Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד לשקלל מחיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

וינדאי I30 אינספייר

שנת 2009

51000 ק"מ

יד שנייה פרטי

עד לכאן יחסית בסדר - 8)

יד ראשונה מליסינג - עם 0 ק"מ (האם נחשב כליסינג? איך מוודא שנקנה ב0 ק"מ?)

מכסה מנוע שופץ בעקבות משאית (עשתה רוורס "קצת" יותר מדי)

ללא שלט וללא קודנית (מה סדר גודל של העלות?)

חלון נהג - לא מקורי

עוד לא וידאתי אבל כל הטיפולים מלבד האחרון נעשו במורשה.

האם יש דרך מלבד לראות קבלות על טיפול שנעשה במוסך לא מורשה?

מתכנן לקחת השבוע לבדיקה ואעלה לחוו"ד.

(משמיעה ראשונית לא מקצועית נשמע שאגזוז בעייתי משהו)

תודה ושבוע טוב!

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

מקפיץ שאלה - האם יש תשובה?

בנוסף,

היום נאמר לי (באיחור "קל") שגם הוחלף מנוע לפני 10K בעקבות נזילת מים ברדיטור.

האם אפשרי שלא נדלקה נורה? מה ההשפעה של החלפת מנוע על שאר מערכות הרכב?

יותר מדי תמרורי אזהרה,הלא כך?

תודה,

אורי

פורסם

אורי,

תעשה לעצמך טובה ותעבור אלהה.

לך לא משנה אם הוא נקנה עם 0 ק"מ מכיון שאתה קונה עם 51000 ק"מ.מי שנהנה מה- 0 ק"מ זה אך ורק הלקוח הראשון.

בכל אופן רכב עם ק"מ נמוך וכבר עבר החלפת מנוע ותאונה מקדימה לא הייתי לוקח לבדיקה .

אל תתפתה יש הרבה מציאות בחוץ.

פורסם

על פניו מהנתונים (וזה עוד בלי בדיקה) שמצאת לפי דעתי תעבור הלאה,

לא חושב שחסר I30 למכירה, נשמע שעברו יותר מידי "התרחשויות וסיפורים" על הרכב במעט זמן יחסית.

so far so good so what

פורסם

תודה על המענה המהיר !

ותודה לכלל חברי הפורום ובפרט למייעצים המתמידים !

אתם מייצגים גישה שמאזנת ולו במעט את התחרות הפרועה והשוק המטורף וחסר המעצורים שיש בחוץ.

פורסם

יותר מדי אירועים והתרחשויות לרכב נפוץ בשוק. מחר הוא יספר לך ב"איחור" שהרכב הוא מורכב משתי מכוניות. אבל זה בסדר ולא משפיע בכלל על הבטיחות. עשה טובה לעצמך , תפרדו כידידים.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

האם מלבד מכון בדיקה\מוסך מורשה - לא קיים כל גוף\צורה ממשלתי\ת לפיקוח על הנושא?

האם עד כדי כך מצבנו גרוע?:cry:

(אדם לאדם סוחר . .)

פורסם
יותר מדי אירועים והתרחשויות לרכב נפוץ בשוק. מחר הוא יספר לך ב"איחור" שהרכב הוא מורכב משתי מכוניות. אבל זה בסדר ולא משפיע בכלל על הבטיחות. עשה טובה לעצמך , תפרדו כידידים.

המשכתי הלאה - ללא ספק !

אגב,

השוק רווי בעיקר בכאלו מהשכרה או עם ק"מ הרבה מעבר לממוצע (30 ואפילו 40 אלף ק"מ לשנה)

אנחנו ממתינים כבר מספר חודשים ונחכה עוד קצת . .

תודה!

:wink:

פורסם

נראה לי, ואני לא כותב את זה כדי להעליב חס וחלילה, שאתם מחפשים ״מציאות״ זולות במיוחד ולכן נופלים על המיץ של הזבל. כי במקום בו אני נמצא דווקא יש לא מעט i30 עם קילוטראז׳ נמוך ומצב מצוין. אבל המחיר, בהתאם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
נראה לי, ואני לא כותב את זה כדי להעליב חס וחלילה, שאתם מחפשים ״מציאות״ זולות במיוחד ולכן נופלים על המיץ של הזבל. כי במקום בו אני נמצא דווקא יש לא מעט i30 עם קילוטראז׳ נמוך ומצב מצוין. אבל המחיר, בהתאם.

כללי השוק מתנהגים לפי היצע-ביקוש. (כבר שנתיים שאני שומע ורואה איך השוק מוצף)

המצב שאתה מתאר אינו פועל לפי כללים אלו.

המצב הינו ששווי השוק נקבע לפי חברות הליסינג השולטות ללא עוררין בשוק וכל שינוי מחירון מתומחר אצלן במיליוני שקלים (מסביר הדבקות במחירון לוי יצחק) ולמוכר הפרטי אין בעיה עם כך כל עוד יש התאמה בין דגמי הליסינג לשלו.

לא אצליח לשנות את הכללים (בדומה לשוק הדיור - :wink:) ולכן מ40 א"ש העליתי ל50 וכנראה שגם 60 לא יספיק...

מציאות? לא מעניין אותי צבע הרכב, תוספות, דגם או שנה. אפילו שריטות ופחחות מקבל בסה"כ מעוניין בדגם שיתאים לסלקל ו2 בוסטרים ויהיה במצב סביר הבעיה שהסביר נהפך לנדיר במדינתנו.

זאת הסיבה שאני מחפש כבר כמה חודשים - ורכבים טובים שראיתי במודעה מפרטי נלקחו ע"י סוחרים באותו היום ולכן חוזר הגלגל לאי הברירה לקנייה מחברות הליסינג ואת זה אני עושה במקביל כבר כמה חודשים.

בתקווה שאלו יהיו הבעיות הגדולות בחיי.

רק בריאות,

אורי

פורסם

אתה שומע שהשוק מוצף וזה נכון, אבל אתה לא שומע את כל המשפט אלא רק את החלק שלו שאתה רוצה לשמוע.

השוק מוצף ברכבים משפחתיים מדגמים שהם לא הבחירה האוטומטית והראשונה של לקוחות פוטנציאליים. יונדאי i30 או מאזדה 3 ואפילו הונדה סיוויק אלו רכבים שהשוק לא מוצף בהם (טוב, אולי במאזדה 3 יש קצת הצפה, אבל לא ב-i30 או i30cw). לכן המחירים שלהם גבוהים יותר.

אם אתה מחפש את הרכבים בהם השוק מוצף חפש מיצובישי לנסר, חפש רנו פלואנס, חפש סיטרואן C4, חפש קיה פורטה דור קודם. אלו רכבים שהרבה יותר קשה לחברות הליסינג למכור ולכן גם המחירים שלהם יותר נמוכים.

ב-40 וגם ב-50 אלף ש"ח יהיה לך קשה מאוד למצוא i30 יד ראשונה מליסינג במצב סביר ועם קילומטראז' סביר, דווקא בגלל שאלו כללי השוק שמכתיבים ביקוש גבוה לרכבים הללו שגורר מחיר גבוה. אגב, רכבים כאלו נמכרים לרוב בסוכניות הליסינג במחיר מחירון (מחירון לוי יצחק משוקלל מינוס 10-15 אחוז הפחתת ליסינג), בניגוד למה שכתבת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה שומע שהשוק מוצף וזה נכון, אבל אתה לא שומע את כל המשפט אלא רק את החלק שלו שאתה רוצה לשמוע.

השוק מוצף ברכבים משפחתיים מדגמים שהם לא הבחירה האוטומטית והראשונה של לקוחות פוטנציאליים. יונדאי i30 או מאזדה 3 ואפילו הונדה סיוויק אלו רכבים שהשוק לא מוצף בהם (טוב, אולי במאזדה 3 יש קצת הצפה, אבל לא ב-i30 או i30cw). לכן המחירים שלהם גבוהים יותר.

אם אתה מחפש את הרכבים בהם השוק מוצף חפש מיצובישי לנסר, חפש רנו פלואנס, חפש סיטרואן C4, חפש קיה פורטה דור קודם. אלו רכבים שהרבה יותר קשה לחברות הליסינג למכור ולכן גם המחירים שלהם יותר נמוכים.

ב-40 וגם ב-50 אלף ש"ח יהיה לך קשה מאוד למצוא i30 יד ראשונה מליסינג במצב סביר ועם קילומטראז' סביר, דווקא בגלל שאלו כללי השוק שמכתיבים ביקוש גבוה לרכבים הללו שגורר מחיר גבוה. אגב, רכבים כאלו נמכרים לרוב בסוכניות הליסינג במחיר מחירון (מחירון לוי יצחק משוקלל מינוס 10-15 אחוז הפחתת ליסינג), בניגוד למה שכתבת.

אין לי ויכוח איתך - אתה צודק.

רק דבר אחד לא מבין מתשובתך -

יש עשרות עד מאות כלי רכב שיוצאים לשוק כל חודש עם סיום הליסינג או מהשכרה (ובנוסף פרטיים) ורובם הגדול הדגמים שהזכרת. זה אומר שרכבי ליסינג-השכרה בהיצע גדול יותר (מה שקיים) וגם המחיר צריך להיות בהתאם (מה שלא קורה).

כיצד אפשרי להסביר את המצב מלבד העובדה שכללי השוק נקבעים לפי החברות הגדולת?

עזוב, באמת שזה לא העניין (לדעתי בעל המאה הוא בעל ההשפעה).

מה לגבי קאיה סיד דגם קצר? פורטה? גם קשה למצוא?

אין לי בעיה שיהיה מצידי גם יד 5 כל עוד לא קרעו את האוטו ולא הייתה סיבה מכנית להחלפת ידיים .

תודה בכל מקרה על העזרה ומקווה שיהיה מאחורי בקרוב.

אורי

• תוכן חדש...