Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 2 - חוות דעת אישית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ALX, כניראה אצלך הדגם מושקע יותר. אצלי הצ'בק מודל 2013 - אין חורים בשטיח ולא רואה איך אפשר לחבר אותו שלא יזוז. אז כרגע מחוסר ברירה אני נוסע ללא שטיח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי, הצ'בק 2013 - דינאמיק, יש שטיחי גומי ללא בד, עם החורים והקליפסים שיש בתמונה שמישהו העלה מעלי.

פורסם

עכשיו הכל ברור. בדגם הפשוט יש קרוז קונטרול בקיק דאון - פיצ'ר שנועד להקטין כמות הנהגים על הכביש. :lol:

מסתבר שהדגם הפשוט מוצר לא מוגמר, לא חשבו בו איך לסדר את השטיח כדי שלא יסכן חיים של הנהג והסובבים. אני רואה את זה בחומרה רבה. מצד השני ללא שטיח לא כזה נורא, יש שם מקום לשים רגליים וזה גם סוג של שטיח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני דווקא עם מאזדה 2008 מהדגם המפואר שכולל 6 כריות אוויר, פנסי ערפל וכיסוי עור להגה. אצלי אין את קיבוע השטיחים, יכול להיות שזה הגיע בדגמים מאוחרים יותר בלי קשר לרמת האיבזור.

פורסם

לי זה מרגיש כאילו היית אנטי לרכב הזה מההתחלה ולכן האוטו הזה לא עבר כלום בציון אצלך.

הרכב הזה לא מהנוחים שיש, לא מהמשובחים שיש אבל גם לא מהגרועים שיש.

אם התחושה ברכב הזה כל כך זולה לך, כל כך מדכאת אותך וכל כך לא נוחה לך כנראה שאתה לא מכיר

מקרוב את הסוזוקי אלטו או את הפיג'ו 107, שם אתה תרגיש כמו בצינוק.

שם אפילו תפעול החלון של הנוסע מלפנים לא קיים.

שם אתה תרגיש באמת את ''כוחו'' של הפלסטיק. חלונות מאחור זה אבזור פרימיום בשפתו של האלטו וה- 107,

אפילו ידני, שם החלונות הם וואקום.

שאתה מניע את הסוזוקי אלטו או את ה- 107 אתה מרגיש כמו מכלול של טלפון סלולרי במצב רטט-

המנוע רועד כאילו הוא עומד להתפוצץ ולעיתים גם נכבה (רק לאחר הנעה- לא בנסיעה).

אז נכון המאזדה 2 ברת שינוי ענקי מאוד, ולטעמי היא לא ממש מקנה ביטחון לנוסע

וגהיא גם ממש לא יציבה על הכביש, לפחות לטעמי.

היא זריזה מדיי (כן לעיתים זה יכול להיות משהו שלילי), לא בדיו נוחה או מרווחת, צמאה ומיושנת

ויש טובות ממנה אבל גם גרועות, לתקופתה (נחתה בארץ בשלהי 2007), היא היתה מכונית מתקדמת

ומצוינת ואין לי מושג למה ה- 6 וה- 3, שצעירות ממנה וזכו כבר לדור חדש והיא עדיין מקופחת וממשיכה להזדקן

אבל היא לא גרועה כל כך.

אם אתה באמת מרגיש שחסכו עליך- כנס לאלטו או ל- 107/C1/אייגו ותראה מה זה חיסכון.

שלומי.

פורסם
אם התחושה ברכב הזה כל כך זולה לך, כל כך מדכאת אותך וכל כך לא נוחה לך כנראה שאתה לא מכיר מקרוב את הסוזוקי אלטו או את הפיג'ו 107, שם אתה תרגיש כמו בצינוק.

שם אפילו תפעול החלון של הנוסע מלפנים לא קיים.

שם אתה תרגיש באמת את ''כוחו'' של הפלסטיק. חלונות מאחור זה אבזור פרימיום בשפתו של האלטו וה- 107, אפילו ידני, שם החלונות הם וואקום.

שאתה מניע את הסוזוקי אלטו או את ה- 107 אתה מרגיש כמו מכלול של טלפון סלולרי במצב רטט- המנוע רועד כאילו הוא עומד להתפוצץ ולעיתים גם נכבה (רק לאחר הנעה- לא בנסיעה).

(...)

אם אתה באמת מרגיש שחסכו עליך- כנס לאלטו או ל- 107/C1/אייגו ותראה מה זה חיסכון.

הכל נכון, רק תזכיר לכולנו בבקשה כמה עולות סוזוקי אלטו ופיג'ו 107, וכמה לעומתן עולה מאזדה 2?

ישבתי בשלושתן (במקום פיג'ו זאת היתה סיטרואן C1, אבל זה היינו הך) והיחידה שלא נהגתי בה היא הסוזוקי.

הקלף החזק של סוזוקי אלטו הוא העובדה שמדובר ברכב הזול בישראל ובכך שהיא למעשה המציאה את קטגוריית המיני מחדש.

הקלף החזק של פיג'ו 107 הוא שלמרות העובדה שמדובר ברכב בסיסי למדי, עדיין ניתן למצוא בו שאר רוח וחדוות נהיגה מסויימת.

שתי המכוניות הללו מתהדרות - ובצדק - בצריכת דלק מזערית ובעלויות שוטפות נמוכות.

ומאזדה 2, רכב שעולה קצת יותר מ-100 אש"ח ושמעניק תחושה שמדובר ברכב יפאני מסוף המילניום הקודם, מה הקלף החזק שלו?

צריכת דלק נמוכה? ראיתי כבר מכוניות חסכוניות יותר.

הנדסת אנוש? פחחחחחחחחח... ומחילה מעמוס השרת ומחוקי הפורום על שעברתי עליהם.

עיצוב? בעעעעעעעעעע... (עמוס, נא לא לכעוס עלי. באמת שחיפשתי סמיילי מקיא אבל אין לך כזה).

אבזור? תראה מה האבזור המקובל בקטגוריית הסופר מיני שאליה המכונית הזאת משתייכת, ותבין שגם בסעיף הזה היא לכל היותר מיישרת קו. אפילו שקע AUX מסכן או מחשב דרך הכי בסיסי אין שם.

אז מה בכל זאת? אולי תיבת הילוכים מתקדמת? גם לא - מאזדה 2 מצויידת בתיבת הילוכים גריאטרית בת ארבע מהירויות. יש שיראו בזה יתרון, בטח לאור בעיות האמינות שיש בחלק מהתיבות המודרניות יותר. באופן אישי, עבור רכב שחוצה את קו 100K השקלים לדעתי זה פשוט לא לעניין. העניין היה יכול איכשהו לעבור בשלום אם הדגם היה משווק במקביל עם תיבת הילוכים ידנית, אלא שלא ניתן להשיג כזה בארץ. מבחינתי, אפילו התיבה הרובוטית של פיג'ו 107 עדיפה על התיבה של מאזדה 2.

אז מה בדיוק מצדיק במכונית הזאת מעל 100 אש"ח, תוכל בבקשה להסביר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שלומי, הרכב באמת גרוע. אומנם לא טעמתי מצינוק של C1, 107 ושות', אני יכול רק לדמיין עד כמה המצב שם רע, מצד השני אלו רכבים מעולים לנסיעות קצרות שבהם החסרונות האלו לא מהותיים. לעיר הרכבים הקטנים אידיאליים.

מזדה 2 עולה כפול מהרכבים הקטנים, אבל מציע רמת איכות נמוכה ולא מתאימה למחיר שלה, לדוגמא אבזור פנימי וגימור שלה אפשר להשוות עם יונדאי I10, כאשר המושבים ביונדאי טובים יותר. יונדאי I20 כבר משמעותית טובה יתר מבחינות האלו לאומת המזדה, היא גם שקטה יותר, תגובה לגז הרבה יותר מעודנת וגיר הרבה יותר חלק וכל זה באותו מחיר. כאשר לטעמי המושבים של היונדאי הזאת הרבה יותר טובים.

בדיוק כמו שאלעד כותב, הבעייה עם מזדה 2 שהיא יקרה, אבל בנויה בצורה זולה מאוד כמו רכבים שעולים חצי ממנה ובנוסף לזה היא לא מתמודדת טוב עם התפקיד הישיר שלה: לשמש בתור רכב עירוני. היא יותר מידי צמאה לשימוש עירוני נטו, כאן יש יתרון משמעותי לרכבים שעולים חצי מחיר ממנה. בנסיעות בין עירוניות גם אי אפשר למצוא איתה נחמה כי היא לא נוחה, קופצנית והבידוד לוקה בחסר.

אז מה נשאר טוב ברכב הזה?

מנוע? אם אונסים את המנוע הוא נותן את זה, הבעייה שלא מדובר על מנוע גמיש, אלא חסר מומנט שלא מאפשר לעשות כלום ללא קיק דאון (רצוי מראש באופן ידני להוריד הילוך לפני תמרון כי הגיר מגיב לאט מידי). הגיר עד כדי כך גרוע, לא רק שהוא בועט במעבר הילוכים, הוא לא מגיב בזמן וכאשר מגיב האוטו קודם כל עוצר ורק אחרי זה יורדים שני הילוכים - מסוכן מאוד. למה יורדים שני הילוכים? כי האוטו על 50 כבר משייט לו על היללוך רבעי. המנוע הזה מתחיל לעבוד על 4000סל"ד, לפני זה אין מנוע - במהירויות שיוט זה עוד יותר מורגש כי המהירות לא עולה בשיפוע כביש הכי קטן.

דוושת גז עצבנית זה מסוכן, זה נותן תחושת זריזות בזינוק כי האוטו קופץ מהמקום, אבל בפקק או ברמזורים זה פשוט מסוכן מאוד.

אני פשוט מרגיש שרכב הזה לא מוצר מוגמר. רכבי סופר מיני אחרים בקטגוריה טובים בהרבה, החל מיונדאי I20, פורד פיאסטה, שקודה פאביה, סיאט איביזה, פולקסווגן פולו, פיג'ו 208, סיטרואן C3 וכד'.

הבעיה שמזדה 2 אומרה להתחרות לט עם C1 או אלטו, אלא רכבים מקטגוריה שלה. אז נכון שהרכב מיושן, אבל זה לא הצדקה של הרכב להיות נחות בכל פרמטר אפשרי לאומת כל מתחרותיו.

פורסם

לא יודע מה יש לאנשים נגד הרכב הזה , קניתי לפני שבוע את הרכב מסוכנות טרייד אין בירושלים מזדה 2 2010 עם 79000 ק"מ ואני נהנה מכל רגע הרכב מרווח לא צורך מדי הרבה דלק ויש לו תא מטען מצויין העגלה הענקית של התינוק נכנסת בקלות.

פורסם

יונדאי I20 באמת עדיפה. אומנם גם בה מתקבלת תחושה זולה למדי, אבל לפחות במקביל גם מתקבל הרושם שהיצרן באמת ניסה לתת את מקסימום הפינוק שהוא יכל במסגרת תקציב הפיתוח שעמד לרשות הדגם.

יש מחשב דרך. אומנם בסיסי, אבל יש. יש גם שקע AUX, יש עיצוב ראוי למאכל אדם, יש מושבים סבירים וגם נוחות השיוט מתקבלת על הדעת (כותב בתור נוסע, אין לי מספיק קילומטראז' בנהיגה מחוץ לעיר עם הרכב הזה).

פורד פיאסטה, לפחות על הנייר, גם נותנת תמורה טובה: העיצוב מעניין, היציבות גבוהה והאבזור טוב. תיבת ההילוכים בת ארבע המהירויות אומנם לא משהו, אבל לפחות יש אפשרות לשליטה ידנית. הבעיה היא עם מנוע ה-1.4 החלשלוש שפשוט קטן על יכולות השילדה. בעיה נוספת היא שאני פשוט לא התחברתי לרכב הזה, אבל זה כבר לחלוטין עניין סובייקטיבי, וכפי שניתן להבין הוא אינו מונע ממני לראות נכוחה את שאר היתרונות האובייקטיביים שלו. בכל מקרה, הבנתי שהדגם הנוכחי הצליח לתקן חלק מנקודות התורפה שמניתי, אלא שטרם הזדמן לי לנסוע בו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

ועוד משהוא : לגבי המחיר - למה לקנות חדש מעל 100,000 ש"ח ולא לקנות מליסינג 2009-10 במחירים סביבות ה 60000 ש"ח ?? אני כמובן נסעתי במכונית לפני שקניתי אותה והרגשתי שהרכב כמו חדש.

פורסם

אני לא יודע על איזה רמת איבזור אתם מדברים.

אצלי, אומנם חדשה 2013 דגם דינאמיק (המאובזר יותר), יש את כל התוספות שדיברתם עליהן:

פנסי ערפל, מחשב דרך (דומה מאוד לזה שב I20), בקרת אקלים, כניסת AUX וחיבור USB, שליטה על המערכת מההגה.

יצא לי לנהוג גם ב I20, והמאזדה מהנה יותר לנהיגה ומרגישה זריזה הרבה יותר.

לגבי המושבים, בדגם דינאמיק יש ריפוד מבד שונה ויותר איכותי מבדגם הבסיסי, ואני לא מרגיש שהם לא נוחים. למרות שהייתי שמח אם

היה אפשר להרחיק את המושב מעט יותר.

לגבי המחיר, ניתן למצוא היום חדשה 2014, דגם דינאמיק, ליסינג 0 ק"מ בפחות מ 85K.

פורסם

כשמתבצעת השוואה, חשוב לזכור להשוות תפוזים לתפוזים ולהימנע מהשוואה בין תפוזים לעגבניות, שזה בדיוק מה שעשית.

אני מתייחס לכל הדגמים ברמת האבזור הבסיסית ובמחיר לצרכן שרוכש ישירות מהיבואן. ברור לי שיש למאזדה 2 דגם יותר מאובזר, בדיוק כפי שיש למרבית מתחרותיה, כמו גם שברור לי שבאמצעות כל מיני פויילישטיקים כאלה ואחרים ניתן לרכוש את הרכב כחדש במחיר זול יותר ותמורת רישום בתור היד השניה. זאת לא הנקודה.

הנקודה היא שבהשוואה בין מאזדה 2 בסיסית לבין מתחרה בסיסית, ששתיהן נרכשו מהיבואן, המאזדה תצא כשידה על התחתונה כמעט בכל מצב.

• תוכן חדש...