Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות ברכבי פיג'ו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות רכב חדש וחשבתי על פיג'ו 508 או על ה 3008.

שמעתי שלפיג'ו יש בעיות באמינות (בעיקר בעיות חשמל) ותקלות צצות כל הזמן.

כמו כן, ירידת הערך שלהן גדולה משמעותית מהיפניות.

האם זה נכון? בקניית רכב חדש גם צפויות תקלות? יש בעיות ידועות ברכבים המוזכרים לעיל?

אודה לכל מידע!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החוכמה היא לדעת את מי לשאול.

תשאל רק את בעלי הרכבים האלה,הם היחידים שיתנו לך מדד מדויק לגבי הרכב.

כל השאר רק מפריחים בלונים באויר.

פורסם
החוכמה היא לדעת את מי לשאול.

תשאל רק את בעלי הרכבים האלה,הם היחידים שיתנו לך מדד מדויק לגבי הרכב.

כל השאר רק מפריחים בלונים באויר.

כבעלים של כזו אני יכול להעיד על שלוש שנים. לגבי ירידת ערך אתה כנראה צודק. יצחק לוי שוחט את הצרפתיות.

לגבי האמינות : הופתעתי לטובה . הפחידו אותי שהטורבו הולך אחרי 30K והמנוע מתפחם אחרי פחות.

אני עדיין ממתין לתקלה (80K) כל בוקר בודק שמן, עובר על המחשב...

לא מצאתי תקלות משמעותיות בחשמל, למרות עומס מערכות חשמליות.

דווקא ברכבי הליסינג של חברים שאני מכיר הרנו עשתה הרבה ביקורים, הפג'ו בצעה רק טיפולים תקופתיים.

מה שכן ראיתי זה הזעות שמן מהמנוע (החלפות אטמים פותרות את זה).

דרוש אולי עדכון תוכנה לגיר ליעל את תזמון ההעברה בין הילוך 5 ל 4 .

מזגן קצת חלש בקיץ.

המנוע בדגמים שציינת יש מנוע THP 156 מוגדש טורבו ועושה את העבודה יפה. הגיר 6 הילוכים יפני - נעים הליכות. המושבים גם.

פורסם

לאחר שהיו בבעלותי 3 רכבי פג'ו, זה מתחיל ומסתיים בתחזוקה נאותה.

וכן, אני אומר לך בפה מלא, הסבירות היא שרכב יפני/קוריאני ממוצע מאותו שנתון, יתן לך יותר שקט נפשי מבחינת אמינות מאשר הפג'ו.

פורסם
כבעלים של כזו אני יכול להעיד על שלוש שנים. לגבי ירידת ערך אתה כנראה צודק. יצחק לוי שוחט את הצרפתיות.

לגבי האמינות : הופתעתי לטובה . הפחידו אותי שהטורבו הולך אחרי 30K והמנוע מתפחם אחרי פחות.

אני עדיין ממתין לתקלה (80K) כל בוקר בודק שמן, עובר על המחשב...

לא מצאתי תקלות משמעותיות בחשמל, למרות עומס מערכות חשמליות.

דווקא ברכבי הליסינג של חברים שאני מכיר הרנו עשתה הרבה ביקורים, הפג'ו בצעה רק טיפולים תקופתיים.

מה שכן ראיתי זה הזעות שמן מהמנוע (החלפות אטמים פותרות את זה).

דרוש אולי עדכון תוכנה לגיר ליעל את תזמון ההעברה בין הילוך 5 ל 4 .

מזגן קצת חלש בקיץ.

המנוע בדגמים שציינת יש מנוע THP 156 מוגדש טורבו ועושה את העבודה יפה. הגיר 6 הילוכים יפני - נעים הליכות. המושבים גם.

מה שמצחיק אותי זה שכל החכמולוגים שטוענים שאני טוען שרכבים צרפתיים לא אמינים.

למה ברכב יחסית חדש עם 80 אלף ק"מ אתה צריך לבדוק שמן ומחשב מדי יום?

לעניין שאלתך,

הדגמים הללו נחשבים אמינים(יחסית), לשאר אחיותיהן.

פורסם

לעניין שאלתך,

הבן אדם רשם לך 3 שנים ו80K אפס תקלות,מה עוד אתה צריך?.

זה שהוא בודק שמן,זה העניין שלו,ככה צריך לעשות בכל רכב,אפילו הונדה או ב.מ.וו.

הדגמים האלה אמינים מאד,ומוכיחים את זה לאורך השנים.

לגבי שמירת הערך,המצב היום בשוק שכל הרכבים נופלים,למכור היום מאזדה3 או טויוטה אוונסיס זה סיוט שמתבטא בקבלת מחירון מינוס מינוס שח.

פורסם

אני מתכוון להחזיק אותו 4 שנים לערך...

מובן ממכם שיש בעיית אמינות מסויימת.

אם אני קונה אותם חדשים, אני לא צריך לדאוג לאמינות?

פורסם
אני מתכוון להחזיק אותו 4 שנים לערך...

מובן ממכם שיש בעיית אמינות מסויימת.

אם אני קונה אותם חדשים, אני לא צריך לדאוג לאמינות?

ראיתי אזיה פרסום לא מזמן שלובינסקי נותנת 5 שנים אחריות. לא בדקתי איך זה מתחלק, אבל כנראה 3 שנים אחריות מלאה, ועוד שנתיים אחריות מורחבת למנוע + גיר + מדחס מזגן + מכלולים כבדים אחרים , תבדוק.

אני משוחד, כי אני אוהב צרפתיות , וקונה גם מיד II וממשיך את התחזוקה ואין תקלות. אבל אם אתה חושש, קנה חדש ותבדוק את נושא האחריות, זה ייתן לך שקט 5 שנים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לעניין שאלתך,

צודק. קנה יפנית זולה ואמינה. אל תבדוק שמן לעולם. חסר קצת נוזל קירור? שים מים!

הטיפול במוסכי היבואן קצת יקר? אצל אבו רחמאן עושים לנו עם חלקים מסודן ברבע המחיר!

וסע לשלום.

כל רכב דורש את התחזוקה שלו. צרפתיות מראות אמינות טובה יחסית אם מטופלות טוב. אם לבנאדם יש זמן לבצע בדיקות בתדירות גבוה כן ייטב

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לפני 4 שנים בערך קניתי סיטרואן וסוזוקי. שני הרכבים היו חדשים ואפשרו לי לבחון לעומק את יחסי עם הצרפתיות.

גיליתי למה היפניות (היו) אמינות. הסוזוקי לא השתנה כבר עשור לפחות, בעקבות זה שהם לא מפתחים שום דבר חדש. כל הפקדים והיחידות השונות נלקחו הישר מהמחסנים של שנות ה- 80 ולא מיחידות הפיתוח (שאין). בזכות זה, כאשר היתה תקלה בנעילה המרכזית (ביפנית!!!), הוחלף המודול הפרמיטיבי בשלמותו בלי שום בעיה נוספת. ושאפו ליבואן שפשוט שולח לך את מנהל השירות האיזורי ישר למוסך שבודק אישית ומאשר החלפה. אני טוען שהן היו אמינות כי ברגע שמכניסים שכלולים חדישים לכל רכב מקבלים תקלות. למשל, מערכת ניווט סוררת ורדיו שעשה לנו בלגאן במאזדה שכורה חדשה באירופה.

וסיטרואן? בשורה התחתונה, אמין בדיוק כמו הסוזוקי אבל מאבד ערך מהר. כל מה שקרה לי היה ממש בהתחלה, ובעיקר בגלל יצרן ויבואן רשלן. נותנים לך רכב דנדש עם לחץ אוויר מופרז בגלגל אחד, הגה לא ממורכז, נוזל קירור חסר (עם הודעת תקלה בצג!!!) ובקרת אקלים הכי משוכללת בעולם אבל שלא מוציאה קירור מלמעלה. ביקור במוסך מעלה חרס כי האנלפביתים שעובדים שם אמנם צריכים לתת לי 4 שנות אחריות אבל לא יודעים לקרוא את דפי היצרן בכלל. אז הם לא ידעו שהתקלה בבקרת האקלים מוכרת ויש ברשת מכתב רשמי שמסביר איזה רכיב-תיקון להזמין ואיך להחליף. אני מצאתי אותו באינטרנט. כשהסברתי להם את זה, הם טיפלו בבעיה אבל עשו לי קצר וגם שכחו להחזיר שלושה ברגים בדשבורד. אז תיקנתי הכל לבד, ובסוף הסיפור יש לי רכב בכמה רמות מעל כל מה שסוזוקי יודעים לייצר ואנחנו מאד מאד נהנים ממנו.

למה לא תהיה לי עוד סיטרואן חדשה? כי בטרייד-אין של היבואן לסיטרואן חדשה הציעו לי עכשיו 15 מתחת למחירון. וזה אחרי צניחה של כמעט 50% אצל לוי יצחק בשלוש שנים וחצי. אז את הסיטרואן הבאה אני קונה משומשת.

פורסם
... בטרייד-אין של היבואן לסיטרואן חדשה הציעו לי עכשיו 15 מתחת למחירון...

15% מתחת למחירון או 15,000 ש"ח מתחת למחירון ?

(אלא אם מחיר המחירון הוא 100,00 ש"ח ואז זה גם וגם )

פורסם

דבר ראשון, תודה לכל המגיבים.

בנסיון לסכם את הנכתב פה: יש בעיית אמינות מסויימת בפיג'ו. זה קורה בגלל אבזור חדש ומתקדם

או יבואן רשלן או מוסך מורשה שמעסיק עובדים שאין להם מושג בתקלה לא שגרתית.

כשאני אומר "בעיית אמינות מסוימת" אין כוונתי לבלאי!

ברשותי הונדה גא'ז שנת 2007 שאף פעם לא נתקעתי איתה! ביקוריי במוסך היו לטיפולים והחלפת חלקים

שהתבלו כגון מצבר, צלחות, בלמים וכדו'.

ממה שאני קורא בין השורות זה שבצרפתיות התקלות לאו דוקא קשורות לבלאי

(וזה לא משנה אם בגלל יבואן ומוסכים גרועים, אבזור ומערכות מתקדמות)

פורסם

וגם אם פעם בשנתיים נדלקת מנורה בלוח שעונים, לא בהכרח שתגיע למוסך על גרר. צריך לקחת הכל בפרופורציה.

אם אתה כל כך חושש, אולי לא כדאי שתקנה רכב צרפתי. ובאופן כללי, כמו שהזכירו מעלי, כל רכב עמוס במחשבים , ולא חשוב אם הגיע מהמזרח או מאירופה , מועד לתקלות כאלה ואחרות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
צודק. קנה יפנית זולה ואמינה. אל תבדוק שמן לעולם. חסר קצת נוזל קירור? שים מים!

הטיפול במוסכי היבואן קצת יקר? אצל אבו רחמאן עושים לנו עם חלקים מסודן ברבע המחיר!

וסע לשלום.

כל רכב דורש את התחזוקה שלו. צרפתיות מראות אמינות טובה יחסית אם מטופלות טוב. אם לבנאדם יש זמן לבצע בדיקות בתדירות גבוה כן ייטב

רוב האנשים בארץ בקושי יודעים שצריך לפתוח מכסה מנוע, ורובם הגדול לא יודע אפילו איך, מגיעים למוסך פעם בשנה, טיפול וטסט ויאללה קדימה לעבודה.

ולא משנה איך תסובב את זה או תסתכל על זה, יפניות רגישות פחות להזנחה, למעשה הן פשוטות מאוד, ללא שכלולים, ללא נוחות מיוחדת, אבל שורדות גם בטיפול לקוי או תחזוקה נמוכה/תחזוקת שבר, וזה מוכח! לא משנה איך תתווכח על זה, אבל יפניות שורדות הזנחה בצורה טובה יותר ממכוניות אחרות, ומה לעשות, לצערנו הרב הרוב הגדול של האנשים בארץ מזניחים את הרכבים שלהם בצורה מחפירה, ועובדה שכול הטויוטות והסובראו המאזדות והסוזוקי הישנות משנות ה2000 עוד נוסעות ונוסעות במינימום אחזקה, והצרפתיות- בוא נגיד שעלה "סיכום" לאחר מכירה של סיטרואן C5, והסיכום היה "ברוך שפטרנו".

אגב - אני לא "בעד" יפניות או צרפתיות, ולמען הסר ספק, הרכב שלי קוריאני, ובבית יש עוד יפנית וגרמניה, פשוט באתי להסביר למה אנשים מתייחסים לצרפתיות כמכוניות לא אמינות, כי הם פשוט לא מטפלים ברכב או מטפלים ברמה נמוכה במיוחד, ולכן הרכבים עושים צרות צרורות.

אגב - לא ברורה למה התגובה שלך כזאת "נפגעת", כאילו נפגעת עד עמקי נשמתך בגלל שהוא בכלל שוקל לקנות יפנית ולא צרפתיה למהדרין, אם זה מה שמתאים לבנאדם והוא רוצה ובא לו רכב ספרטני, פשוט, לא חסכוני במיוחד, אבל בשורה התחתונה לא רגיש לאחזקה לקויה, אז שיבושם לו, בכיף.

• תוכן חדש...