Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט גרנדה פונטו 2007-2008 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיצוב שלה עושה לי את זה, אין מה לעשות

אבל האם הרכב אמין (מוניטין של פיאט) ? עלות חלקים, חסכוני בדלק וכו', סחירות...

אשמח לשמוע מבעלי פונטו בשנים האלו ביקורת אמיתיתלטוב ולרע על הרכב.

רביב

Fiat_Grande_Punto_front.jpg

פורסם

אחלה מכונית. אמינה וזולה לאחזקה. ירידת הערך המאסיבית כבר קרתה, ולכן אפשר לקנות דגם 07-08 בזול יחסית. המכונית סה"כ נוחה וזולה. החסרונות הן שהיא עגלה רצינית, ולי אישית פעולת תיבת ההילוכים הרובוטית מעט הפריעה. אאל"ט, בשנת 08 יש את ה1.2 ידני, ואת ה1.4 אוטומט. האוטומטי גם בטיחותי יותר (4 כריות אוויר, לעומת 2) וגם באופן מפתיע חסכוני יותר בדלק. אני מניח שזה בעיקר בזכות הנסיעה הבין עירונית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עגלה זה עניין יחסי. אני נוהג במכוניות כאלה כל חיי ועד עכשיו לא הייתי לי בעיה לחיות איתן בחיפה וגם בכבישים בין עירוניים.

כל מי שכותב "עגלה" כנראה מחזיק פרארי...

פורסם

אני אצטרף לשאלה של פותח האשכול:

אני גם מחפש רכב בתקציב של עד 30K , לזוג צעיר , בעיקר לנסיעות בינעירוניות מישוריות של 40 ק"מ ביום (אופקים-ב"ש) וקצת בתוך העיר.

חשוב שיהיה חסכוני, נראה טוב וכמובן אמין.

המליצו לי על הגרנדה פונטו בשנים 2007-08 .

העניין הוא שהבנתי שהגיר הרובוטי נוטה להתקלקל והתיקון שלו יקר מאוד ולכן עדיף ידני.

לי אין שום בעיה עם ידני אבל הבת זוג שלי קצת בעייתית עם זה (נהגה על ידני רק בלימודי נהיגה [לפני 6-7 שנים]).

בכל מקרה אמרתי לעצמי (ולה) שעדיף לקנות ידני, אפילו שייקח לה קצת זמן להתרגל ושתשרוף קצת את הקלאצ', הרי בסוף היא תתרגל וזה עדיף על פני לקנות את הרובוטי ולהתפלל שלא יעשה בעיות.

(ברור לי שלא בטוח שיעשה בעיות, וגם יש לי חבר שכבר שנתיים עם הרובוטי ומרוצה ממנו מאוד, אבל אי אפשר להסתמך על המזל)

כשאני מחפש ביד 2 ידני בשנים הנ"ל יש רק את ה 1.2 (יש בכלל ידני 1.4 בשנים האלו?).

מישהו יכול להגיד איך הרכב בגרסת 1.2 ידני?

ובכלל האם לאור הדרישות והתקציב הנ"ל יש אופציות עדיפות יותר?

פורסם
אני אצטרף לשאלה של פותח האשכול:

אני גם מחפש רכב בתקציב של עד 30K , לזוג צעיר , בעיקר לנסיעות בינעירוניות מישוריות של 40 ק"מ ביום (אופקים-ב"ש) וקצת בתוך העיר.

חשוב שיהיה חסכוני, נראה טוב וכמובן אמין.

המליצו לי על הגרנדה פונטו בשנים 2007-08 .

העניין הוא שהבנתי שהגיר הרובוטי נוטה להתקלקל והתיקון שלו יקר מאוד ולכן עדיף ידני.

לי אין שום בעיה עם ידני אבל הבת זוג שלי קצת בעייתית עם זה (נהגה על ידני רק בלימודי נהיגה [לפני 6-7 שנים]).

בכל מקרה אמרתי לעצמי (ולה) שעדיף לקנות ידני, אפילו שייקח לה קצת זמן להתרגל ושתשרוף קצת את הקלאצ', הרי בסוף היא תתרגל וזה עדיף על פני לקנות את הרובוטי ולהתפלל שלא יעשה בעיות.

(ברור לי שלא בטוח שיעשה בעיות, וגם יש לי חבר שכבר שנתיים עם הרובוטי ומרוצה ממנו מאוד, אבל אי אפשר להסתמך על המזל)

כשאני מחפש ביד 2 ידני בשנים הנ"ל יש רק את ה 1.2 (יש בכלל ידני 1.4 בשנים האלו?).

מישהו יכול להגיד איך הרכב בגרסת 1.2 ידני?

ובכלל האם לאור הדרישות והתקציב הנ"ל יש אופציות עדיפות יותר?

ידני זה רק 1.2. ה-1.4 רובוטי. אתה יכול ללכת על ידנית, לי מה שכתבת אתה מחפש זול וחסכוני, וזה בדיוק הפונטו.

עגלה זה עניין יחסי. אני נוהג במכוניות כאלה כל חיי ועד עכשיו לא הייתי לי בעיה לחיות איתן בחיפה וגם בכבישים בין עירוניים.

כל מי שכותב "עגלה" כנראה מחזיק פרארי...

לא, אני לא מחזיק פרארי. זה עדיין לא משנה את העובדה שהפונטו עגלה. גם לעניין של סטנדרטים יש גבול.

תודה רבה

השאלה היא "מה זו עגלה" ? איפה משיגים נתונים לגבי ה 1.4 ? תאוצה וכו ?

נתונים יבשים:

1.2 ידני - 14.5 מאפס למאה. 65 סוסים שמושגים ב5500 סל"ד ו-10.4 קג"מ שמושגים ב3000 סל"ד.

1.4 רובוטי - 13.2 מאפס למאה. 77 סוסים ב6000 סל"ד ו-11.7 קג"מ ב3000 סל"ד.

מעבר לכך ההבדל היחיד הוא של-1.4 יש 4 כריות אוויר לעומת 2 ב-1.2.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אצלי יש 6 כ"א, דגם 1.4 2007 רובוטי אקטיב פלוס. ממליץ לחפש מ-2008 ומעלה כי שם יש מערכת עזר לזינוק בעליה שלא קיימת אצלי. כלי תחבורה בסיסי טוב בהחלט (בטיחותי וחסכוני ועם צמיגים טובים גם די מהנה). רכב שבמהלך 90K ראשונים עבר בחברת ההשכרה ומאז היישור קו אחרי הקניה אצלהם ע"י הבוס שלי לא עושה בעיות, כרגע סביב 140K. מכך אני מסיק שרכב פרטי שמור אמור להיות אמין, אבל אין לדעת בוודאות.

פורסם

התקציב שהגדרתי לעצמי הוא עד 30,000, אבל אני מעדיף ממש להוריד אותו כמה שניתן, אבל אני לא רוצה לרדת יותר מידי בשנתון כדי לא להתחיל עם יותר מידי הוצאות על טיפולים.

השאלה שלי היא האם יש הבדל משמעותי בין 2007 ל 2008 ? או אפילו עד כמה ההבדל משמעותי בין גרנדה לפונטו ספייס 2006?

וכשאני ניגש לחפש רכב מהשנתונים הנ"ל - מה הקילומטרז סביר/מומלץ לשנים אלו ?

ועד כמה זה "נורא" שהרכב היה בעברו השכרה/ליסינג? כי מחיפוש קצר ראיתי שרובם כאלה...

תודה רבה!

פורסם

2007 ו 8 אותו דבר,ב2009 הם הגיעו עם ESP.

הגרנדה גדולה יותר מהספייס ובטיחותית יותר.

אין ק"מ מומלץ,ממוצע בארץ זה בערך 17K לשנה.

לכאלה רכבים זה כבר לא משנה שפעם הם היו השכרה/ליסינג,כי המחיר שלהם זול יחסית והירידה של ליסינג או השכרה לא תשפיע הרבה,זה לא רכב של 60-70 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחי בעלים של גרנדה פונטו 2008 מנוע 1400 גיר רובוטי.

בהתחלה למי שהגיר הרובוטי חדש לו זה קצת מציק, עם הזמן מתרגלים ומבינים איך להשתמש בו לטובה, הרכב חסכוני ואלגנטי.

אין שלל מערכות להתלהב מהן, בעיני אחי הרכב דווקא יציב מאוד ומאיץ טוב, אם אני לא טועה הנתוני יצרן שלו זה 11 שניות למאה.

לגבי טיפולים ועליות אני יערוך עוד מעט כשהוא יענה לי.

פורסם
אחי בעלים של גרנדה פונטו 2008 מנוע 1400 גיר רובוטי.

בהתחלה למי שהגיר הרובוטי חדש לו זה קצת מציק, עם הזמן מתרגלים ומבינים איך להשתמש בו לטובה, הרכב חסכוני ואלגנטי.

אין שלל מערכות להתלהב מהן, בעיני אחי הרכב דווקא יציב מאוד ומאיץ טוב, אם אני לא טועה הנתוני יצרן שלו זה 11 שניות למאה.

לגבי טיפולים ועליות אני יערוך עוד מעט כשהוא יענה לי.

אין לי בעיה עם גיר רובוטי בכללי, הבעיה היא שהבנתי מהרבה אנשים שהגיר הרובוטי שבפונטו נוטה לעשות בעיות והתיקון שלו יקר מאוד.. אם לא היו איתו בעיות הייתי הולך עליו בלי לחשוב פעמיים, מה גם שהמנוע שלו 1400 , מה שאין בגרסה הידנית

פורסם

העלות של שיפוץ גיר אוטומטי רגיל כ 5-6K.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנוגע לצריכת דלק, בנסיעה משולבת עם מנוע 1.2 ומזגן דולק היא 1:14. אם מוותרים על המזגן ונוסעים 90 קמ״ש במתינות אפשר להגיע גם ל 1:17.

בנוגע לחלפים - הם לאו דווקא הכי זולים. במודל 2008 הייתי צריך להחליף כבל מצמד ושילמתי 700 ש״ח רק על החלק.

• תוכן חדש...