Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרנספורטר/קרוול T3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. בעקבות התרחבות המשפחה, והצורך ברכב שמכיל מעל 5 נוסעים ,עלתה בי המחשבה לרכוש רכב נוסעים מהדגם הנ"ל (לא דאבל קאבינה כמו של אלטעזאכן :lol: )

הרצון לחפש דגם מסוף שנות 80, ידני (קיימים עד 92 למיטב ידיעתי, כאשר בשנתיים האחרונות לייצור יוצר באוסטריה), עם קירור מים.

מחכה בקוצר רוח לשמוע דעות, נקודות תורפה, היצע מנועים ומה לבדוק בעת הרכישה.

תודה מראש.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אוטו מאד מהנה לנהיגה (לי בכל אופן), בעלי מנועי קירור מים הרבה יותר "עדינים" מאלו עם קירור האוויר (יותר שקטים- רק לדוגמה)- אך יש לזה מחיר: מערכת קירור מסבכת את האוטו. ועדיין אני אוהב כאלה יותר. ישנן אפילו גרסאות אוטומט, וכמה רמות גימור פנים, כולל מאד מפוארות בקרוול. כמו כן יש אפילו גרסת דיזל- אם-כי מאד נדירה לדעתי, לי אישית יצא לפגוש כזה רק פעם אחת, ואני בספק שהוא מהנה לנהיגה יותר מדי. חסכוני הוא לא יותר מדי- ככל הידוע לי(אישית לא התעניינתי- כי השניים שנהגתי עליהם היו בעבודה), אבל כמובן זה תלוי בנהיגה שלך.

יתר פרטים הטכניים ת'כף יבואו המומחים ויספרו.:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אוטו מאד מהנה לנהיגה (לי בכל אופן), כמו כן יש אפילו גרסת דיזל- אם-כי מאד נדירה לדעתי,

.:-D

אם הכוונה למנועי הדיזל בנפח 1600 מהשנים 82-3 הרי מדובר ברכב נורא ואיום שאפילו הדלתה הרומנית של אותם שנים הייתה טובה ממנו... (נו טוב אז הגזמתי קצת...).

רכבים אלו הובאו לשמש כמוניות ולא הצליחו לעבור את ה-20,000 ק"מ עם אותו מנוע (וזה לקח כשנה לעבור קילומטרז' כזה כי על כל חודש נסיעה הרכב היה מושבת במוסך 3 חודשים.

שאר הדגמים הידניים -סוכריות אמתיות:inlove:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
שלום לכולם. בעקבות התרחבות המשפחה, והצורך ברכב שמכיל מעל 5 נוסעים ,עלתה בי המחשבה לרכוש רכב נוסעים מהדגם הנ"ל ...

יש לי את שניהם, כלומר טרנספורטר T3 + משפחה מעל 5 נוסעים, ושני הדברים לא נפגשים יחד. המשפחה צריכה רכב מודרני נוח, בטוח ואמין שלא יפספס הסעה לאף חוג. הטרנספורטר הוא בשביל הכיף והנשמה, מסיע לעיתים את המשפחה אך לא כרכב יומיומי.

פורסם

לT3 תמיד תשאר לי פינה חמה בלב. פעם חיפשי כזאת קוורל ואז לא היו למכירה.

יש בדיוק עכשיו אחת למכירה ביד2 מיוחדת: סינכרו.

אין לי קשר עם בעלים ולא מכיר אותם, אני לא יודע מי זה, לא מכיר את הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יוסי איזה דגם יש לך? שנה? מנוע?

לגבי אמינות - אני מתנייד על רכבים בני יותר מ-20 שנה על בסיס קבוע, כך שההערה על אמינות לקויה של טרנספורטר מבחינתי משוללת כל יסוד. רכב גרמני שיוצר בשנות 80 ותחילת 90 - שיא אמינות גם בימינו אנו.

אשמח לשמוע עוד הערות/הארות. יש מוסכים שמטפלים/מתקנים את הרכב? זמינות חלפים? צריכת דלק?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
יוסי,

אם אני מבין מדבריך הרכב אינו אמין ולא יכול לשמש כרכב יומיומי ?

אשמח לדעת.

הי.

זו לא כוונתי.

הטרנספורטר מאוד אמין. עם זאת כאשר נוסעים ברכב אספנות/מיושן יש לקחת בחשבון שיש סבירות לא אפסית להתעכב בגלל תקלה כזו או אחרת. זה קורה. ברכבים אמינים זה קורה הרבה פחות אבל הסיכון קיים. אני מצפה מרכב יומיומי ראשי שהסבירות לתקלה תהיה ממש קרובה לאפס. יש לי רכב מודרני ליומיום והטרנספורטר משמש לנסיעות מזדמנות. לזכות הטרנספורטר יאמר שכאשר נוסעים בו נדבק לך חיוך מטופש מאוזן לאוזן.

פורסם
הי.

זו לא כוונתי.

הטרנספורטר מאוד אמין. עם זאת כאשר נוסעים ברכב אספנות/מיושן יש לקחת בחשבון שיש סבירות לא אפסית להתעכב בגלל תקלה כזו או אחרת. זה קורה. ברכבים אמינים זה קורה הרבה פחות אבל הסיכון קיים. אני מצפה מרכב יומיומי ראשי שהסבירות לתקלה תהיה ממש קרובה לאפס. יש לי רכב מודרני ליומיום והטרנספורטר משמש לנסיעות מזדמנות. לזכות הטרנספורטר יאמר שכאשר נוסעים בו נדבק לך חיוך מטופש מאוזן לאוזן.

גם נסיעה בחיפושית שלי מעלה לך ולסובבים אותך חיוך מטופש,

יש לי גם רכב מודרני שדי עומד בבית בגלל החיפושית,השיקול הוא לעבור ל T3 לנסיעות יומיומיות.

מה נקודות התורפה של הרכב בהשוואה לרכב זהה בקירור אוויר ?,מה יש לבדוק ולהתעכב עליו בבדיקות לרכב כזה ?

פורסם
גם נסיעה בחיפושית שלי מעלה לך ולסובבים אותך חיוך מטופש,

יש לי גם רכב מודרני שדי עומד בבית בגלל החיפושית,השיקול הוא לעבור ל T3 לנסיעות יומיומיות.

מה נקודות התורפה של הרכב בהשוואה לרכב זהה בקירור אוויר ?,מה יש לבדוק ולהתעכב עליו בבדיקות לרכב כזה ?

אני מסכים, החיפושית היא ייחודית בזה שהיא מתאימה לשימוש יומיומי. ואכן, רואים חיפושיות רבות שלא רשמו אותן כאספנות כדי שהן יוכלו לנוע בין 0700-0900 כרכב ראשי.

לגבי קירור מים - יש לו יתרונות וחסרונות כמובן. לטעמי יותר שקט ויותר נעים בנסיעה. אבל חייבים להיות עירניים כי זו מערכת קירור מורכבת שתוכננה והולבשה על בלוק מנוע שתוכנן לקירור אויר. (יתקנו אותי המומחים אם אני טועה).

התכנון הפנימי של הטרנספורטר מקנה לו פוטנציאל עצום להיות קרוואן עם מטבח וחדר שינה, או סלון מרווח או מה שתרצה.

פורסם

ערב טוב

T3 לסוגיו רכבים ייחודיים ושווים אבל צריך להכיר ולהבין. הרכבים כבר בעשור השלישי ועדין רצים. ממליץ ביותר לנהג שמבין ברכב, בודק שמן ומים ולא פעם בחודש.

אני נוהג על T3 כבר 15 שנה כול יום מחדרה לתל אביב בסה״כ כמות התקלות ועליות ממש זניחות למספר השנים אבל אני מטפל לבד ושומר על המכונה.

T3 1986. Syncro 1.9TDI

עפר

פורסם
ערב טוב

T3 לסוגיו רכבים ייחודיים ושווים אבל צריך להכיר ולהבין. הרכבים כבר בעשור השלישי ועדין רצים. ממליץ ביותר לנהג שמבין ברכב, בודק שמן ומים ולא פעם בחודש.

אני נוהג על T3 כבר 15 שנה כול יום מחדרה לתל אביב בסה״כ כמות התקלות ועליות ממש זניחות למספר השנים אבל אני מטפל לבד ושומר על המכונה.

T3 1986. Syncro 1.9TDI

עפר

עפר,

מהם נקודות הכשל ברכב ומה צריך לבדוק טוב טוב ברכישה של רכב כזה ?

• תוכן חדש...