Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצטרף חבר חדש לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תאוריית הדומיננטיות ביחסים עם הכלבים - נטולת וולדיות מדעית, ומבוססת על מסקנות שגויות מתצפיות על זאבים בתנאים לא טבעיים (גני חיות)
כלומר כל הקטע של "פימפום" הוא נטו חרמנות ולא שום ניסיון להראות שהוא ה"אלפא"?

אז לפי מה שאני מבין אין כזה עניין של "אלפא" אצל כלבים והכלב ישר רואה בי כבעלים?

תקף גם להאסקי? הרי מכל הזנים שקיימים כיום האסקים עדיין חיים כ"זאבים" באופן יחסי

לגבי סירוס, אחרי שהכלב ייכנס לקרבות ו/או ייברח לחפש נקבה וישוב חבול (אם ישוב...), תבין שביצים זה בעיקר מקור לצרות. אבל... זו ההלוויה שלך. אני מכיר אנשים שמגדלים כלבים לא מסורסים בכיף, אבל הם (1) מנוסים ו-(2) לא מגדלים האסקי.
כמו שאמרתי, אני מודה לעניין ופותח עיינים.

קרבות לא נראה לי שיקרה כי הוא מאוד שקט ולא מאיים (בד"כ כלבים אחרים נוהמים עליו והוא פשוט מתעלם)

הדרך היחידה שזה יקרה היא אם הוא ישתחרר מהרצועה, ובשביל זה קניתי אחת חדשה והוא יעבור לריתמה חזקה ברגע שיפסיק לגדול.

האסקי זה חתיכת תיק...
אבל הוא כזה חמוווווווד :oops:

כלב מאלפים עם התניות. כדי ללמוד לעשות את זה נכון, צריך איש מקצוע שידריך, לפחות ברמה הבסיסית. אחרי שמבינים את העיקרון, אפשר להמשיך לבד.
יש המלצה למאלף באזור חיפה\קריות שיוכל לעזור לי עם זה?

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרבות לא נראה לי שיקרה כי הוא מאוד שקט ולא מאיים (בד"כ כלבים אחרים נוהמים עליו והוא פשוט מתעלם)

הדרך היחידה שזה יקרה היא אם הוא ישתחרר מהרצועה, ובשביל זה קניתי אחת חדשה והוא יעבור לריתמה חזקה ברגע שיפסיק לגדול.

אבל הוא כזה חמוווווווד :oops:

יש המלצה למאלף באזור חיפה\קריות שיוכל לעזור לי עם זה?

כרגע הוא קטן מדי לקרבות , ובתור בעלים של לברדור לא מסורס , אני יכול להגיד לך שזה לא פשוט. להגיד שהייתי מסרס אותו היום בדיעבד , לא בטוח. אבל זה אני , דפוק.

אם כעת הוא מנסה לבסס את עצמו כשליט אז עוד כמה חודשים הוא ישוש אלי קרב, וכל פעם שתהיה נקבה מיוחמת ברדיוס של 1-2 ק"מ (ואני לא מגזים ) הוא יקרע לך את הכתף כאשר ינסה לרוץ אליה ...

קח בחשבון גם שיש פנסיונים שלא מקבלים זכרים לא מסורסים, ומדובר בד"כ באלו היותר איכותיים (אם תרצה לטוס לחול או סתם ללכת למלון בארץ )

אבל , אין כמו כלב,

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כלומר כל הקטע של "פימפום" הוא נטו חרמנות ולא שום ניסיון להראות שהוא ה"אלפא"?

זו לא חרמנות, זה אקט של שתלטנות. המושג "אלפא" לא קיים, גם לא אצל זאבים (המקור של התיאוריה). אפילו אם כן, קשה לגזור גזירה שווה מחיי החברה של להקת זאבים לחיי כלבים.

לגבי מאלפים, אני לא יודע. אתה יכול לנסות לשאול בפורום כלבים "בתפוז". אני כבר הרבה שנים מסתדר לבד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זו לא חרמנות, זה אקט של שתלטנות.

אז הכלב כן מנסה להראות שהוא ה"שולט" בכך שהוא מפמפם אותי?

מצטער על ההצקה, אני פשוט מנסה להבין איך לנהוג בצורה הכי נכונה ועל מה באמת צריך לשים לב (נגיד הנשיכות הן הדבר הראשון שאני רוצה לטפל בו) ועל מה אפשר פחות להתרכז כרגע (פימפום לדוגמא הוא לא דבר שבאמת מטריד אותי והוא לא עושה את זה לזרים)

לגבי מאלפים, אני לא יודע. אתה יכול לנסות לשאול בפורום כלבים "בתפוז". אני כבר הרבה שנים מסתדר לבד...

אשמח לדעת איך למדת לבד :-P

אם כעת הוא מנסה לבסס את עצמו כשליט אז עוד כמה חודשים הוא ישוש אלי קרב, וכל פעם שתהיה נקבה מיוחמת ברדיוס של 1-2 ק"מ (ואני לא מגזים ) הוא יקרע לך את הכתף כאשר ינסה לרוץ אליה ...

תנסה להחזיק כלב שנועד למשוך מזחלת :cry: אני עדיין חושב שזה שווה את זה ואני מרגיש שהכלב יותר "שלם" (אני יודע שזו קביעה מפגרת, אבל זו האמונה שלי ואני אעשה הכל שהכלב יוכל להשאר עם הביצים בלי שזה יפגע בהתנהגות שלו)

דרך אגב ובמידה וזה מעניין מישהו

היום שהוצאתי אותו עברתי ליד זוג ש"נעל את עצמו" בסוג של פארקון שיש לנו בשכונה ואחרי שראו את הכלב שאלו אם ארצה לצרף אותו למשחק עם הכלבים שלהם (2 ג'ק ראסלים, זכר ונקבה) קצת חששתי, אבל החלטתי בסוף לנסות.

מה אני אגיד לכם, חוץ מהעובדה שהוא לא זז לנקבה מהתחת הוא התנהג למופת, לא רב עם הזכר, לא נבח או נשכח את הכלבים האחרים, ממש היה ילד טוב (והוציא המון מרץ).

הבעיה היחידה הגיעה שרצינו ללכת והוא לא היה מוכן לשבת בשביל שאחבר לו את הרצועה, תקין\לא תקין? הוא גם בבית לא מתלהב מלשים רצועה אפילו כשהוא כבר יודע שזה אומר טיול.

איך אפשר לטפל בזה? כל פעם שאני מחבר את הרצועה לתת חטיף?

גם תוך כדי המשחק כשרציתי ללטף אותו הוא ישר סובב את הראש ופתח את הפה (לא נתן ביס,אבל גם לא נתן ללטף) זה מדאיג, אבל הזוג אמר שזה נורמאלי וזה מה התרגשות. הם צודקים?

מצטער שאני חופר לכם ולא לתפוז, פה אני פשוט מכיר את האנשים ויודע מי מחרטט ולמי יש טיפים נכונים ואמיתיים לתת

כך שתודה לכולם (חוץ משומאכר שיש לו רכב גייז :wink:)

פורסם
אז הכלב כן מנסה להראות שהוא ה"שולט" בכך שהוא מפמפם אותי?

לא.

הוא לא מנסה לשלוט. כלבים אינם בני אדם, הם לא מבינים מהלכים מורכבים. באותה סיטואציה הוא מתנהג באופן שתלטני. מה שאתה צריך לעשות זה להוריד אותו ולהתעלם ממנו. התעלמות זו פעולה שמדכאת התנהגות לא רצויה הכי טוב.

אשמח לדעת איך למדת לבד :razz:

לא למדתי לבד. למדתי ממאלף. ברגע שמבינים את העקרונות, אפשר לקרא על יישום של דברים מסויימים. בנוסף, יש אנשים שכלבים מקשיבים להם יותר, שהם יותר סמכותיים באופן טבעי, ויש שפחות. לי כלבים מקשיבים. גם זרים. פשוט ככה זה.

הבעיה היחידה הגיעה שרצינו ללכת והוא לא היה מוכן לשבת בשביל שאחבר לו את הרצועה, תקין\לא תקין?

כל פעם שהכלב לא עושה מה שאתה אומר לו, זה לא "תקין".

אתה צריך להבין, אפילו כלב של 25 ק"ג יכול לגרום וואחד נזק לבן אדם, והאסקים הם לא מהמינים הלא אגרסיבים במהותם. אתה חייב ללמוד להשתלט עליו.

התנהגות תקינה זה שהכלב עושה מה שאתה אומר, מתי כשאתה אומר. כרגע יש לך כלב שלא שם עליך יותר מדי. זה ממש פוטנציאל לצרות בעתיד (בטח אם הוא לא מסורס).

לתת חטיף זה טוב, אבל אתה צריך ללמוד ממאלף איך עושים זאת נכון. אם עושים זאת לא נכון, זה לא אפקטיבי.

פורסם
או בורח (בייחוד האסקים, שיש להם נטייה גנטית חזקה לברוח).

אני מגדלת האסקית ומלמוט כבר אי אלו שנים - המאלמוט לא מסורס (עם זאת, הוא מיוחד - הוא אדיש ורגוע יחסית ללהאסקי), ההאסקית מעוקרת - לשניהם הייתה הנטייה לברוח בצעירותם (הכלבה אגב - הייתה הרבה יותר קשה לתפיסה, הכלב סתם היה הולף 20 מטר לפני והיה שומר על המרחק הזה במשך שעתיים כמשחק \ חיפוש כלבות - זה מייאש).

אגב - רצוי לעבור על כל נקודה בבית שממנה הכלב עלול לברוח - הכלבה שלי מאוד מוכשרת בתחום (שחזרנו איתה את Prison Break כבר מספר רב של פעמים). רצוי לעבור על גדרות ולוודא שהן צמודות לקירות (היה לנו הבדל צר בין הגדר לאבנים שמאחוריה שגם דרכו הכלבה הצליחה לברוח).

לא כל הכלבים משוגעים כי הם לא מסורסים. שלי לדוגמא, רק כשיש מישהי מיוחמת בשכונה הוא משתגע ועולה לי על הרגל כי הוא חרמן נטו.

גם שלי לא מטורף ורק כשהייתה תקופת ייחום הוא היה מציק - אבל ההצקות האלו נמשכות חודש, בלילות, בנביחות מהמרפסת (מסכנים השכנים שלי, ומסכן אבא שלי שבגללו הכלב לא סורס ולכן היה צריך לצאת איתו באותם לילות כדי להרגיע אותו).

זה מה שעשיתי היום בבוקר,הבעיה שזה לא מרגיע אותו והוא נאבק, הגיוני סה"כ

אני מוציא אותו במשך היום לטיולי צרכים ובשמונה בערב (זו השעה שאני בד"כ חוזר מהעבודה) אני לוקח אותו למגרש כדורסל ננעל וזורק לו צעצועים, אתמול זה הצליח להתיש אותו ואני מאמין שזו הוצעת מרץ מספקת בישבילו

יש גם גינת כלבים לא רחוק, אבל אני לא רוצה לשחרר אותו לפני שהוא לפחות יודע מה זה "בוא", אני כן דואג להפגיש אותו עם כלבים שאני פוגש תוך כדי הטיול (בתנאי שהבעלים של הכלב השני מסכים) וחוץ מלנסות לעלות עליהם הוא מגיב בצורה מאוד חברותית :-P

הבאתי לו את הדבר הזה שנותנים לתינוקות כשצומחות להם שיניים, הוא מת על זה :lol:

הוא מבין את העניין לאט לאט ומצאתי דרך חדשה להתעלם ממנו, פשוט ללכת מהאזור שהוא נמצא בו.

אני אוהב את ההתנהגות שלו ובאמת שאני לא רוצה לסרס, אחרת הייתי לוקח נקבה וזהו.

כפי שאמרתי, לא הייתי מוכן לכך שכלב חדש הוא עניין כזה "מסובך" אבל אני מוכן להתאמץ בשביל שיהיה גם לי טוב אבל גם לכלב

ההתנהגות שלו לא תשתנה - אבל האגרסיות לא יגדלו ככל שיגדל הכלב. זה לא כלב קטן שחושש מהסביבה שלו אלא לרוב כלב גדול ומלא ביטחון שיכול לאתגר את ההיררכיה שלכם כלהקה במהלך שנות בגרותו (לא כל כך כיף).

התיעוד המדעי חד משמעי כיום:

1. חיזוקים חיוביים הרבה יותר אפקטיבים.

2. תאוריית הדומיננטיות ביחסים עם הכלבים - נטולת וולדיות מדעית, ומבוססת על מסקנות שגויות מתצפיות על זאבים בתנאים לא טבעיים (גני חיות).

כלב מאלפים עם התניות. כדי ללמוד לעשות את זה נכון, צריך איש מקצוע שידריך, לפחות ברמה הבסיסית. אחרי שמבינים את העיקרון, אפשר להמשיך לבד.

לגבי סירוס, אחרי שהכלב ייכנס לקרבות ו/או ייברח לחפש נקבה וישוב חבול (אם ישוב...), תבין שביצים זה בעיקר מקור לצרות. אבל... זו ההלוויה שלך. אני מכיר אנשים שמגדלים כלבים לא מסורסים בכיף, אבל הם (1) מנוסים ו-(2) לא מגדלים האסקי. האסקי זה חתיכת תיק...

אכן - מאלמוט לא מסורס זה תיק לא קטן. למזלי - שלי יחסית רגוע ומסתדר עם חיות \ אנשים אחרים כל עוד הם לא כלבי אלפא (איתם יש חיכוכים ואנחנו דואגים לא לקרב אותו בכלל לאותם מקומות שבהם יש כאלו - ברמה של להמנע ממעבר ליד בתים מסויימים).

אתה צריך להבין, אפילו כלב של 25 ק"ג יכול לגרום וואחד נזק לבן אדם, והאסקים הם לא מהמינים הלא אגרסיבים במהותם. אתה חייב ללמוד להשתלט עליו.

התנהגות תקינה זה שהכלב עושה מה שאתה אומר, מתי כשאתה אומר. כרגע יש לך כלב שלא שם עליך יותר מדי. זה ממש פוטנציאל לצרות בעתיד (בטח אם הוא לא מסורס).

לתת חטיף זה טוב, אבל אתה צריך ללמוד ממאלף איך עושים זאת נכון. אם עושים זאת לא נכון, זה לא אפקטיבי.

צודק לחלוטין. בכללי האסקים ומאלמוטים ככלבים ראשונים הם מאוד קשים - יש להם המון אנרגיה. במידה וקיימת האפשרות צריך לטייל איתו כמה שיותר כדי לעייף אותו. בעבר היו לי מספר חברים טובים שכשהיו יוצאים לריצות ערב היו לוקחים איתם את הכלב - אחרי 40 דקות של ריצה בקצב סביר הכלב היה חוזר עייף ושמח והיה הולך לישון.

פורסם

עדכון קטן מהיום בלילה\בוקר

לילה עבר שקט לגמרי כשהבחור פשוט ישן ב"מיטה" שלו בחדר שלי

שוב היה בעיה אחרי הטיול של הבוקר, הוא קפץ עלי,אבל הפעם הקשיב לי כשאמרתי לו "לא" ופשוט נשכב לידי

אחרי שעה הוא התעורר וחזר לקפוץ והפעם כשלר נרגע פשוט נעלתי אותו מחוץ לחדר שלי (כהתעלמות) ואמא שלי סיפרה לי שאחרי שסגרתי את דלת הוא הלך והשתין.

קמתי ב10 ויצאתי איתו לטיול של 20 דקות וכשחזרנו הוא שוב היה רגוע לזמן מה ושוב התחיל לקפוץ עלי, שוב נעלתי אותו מחוץ לחדר שלי ואחרי 5 דקות (זה הזמן שאני נותן לו להרגע) גיליתי שהוא חרבן בבית.

אז השאלה היא, האם לקבל את ההתפרעות כנסיון שלו לומר לי "אני צריך לשרותים" או שעניין החרבון הוא נקמה\חרדה בגלל נעילת הדלת?

לא.

הוא לא מנסה לשלוט. כלבים אינם בני אדם, הם לא מבינים מהלכים מורכבים. באותה סיטואציה הוא מתנהג באופן שתלטני. מה שאתה צריך לעשות זה להוריד אותו ולהתעלם ממנו. התעלמות זו פעולה שמדכאת התנהגות לא רצויה הכי טוב.

זה מה שאני משתדל לעשות.

אבל שים לב מה רשמתי למעלה

לא למדתי לבד. למדתי ממאלף. ברגע שמבינים את העקרונות, אפשר לקרא על יישום של דברים מסויימים. בנוסף, יש אנשים שכלבים מקשיבים להם יותר, שהם יותר סמכותיים באופן טבעי, ויש שפחות. לי כלבים מקשיבים. גם זרים. פשוט ככה זה.

הכלבלב די מקשיב לי, אבל כנראה שאין מנוס מלהתייעץ עם מאלף כבר מעכשיו (חשבתי לחכות לדיל שנה וכבר לאלף אותו עד הסוף)

דווקא הבנתי שהאסקים הם זן ממש רגוע והם אפילו מהמינים הכי מומלצים לשהייה עם ילדים

כשהוא הוא לא מקשיב אני נוזף בו קשות (נשמע מצחיק אבל הוא די מגיב) אבל יש פעם שכאילו מרוב התרגשות של מה שהולך מסביב הוא פשוט מאבד את עצמו.

אני מניח שזה עניין של זמן ועניין של עבודה קשה שלי על המשמעת שלו

אגב - רצוי לעבור על כל נקודה בבית שממנה הכלב עלול לברוח - הכלבה שלי מאוד מוכשרת בתחום (שחזרנו איתה את Prison Break כבר מספר רב של פעמים). רצוי לעבור על גדרות ולוודא שהן צמודות לקירות (היה לנו הבדל צר בין הגדר לאבנים שמאחוריה שגם דרכו הכלבה הצליחה לברוח).

אני גר בדירה קומה חמישית, הדרך היחידה שלו לברוח היא או להזמין מעלית (חדר המדרגות נעול ונפרד) או לקפוץ מהמרפסת :lol:

אכן - מאלמוט לא מסורס זה תיק לא קטן. למזלי - שלי יחסית רגוע ומסתדר עם חיות \ אנשים אחרים כל עוד הם לא כלבי אלפא (איתם יש חיכוכים ואנחנו דואגים לא לקרב אותו בכלל לאותם מקומות שבהם יש כאלו - ברמה של להמנע ממעבר ליד בתים מסויימים).

באמת שחוץ מנסיונות פימפום הוא לא מגיב לכלבים אחרים בכלל, הוא סוג של למלמ בקטע הזה

היום פעם ראשונה שהוא נבח על כלב אחר וזה מידה התלווה במשיכת הרצועה ו"אסור" רועם

צודק לחלוטין. בכללי האסקים ומאלמוטים ככלבים ראשונים הם מאוד קשים - יש להם המון אנרגיה. במידה וקיימת האפשרות צריך לטייל איתו כמה שיותר כדי לעייף אותו. בעבר היו לי מספר חברים טובים שכשהיו יוצאים לריצות ערב היו לוקחים איתם את הכלב - אחרי 40 דקות של ריצה בקצב סביר הכלב היה חוזר עייף ושמח והיה הולך לישון.

ההאסקי נבחר בגלל היתרונות שלו שעולים על החסרונות

כלבים שמדיפים פחות "ריח כלב", שקטים (הוא לא נובח בכלל) ולא אלימים או תוקפניים

כל יום שאני חוזר מהעבודה אני לוקח אותו למגרש נטוש ומגודר ומשחק איתו ב"לך תביא" למשך כ 40 דקות עד שהוא פשוט נשכב לידי, מבטיח לילה שקט :-P

פורסם

איזה כיף לך! כשאני הייתי עושה את זה, זה היה בדיוק ל-2 דקות עד שהיה משתעמם והולך לחפש תעסוקה אחרת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שלי בכלל לא אוהב חיבוקים - חם לו והוא עושה פרצופים של "די את והחיבוקים שלך - עזבי אותך מזה ותגרדי לי בבטן"... לעומתו הכלבה יכולה לישון איתי כל הלילה :)

לפחות הוא למד לנבוח על המזגן כשהוא רוצה שיפעילו אותו.

אין ספק שמדובר בגזע חכם ולא אגרסיבי - פשוט יש להם גם המון אנרגיה שצריך להוציא (ואין להם ריח של כלב).

פורסם

אז השאלה היא, האם לקבל את ההתפרעות כנסיון שלו לומר לי "אני צריך לשרותים" או שעניין החרבון הוא נקמה\חרדה בגלל נעילת הדלת?

הכלב רוצה שירותים !

טיפ קטן, "תציק" לכלב עם הידייים שלך כמה שאפשר באוזניים, בתוך הפה, בלאפות בין האצבעות, תזיז אותו כשהוא ניגש לאכול...

כל דבר שיגרום לו עכשיו ל"צאת מאיזון" ולנסות לנהום/לנשוך/להתנגד/לברוח ממך- לתקן מידית בלא תקיף.

הדבר יגרום לו להבין שהוא צריך להתנהג למופת כשאתה דוחף ידיים...

זה יעזור לך מאוד כשתנסה לאתר קרציה על כלב של 40~ קילו, לבדוק לו את השיניים וכו'.. אתה לא רוצה לבחון תגובה של כלב בוגר שלא יודע גבולות בתחום הזה !

זה גם יעזור כשיהיו ילדים קטנים בסביבה, שלא מכירים את ה"קוד" בכל הקשור לנגיעה בכלבים.

טיפ נוסף, תתחיל לראות הלוחש לכלבים תתעלם מהתוצאות המדהימות שהוא מצליח להוציא מהמקרים שיש שם (תמיד נדמה לי שההפקה מקצינה את המקרה בסיפור כדי להעצים את ההצלחה), תתמקד בטיפים שהוא מפזר ובהסברים על התנהגויות כלבים.

http://natgeotv.com/il/dog-whisperer

בהצלחה

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

שומאכר, זה ממש נחמד ביום החופשי לשחק עם הכלב 40 דקות, אבל אחרי יום עבודה, זה אשכרה תחרות מי יפול ראשון :oops:

Eowyn, אין לו בעיות עם חיבוקים ובפעם היחידה שננתי לו לעלות על המיטה הוא פשוט התכרבל לידי ונרדם :-P

khc, לא הוא לא :-( ואני אפרט בהמשך איך אני יודע

אז חל שינוי לרע ביומיים האחרונים, הכלבלב החמוד שרק פעם ב... היה קופץ עלי או נושך חזק, התחלף בכלב לא ממושמע בשיט שסתם חוטף אטרף ומתחיל לנשוך.

אני לא מדבר על love bite, אלא על ביס של ממש (לא יורד דם, אבל יש לי סימן כחול מכמה כאלה)

הבעיה שהוא לא מגיב ל"לא" או "אסור", לא משנה הצורה שאני אומר. נתתי לו אפילו פליק על האף וזה לא שינה כלום.

הדבר היחיד שעוזר הוא להוציא אותו ל"פסק זמן" ולסגור אותו במרפסת (היא די גדולה והאוכל והמים שם, אז זה לא עינוי או משהו) לכמה דקות.

כשהוא חוזר הוא שקט ורגוע ולא זז ממני (הוא כרגע ישן לי צמוד על הרגל :oops:), אבל ההתנהגות הזו ממש מפחידה אותי,בעיקר אם אני מאיר אותו עם אמא שלי שלא תוכל להכניס אותו בכוח למרפסת כמוני.

האם זה שלב? האם מה שאני עושה עם ה"פסק זמן" מועיל או מזיק?

אני יודע שתגידו לי לקחת מאלף, אבל אני לא מוצא המלצות על מישהו טוב באזור שלי

פורסם

רק בלי לחץ! זה הדבר הראשון. כלב מזהה אם הבעלים שלו מתוח\שמח\וכו', מה שגורם גם לו להיכנס לאותו מצב הרוח.

לגבי המלצות על אילוף טובים ממני ימליצו לך טוב יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני יודע שתגידו לי לקחת מאלף, אבל אני לא מוצא המלצות על מישהו טוב באזור שלי

תיכנס לפורום כלבים בתפוז ותמצא.

יש לך אחריות על האסקי, לא אוגר. תתחיל להפנים: זה דורש זמן, זה דורש כסף, זה דורש מחוייבות.

מה שתשקיע בחצי שנה הקרובה, ילווה אותך לכל החיים.

אם תשקיע בלימוד תקשורת עם הכלב, הוא יהיה לך אחלה חבר, כל זמן שתמלא את צרכיו (כן, 40 דקות, גם אחרי יום עבודה).

אם לא, עדיף שתמצא לו מישהו שמוכן למחוייבות כזו.

פורסם

זה באמת נראה שאתה לא מוכן לאחריות כזאת.

לגדל כלב מאושר זה עסק שדורש עבודה קשה ולא מעט כסף.

אתה לא יכול לצפות שהכלב יתאקלם בבית שלך בתוך כמה ימים, הוא לא מכונה.

מצפה לך עבודה קשה וזמן רב רק להביא אותו להתאקלם, הוא לא חתול.

על-בסיס ה"עדכונים היומיים" שלך זה נראה שאתה מצפה לראות שינוי מיום ליום, זה ממש לא עובד ככה.

הייתי מציע לך, לפני שהכלב ואתם תיקשרו אחד לשני, תעשה חושבים מאוד גדול לגבי כל הרעיון הזה.

לגדל כלב זה לא לכל-אחד, השאלה היא, האם אתה חושב שזה בשבילך?

פורסם

לדעתי עצות מעל הרשת לאילוף במקרה כזה הם כמו לימוד שחיה בהתכתבות,

קח לך מאלף שמגיע הביתה לפגישה אחת או שתיים ומשם תראה מה קורה

וכדאי לא לחכות, כל יום שעובר והוא חושב שהוא בראש הפירמידה , יקשו את החזרתו למקומו הטבעי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...