Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו פורסטר חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

בזמנו פתחתי את השרשור הנ"ל והתלבטתי על גיפון. עבר זמן אני יודע, אבל החלטתי סופית על פורסטר חדשה.

כרגע ההתלבטות היא בין שתי דגמים, ה XS המאובזרת (מנוע 2.0 רגיל) או ה XT טורבו (מאובזרת יותר).

שיקולים:

- ה- XS נוחה יותר על הכביש כנראה (לפחות כך הרגשתי בנסיעת מבחן). נראה כי סוחבת לא רע.

- הטורבו מאובזרת יותר (ריפודי עור, כניסה ללא מפתח, דלת אחורית חשמלית), חזקה , ופחות רכה על הכביש.

אני קצת מודאג מהכוח של ה XS ( האם מספיק חזקה) ומהנוחות נסיעה של הטורבו....לכן קשה לי לבחור.

אשמח לעצתכם.

היום אני נוהג על מאזדה 3 ספיריט (מנוע 2.0L)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך אפשר להשוות? אם אתה מחפש אקסטרא כח ותקציבך מאפשר - אזי הטורבו.

תנוח דעתך, גם ה- XS 2.0 יעלה לירושלים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
איך אפשר להשוות? אם אתה מחפש אקסטרא כח ותקציבך מאפשר - אזי הטורבו.

תנוח דעתך, גם ה- XS 2.0 יעלה לירושלים...

אהלן, הבנתי מתשובתך שהכוח ב XS מספיק טוב, אבל לא הבנתי לגבי הנוחות של הטורבו על הכביש, האם תהיי באמת "קשה" ביחס למה שאני נוהג היום...

פורסם

תגיד, לא יותר פשוט לעשות נסיעת מבחן על שתי המכוניות?

תוכל לראות כמה הן חזקות או לא חזקות, כמה הן נוחות או לא נוחות, ומי מהן יותר מתאימה לך?

פורסם
תגיד, לא יותר פשוט לעשות נסיעת מבחן על שתי המכוניות?

תוכל לראות כמה הן חזקות או לא חזקות, כמה הן נוחות או לא נוחות, ומי מהן יותר מתאימה לך?

אכן עשיתי, אבל רוצה לאשש את תחושותיי כי בנסיעה קצרה קשה לדעת

פורסם

תבקש נסיעה ארוכה ותקבל, לא עומדים אצלם בתור כדי לקנות. לא יסכימו אל תקנה ביכלל פורסטר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
תבקש נסיעה ארוכה ותקבל, לא עומדים אצלם בתור כדי לקנות. לא יסכימו אל תקנה ביכלל פורסטר.

אכן הם מאד מאד נחמדים אבל אני הרגשתי שלטורבו יש פחות נוחות ולXS יש פחות כוח. הייתי עושה עוד סיבוב על הטורבו אבל זה כרוך בנסיעה לתל אביב ואין לי כרגע פנאי לזה

פורסם

מה המחירים של שתי הכלות האפשריות?

החיים שלך דבש אם במסגרת החלטה בהיקף כלכלי כזה אתה מוותר על נסיעת מבחן נוספת בגלל המרחק לת"א. אתה גר בבוסטון או משהו באזור? הכל בחברות....

פורסם

אני נוסע בפורסטר החדשה, דגם X

המנוע אינו מרגיש חזק אבל לעומת זאת לא קרה פעם אחת שהרגשתי במחסור בכוח.

הXT עולם אחר לגמריי מבחינת ביצועים.

אבל צריכת הדלק גבוהה גם כן,

אני מגיע בממוצע לאחר 15K ( טיפול ראשון אתמול)ברכב שלי ל11.5 קמ"ל שזה נפלא.

פורסם

כבעלים לשעבר של הXT הדגם הקודם ,כתבתי בפוסט אחר שרץ פה את ההיסטוריה שלי עם האוטו,לטוב ולרע.

אין מה להשוות בין הרגילה לטורבו,זה כמו להשוות גולף 1.6 לגולף GTI ,הטורבו זה עולם אחר וגם ההפרש במחיר משמעותי.

תיקח בחשבון שהטורבו מתרסקת במחירון לעומת הרגילה .

במידה ויש אחריות מקיפה חמש שנים ללא הגבלת ק"מ,ויש לך את האמצעים לקנות את הטורבו,ידידי לא צריך נסיעת מבחן תקנה את האוטו,תזכור רק אחרי שתנהג על הטורבו לא תוכל לנהוג על הרגילה ,במידה וההפרש גדול שאתה לא תוכל לעמוד בו אז בסוף גם לא תקנה את הרגילה כי פתאום תרגיש את ההבדל ,זה לא אותו אוטו .

פורסם

האבזור הנוסף של הXT אינו מהווה שיקול לדעתי. מושבי העור הם אפילו חיסרון במזג האויר הישראלי.

בXT אתה משלם יותר עבור רכב חזק יותר.

תעשה את השיקול האם התשלום הנוסף (גם בקנייה, גם בדלק) שווים את תוספת הכוח המשמעותית.

פורסם

Razi אני מתעצל כי אני יודע שגם אחרי הנסיעה יהיה לי קשה להחליט :)

Yehuda, היצרן מדבר על 1:15 כלומר לקחתי בחשבון בפועל 1:13...איפה את נוסע בעיקר?

אבל אף אחד לא התייחס לשאלה שלי שמונעת ממני להחליט על הטורבו - האם היא באמת פחות נוחה על הכביש?!

פורסם

דווקא נהגתי בשתיהן, בטורבו קודם ואחכ מיד ב XS ולא הרגשתי קטסטרופה - ברור שיותר חלשה אבל אני זוכר את עצמי אומר "גם לה יש כוח"

פורסם

היצרן אומר 1-14.3

אבל לא לקחתי ברצינות ..

הייתי "קונה" גם 1-10 כך שצריכה בפועל מפתיעה לטובה!

בפורסטר הקודם שלי הצריכה הייתה בין 7.5 ל8.5 קמ"ל ( על גז)

חלוקת הנסיעה דיי רגילה, אפילו שהייתי אומר יותר נוטה לכיוון הבין עירוני

פורסם

ברור שהפורסטר טורבו פחות נוחה, בכדי להתמודד עם תוספת הכוח, הקשיחו את מערך המתלים, בולמים, הצמיגים גם בעלי חתך נמוך יותר אני חושב.

בנסיעת מבחן קצרה באמת קשה לשים לב לפרטים, בייחוד אם הנסיעה לא כללה תוואי כביש משובש, אבל בחיי היום יום ההבדל יהיה מוחשי יותר.

למרות שהבנתי ממבחנים שנערכו לטורבו, שהנוחות גם בסדר.

אין מה לעשות, ככל שהרכב ספורטיבי יותר, הוא פחות נוח וגם יקר יותר לרכישה ולאחזקה, לרבות עלות דלק וחלקים יקרים יותר ולרבות ירידת ערך גדולה יתר.

למעשה לאדם רגיל שלוקח בחשבון את כל הפרמטרים, החסרונות גוברים על היתרונות. כלומר בגדול אתה משלם יותר כסף ומקבל בסך הכל אפילו פחות תמורה בעבור הכסף.

אבל וזה אבל גדול, אצל חלק מהאנשים רכישת רכב מלווה בשיקולים אמוציונליים. כמה באמת אתה תשתמש ביכולת של גירסת הטורבו בתנאי כבישי ארצנו? כמעט כלום. אבל אתה רוצה את זה בכל זאת. זה פשוט ענין של רצון וחשק ויכולת לממש אותם מבלי שזה יציק לצד ההגיוני שלך יותר מדי. מצד שני אתה צריך לבדוק אם רכישה של הפורסטר הרגילה לא תציק יותר מדי לצד החשק שלך, שזה אפילו יכול להפריע יותר :-).

ואם כבר חושבים על שיקולים הגיוניים מול אמוציונליים, הרי שכל גירסת סטיישן של רכב משפחתי שעולה הרבה פחות תיתן לך כמעט את אותם יתרונות של הפורסטר הרגיל, אבל בכל זאת אתה רוצה את הפורסטר ורובנו היינו מעדיפים אותו.

בשורה התחתונה הבחירה של הפורסטר טורבו לעומת הפורסטר הרגילה ובהפרש העלויות הגדול ביניהם, היא ממש לא בחירה הגיונית. היא אך ורק בחירה שנובעת מחשק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...