Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות מאב לבן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא 100% עצה לגבי רכישת רכב אבל זה המקום הכי מתאים שמצאתי.

במידה ויש רכב שעובר במשפחה מאב לבן שגרים בערים אחרות עד כמה זה חשבו להעביר בעלות?

כלומר זאת הוצאה של כ~400 שקל ורציתי לדעת על מה זה משפיע.

הבנתי שטסט הבן יצטרך לעשות עם הת"ז של האב.

מה קורה שמידה והבן יבצע עברה \ יצולם, האם האב יקבל את הדו"ח ?

אשמח אם תבהירו לי את המשמעות ואם כדאי \ לא כדאי להעביר בעלות.

תודה

פורסם

בשביל מה להעביר יד?

לא חבל על היד ?

חוץ מזה שאם אבא שלך פושט רגל והרכב שלך רשום עליו יוכלו לעקל לך אותו, אבל אם הרכב לא נמצא בכלל בכתובת של אבא שלך, כל פעם שהוא יגיע הוא לא ימצא את הרכב בכלל...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

על היד לא ממש חבל.

השאלה היא מה בעצם התוצאות של לא להעביר בעלות ?

טיפולים שוטפים למשל הבן גם יצטרך ת"ז של האב או רק טסט ?

יש עוד דברים שאתם יכולים להגיד לי שעשויים להיות בעיתיים ?

איפה עושים בכלל העברת בעלות ומה המחיר כיום?

פורסם

לא מוצא שום סיבה טובה לבצע העברת בעלות כזאת. אתה סתם תוסיף יד לרכב, מה שיוריד את ערכה במכירה.

אתה תצטרך ת.ז ויפוי כוח מהאב רק לצורך טסט (וכמובן אם תרצה למכור...).

לגבי טיפולים - את המוסך המטפל מעניין מי משלם לו ולא מי בעל הרכב, מצידו שהרכב יהיה שייך לבשאר אסד.

גם לגבי דו"חות מצלמה למיניהם אין בעיה - הדו"ח אמנם ייצא אוטומטית על שם בעל הרכב, אבל מכתב קצר למשטרת התנועה בו אתה מצהיר שאתה נהגת ברכב בזמן ביצוע העבירה יעביר את הדו"ח על שמך.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

העברת בעלות עושים בכל סניף דואר ושה עולה 100 ומשהו ₪.

לא צריך תעודת זהות בשביל טיפול שנתי.

הבעיה העיקרית עם המצב שאתה מתאר מתרחשת בעיקר בערים גדולות. לא תמיד אפשר לקבל תו חניה אם הרכב לא רשום על שם הדייר, מה שאומר שאתה תקבל המון דוחות חניה שיעלו לך יותר. מצד שני, אם אתה גר בפריפריה אז אין לכם בעיות כאלו.

בעיה נוספת היא שכל דוח שתקבל יגיע לאביך הביתה ולא אליך. אם למשל תתפוס אותך מצלמת מהירות מהסוג החדש, הדוח יגיע על שם בעל הרכב ויהיה צריך ״להסב״ אותו על שמך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה העברת בעלות של קטנוע אולי עולה 100 שקל.

העברת בעלות של רכב פרטי עולה 215 ש"ח.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1068:agrot-rechev-baalut&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

אני הייתי באותה הדילמה ובמשך כמה שנים הרכב נשאר על שם ההורים שלי למרות שהיה ברשותי.

בשנתיים האחרונות נאלצתי להעביר את הרכב על שמי מכיוון שאני מקבל החזרים ממקום העבודה וחייב שיהיה רכב על שמי.

חוסר הנוחות היחיד היה בזמן ביצוע טסט שכן צריך לקבל ייפוי כוח מבעל הרכב בפועל ואת תעודת הזהות שלו.

פורסם

הבעיה העיקרית עם המצב שאתה מתאר מתרחשת בעיקר בערים גדולות. לא תמיד אפשר לקבל תו חניה אם הרכב לא רשום על שם הדייר, מה שאומר שאתה תקבל המון דוחות חניה שיעלו לך יותר. מצד שני, אם אתה גר בפריפריה אז אין לכם בעיות כאלו.

אין בעיה לקבל תו במצב כזה אפילו בתל אביב, אחי קיבל תו במצב כזה כבר למעלה משלוש שנים

• תוכן חדש...