Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צפצוף פתיחה ונעילה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברכב של אימי, אופל אסטרה 2013 , ( אני הנהג העיקרי ) כאשר פותחים את הדלתות ונועלים אותן דרך המפתח אין צליל פתיחה ונעילה, חיפשתי בספר רכב איך לשנות את זה אבל לא מצאתי כיצד, האם יש למישהו מושג איך לעשות שיהיה צליל פתיחה ונעילה?

פורסם

ברכבים החדשים אין יותר סירנות, וזאת ע״פ תקנה של המשרד להגנת הסביבה (רעש). אם אתה מעוניין, תצטרך לחבר סירנה חיצונית. קח בחשבון שמדובר בדבר שהוא לא חוקי.

פורסם

לא יודע מה הכוונה בסירנות, אבא שלי רכש את הרכב שלו ( מאזדה 6 החדשה ) חודשיים אחרי שקנינו את האופל וכאשר פותחים וסוגרים את הרכב ישנם ציפצופים, ציפצוף אחד בשביל פתיחה ושני ציפצופים בשביל סגירה, לא הוספנו שום סירנה או משהו כזה,

אין אפשרות לעשות את זה באופל?

פורסם
ברכבים החדשים אין יותר סירנות, וזאת ע״פ תקנה של המשרד להגנת הסביבה (רעש). אם אתה מעוניין, תצטרך לחבר סירנה חיצונית. קח בחשבון שמדובר בדבר שהוא לא חוקי.

כנראה שזה הקובץ הרלוונטי :

http://www.sviva.gov.il/InfoServices/ReservoirInfo/DocLib/%D7%A8%D7%A2%D7%A9/raash03.pdf

פורסם

ממה שאני יודע, אסור לחבר אזעקה חיצונית או צופר הקיים ברכב למערכת אזעקה, אבל מותר שיהיה ציפצוף בעת פתיחת וסגירת הדלתות - יכול להיות שיש אזעקת ציפצופים בתוך הרכב.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
בתור הנהג העיקרי ברכב, תפתח את ספר הרכב ותקרא בסעיף השימוש בשלט הנעילה, אני בטוח שיהיה שמה הסבר. מה יותר קל מזה?

אם היית קורא את ההודעה הראשונה עם סבלנות אולי היית רואה שקראתי בספר רכב ולא מצאתי תשובה, לכן שאלתי בפורום.

פורסם

תספר מה בדיוק רשום? אתה מודה לעובדה שאם אין אפשרות כזאת בספר יש מצב שזה פשוט לא אפשרי, כי אין רכיב שמצפצף. אצלי יש סימן ע״י הפנסים, אני מאמין שזה גם מה שיש אצלך.

פורסם
לא יודע מה הכוונה בסירנות, אבא שלי רכש את הרכב שלו ( מאזדה 6 החדשה ) חודשיים אחרי שקנינו את האופל וכאשר פותחים וסוגרים את הרכב ישנם ציפצופים, ציפצוף אחד בשביל פתיחה ושני ציפצופים בשביל סגירה, לא הוספנו שום סירנה או משהו כזה,

אין אפשרות לעשות את זה באופל?

מי שסיפק את המאזדה עם ציפצוף פתיחה וסגירה פשוט עבר על החוק. מותר שתהיה סירנה פנימית בתוך הרכב (פיאצו).

פורסם

מותר צפצוף שמתריע על פתיחה/סגירה של מנעולי הדלתות בעזרת שלט. מה שאסור זה אזעקה קולית אשר מתריעה בעת פריצה.

יכול להיות שאין צפצוף כאשר פותחים/סוגרים דלתות בעזרת מפתח מכיון שאין צורך ממשי בכך, שהרי אתה נמצא ליד הרכב ואתה שומע את מנעולי הדלת נסגרים או נפתחים, לכן הצפצוף מיותר מכאן. לעומת הפעלה מרחוק עם שלט שבה אתה לא ליד הרכב ולכן אתה צריך לקבל חיווי.

פורסם

אולי זה ישמע קצת מוזר אבל, מה הקטע של זה?

אסור שתיהיה אזעקה שמתריעה על פריצה לרכב?

מה עוזר למישהו או יפרצו לו לרכב ותיהיה אזעקה חלשה בתוך הרכב? שהגנב יידע שהוא פרץ?

איך אני בתור הבעלים של הרכב יידע שפרצו לי לרכב אם לא יהיה צליל כלשהו?

נתקלתי בA4 שאכן אין לה אזעקה חיצונית אלא צפצוף מעצבן בתוך הרכב, אם יפרצו לרכב, בעל הרכב פשוט לא יידע.

המדינה החליטה לתמוך בגנבים?

פורסם

המדינה החליטה לתמוך באנשים העובדים שצריכים לישון בלילה ולא לרדוף אחרי חתולות המטפסות על רכבים.

רוצה התרעה שגונבים לך את הרכב? תשלם לחברה שתתקשר אליך.

כנ"ל גם בנושא ביפים בנעילה ופתיחה. לא רוצה לדעת מתי פלוני נועל את הרכב שלו.

פורסם
נתקלתי בA4 שאכן אין לה אזעקה חיצונית אלא צפצוף מעצבן בתוך הרכב, אם יפרצו לרכב, בעל הרכב פשוט לא יידע.

אזעקה עם צפירה מעצבנת על פול ווליום דרך הרמקולים של המערכת, תוך היבהוב של תאורת פנים של הרכב, ונעילת מצערת במצב פתוח עד הסוף (או סגירה ופתיחה לסירוגין) יכול להיות פיתרון יצירתי נגד גנבי רכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם אצלנו אין.

קיבלנו את האוטו לפני חודשיים, בראש השנה.

הייתה מצורפת חוברת קטנה, שכתוב בה שנכנסו תקנות חדשות, אסור שיהיה יותר את הצפצוף הזה.

מישהו גם הסביר לי שהצפצוף לא באמת עוזר.

כי איך תדע שלפי צליל מסוים שגונבים או מתעסקים בדיוק באוטו שלך?

שהרי לא לכל רכב יש צליל אישי משלו. זה צליל אזעקה שדומה ברוב המכוניות.

מה שאומר שכל אחד יצטרך להוציא את הראש מהחלון, בכדי לבדוק האם מדובר ברכב שלו.

זה אולי היה נחמד אם היה צליל חיווי ממש קטן, שלא מפריע לאנשים, רק בשביל לדעת אם נעלת או פתחת את הרכב.

אולי אפילו כמו צליל שמקבלים הודעה בפלאפון, רק על הרמה אחת לפני אחרונה. כזאת שלא תפריע לאיש.

רק תיתן לך חיווי אם נעלת או פתחת את האוטו.

אבל אם אי אפשר והפתרון הוא צליל שמפריע - אני חושב שהם צודקים.

כי יש אנשים מבוגרים שנחים, יש תינוקות, יש אנשים שמאוד עייפים מהעבודה וצריכים לחזור למשמרת שנייה.

כשאני חושב על זה, אז אולי גם אם ארצה להתקין צפצפה שמתריעה על נסיעה לאחור, כמו במשאיות.

אולי זה לא חוקי. כי זה גם עלול להפריע למנוחתם של השכנים.

• תוכן חדש...