Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו פורסטר חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנון תודה על ההסבר, מעניין אם הטורבו פחות נוחה למשל ממאזדה 3.

אני מוכן לספוג את הירידה בערך, העלות הגבוהה יותר ואת צריכת הדלק בשביל הכיף, אבל אם יש פגיעה מורגשת בנוחות הנסיעה, אז על זה אני כבר לא מוכן כל כך לוותר..

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטורבו ברמת גימור גבוהה יותר משמעותית ,זה שהאוטו קשיח יותר לא הופך אותו לפחות נוח בנהיגה יומיומית ,בשטח בגלל הצמיגים פחות נוח .במידה ויש ביכולתך לקנות את הטורבו על תחשוב פעמיים,אוטו חוויה .

קראתי מה שאמנון כתב ואתה כן תשתמש בכוח של האוטו ,שיוצאים לעקיפה בכביש אתה בטח רוצה כוח,הרגילה זה אוטו רגיל ,בטורבו אתה תתאהב זה ההבדל בגדול.

רכב חוויה ,תזכור את זה אתה הולך לבלות איתו .

פורסם
הטורבו ברמת גימור גבוהה יותר משמעותית ,זה שהאוטו קשיח יותר לא הופך אותו לפחות נוח בנהיגה יומיומית ,בשטח בגלל הצמיגים פחות נוח .במידה ויש ביכולתך לקנות את הטורבו על תחשוב פעמיים,אוטו חוויה .

קראתי מה שאמנון כתב ואתה כן תשתמש בכוח של האוטו ,שיוצאים לעקיפה בכביש אתה בטח רוצה כוח,הרגילה זה אוטו רגיל ,בטורבו אתה תתאהב זה ההבדל בגדול.

רכב חוויה ,תזכור את זה אתה הולך לבלות איתו .

אכן חוויה אבל שמשלמים עליה בנוחות ובדלק יום יום, אז לא בטוח שאני רוצה....

פורסם

שמתי לב שהפורסטר טורבו יותר בזבזנית בדלק ומאיצה יותר לאט בהשוואה לאודי Q5 מנוע 2.0 טורבו. מפתיע לא? מפתיע כי ה Q5 כבדה וגדולה יותר, ובנוסף יש לה תאוצה טובה יותר....

פורסם
הQ5 כבדה ב40 ק"ג ומאיצה מהר יותר ב4 עשיריות השניה.

הבדלים זניחים עד בלתי קיימים בכל קנה מידה.

אך גם יותר חסכונית בדלק... כנראה שעשו שם משהו יותר חכם

פורסם

בדקתי עכשיו במנוע ההשוואה של iCar ההפרש במשקל 120 קילו ולא 40...

מצב שני חסכונית יותר, גדולה יותר, מאיצה יותר, מומנט מושג בסלד נמוך יותר.

פורסם

אנסה להיות הכי אובייקטיבי שאפשר. אתחיל מכך שהכל יחסי בחיים ומכך, אתה נוסע כרגע על רכב שהוא חזק יותר (לדעתי משמעותית) מהפורסטר הרגילה.

לגבי הנוחות של הטורבו, נהגתי על של אחי ולעומת הרכב שאני מגיע ממנו (פולו GTI) הרגשתי כאילו אני יושב על ערימה גדולה של נוצות. אם נשים רגע בצד את הרכב שלי, עדיין אהיה מופתע אם הטורבו יהיה לך פחות נוח מהמזדה. זה עדיין ג'יפ (טוב נו, ג'יפון).

ההבדל בביצועים דרמטי. לא פחות ולא יותר. לא נהגתי על הרגילה אבל נהגתי על ה CRV של ההורים שלי (ממה שאני יודע הפערים בכוח ובביצועים זניחים) והרגשתי שחזרתי לימי הסוס והעגלה.

עליות ירושלים הם לא שיקול ומעולם לא היו. כל רכב שאי פעם יוצר עולה את עליות ירושלים. לא צריך לעשות אותם על 140 קמ"ש ובחלקן יש סיבובים מסוכנים אז בכלל לא ממולץ למהר. איפה כן צריכים כוח? בעקיפה, לפעמים במעבר למסלול אחר צריך טיפה ללחוץ על הגז כדי להכנס. שם הרגילה יכולה להציק לפעמים.

השיקול הכלכלי יכול להיות מכריע והייתי מתיחס בשיא הרצינות לכל מה שכתבו לך פה בנושא אבל לפעמים היצר למכונית יותר מהירה\מפוארת\מפנקת גובר ופה אני לא יכול להמליץ לך כלום.

שיהיה בהצלחה

פורסם
בדקתי עכשיו במנוע ההשוואה של iCar ההפרש במשקל 120 קילו ולא 40...

מצב שני חסכונית יותר, גדולה יותר, מאיצה יותר, מומנט מושג בסלד נמוך יותר.

כנראה שיש חוסר התאמה בין המנוע של ICAR לזה של AUTO (שם אני בדקתי).

יש פחות או יותר אינסוף מכוניות שיענו על התיאור של "יותר כוח, פחות דלק, יותר משקל".

אם אתה מחפש צידוקים לקנות Q5 - אז תפסיק לחפש, ופשוט תקנה.

לדעתי הQ5 יקרה יותר בלי תמורה אמיתית (אלא אם הסמל של אודי מגרה אותך אירוטית. אותי לא), ועם הכמויות המפתיעות שיש ממנה על הכביש (לפחות ברדיוס של 50 ק"מ מסביב לת"א) היא גם לא כ"כ מיוחדת בעיני.

אבל הכל זה פרשנות סובייקטיבית.

אם הממון היה בידי הייתי קונה לא את זה ולא את זה, אלא את האאוטבק.

פורסם
כנראה שיש חוסר התאמה בין המנוע של ICAR לזה של AUTO (שם אני בדקתי).

יש פחות או יותר אינסוף מכוניות שיענו על התיאור של "יותר כוח, פחות דלק, יותר משקל".

אם אתה מחפש צידוקים לקנות Q5 - אז תפסיק לחפש, ופשוט תקנה.

לדעתי הQ5 יקרה יותר בלי תמורה אמיתית (אלא אם הסמל של אודי מגרה אותך אירוטית. אותי לא), ועם הכמויות המפתיעות שיש ממנה על הכביש (לפחות ברדיוס של 50 ק"מ מסביב לת"א) היא גם לא כ"כ מיוחדת בעיני.

אבל הכל זה פרשנות סובייקטיבית.

אם הממון היה בידי הייתי קונה לא את זה ולא את זה, אלא את האאוטבק.

אווטבק אוטו מעולה אבל נמוך מידי וגדול מיד בשבילי כרגע, אולי בעתיד.

Q5 רכב טוב מאד אבל לא מתכוון לרכוש אותו, אני משווה כדי להבין אם סובארו עשו טורבו מוצלח או בזבזן יחסית :) ...אגב באודי גם לטורבו יש מערכת עצור סע..מה שלא קיים בטורבו של הפורסטר וכן קיין בפרוסטר הרגילה

פורסם
אווטבק אוטו מעולה אבל נמוך מידי וגדול מיד בשבילי כרגע, אולי בעתיד.

Q5 רכב טוב מאד אבל לא מתכוון לרכוש אותו, אני משווה כדי להבין אם סובארו עשו טורבו מוצלח או בזבזן יחסית :) ...אגב באודי גם לטורבו יש מערכת עצור סע..מה שלא קיים בטורבו של הפורסטר וכן קיין בפרוסטר הרגילה

בזבזן מאיזו בחינה? בדלק?

ההפרשים יהיו לא משמעותיים (לצורך העניין, פחות מ10%) וממילא תלויים מאוד באופי הנהיגה.

מפתיע אותי שאין עצור וסע בטורבו. רשימת האבזור היא החלטה של היבואן.

מצד שני המערכת הזו לא מוזכרת בכלל במפרט האבזור שלהם, באף דגם.

ותעשה לי עוד טובה אחת: אם בסוף תקנה פורסטר, תוריד את המדבקה הזו של ה5 שנות אחריות מהחלון האחורי. היא עצומה ומכוערת אימים.

פורסם
בזבזן מאיזו בחינה? בדלק?

ההפרשים יהיו לא משמעותיים (לצורך העניין, פחות מ10%) וממילא תלויים מאוד באופי הנהיגה.

מפתיע אותי שאין עצור וסע בטורבו. רשימת האבזור היא החלטה של היבואן.

מצד שני המערכת הזו לא מוזכרת בכלל במפרט האבזור שלהם, באף דגם.

ותעשה לי עוד טובה אחת: אם בסוף תקנה פורסטר, תוריד את המדבקה הזו של ה5 שנות אחריות מהחלון האחורי. היא עצומה ומכוערת אימים.

אין עצור וסע רק בטורבו - כנראה לא ידעו להתמודד עם זה בגלל הטורבו (ב Q5 הצליחו), הבנתי שזה קשור למבנה המנוע. המערכת מוזכרת באתר עם כוכבית שלא קיימת בטורבו ונדמה לי בדגם הידיני.

לגבי המדבקה - אין בעיה :)

עבר שכחתי אם אתה בעד או נגד הטורבו בכלל :)

פורסם
אין עצור וסע רק בטורבו - כנראה לא ידעו להתמודד עם זה בגלל הטורבו (ב Q5 הצליחו), הבנתי שזה קשור למבנה המנוע. המערכת מוזכרת באתר עם כוכבית שלא קיימת בטורבו ונדמה לי בדגם הידיני.

לגבי המדבקה - אין בעיה :)

עבר שכחתי אם אתה בעד או נגד הטורבו בכלל :)

אין פה עניין של התמודדות לדעתי. יש פה עניין של בחירת אבזור ע"י היבואן.

אני לא נגד הטורבו. הטורבו היא מכונית מעולה ומיוחדת בכל קנה מידה. לא במקרה זו מכונית פולחן עבור רבים.

אישית אני לא הייתי קונה את הטורבו מסיבות פרקטיות. אני חושב שהאטמוספרי נותן תמורנ טובה יותר למחיר.

פורסם
ברור שהפורסטר טורבו פחות נוחה, בכדי להתמודד עם תוספת הכוח, הקשיחו את מערך המתלים, בולמים, הצמיגים גם בעלי חתך נמוך יותר אני חושב.

בנסיעת מבחן קצרה באמת קשה לשים לב לפרטים, בייחוד אם הנסיעה לא כללה תוואי כביש משובש, אבל בחיי היום יום ההבדל יהיה מוחשי יותר.

למרות שהבנתי ממבחנים שנערכו לטורבו, שהנוחות גם בסדר.

אין מה לעשות, ככל שהרכב ספורטיבי יותר, הוא פחות נוח וגם יקר יותר לרכישה ולאחזקה, לרבות עלות דלק וחלקים יקרים יותר ולרבות ירידת ערך גדולה יתר.

למעשה לאדם רגיל שלוקח בחשבון את כל הפרמטרים, החסרונות גוברים על היתרונות. כלומר בגדול אתה משלם יותר כסף ומקבל בסך הכל אפילו פחות תמורה בעבור הכסף.

אבל וזה אבל גדול, אצל חלק מהאנשים רכישת רכב מלווה בשיקולים אמוציונליים. כמה באמת אתה תשתמש ביכולת של גירסת הטורבו בתנאי כבישי ארצנו? כמעט כלום. אבל אתה רוצה את זה בכל זאת. זה פשוט ענין של רצון וחשק ויכולת לממש אותם מבלי שזה יציק לצד ההגיוני שלך יותר מדי. מצד שני אתה צריך לבדוק אם רכישה של הפורסטר הרגילה לא תציק יותר מדי לצד החשק שלך, שזה אפילו יכול להפריע יותר :-).

ואם כבר חושבים על שיקולים הגיוניים מול אמוציונליים, הרי שכל גירסת סטיישן של רכב משפחתי שעולה הרבה פחות תיתן לך כמעט את אותם יתרונות של הפורסטר הרגיל, אבל בכל זאת אתה רוצה את הפורסטר ורובנו היינו מעדיפים אותו.

בשורה התחתונה הבחירה של הפורסטר טורבו לעומת הפורסטר הרגילה ובהפרש העלויות הגדול ביניהם, היא ממש לא בחירה הגיונית. היא אך ורק בחירה שנובעת מחשק.

שאפו אמנון, זה ההסבר הכי נכון, מתומצת וישר שראיתי. בעידן שבו יש מבחר גדול לכל סגמנט- עשית סדר בבלאגן...

פורסם

חבר'ה, תודה רבה לכולכם על התשובות מקצועיות. החלטתי סופית על ה XS האטומספרי, נוותר על הכוח המטורף והמדליק של הטורבו לטובות הנוחות. כנראה הגיל עושה את שלו לכיוון הפרקטיות

מקווה שלא אתבעס בעליות :)

• תוכן חדש...