Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 2 - חוות דעת אישית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ניסיון מעל שנה בנהיגה על הכלי הזה, עשיתי על שני אקזמפלרים - אחד לפני מתיחת פנים והשני אחרי ביחד כ60Kק"מ. אני רוצה להתחלק איתכם ברשמים שלי שלא כל כך מפרגנים לרכב, אבל זו דעתי האישית על סמך הניסיון האישי שלי ואני משווה את הרכב למה שאני רגיל.

קבינה:

פלסטיק קשיח לא נעים למגע בצבע שחור דיכאון, מושבים לא נוחים עם בד דק וזול (אחרי מתיחת פנים הבד עוד פחות נעים), אין שטח מנוחה לרגל שמאל, פדליות קטנות וקרובות אחת לשניה.

בנסיעות ארוכות המושבים גורמים לכאבי גב, צבע אלומיניום מסביב לפתחי אורור של המזגן היה אמור כניראה לשבור את האוירה הקודרת, אבל במקום זה בלילה זה משתקף בדיוק על מראות ומפריע בשדה הראיה.

לפני מתיחת פנים לפחות הספידומטר היה בצבע לבן וזה היה מעט מסית תשומת לב מצבעי הדיכאון של הרכב, אחרי מתיחת פנים לוח השעונים חזר להיות שחור דיכאון, כניראה המעצבים לא רוצים יותר לשמח את הנהג.

סביבת נהג:

ידית מעבר מסירקולציה לאוורור חוץ מכאנית בסגנון כמו היה לרכבים בשנות ה80, רדיו דיסק כולל AUX וקורא MP3, בגירסא הזולה רק שני רמקולים - נשמע סביר כדי לשמוע חדשות אבל לא מאפשר להנות מהמוסיקה.

ידית איתות ווישרים במקומות הקלאסיים ונוחים לתפעול, הגה חלק פלסטי רך יחיד בקבינה נוח ונעים למגע (לא שמים לב לפרטים שוליים כמו יציקה לא ישרה של שני חצאי ההגה - בהרבה רכבים פשוטים זה ככה).

כיוון מראות פשוט ונוח, וזה חשוב כי ברכב הזה כל פעם שמקפלים את המראות ומחזירים הן מאבדות את הכיוון (אני עדיין לא מבין למה זה קורה). מערכת איוורור והפשרת אדים לא יעילה בחורף - הרכב מתמלא אדים מהר מאוד ודרושה הפעלת מזגן או חימום באופן קבוע.

על הכביש:

מקור הרעש העיקרי זה צמיגים, החל ממהירות 60קמ"ש הרכב כבר רועש מאוד ובמהירות של שיוט בין עירוני הרעש קרוב לסף הכאב. מנוע שקט להפליא ועד לטורים גבוהים הרעש שלו לא הופך למטרד.

הגה אינפורמטיבי מאוד שמאפשר בקלות לשלוט ברכב בפניות, הרכב צייתן מאוד לפקודות ההגה ומגיב מהר. לרכב יש אחיזת כביש טובה בסיבובים והתנהגות מאוד צפויה, קלה לשליטה ותיקון במידת הצורך - התנהגות מאוד אינטואיטיבית.

המרכב ושלדה מרגישים מכויילים היטב להתנהגות ואחיזת כביש, לצערי זה בא לידי ביטוי רק על יבש כי כאשר הכביש רטוב הרכב נזרק מצד לצד והנהיגה בו הופכת למאוד מאתגרת (משקל נמוך של הרכב בא לידי ביטוי), כניראה דרושים צמיגים רחבים יותר וקצת יותר משקל.

למתלים לא מספיק יכולת ספיגה והרכב מאוד קופצני על כביש גלי.

על רטוב בפניות הרכב מחליק במהירויות נמוכות להפליא עם צמיגים מקוריים ועם צמיגים סינויים שמתקינים בחברות הליסינג המצב רק נעשה גרוע יותר.

מראות גדולות מאפשרות בקלות לתמרן, אבל בגשם הן מתמלאות בטיפות ונעשות חסרות שימוש. למרות הגודל הצנוע של הרכב, בגלל הצידוד המוגבל של הגלגלים בהיגוי דרוש הרבה מקום כדי לעשות פרסה ולא תמיד קל להחנות את הרכב ברוורס בפעם אחת, נדרשים מהלכים נוספים כדי להעמיד את הרכב ישר.

תגובה מאוד עצבנית לדוושת הגז, הרכב קופץ מעמידה ובפקק דרוש תפעול עם המון רגש וריכוז. דוושת בלם ספוגית לא אינפורמטיבית, היא מתנהגת שונה במהירות גבוהה ונמוכה. בנוסף לזה בפקקים גם בלי גז הרכב מזנק קדימה ומאיץ מהר מאוד יחסית לשאר הרכבים וזה דור להשתמש הרבה בבלמים ולנהוג במשנה הזהירות כדי לא לגרום לתאונה.

מנוע וגיר:

הרכב שוקל פחות מטונה, נפח מנוע מרשים יחסית והפסק של 105 סוסים נותנים יחס טוב מאוד של משקל לכוח יחסית לקטגוריה. הבעיה העיקרית של המנוע שהוא לא גמיש ומתחיל למשוך רק אחרי 4000סל"ד וזה בעיה בהתחשב שהגיר לא מגיב. הגיר ממש לא חלק בפעולתו, כאשר נהגתי באקזמפלר עם 76Kק"מ חבוט ומגעיל מריח סיגריות הייתה לי תקווה שהגיר במזדה 2 החדשה יהיה עדיף. קיבלתי רכב עם 6ק"מ וראיתי שהגיר בדיוק אותו דבר.

גיר אוטומטי עם סכימה מוזרה ומבלבלת של הילוכים בצורת LSD וכפתור HOLD. בנוסף לזה השידוך בין מנוע וגיר לא מוצלח - הגיר לא מגיב ובהורדת הילוכים קודם בולם את הרכב ואחרי זה רק מוריד הילוך וזה תהליך שנמשך נצח קרוב לשני שניות והמצב בכביש כבר משתנה, ההילוך שירד נעשה כבר לא רלוונטי.

בבין עירוני מתקבל תצריכה ממוצעת של כ6.5 ליטר ל100ק"מ עם מזגן, בעיר ופקקים הצריכה עולה משמעותית.

כימעט אין בלימת מנוע, הגיר כל הזמן מנסה להיות בהילוך הגבוה ביותר וכל הזמן נוצר מצב שתריך לעבוד אינטנסיבי עם ידית ההילוכים כדי להגיר ישמור על ההילוכים הנמוכנים לסיטואציה, אחרת אין בלימת מנוע והרכב נוסע לאט מידי או מהר מידי כאשר לא צריך.

באופן כללי:

הרכב מרגיש כאילו חסכו בו על כל דבר אפשרי, לקחו כל מיני חלקים שהיו זמינים ושמו יחד, הרכב לא מרגיש כמו מכלול אחד אחוד, אלא מרגיש כשלל מערכות ששמו אותן לעבוד ביחד. מצד אחד התנהגות כביש לא רעה בכלל, מצד השני גיר ובידוד רעשים ביחד עם כל מיני כשלים תכנוניים בארגונומיקה. רכב שכולל בתוכו הרבה ניגודים. וזה חבל, כי אם בידוד רעשים היה טוב יותר וגיר היה סביר יותר הרכב היה מרגיש הרבה יותר טוב.

נסיעות ארוכות או שהות ארוכה ברכב מעייפת ומתישה, הרכב מתאים יותר לפרברים ונסיעות קצרות. גיחות ארוכות על בסיס קבוע לא בשביל הרכב הזה ולא בגלל שהיא לא יכולה, אלא בגלל התנאים שהרכב נותן לנהג וכמובן מיכל דלק קטן להפליא דורש במקרה כזה תדלוקים תדירים.

מול מתחרות:

מזדה 2 זה הרכב הגרוע ביותר שיצא לי לנהוג בו אי פעם לאורך זמן. מצד השני לא יצא לי יותר מידי להכיר רכבים בקטגוריה הזאת ולפני מזדה 2 הרכב הגרוע ביותר שנהגתי בו היה פסאט B6 שלדעת רבים רכב טוב. יחד עם זאת המושבים ביונדאי I10 וI20 טובים יותר מאלו שבאים במזדה 2, איכות גימור ביונדאי טובה יותר, עיצוב סאלון יותר מושקע וכך גם איכות חומרים. בנוסף לזה ביונדאי הגיר עובד ממש חלק לאומת הגיר הבועט של המזדה. פורד פיאסטה דור קודם בכלל ליגה אחרת חוץ מהמנוע העצל. לא ציפיתי ליותר מידי ממזדה 2, אבל כן ציפיתי שהרכב ירגיש יותר אחוד ומגובש בכל המכלולים שלו ולא כל מערכת בעלת חיים משלה לחוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוטה להסכים עם רוב הדברים. מאזדה 2 היא לדעתי אחת המכוניות הגרועות ביותר שיצא לי לנהוג בהן. אפס שאר רוח, עיצוב כעור, אפס ארגונומיה, גיר מפגר ומחיר מפולפל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
נוטה להסכים עם רוב הדברים. מאזדה 2 היא לדעתי אחת המכוניות הגרועות ביותר שיצא לי לנהוג בהן. אפס שאר רוח, עיצוב כעור, אפס ארגונומיה, גיר מפגר ומחיר מפולפל.

יפה! אהבתי ! תגובה קטלנית !

פורסם

איזה גרסה נסעת? אני מכיר את הגרסה (טוב יש לי אחת כזאת) ה"מפוארת" יותר, גרסת הליסינג שונה מאוד מהגרסה היקרה יותר.

מסכים איתך עם הרוב אך חולק (כאשר מדובר בגרסה שלי).

לא מצאתי כי המושבים לא נוחים לגב, נהפוך הוא לדעתי המושבים מחזיקים את הגוף ברמה גבוהה אפילו מרכבים יקרים יותר. הבד יותר איכותי מגרסת הליסינג.

תפעול המזגן/סירקולציה נוח מאוד אין ידית, הכול דיגיטלי כפתור אחד וזהו.

הגה דמוי עור (אם כי לא מהאיכותיים שראיתי, העור מתקלף אחרי זמן מה).

הרמקולים להרגשתי כן טובים דווקא.... אפילו מאוד כאשר לא מדובר על המותג.

הרכב בהחלט מרגיש זול וניסו כמה שיותר להוריד ממנו דברים, עירונית גרידא. למרות זאת אני מניח שאם הצרכן רצה לקנות רכב למסעות ארוכים יותר היה יכול לבחור במאזדה 3 שההבדל בינהם מינורי - אאל"ט 10K-12K שקל יותר לגרסת הבסיס.

אסור לשכוח שהרכב כבר 5 שנים על החראכביש.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

שני הרכבים שנהגתי הם בגירסת הליסינג הפשוטה ביותר. אני יודע שליגרסא המאובזרת מושבים טובים יותר, צמיגים רחבים יותר, אבזור עדיף ויש תוספות של חלקי לפסטיק בצבע אלומיניום בסאלון, בקרת אקלים.

אבל מבחינת מכניקה ובידוד אני מאמין שזה אותו רכב בדיוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הייתה לאימי 2 בליסינג משנת 2010, להגיד שזה הרכב הכי גרוע בעולם? לא חושב, בעיקר כי אני לא שוכח שהרכב הזה הושק ב2007, להזכירכם אנחנו אוטוטו ב2014. הייתה שם בשלב כלשהו מתיחת פנים, אבל זה מעניין את הישבן, כלום לא השתנה.

ב2007 היא הייתה מגניבה. היום? קשה לי לחשוב על סופרמיני כלשהי שלא עוקפת את ה2 בכל פרמטר בר השוואה.

אולי הדרעק הסיני שמנסים למכור לנו 'חברת המזרח', C10 או משהו כזה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מבחינתי הרכב הזה נפסל, כשהתיישבתי בו, ונתקעתי עם הכתף בקורה האמצעית.

בעיית אדים על החלונות, זאת בעיה של אדם גדול באוטו קטן, ומכל הרכבים שהיו לי (חמישה במספר), הרכב שהתמודד עם זה הכי טוב עד עכשיו, זה פורד פוקוס

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

NINJMNKY, אני לא חושב שזה הרכב הגרוע ביותר בעולם. זה הרכב הגרוע ביותר מרכבים שיצא לי לנהוג בהם זמן ממושך.

לדוגמא, סוזוקי ג'ימני מרגיש בכביש כמו לא במקומו (התנהגות שלו הייתי מגדיר כמפחידה בתנאים מסויימים - מהיכרות קצרה), אבל זה לא רכב בר השוואה ועם יעוד שלו הרכב הזה מתמודד טוב יותר ממזדה 2 עם היעוד שלה - יש לו עבירות יוצאת דופן בשטח והוא אמין מאוד.

אני חושב ש2 לא מתמודדת טוב עם היעוד שלה, גיר מתנהג כאילו הוא נתקע בשנות ה80 (היה לי במוו שנת 1991 עם גיר אוטומטי אלקטרוני דור ראשון ואפילו גיר הזה היה יותר חכם וידע לשמור על הילוכים מתאימים בעליה ולא מיהר להעלות הילוך בכל מחיר, המחשבים מאז התקדמו, אפשרויות לתכנן גיר טוב ולא יקר גם), על התנהגות בגשם ובתקופה הקרה כניראה לא חשבו יותר מידי (למשל וישרים משאירים שטח גדול מאוד מצד ימין שהם לא נוגעים בו).

רכבים אירופאים מאותה תקופה לא ברי השוואה בכלל, למשל לא יצא לי לבחון פורד פיאסטה דור קודם לעומק, אבל מהיכרות קצרה הרכב מרגיש הרבה יותר איכותי והרבה יותר בוגר - בידוד טוב יותר, איכות חומרים טובה יותר, המושבים טובים יותר. אני בטוח שרנו קליאו, פולקסווגן פולו ונגזרותיו (פאביה ואיביזה), אופל קורסה טובות בכמה מונים מהמזדה בהרבה מאוד פרמטרים. אני לא מקבל את זה שרכב יפני חייב להיות פחות איכותי ממתחרים האירופאיים מקטגוריה שלו, רכבי הונדה למשל מרגישים איכותיים ולמדי ואקורד הייתי מגדיר בהרבה דברים לא פחות טובה מפסאט.

בעיית אדים על החלונות, זאת בעיה של אדם גדול באוטו קטן, ומכל הרכבים שהיו לי (חמישה במספר), הרכב שהתמודד עם זה הכי טוב עד עכשיו, זה פורד פוקוס

היו לי 10 רכבים שונים ובעית אדים לא הייתה משמעותית, כולל גולף דור 4 שמרווח פנימי שלו לא כזה ענקי ושאר רכבים אירופאיים או אמריקאיים. למזדה 2 יש חלל פנימי סביר למדי בקטגוריה שלו ואני תמיד על אוורור עם אויר מבחוץ.

פורסם

חוץ מהתחושה שאתה נוהג בקופסת גפרורים (כל בור היה מכאיב :-( ושובר את האוטו), דווקא נהנתי ממנה שעות רבות מאוד. היא מאוד כיפית, לא שוקלת כלום (וזה חיסרון מצד אחד ויתרון ענק מצד שני) ואוהבת שמשחקים איתה.

ביום יום אתה צודק בחלק מהדברים, אבל בגרסא היותר יקרה המצב הרבה יותר טוב.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
רכבי הונדה למשל מרגישים איכותיים ולמדי ואקורד הייתי מגדיר בהרבה דברים לא פחות טובה מפסאט.

אחרי שאמרת שפאסאט היה הרכב הגרוע בו נהגת לפני מאזדה 2, זה לא נשמע כמו מחמאה. :wink:

פורסם

מיכאל, אתה מוזמן לקרוא את הרשמים שלי על פאסאט כאן (מתנצל על שגיאות כתיב רבות). הפאסאט בעיני גרוע בגלל עלויות אחזקה ואמינות, כבר 10 שנים יש תלונות של הבעלים על כפתורים מתקלפים ולא מתקנים, חיישנים שהולכים באופן סידרתי אחד אחרי השני וכמובן גם כשלים של ארגונומיקה והרכב צפוף מאוד יחסית (לא פלא מבוסס על פלטפורמה המאורכת של הגולף). כמובן לחוויה השלילית מוסיף הגה עם התחושה הסינטטית, מתלים קשים יותר מידי. וזה חבל כי הרכב נוסע חלק, עוקב אחרי היגוי באופן מדוייק והבידוד טוב.

ציפיתי יותר מרכב כזה כמו פאסאט. הונדה אקורד למשל גם עם מרווח פנימי כמו פאסאט, גם כן קשיחה באותה מידה, אבל היא סופר אמינה ושום דבר לא מתקלף, בידוד רעשים וחלקות נסיעה טובים. אם לדייק, אקורד יותר טובה מהפאסאט כי היא מרגישה לא רק איכותית אלא בנוסף היא סופר אמינה, אם פאסאט היה כמו אקורד, זה היה רכב טוב, אבל אקורד כולל את כל מה שפאסאט היה צריך לכלול. למעשה פאסאט כולל את כל החיסרונות של רכבים אירופאיים (אמינות) ויפניים (צפיפות, סאלון פשוט יחסית, קשיחות יתר) ביחד. למה בכל זאת רשמתי שאקורד לא פחות טובה מפאסאט? בגלל שפאסאט למרות כל הבעיות שלו נחשב סטנדרט של קטגוריה, הרכב נותן סך הכל התנהגות כביש טובה, מבחינת איכות חומרים הרכב מרגיש אותו דבר. למעשה להגיד שאקורד כימעט כמו פסאט זה לא הוגן (לא הייתי מדוייק - עימכם סליחה) - אקורד טובה יותר בהרבה מאוד מובנים.

בשנים האחרונות פולקסווגן מאוד ממהרים להוציא רכבים חדשים לשוק ולא משקעים מספיק בתכנון ובדיקות.

בקרוב אגבש דיעה על הפלואנס ואתחלק איתכם ברשמים. למרות הגיר הידוע להשמצה ומנוע 1.6 חלש מאוד אהבתי את הרכב ולדעתי זה גיר 4 הילוכים אוטומטי הכי טוב שיצא לי לנהוג בו אי פעם.

פורסם

קודם כל לפי מה שאתה אומר, נראה שנהגת רק בגרסת הליסינג (active) הנחותה.

גרסת הדימניק המאובזרת מגיעה עם צמיגי 15", עוד רמקולים, סירקולציה שמשתנה בכפתור ולא במתג מכאני, המושבים מרגישים יותר מבסדר גמור, ובטח יש עוד דברים שאני לא זוכר.

לי יש את הגרסה שלפני מתיחת הפנים ואני מאוד מרוצה.

אתה כותב שאחרי נסיעות ארוכות כואב לך הגב אבל בסף הכל זה רכב שנועד להיות בעיקר עירוני.

ההגה רך מאוד ורכב נוח מאוד לנהיגה ולחניה. בנוסף גם זריז מאוד ואין לו בעיה להגיע ולהישאר במהירויות לא חוקיות בקלות.

צריכת הדלק עומדת אצלי על סביבות ה11 קמ"ל בנהיגה משולבת, חצי ממנה עם מזגן.

בפסקה הזאת:

תגובה מאוד עצבנית לדוושת הגז, הרכב קופץ מעמידה ובפקק דרוש תפעול עם המון רגש וריכוז. דוושת בלם ספוגית לא אינפורמטיבית, היא מתנהגת שונה במהירות גבוהה ונמוכה. בנוסף לזה בפקקים גם בלי גז הרכב מזנק קדימה ומאיץ מהר מאוד יחסית לשאר הרכבים וזה דור להשתמש הרבה בבלמים ולנהוג במשנה הזהירות כדי לא לגרום לתאונה.

אתה 100% צודק ולדעתי אלו חלק מהדברים הגרועים הבודדים ברכב הזה.

קקטוסולר ידנית

פורסם

Asfanut, זה בדיוק העינין:

1. כמו שציינת, מבחינת מנוע הרכב מסוגל לנסוע בבין עירוני גם במהירות גבוהה.

2. מצד השני אתה אומר שזה רכב עירוני (למעשה גם אני מנסה להגיד את זה).

3. ופה יש בעיה, כי בעיר המזדה הקטנה צורכת הרבה דלק ויש אלטרנטיבות זולות וחסכוניות יותר לתנאים האלו.

יוצא שהרכב נופל בין הכיסאות:

מצד אחד הוא לא עירוני כי לא מספיק חסכוני ומצד השני לא בין עירוני כי נסיעות ארוכות מעייפות בו.

אני הגדרתי את זה בתור רכב לפרברים.

אתה צודק שנהגתי רק בגירסא הזולה, אני מודע לכך שבגירסא היקרה יש יותר אבזור. אבל אבזור הזה לדעתי לא משנה את התמונה באופן כללי, כי מכניקה אותה מכניקה (מנוע וגיר) ואני בטוח שהבידוד בדגם היקר זהה, גם הוישרים בטח אותו דבר ולא מכסים מספיק שטחה השמשה. אפשר להוסיף רמקולים, נוריות, קישוטים, פנסי ערפל אופנתיים ועדיין הגיר אותו גיר לא חלק ולא מגיב שמתנהג כאילו מצאו אותו באיזו פירוקיה של שנות ה80. סתם לדוגמא אני מכיר גירים ללא מחשב שחלקים יותר מתנהגים מהר ונכון יותר מהגיר הזה. פה כל יתרון הזריזות נעלם.

נכון שהיא זריזה בקו ישר בזינוק מרמזור, אבל אם דרושה תאוצת ביניים ואיבדת מהירות - בלי הורדת הילוך זה לא יעבוד.

אני ציינתי את ההגה לטובה מבחינת הניהוג, הבעיה שלי היא עם רדיוס סיבוב: מזדה 2 קטנה צריכה יותר מקום פרסה מאשר מרצדס באורך 5 מטר כי אין צידוד גלגלים מספיק וזה מקשה על חנייה במהלך אחד: אני רגיל לחנות במהלך אחד ועוד ברוורס, אני לא אוהב 20 פעם לנסוע קדימה ואחורה ולתקן. צידוד של הגלגלים במזדה 2 לא מאפשר זאת בחנייה צפופה. גם פרסה לוקחת המון מקום מאותה סיבה.

אגב, גם הגירסא הזולה לא כזאת זולה ובמחיר שלה אפשר לקנות רכבים חזקים יותר, חסכוניים יותר ומאובזרים יותר.

ובשורה תחתונה: כמה חבל כי לשלדה ולמנוע יש פוטנציאל, רק צריך גיר שיתמוך בזה וכבר זה היה מוסיף המון נקודות לרכב הזה. ולאור העובדה שכימעט הכל גרוע, אין יותר מידי ממה לשמוח, אולי חוץ מלרמזר* משפחתיות בזינוק. סך הכל הרכב מתנהג ופידבק של הגה מוצלח וכאן בדיוק הבאסה הגדולה שאי אפשר לנצל את היתרונות שלה בנהיגה יומיומית, אלא רק לצורכי התגרזנות. אולי היא ספורטיבית מידי בכיול שלה (כמו רכב מירוץ שלא מיועד לכביש)? גם לא, בשביל זה המנוע חלש מידי.

*לרמזר - להעקוף ברמזור ממהירות 0.

• תוכן חדש...