Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר נשם לפיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוהג על פיג'ו 205, 1400, FOREVER שנת 97.

למי שמכיר, מעל הגלגל הימני/אחורי, ממש מתחת לפתח התדלוק (מעל הגלגל), ישנו חלק שמצידו האחד מתחבר דרך צינורית לפתח התדלוק, ומצידו השני מתחבר דרך צינורית שהולכת לאנשהו במנוע (סליחה על הבורות במינוחים).

נאמר לי שהחלק הזה נקרא פילטר נשם.

לפני כמה זמן הייתה לי בעיה של ריח דלק ברכב והחלק הזה הוצא מהרכב בטענה שהוא סדוק.

מאז, אדים שעולים מפתח מיכל הדלק פשוט מתנדפים החוצה (דרך אותו חור שהצינורית שהזכרתי הייתה מחוברת אליו).

האם מישהו מכיר את החלק הזה שנקרא פילטר נשם?

אני כל כך אשמח למצוא חלק כזה משומש כדי להרכיב ברכב: מפירוק או מכל מקור אחר.

אודה מאוד לעזרתכם.

פורסם

גיל שלום רב!

החלק שאתה מדבר עליו, הוא קניסטר, מסנן פחם, שמונע ריחות דלק ברכב, והוא חיוני וחשוב , ואסור לבטלו.

אם הוא סדוק, יש לקנות חדש ולהחליפו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

תודה (שוב) על תשובתך.

המוסך מצא שהחלק הזה סדוק והסיר אותו מהרכב (הייתה לי בעיית ריח דלק וחיפשו מהיכן זה מגיע).

יכול להיות שהבעיה הייתה בחלק הזה, אך הסרתו יצרה את הריח שוב.

בהתחלה הצינורית שהלכה למנוע (מהפילטר) הוחזרה בחזרה אליו. אחרי כן פשוט ניתקו את כל הצינוריות.

אין להשיג חלק כזה יותר (כחדש).

אכן מורגש חסרונו של החלק.

האם יש לך רעיון מהיכן אפשר להשיג חלק כזה (אפילו משומש)?

האם אתה יכול לתת לי את שמו המקצועי המלא כך שאחפש אותו ברשת (איביי או כל מקום אחר)?

תודה!

יום נעים,

פורסם

גיל שלום רב !

קרא כאן את תפקידו של הקניסטר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=411813

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

אתה כותב על הקניסטר, מסנן פחם, שתפקידו לספוג אדי דלק.

לפי הלינק ששלחת לי (ואני מצטט):

תפקידו של קנקן קניסטר לשחרר לחצים של מיכל הדלק, ולאסוף את אדי הדלק שמשתחררים. קנקן קניסטר, בנוי בתוכו בפחם שסופח אליו אדי דלק, הוא מתחבר בצינורית למיכל הדלק.

החלק המדובר, כפי שהוסבר לי היום, נקרא שסתום נשם והוא ממוקם צמוד לצינור תדלוק שמחבר את פתח התדלוק למיכל הדלק.

צידו האחד מתחבר פיזית לחלל שבין פתח התדלוק לפתח מיכל הדלק, כאשר חלקו השני מתחבר דרך צינורית לאיזור שכנראה למנוע (אני רק יודע לאן פיזית הולכת הצינורית - אין לי מושג לאיזה חלק של הרכב).

יש לי תחושה שמדובר בשני חלקים שונים. אחד אקטיבי (הקניסטר) ואחד פסיבי (זה שלי חסר).

מה דעתך?

בכל מקרה, איך משיגים את היצור הזה?

תודה,

פורסם

גיל שלום רב !

צרפתי לך קישור העוסק בנושא הקניסטר, אך כנראה, התעצלת לקרוא עד הסוף.

הנה ציטוט בנושא של זכריה:

זה נקרא קנקן קניסטר זה לא מחובר למערכת הפליטה אלא למיכל הדלק. תפקידו של קנקן קניסטר לשחרר לחצים של מיכל הדלק, ולאסוף את אדי הדלק שמשתחררים. קנקן קניסטרר בנוי בתוכו בפחם שסופח אליו אדי דלק, הוא מתחבר בצינורית למיכל הדלק.

בחלק מהרחבים האדי דלק שנאגרים בו משתחררים ע"י שסתום אלקטרוני לסעפת היניקה בחלק מהרכבים בהנעה כשהמנוע קר, בדגמים אחרים במצב של האצה .

אני יכול להביא אותך לבאר, אך איני יכול להכריח אותך לשתות מהבאר.

בברכה

צביקה

פורסם
יש מסנן כזה בכל רכב ?

כמו שכתבתי בקישור שצביקה צירף, מערכת קניסטר זה דרישת תקן יורו 1.

יורו 1 נכנס לתוקף באירופה נדמה לי בשנת 92 ואומץ בארץ בהדרגה בשנים .92-94

ברכבים יותר ישנים לא הייתה המערכת הזו. כלומר יכול להיות שבחלקם כן הייתה, אבל לרוב לא. מה גם שלארץ באותה תקופה בדרך כלל הביאו את הדגמים הפשוטים יותר, ללא אמצעים למניעת זיהום אוויר.

פורסם

שלום צביקה, Buki,

החלטתי ללכת למקורות.

אני מצרף קובץ מתוך Haynes 205 service and repair manual (עמוד 4D-3), המראה שרטוט של מערכת סירקולציית אדי הדלק.

ה- canister מסומן כמספר 2 ונמצא בחלק הקדמי של הרכב, באזור המנוע.

אני חושב שהחלק החסר אצלי מסומן כמספר 10. אמרו לי שהוא נקרא שסתום נשם. בשרטוט הוא נקרא שסתום ביטחון.

אני תוהה אם בנוסף לחלק שהוצא, הוציאו גם את הצינורית שהולכת ל- canister מקדימה.

מה דעתכם?

השאלה החשובה הבאה שלי היא:

היכן ניתן להשיג חלק כזה?

תודה,

cansiter.jpg

• תוכן חדש...