Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד אחד שצריך מחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, כן. חיפשתי.

אבל ההתלבטות בעינה.

3-3.5k

אשמח לssd, גם אם קטן רק בשביל מערכת ההפעלה.

i5 דור שלישי ומעלה.

משקל! לא מעל 2 ק"ג.

גודל מסך - 13.3-14".

ללימודי מדעי המחשב ומנהל עסקים.

צמצום אופציות לא מאוד מושכל, שכלל התייעצויות וקריאות הביא לשני יצרנים עיקריים, דל ואסוס.

אומרים שדל מתחמם.

אומרים שלאסוס חרא מקלדת.

מה עוד?

בינתיים שמתי עין על Dell inspiron 14z 5423. http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210238

יש לאסוס משהו מקביל?

איך אני מזמין מחשב מארה"ב אם אין לי בלדר שיביא אותו? הפרש המחירים כולל משלוח שווה את זה?

המשך גיבוב נעים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מה שלא תעשהי - יהיה עליך להתפשר.

הגודל שבחרת - נכון. מחשבי "15.6 נוטים להיות כבדים מכדי להתאים לנשיאה יום יומית. מחשבים קטנים מ-"13 הם פשוט קטנים, וכמוכן יקרים, רבים מהם משתמשים בגרסאות מוחלשות של המעבדים על צמנת לחסוך בצרכי פינוי חום ובסוללה.

לגבי המקלדת. אתה מספר ש"אומרים" אז אומרים. ניסית את המקלדת בעצמך? הרי זה עניין אישי מאד.

לבן הבכור שלי היה מחשב של HP שקנה כאשר היה סטודנט שנה א'. מסכך "13.3 ומקלדת נהדרת. אבל המחשב מת אחרי פחות משנתיים. לעומת זאת אסוס שנרכש יום אחרי הלוויה החזיק שנתיים נוספות של לימודים וכבר שנה אחרי סיומם, ופרט לתיקון פלסטיקה (במסגרת האחריות, עם שירות מהבית ועד הבית) עובד מצויין.

תביא בחשבון שממילא לפחות בבית תעבוד עם מקלדת חיצונית, כך שנושא המקלדת פחות קריטי. גם עכבר יהיה חיצוני, בנוסף להתקן ההצבעה המובנה, כך שאלה שיקולים משניים. גם על ה-SSD אפשר לוותר אם יש בעיית תקציב, עוד כמה שניות בהתעוררות משינה או אפילו בהפעלה קרה לא באמת משמעותיות.

ומה לדעתי באמת חשוב למחשב של סטודנט:

1. עמידות לסחיבה על הגב (ומסיבה זו עליך להביא בחשבון לפחות עוד 500 ש"ח לציוד היקפי, במיוחד תיק ועכבר).

2. משקל.

3. אחריות לפחות 3 שנים (גם בתשלום נוסף עם הרכישה) - עם שריות מהבית או לפחות נקודת איסוף נוחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי את המחשב ששמת עליו עין, כבר בערך חצי שנה. קניתי אותו במבצע בבאג, עלה בזמנו כ 3600 ש"ח. אני מאוד מרוצה ממנו.

יתרונות:

-קל

-גימור מתכתי נחמד (מרגיש איכותי)

-הסוללה מחזיקה 6 שעות (!) במצב חסכוני (בלי WIFI, מסך בבהירות מינימלית וכו').

-מגיע עם כונן משולב SSD: מתוך ה 500GB, 64 הם SSD. זמן עליה- 13 שניות ממצב כבוי לגמרי (לא Hibernate).

-שני כרטיסי מסך- אחד מובנה במעבד לחיסכון באנרגיה, השני של ATI לביצועים אם וכאשר צריך.

חסרונות:

-מסך לא מדהים (שינויי גוון די חזקים בכיוון אנכי) ולא מט

-במאמץ קשה המחשב אכן מתחמם (במשחקים על הגדרות גבוהות, בגבול הסחיבה של הכרטיס מסך. הכרטיס והמעבד מתחממים, והקירור מתאמץ מאוד כדי לפנות את כל החום הזה). תכלס- לא מבין למה זה צריך לשנות לך- שיתחמם.

-רק שני חיבורי USB (שניהם 3).

-אין חיבור VGA, אם זה חשוב לך. יש רק HDMI.

במעמד זה ארצה רק לציין שיש לי הרבה מחשבי דל ולא כולם מתחממים- זה תלוי בדגם. כעקרון בגלל שמדובר באולטרהבוק אין שם מקום לקירור רציני יותר, אבל כל מחשב גדול יותר לא יעמוד במגבלת המשקל.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כמו שציינו מעלי- יש מידע באינטרנט של דירוג האמינות של היצרנים במחשבים ניידים ואסוס מובילה, HP אני ביכלל לא רוצה להיתייחס....

לכן תתמקד יותר בנייד אל אסוס או סמסונג וגם טושיבה טובה.

לאסוס יד ניידים מצויינים בעלי מראה ואיכות מרשימים- תיבדק בעצמך את המיקלדת ואל תיפסל על סמך טעמם של אחרים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מתעלק לך על השירשור ברשותך :roll:

גם אני לקראת קניית מחשב נייח חדש לאחר שהקודם התפגר אחרי 5 שנים.

עכשיו השאלה שלי היא האם עדיף להשקיע במעבד אינטל מהדור החדש haswell , או להתפשר על ivy bridge ולשדרג משהו אחר במקום?

מזכיר שאני מעוניין שהמחשב יחזיק לי בערך כמו הקודם בלי להתעייף.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

ראיתי שרוב המחשבים של אסוס שעברו את הסינון באים עם מסך מגע. זה משהו ששווה להסתכל עליו? זה לא בא על חשבון שאר החומרה/אמינות/משקל?

מישהו מוצא את זה פרקטי?

האם ssd יתן לי איזשהו יתרון בתחום התכנות? מהירות עבודה, בדיקת קוד וכו? (בור לחלוטין בנושא, מקווה שהשאלה לא חסרת כל הגיון).

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני חושב ששמו את מסך המגע ביגלל המטרו של WIN8 שנועד בישביל מסכי מגע.

אבל אתה לא חייב להישתמש בו ואני חושב שאמור ליהיות אפשרות גם לבטל את המגע... תיבדוק.

בנוגע למחשב נייד- אין ממש הבדל בין הדורות, אפילו הדורות החדשים רוב הסיכוי שלא יחזיקו בצורה יציבה יותר מ3 שנים ביגלל השימוש במישחה טרמית בימקום הלחמה בין הליבה למפזר החום.

תיקנה מה שיעלה זול יותר כחבילה כוללת.

תציין מה הדרישות שלך כולל תקציב ואשמח לעזור.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

פשוט מאוד: ssd יהפוך את המחשב שלך למהיר יותר בעשרות אחוזים,

לא משנה מה אתה עושה איתו. אז כן, גם בתכנות הוא יעזור.

עדיף כמובן ssd בלבד לכל המחשב, אבל זה דורש להתפשר על נפח ומחיר.

מסכי מגע זה בקרוב סטנדרט - כבר קשה למצוא מחשבים ניידים חדשים בלעדיו

בגרסאות הפשוטות (אותו סיפור בדיוק בלנובו).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בנוגע למחשב נייד- אין ממש הבדל בין הדורות

לא מסכים איתך.

אם מדובר במעבדים למחשבים ניידים, אני יכול לומר לך שאופן אישי ומנסיון על תוכנות CAD, שכן יש שיפור משמעותי בין הדור השני והדור השלישי של i5. והבנתי שגם הדור הרביעי מציג שיפור בכמה תחומים ביחס לדור השלישי:

* פליטת חום נמוכה יותר- כתוצאה מכך, המאוורר פחות מתאמץ, יותר נוח להשתמש במחשב, וכמובן חוסך בסוללה.

* חסכוני בסוללה- מדברים על חיסכון של כ30% ביחס לדור 3.

* מעבד גרפי עם ביצועים עדיפים משמעותית ביחס לדור 3. לא ניסיתי, אבל השוואות באינטרנט מראות שיש יתרון.

כאחד שהחזיק בi5-2410m ועבר לi5-3360m, אני יכול להגיד לך שהסוללה השתפרה ביותר מ50%, והמחשב שקט בהרבה מפני שהוא גם כמעט ולא מכניס את המאוורר לפעולה. אז זה כן משמעותי. והבנתי שיש שיפור בדור 4 עוד יותר לטובה. גם מבחינת המעבד הגרפי הורגש שיפור- אם בדור השני המחשב עבד בקביעות על החיצוני, אז בדור השלישי ברוב הזמן הוא בכלל משתמש במובנה של אינטל ומדי פעם כן עובר לחיצוני (Nvidia nvs-5200m).

בנייחים אני לא מבין.

לסיכום- אם ההפרש קטן- הייתי הולך על דור חדש יותר. כמה קטן? שיקול של פותח השרשור. הבנתי שבדור הרביעי ישנם מחשבים שמציגים נתוני סוללה (לטענת היצרן) של 8-10 שעות (מול כשעתיים פחות בדור 3).

לגבי SSD- אכן עולם ומלואו ביחס לHDD. כל פעם שאני עובד על מחשב מבוסס HDD, אני לא מבין איך אנשים מסתדרים איתו, כמיוחד במולטיטסקינג, כשהSSD לא מתקשה כלל (קריאה וכתיבה מכמה מקורות בו זמנית) בעוד שהHDD די תוקע את המחשב.

כששואלים אותי, משתמשים ממוצעים לצורכי לימודים, מה עדיף מבחינת המפרט, אני אומר להם שעדיף לקחת i5 עם כונן SSD, מאשר i7 עם כונן HDD. חלקם אפילו מתקשים להאמין לי, אבל רובם שכן הקשיבו טרחו להתקשר לאחר הקנייה ולהודות לי על ההמלצה, שכן כשהם השוו מול מחשבים אחרים מאותה כיתה של הסטודנטים, הפערים מורגשים ובענק.

לסיכום, מעבד זה לא ממש הכל במחשב. הכל משפיע על העבודה של המחשב, והחוכמה היא להתאים וליצור סינרגיה טובה בין החלקים השונים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

טעות שלי בהיתייחסות- היתכוונתי לSniR89 בנוגע למחשב נייח -לא יודע מהיכן "נייד" ניפלט לי חחח.

אכן בניידים העידכונים בין הדורות משמעותיים כי מדובר על פרמטרים חשובים לניידים כמו צריכה/פליטת חום/ביצועי ליבה גראפית במידה ואין כרטיס גרפי ייעודי.

אבל כל אלא מיתבטלים בתחום הנייח והבדל של פחות מ5 אחוז לא שווה תוספת מחיר במידה ויש דיל מישתלם מהדור הקודם.

בנוגע לSSD אתה צודק, מאז ומתמיד צוואר הבקבוק היה הכונן המכני שהאט את שטף העבודה, גם I7 לא ירגיש מהר יותר מI3 עם SSD שתיטען תוכנות ומישחקים ופתיחת דפדפנים וכו' (כ90% מצרכי המישתמש הממוצא).

כל עוד לא מדובר בזמן רינדור ועיבוד- לא להיתפשר- וליקנות SSD .

פורסם

זרקו לי לנובו לרשימה. Think pad e330. נראה כמו מפרט מוצלח (עם i5 m וssd קטן), אבל קראתי דברים חלוקים על לנובו.

מה דעתכם?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

תציין מה הדרישות שלך כולל תקציב ואשמח לעזור.

המחשב בעיקר משמש לגלישה+סרטים(בתכנון לחבר לטלוויזיה FHD לצפייה)+אופיס.

מה אתה אומר על השילוש הזה:

Intel I3 4130 hasswell

Asus H81M-A לוח-אם

Kingston 4gb 1600mhz

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

האמת בשביל צרכים אלא מספיק לך מיפרט מבוסס Intel Pentium G3220 + לוח פשוט של אסוס ולפחות 8GB זיכרון בסטיק בודד (למען שידרוג עתידי ל2X8GB).

ממש לא מדובר על מעבד חלש, יש לי את הדור הקודם של המעבד G2020 והא כמו קוואד של פעם וממש מהיר.

חבל על הכסף כי אצל אינטל כל שנה מחליפים גם את הלוח בשידרוג ולא שווה להשקיעה סתם אם זה לא לצורך רינדורים ועבודה רצינית או גיימינג כבד.

הכרטיס מסך המובה במעבד מספיק לFHD וגם מישחקים פשוטים.

השילוש אמור לעלות לך סביב ה950 שקל, לזה תוסיף את שאר החלקים שאתה צריך (מארז/ספק/כונן/HDD וכו')

• תוכן חדש...