Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים "לא טובים" ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו חווינו את הגשמים השבוע, אך קרה לי משהו מוזר.

הגעתי לכיכר, בערך במהירות 20 קמ"ש, פניתי שמאלה והופ, הרכב התחיל להחליק לכיוון המדרכה, ניסיתי לסובב את ההגה עוד כדי להמשיך את הפנייה אבל הרכב לא הגיב.

נסעתי כל כך לאט שהיה לי זמן לחשוב, להפנים, להבין שהרכב לא מגיב ורק אז ללחוץ ברקס בעדינות.

קרה לי מקרה דומה אבל רק בתחילת החורף, חשבתי שבטח בגלל שזה גשמים ראשונים אז עולה מהכביש כל השיט שהצטבר במשך הקיץ אז הכבישים חלקים יותר.

אבל אחרי שזה קרה לי אתמול זה כבר מרגיש לי לא טוב, ירד לי הביטחון באוטו אני מפחד שכל פנייה האוטו יחליק.

הבחור שמכר לי את האוטו החליף 4 צמיגים חודשיים לפני שקניתי ממנו, ראיתי קבלות.

הצמיגים גם נראים בסדר גמור לא גמורים או משהו והרכב אצלי כ-4 וחצי חודשים.

אם אתם שואלים, אין לי מושג איזה צמיגים אלה זה לא משהו מוכר זה איזה משהו סיני.

יש אפשרות כזאת שהצמיגים האלה פשוט "לא טובים"? לא אוחזים בשיט?

פורסם

כשמגיעים לכיכר פונים ימינה. :shock: אני מבין שהחלקת תוך כדי פניה בתוך הכיכר ולא בזמן הכניסה לכיכר.

התגובה שלך להחלקה לא הייתה נכונה. כשהרכב מחליק יש להפנות את ההגה לכוון ההחלקה. גם בלימה אינה תמיד התגובה הרצויה כי היא עלולה לגרום לסחרור של הרכב.

יש אפשרות שההחלקה נגרמה בגלל צמיגים לא איכותיים אבל יכולות להיות לכך גם סיבות הנוגעות למצבו של הכביש או להאצה פתאומית תוך כדי פנייה.

פורסם

ברור שיש אפשרות כזאת שהצמיגים סיניים מהסוג הגרוע, אני מציע לך לבדוק כמה דברים.

-קודם כל את לחץ האוויר בצמיגים.

-לאחר מכן לבדוק על הצמיג את שמם של הצמיגים ולרשום כאן.

בנוסף תמיד יכול לקרות מצב גם בצמיגים טובים שהרכב יחליק טיפה בכביש רטוב,זה תלוי בכמה מים יש על הכביש,כמה האספלט גרוע בשילוב עם המים, ואיך לקחת את הפניה, כי פניה של 20 קמ"ש אפשר גם לקחת בחדות,אפשר גם ללחוץ יותר מדי ברקס ולגרום להחלקה או לעזוב את הגז בפתאומיות ולגרום להחלקה(האחרון לא נראה לי שקרה במקרה שלך).

במידה ויצא שהצמיגים אכן סיניים,אתה לא שילמת עליהם ישירות לכן לא יהיה הפסד כזה גדול במידה ותקנה צמיגים חדשים וטובים,חבל שהבטחון שלך יהיה נמוך והסכנה תהיה גבוהה במיוחד בחורף בגלל הבעלים הקודם שלא היה אכפת לו מאיכות הצמיגים.

אבל לא נראלי שזה המצב,מאחר שהיום הזדמן לי לנהוג על רביעיית סיניים שה 2 הקדמיים גמורים והרכב כלל לא החליק גם בפניות יותר מהירות ובכמות מים גבוהה,אני חושב שגם לסיניים יש טיפה סטנדרט ולצמיגים פה יש איזה תקן מינימלי.

Miata ND2

פורסם

אני יסביר את עצמי טיפה יותר.

קודם כל לא צריך להיות קטנוניים, אני בטוח שכולם הבינו שהתכוונתי שנכנסתי לכיכר ואז פניתי שמאלה.

לקחתי פנייה רגילה ורגועה, בלי חדות ובלי כלום, בלי גז מיותר מעבר למה שצריך כדי לסיים את הפנייה ובלי ברקס פתאומי.

לא ידעתי שהצורה הנכונה היא להפנות את ההגה לכיוון ההחלקה. האוטו החליק לי ישר-ימינה ואני הפניתי את ההגה לכיוון שמאל בכוונה להמשיך את הפנייה שהתחלתי.

לגבי הבלימה, כמו שציינתי, החלקתי כל כך לאט שהיה לי מלא זמן בשביל לבלום לאט ובזהירות ולא בפתאומיות, עד שהרכב נעצר ואז המשכתי בנסיעה וסיימתי את הפניה שמאלה.

לא הייתה האצה פתאומית תוך כדי הפנייה.

אני אבדוק מה רשום על הצמיגים איזה שם ואני אכתוב פה.

פורסם

מה שקרה לך נראה תת היגוי. כנראה לפי מה שאתה מתאר.

תת היגוי=הרכב ממשיך ישר למרות שהגלגלים מסובבים לכיוון מסויים.

עוד הגה לאותו כיוון לא יעזור.

בטח לא להגיד לך פה בפורום איך להתנהג עם הרכב, כי להפנות את ההגה לכיוון ההחלקה גם לא נכון בעיקרון, זה תלוי במקרה עצמו.

בטח שכרגע אין לך את הידע או הרגש להבין בדיוק מה קורה באוטו וברגע ועם יקרה לך שוב ותפנה ההגה לכיוון ההחלקה [אם בכלל תבין את הכיוון שלה] ישנה אפשרות שפשוט תקבל "פליק" [תסתבסב] לצד השני אבל זה כבר תלוי במהירות...

במילים אחרות מה שאני מציע לך זה קורס נהיגה מתקדמת להתחלה... קצת להבין את העולם הנהיגה.

משם עם תאהב את זה תוכל להמשיך לעוד קורס ועוד ועוד...

אני שולח לך בפרטי פרטים של מדריך לנהיגה מתקדמת..

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

^ אשמח לקבל פרטים גם בלי שום קשר.

לפותח השרשור, בדוק לחץ אוויר.

אם תקין,

גש להחליף צמיגים.

לא קונים אחיזה על רטוב ב 200שח צמיג סיני או אפגני.

אני מתאר לעצמי שהמוכר הרכיב את הצמיגים הכי בלאי בשוק מתוך נק הנחה שגם ככה הוא מוכר, ומי שירצה יפרק וישקיע.

פורסם

יכול מאוד להיות שהצמיגים שבעל הרכב שם הם זולים, אך לפי מה שאתה מתאר זה לא נשמע שזאת הסיבה.

קודם כל בגשמים הראשונים הכבישים מאוד מאוד חלקים אין מה לעשות גם צמיד איכותי יכול להחליק, צריך לנסוע בזהירות רבה וטוב שנכנסת לכיכר במהירות .

דבר שני אני רוצה לציין שקרה גם לי. יש כיכרות שהם ממש "גמורים" ! האספלט שם שחוק לחלוטין ואתה מחליק שם ברגע שיש ממש מעט מים על הכביש. במקום שאני גר יש כיכר אחת כזו, היא בנויה בירידה וממש חצי ממנה שחוק לחלוטין, רואים שהאספלט שם כבר בלוי לגמרי, אני מחליק שם באופן קבוע, לעומת כיכרות אחרים שהכל בסדר גמור .

פשוט צריך לנסוע לאט ובזהירות .

פורסם
מה שקרה לך נראה תת היגוי. כנראה לפי מה שאתה מתאר.

ייתכן שזה עונה להגדרה של תת היגוי , אם כי ההסבר הפשוט יותר הוא שהגלגלים איבדו אחיזה. זה לא ברור מהתיאור אם הרכב כולו החליק או רק הגלגלים הקדמיים ולכן קשה לאמר אם זה understeer.

תת היגוי=הרכב ממשיך ישר למרות שהגלגלים מסובבים לכיוון מסויים.

לא מדוייק, בתת היגוי רדיוס הפניה גדל אבל הרכב לא בהכרח "ממשיך ישר".

עוד הגה לאותו כיוון לא יעזור. נכון.

התגובה האינסטינקטיבית של מרבית הנהגים לתת היגוי היא הגדלת זווית ההיגוי, זו טעות הגורמת לגלגלים לאבד עוד אחיזה. התגובה הנכונה במקרה כזה היא לעזוב את דוושת הגז (העברת משקל לפנים) ולהאט.

בטח לא להגיד לך פה בפורום איך להתנהג עם הרכב, כי להפנות את ההגה לכיוון ההחלקה גם לא נכון בעיקרון, זה תלוי במקרה עצמו.

זה אכן תלוי במקרה. הפניית ההגה לכוון ההחלקה היא תגובה נכונה להיגוי יתר (החלקה של הגלגלים האחוריים). מרבית המכוניות מתוכננות לתת היגוי קל מכיוון שהיגוי יתר הוא מסוכן יותר וקשה יותר לתיקון.

בטח שכרגע אין לך את הידע או הרגש להבין בדיוק מה קורה באוטו וברגע ועם יקרה לך שוב ותפנה ההגה לכיוון ההחלקה [אם בכלל תבין את הכיוון שלה] ישנה אפשרות שפשוט תקבל "פליק" [תסתבסב] לצד השני אבל זה כבר תלוי במהירות...

חבל שלא מחייבים במסגרת לימוד נהיגה לעבור שיעור במגרש החלקה. את הרגש והידע אפשר לרכוש רק בתרגול מעשי מבוקר.

במילים אחרות מה שאני מציע לך זה קורס נהיגה מתקדמת להתחלה... קצת להבין את העולם הנהיגה.

משם עם תאהב את זה תוכל להמשיך לעוד קורס ועוד ועוד...

אני שולח לך בפרטי פרטים של מדריך לנהיגה מתקדמת..

מסכים עם מרבית דבריך

פורסם
מסכים עם מרבית דבריך

תודה,

תיקון קטן שלתקן את ההגה לכיוון ההחלקה עם רכב הנעה קידמית גם לא מדוייק.

עם יש היגוי יתר עם הנעה קידמית הדרך הנכונה לתקן היא פשוט הגה ישר והרבה גז. וגם זה תלוי בזוית ה"זנב"

ככול שהזוית גדולה יותר ככה צריך להפנות את ההגה יותר לכיוון ההחלקה. וגם זה תלוי לכמה זמן אתה רוצה את הזווית.

טוב בואו לא נכנס עכשיו לנהיגה, למה אני יעלה על הראלי וחבל על הצמיגים :lol: :lol:

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

כשזה גשם ראשון גם הצמיג הכי טוב יחליק.

כשזה זה גשמים מרובים כמו ביומיים האחרונים, הרכב אמור לאחוז טוב (היום אחרי כל המבול שהיה בדרום, הרכב לא החליק לי בכלל בכיכרות, ויש לי רבעייה של חברה בינונית בני שנה)

כל אופן, כנס לכיכרות לאט לאט, בתוך כיכר קשה מאוד לתקן תת היגוי, אין מספיק מקום, אתה יכול לתת ברקס ולהתפלל (קרה לי לפני כמה ימים, נכנסתי לכיכר עם הפרש גבהים והיו טפטופים של גשם ראשון, הייתי אולי על 10 קמש! (שזה כלום) והחליק לי הרכב, לא הגבתי טוב כי הרבה זמן לא הגעתי לאיבוד שליטה, אבל ברקס ונעילת גלגלים עצרו את הרכב כש2 מטר מהמדרכה).

כנס כבר עכשיו ליוטיוב ותלמד איך לתקן איבודי אחיזה, עם דגש על תת-היגוי (מה שקורה ברוב הפעמים).

לגבי הצמיגים, אם הם מאיכות זולה אתה בכל נסיעה שהיא קצת אגרסיבית (גם בנהיגה רגועה בכביש רטוב עם שלוליות) אתה תרגיש שהרכב מחליק\לא עוצר טוב.

תוכל לתת לנו חברה ודגם של הצמיג?

פורסם

לא עליתי על המדרכה של הכיכר.

בדקתי מה רשום על הצמיגים וכל מה שמצאתי זה זה: WL 905 Event

מידה 215/45R17

מישהו מכיר? שמע?

פורסם

אם האחוזים שם מדוייקים אז זה חרא צמיג על רטוב.

(מדוייקים הכוונה אין מסחרה)

שלי רשום 60% בקטגוריה של הרטוב, והצמיג שלי בינוני לגמריי (ברום).

ככה שכשרשום 36% אני מבין מה קרה לך בתחילת השרשור.

• תוכן חדש...