Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול יעיל לאקנה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

+1 לראוקוטן. אני מכיר את התרופה גם בתור מטופל וגם בתור מטפל. נכון יש תופעות לוואי לא נעימות אך אם מקפידים לבצע את בדיקות הדם הן לא מסוכנות- מקסימום מפסיקים. אם תופעת היובש מאוד מציקה ניתן לשחק עם המינון וכך לנסות להפחית אותן

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני בזמנו לקחתי תרופה פחות חזקה מראוקטן, קראו לה מינוציקילין.

התרופה הזו+ שימוש בנוזל מסויים שאני לא זוכר את שמו, זה מה שעזר לי.

כמובן בשילוב של לשמור על ניקיון הפנים ולהימנע ממתוקים/מטוגנים/דברים עם הרבה שומן.

פורסם
למיטב ידיעתי, אין מחקר שהוכיח שיש קשר בין מזונות, לרבות מטוגנים, לפצעי בגרות.

ואז?

זה שכשאוכלים דברים שמנים/שוקולדים למיניהם זה עושה פצעים זה דבר ידוע.

כשסבלתי מאקנה עשיתי ניסיון תקופה כמעט בלי מתוקים ומאכלים שמנים ובאמת היה שיפור, וכש"חטאתי" התחילו להופיע שוב פצעים.

פורסם

כמו שאמרו לראקוטן יש תופעות לוואי קשות, אישית לי היה יובש קשה מאוד בפנים וכאבי פרקים.

גם בסוף הטיפול התיפקודי כבד שלי לא יצאו תקינים לכן הפסקתי עם התרופה, המזל שלי היה שכבר הייתי בסוף הטיפול.

יש אנשים שמושפעים יותר ויש אנשים שמושפעים פחות, זה גם תלוי במינון כמובן.

לדעתי התרופה הזו היא הפתרון האחרון שאתה צריך לחשוב עליו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
ואז?

זה שכשאוכלים דברים שמנים/שוקולדים למיניהם זה עושה פצעים זה דבר ידוע.

יכול להיות שזה מיתוס ידוע, לא עובדה ידועה, שכן אם זה אכן היה כך, מחקרים היו מאששים זאת מזמן.

עברתי את גיל ההתבגרות די מזמן, אבל יש לי עור רגיש. אם זו הייתה עובדה מוכחת, בהחלט לא הייתי אוכל אוכל מטוגן (שגם ככה לא מוסיף לבריאות...).

פורסם

זה שלא מצאו קשר לא אומר שלא קיים .

בזמנו סבלתי מאקנה ועד היום שאני מפרק חבילת גרעינים או

אוכל מלא תפוציפס יוצא לי פצע :evil:

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

בתור אחד שהיה מטופל בגילך ברוקאטן וגם אני מרכיב עדשות מגע - הסבל מהיובש בעיניים

עקב התרופה הוא לא נעים אך בהחלט אפשרי. יש להצטייד בטיפות עיניים מלאכותיות שמחזירות את הלחות לעין.

החיסרונות בזה שצריך תמיד שהטיפות יהיו צמודות אלייך במידה ותצטרך להזריק איזו טיפה או שתיים, והן די יקרות. חבילה שתספיק לחודש עולה כ-50 ש"ח.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

במקרה היום ביקרתי אצל רופא העור, בגלל פצעים שהולכים ובאים באזור המצח ומעל הגבות,

הגב שלי נקי,

נתן לי משחה בשם: בנזמיקין

למרוח על הפצעים באופן נקודתי, אמר שבמידה ולא יעזור אז כדאי שאני אתחיל טיפול ברוקוטאן.

המצב שלי לא כזה גרוע, הפצעים למרות זאת מאוד מציקים וזה מגיע בתקופות.

ללכת על הרוקוטאן או לנסות הכל לפני שמתחילים לקחת את האנטיביוטיקה הזאת?

בלי שמש בלי אלכוהול ותופעות לוואי זה לא ממש משהו שבא לי ללכת עליו, חוץ מזה שאני לוקח כבר זריקות באופן קבוע שקצת העלו לי את התפקודי כבד.

יש פתרון אחר חוץ מזה?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני אספר לך גם את סיפורי.

בגיל 15, כמו עוד הרבה נערים ( כמוך גם ), הגיעה אליי תקופת הפצעונים.

הייתי אצל יותר מעשרה רופאי עור, כל אחד מהם הביא לי משחות כאלו ואחרות. במשך שנתיים וחצי אף רופא לא הסכים להביא לי את הקיורטאן ( תחליף לרוקוטאן ).

אז כן, עברתי תקופה של כאבי גב נוראיים. בקושי יצאתי מהבית. אבל גם במילא לפני כן לא הייתי מרבה לצאת מהבית עם הפצעים שהיו לי ( היו ימים בבוקר שפשוט בכיתי מהמצב, היה מתסכל ברמות ).

אחרי תקופה של 8 חודשים - לא זיהיתי את עצמי.

לא מצטער לרגע על זה.

אני מכיר עוד אנשים שלקחו את זה שהיה להם עדשות, פשוט הפסיקו עם עדשות לתקופה ושמו משקפיים.

התופאות לוואי משתנות בין אדם לאדם, אצלי לדוגמא היו כאבי גב ויובש קליל ביותר בשפיים, יש לי חבר טוב שלא היה זכר לכאבי גב אבל שפתיים מנופחות כאילו הזריקו שם בוטוקס.

אז כן, אני באופן אישי במקומך אחרי שניסית כ"כ הרבה דברים הייתי לוקח את הסיכון ומסיים עם זה אחת ולתמיד.

דבר אחד אני רק מצטער, שלא לקחתי רואקוטן בגיל יותר צעיר. היום יש לי קצת צלקות בפנים שהייתי יכול להימנע מהם אילו ישר הייתי לוקח רואקוטן במקום לפנות לכל מיני דרכי טיפול אחרות.

אני איתך, מצטער שלא לחצתי יותר על הרופאי עור ולקחתי את הכדורים בגיל 16. פיספסתי שנים יפות בגלל החרא הזה, אתה גם כן בגיל של חוויות, אל תוותר.

פורסם

לפותח השרשור, יש לי עצה שאם לא תועיל - גם לא תזיק.

למשך חודש ימים, בצורה פנאטית ואבסולוטית, תימנע ממאכל של חלב ומוצרי חלב.

אם לאחר חודש - 5 שבועות אין שיפור, תחזור לרופאים.

אין לך מה להפסיד 8)

פורסם
במקרה היום ביקרתי אצל רופא העור, בגלל פצעים שהולכים ובאים באזור המצח ומעל הגבות,

הגב שלי נקי,

נתן לי משחה בשם: בנזמיקין

למרוח על הפצעים באופן נקודתי, אמר שבמידה ולא יעזור אז כדאי שאני אתחיל טיפול ברוקוטאן.

המצב שלי לא כזה גרוע, הפצעים למרות זאת מאוד מציקים וזה מגיע בתקופות.

ללכת על הרוקוטאן או לנסות הכל לפני שמתחילים לקחת את האנטיביוטיקה הזאת?

בלי שמש בלי אלכוהול ותופעות לוואי זה לא ממש משהו שבא לי ללכת עליו, חוץ מזה שאני לוקח כבר זריקות באופן קבוע שקצת העלו לי את התפקודי כבד.

יש פתרון אחר חוץ מזה?

עברתי גם את הבנזמיקין (כמו בערך כל תכשיר שהיה בשוק לפני 10 שנים) ולא עזרה מספיק (למרות שהייתה טובה יותר מהרבה תכשירים אחרים).

לגבי הרואקוטן, הרופא נתן לך הערכה של כמה חודשים תצטרך טיפול ברואקוטן? כי עכשיו-עכשיו זה הזמן להתחיל רואקוטן אם אתה צריך ל-4 חודשים.

שמש - השמש לא מהווה בעיה ממשית בתקופה הזאת (לפחות עד מרץ), לכן גם לא נותנים רואקוטן בקיץ.

אלכוהול - זה עניין של שגרה, זה לא שאסור לך בכלל אלכוהול אלא שעדיף לך לקחת את הכדורים בבוקר, ואם אתה שותה בערב לא בהגזמה (זה תלוי משקל אבל בד"כ משהו כמו 2 ממה שנקרא "מנת אלכוהול" - שליש בירה או שוט של משקה 40%).

לגבי הכבד - אתה תצטרך לעשות בדיקות תקופתיות (אצלי היה אחת לחודש, אם אתה לוקח זריקות יכול להיות שזה יהיה עם הפרשים קצרים יותר כמו שבועיים או שלושה).

בכל מקרה תקופת הטיפול ברואקוטן היא בד"כ עד איזור מרץ, אחרת הטיפול יידחה לשנה הבאה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מכיר עוד אנשים שלקחו את זה שהיה להם עדשות, פשוט הפסיקו עם עדשות לתקופה ושמו משקפיים.

התופאות לוואי משתנות בין אדם לאדם, אצלי לדוגמא היו כאבי גב ויובש קליל ביותר בשפיים, יש לי חבר טוב שלא היה זכר לכאבי גב אבל שפתיים מנופחות כאילו הזריקו שם בוטוקס.

לשם ההבהרה - בוטוקס לא מזריקים לשפתיים, סיליקון כן.

בוטוקס נועד למנוע הופעה של קמטים (רעלן שמוזרק תמיד לשרירים), בעוד שקולגן וסיליקון נועדו להעלים קמטים על ידי הזרקת חומר מילוי לקמט \ למלא אזורים כאלו ואחרים (שפתיים למשל) :)

פורסם
עברתי גם את הבנזמיקין (כמו בערך כל תכשיר שהיה בשוק לפני 10 שנים) ולא עזרה מספיק (למרות שהייתה טובה יותר מהרבה תכשירים אחרים).

לגבי הרואקוטן, הרופא נתן לך הערכה של כמה חודשים תצטרך טיפול ברואקוטן? כי עכשיו-עכשיו זה הזמן להתחיל רואקוטן אם אתה צריך ל-4 חודשים.

שמש - השמש לא מהווה בעיה ממשית בתקופה הזאת (לפחות עד מרץ), לכן גם לא נותנים רואקוטן בקיץ.

אלכוהול - זה עניין של שגרה, זה לא שאסור לך בכלל אלכוהול אלא שעדיף לך לקחת את הכדורים בבוקר, ואם אתה שותה בערב לא בהגזמה (זה תלוי משקל אבל בד"כ משהו כמו 2 ממה שנקרא "מנת אלכוהול" - שליש בירה או שוט של משקה 40%).

לגבי הכבד - אתה תצטרך לעשות בדיקות תקופתיות (אצלי היה אחת לחודש, אם אתה לוקח זריקות יכול להיות שזה יהיה עם הפרשים קצרים יותר כמו שבועיים או שלושה).

בכל מקרה תקופת הטיפול ברואקוטן היא בד"כ עד איזור מרץ, אחרת הטיפול יידחה לשנה הבאה.

קראתי קצת על המשחה הזאת, אין לי בכלל פצעים בגב, פשוט פה ושם פצעים כואבים שהולכים ובאים באזור המצח ומדיי פעם גם באזור השיער עצמו.

המשחה אמורה להיות יעילה לטיפול נקודתי בפצעים, מורחים איפה שצץ.

ממש כאילו הפצעים עושים תורות, האחד נעלם כמעט לגמרי והשני כבר צץ בצד השני של המצח.

זה נקרא אני מבין הרמה הקלה של האקנה (יש שלוש רמות כשהגבוהה היא פצעים מרובים בגב והפנים).

קלירקס עזר מעט בזמנו, הייתי מורח לפני השינה וזה היה מזרז את ההחלמה של הפצע.

לגבי הרוקוטאן, במידה והמשחה לא תהיה יעילה מספיק בחודשים הקרובים אז הטיפול יהיה ל-6 חודשים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

טיפול ל-6 חודשים זה לא לשנה אחת (רצוף) אלא עם הפסקה לתקופת הקיץ.

תקופת טיפול מקסימלית היא בד"כ כ-4 חודשים בתקופת החורף בלבד.

תנסה את הבנזמיקין, אם אני זוכר נכון היא משחה שקופה שההרגשה אחרי איזה 15 דקות מהמריחה שהמשחה פשוט "מכווצת" לך את העור באותו מקום (אין לי דרך טובה יותר לתאר את זה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...