, הגה לכיוון המדרכה.

(אני אישית תמיד מחנה עם הגה ישר כי אני יודע בוודאות האנדברקס תקין, מה גם שזה בריא לרכב).

מישור=R\1

תמיד תרים את האנדברקס, בכיבוי המנוע תכניס הילוך.

(עדיף שקודם תוציא לניוטרל, תכבה מנוע, תרים אנדברקס ותכניס הילוך).

לא צריך להסתבך.

למי שאמר שבמישור לא שמים אף הילוך זה טעות.

חייב שתיהיה התנגדות לגלגלים! (קשה לזהות מה מישור ומה לא, במיוחד עכשיו עם הרוחות, אתם יכולים למצוא את הרכב שלכם בצד השני של הרחוב, ואם יהיה נזק זה אחריות שלכם!)

פורסם

גלגלים תמיד הפניתי, אבל משום מה כשהיו לי מכוניות ידניות אף פעם לא השארתי בהילוך. עכשיו עם גיר רובוטי אני מדומם בהילוך כי אחרת הרכב מצפצף לתזכורת, וזה מעצבן ומשיג את המטרה שלו. ראשון במישור ועליה, רוורס בירידה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם אתה בעליה והרכב ידרדר אחורה כשגלגלים הקדמיים מופני םלכיוון המדרכה , כלומר הגלגלים האחוריים מופנים לכיוון הכביש, אז הוא ידרדר לכיוון הכביש.

אם אתה במצב שפעלת הפוך, והגלגלים מכוונים לכיוון הכביש, אז הגלגלים האחוריים יהיו מכוונים לכיוון המדרכה, וככה הוא ידרדר ויתקע באבני השפה.

במידה ואני חונה בעליה ומסובב את הגלגלים כיוון הכביש, במידה ובלם היד יכשל (ולשם הניסוי אין הילוך משולב ואין רכב מאחורי) התחת של הרכב שלי ינוע לכיוון הכביש ויחסום אותו.

אם נבצע את אותו הניסוי ונסובב את הגלגלים לכיוון המדרכה הרכב ידרדר אחורה עד שהגלגל האחורי יפגוש את המדרכה, במידה והחנייה מראש היתה קרובה למדרכה כמו שצריך זה יקרה מהר מאוד וימנע מהרכב להדרדר אחורה עם התחת לכיוון הכביש.

זו לפחות הלוגיקה שלי, תמיד להפנות את הגלגלים לכיוון המדרכה כדי שאם הרכב יתדרדר קדימה או אחורה המדרכה תעצור אותו ולא יגלוש לכביש או יפגע ברכב שחונה מאחוריו.

תקנו אותי אם אני טועה, אני פשוט לא מצליח להבין את החשיבה שלכם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
במידה ואני חונה בעליה ומסובב את הגלגלים כיוון הכביש, במידה ובלם היד יכשל (ולשם הניסוי אין הילוך משולב ואין רכב מאחורי) התחת של הרכב שלי ינוע לכיוון הכביש ויחסום אותו.

אם נבצע את אותו הניסוי ונסובב את הגלגלים לכיוון המדרכה הרכב ידרדר אחורה עד שהגלגל האחורי יפגוש את המדרכה, במידה והחנייה מראש היתה קרובה למדרכה כמו שצריך זה יקרה מהר מאוד וימנע מהרכב להדרדר אחורה עם התחת לכיוון הכביש.

זו לפחות הלוגיקה שלי, תמיד להפנות את הגלגלים לכיוון המדרכה כדי שאם הרכב יתדרדר קדימה או אחורה המדרכה תעצור אותו ולא יגלוש לכביש או יפגע ברכב שחונה מאחוריו.

אל תדאג. אתה צודק.

יש גישה (כמו sperial) שאומרת שבעליה מוטב להפנות לכיוון הכביש שאז בהתדרדות הקדמיים יגיעו למדרכה יותר מהר מאשר אם מפנים לכיוון המדרכה. זה אולי נכון כשחונים במקביל וממש צמוד למדרכה. העניין הוא שאם לא צמודים אז יש חשש שהמדרכה לא תעצור ואז ממשיכים ישר לכביש.

כך בתכלס במציאות צריך להפנות למדרכה בכל מצב.

פורסם

בעליה אמורים להפנות לכיוון הכביש - בהידרדרות הצד האחורי של הגלגלים הקדמיים יעצר במדרכה. נראה בערך כך: |\

כך או כך צריך להחנות קרוב למדרכה.

פעם נקרע לי הכבל של הבלם יד, בניסוי הצלחתי להחנות כך את הרכב בעליה כשרק הגלגלים לכיוון הכביש עוצרים אותו (רכב אוטומט).

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אל תדאג. אתה צודק.

יש גישה (כמו sperial) שאומרת שבעליה מוטב להפנות לכיוון הכביש שאז בהתדרדות הקדמיים יגיעו למדרכה יותר מהר מאשר אם מפנים לכיוון המדרכה. זה אולי נכון כשחונים במקביל וממש צמוד למדרכה. העניין הוא שאם לא צמודים אז יש חשש שהמדרכה לא תעצור ואז ממשיכים ישר לכביש.

כך בתכלס במציאות צריך להפנות למדרכה בכל מצב.

יצאתי דביל, צודקים :)

פורסם

העניין של הפניית הגלגלים לכיוון הכביש בעליה הפתיע גם אותי, אבל אלה הדרישות של משוטרת סן פרנסיסקו, שרגישה מאוד לעניין רכב מדרדר.

מכל מקום - זה נכון רק כאשר יש מדרכה "אמיתית" שעליה הגלגל יכול לנוח. אם מדובר בשוליים שאינם מוגבהים יש לכוון את הגלגל לכיוון השוליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, כנראה זה בגלל השילוב של העליות התלולות של סן פרנסיסקו וזה שהאמריקאים מחנים ומשלבים לP מבלי להרים בלם יד. מנהג מוזר שלהם..

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

P לבד לא הורס את התושבת גיר?

כל אופן, אם הרכב שלי זז קצת שהוא על P, צריך להפעיל קצת כוח כדי להעביר הילוך.

שמעתי שבאירופה בחניונים צפופים מקובל להחנות על N בלי אנדברקס (מישור).

• תוכן חדש...