Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C15 - תחזוקה פשוטה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

אני שוקל רכישת סיטרואן C15 בתור רכב אספנות עתידי.

אני רואה פוטנציאל ברכב הזה שכן אין הרבה כאלו על כבישי ישראל והן נעלמות מיום ליום.

יש אפשרות להשיג אותן במחירים די מצחיקים של כמה אלפי שקלים (יש אפילו אחת בבאר שבע עם טסט עד פברואר 14' במסגרת המחיר הזה).

השאלות הן כאלו:

1. עד כמה קשה להשיג חלקים לרכב הזה? אני מאמין שברכבים שמתקרבים לגיל 20 יהיה צורך בכל מיני תיקונים והחלפות של משאבות, פילטרים וכו'. זה משהו אונבירסלי שיש גם בדגמים PSA אחרים או לא?

2. כמה התחזוקה קשה? זה לא רכב עמוס אלקטרוניקה, אך השאלה האם הכול נגיש?

3. איזה מנוע עדיף לקחת ברכב הזה? בנזין או דיזל?

4. באמת שווה לשמר אותו כרכב אספנות?

תודה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מכיר את הרכב הזה יותר מדי ספציפית, אבל בתור מי שמחזיק רכב בן 27 כבר 3 שנים, אני יכול להגיד לך שבהחלט אפשר להסתדר עם החלפים. במיוחד בהתחשב בזה שה-C15 היתה מאוד נפוצה בארץ. מאחר והיא מבוססת על סיטרואן ויזה, אני מניח שיש המון חלקים במשותף עם ה-205 (ופה באמת אין בעיית חלפים). הרכב שלי הרבה יותר נדיר בארץ (אני לא חושב שיש יותר מכמה עשרות על הכביש היום) ואף אחד כמעט לא מחזיק לו חלפים, ואני מצליח להסתדר.

אבל אל תטעה, אתה לא תכנס למוסך, תבקש טיפול ותקבל את כל החלפים והעבודה על מגש של זהב. חלק מהדברים אתה תצטרך לחפש, להתקשר להרבה מקומות, לשפצר ולאלתר. תמיד יהיו חלפים יחודיים שלא תצליח למצוא בארץ, בשביל זה יש איביי. קח בחשבון שרכב כזה, זאת התעסקות, ואם אתה לא נהנה ממנה, אז תפרוש מראש.

אתה תמצא שעם הרכבים של פעם אפשר לעשות המון טיפולים לבד (גם אם אתה לא הכי מבין בזה), רק צריך סבלנות ואורך רוח. אני לא יודע אילו גרסאות אתה מתכוון לקנות, אבל אם הייתי אתה, הייתי מכוון לגרסה עם מנוע קרבורטור פשוט כמה שאפשר (לא יודע אם נמכרו בארץ).

הבעיה עם ה-C15 היא שרוב המכוניות היו בשימוש כמסחריות (בדיוק כמו הברלינגו), ולדעתי אתה תתקשה למצוא כאלה במצב טוב. ובלי קשר לזה שאני לא כל כך מבין מה האפיל (כל אחד והדפקה שלו, אני גם לא מבין מה האפיל בסיירה), הייתי ממליץ לך לחפש רכב אחר להתחיל איתו. חוץ מזה אם פניך באמת לכיוון האספנות, הייתי מחפש רכב ישן יותר, שעוד לא הגיע לגיל 30 (אז בדרך כלל המחיר קופץ באופן פלא בלי קשר לאיכות הרכב), כדי שתוכל להשקיע בו ובעתיד הלא ממש רחוק להפוך אותו לאספנות, ואם תתקע עם השיפוץ, תוכל להקפיא רישיונות לכמה שנים ולהחזיר את הרכב על הכביש בלי בדיקות מעבדה ותשלום רטרואקטיבי של הרישיון.

אבל לשאלתך - רכב ששווה לשמר כאספנות = רכב שאתה אוהב, מסיבה כלשהי. לפעמים זה באמת לא מוסבר ומתחשק לך. אם זאת התחושה שלך כלפי ה-C15, לך על זה.

פורסם

לא יודע, הייתי היום בטיול עם הכלבה וראיתי רכב כזה ונזכרתי בו, יש בו משהו שמזכיר לי את הילדות שלי, למרות שבחיים לא נסעתי על אחד כזה, ולאף אחד מהמשפחה שלי או החברים הקרובים לא הייתה מכונית כזאת. :shock:

אני זוכר שבכיתה ב' תמיד היה איזה אבא שבא לאסוף את הבת שלו עם רכב כזה צבוע בכחול וצהוב, שהיה אופייני לרכבים של אסם באותה תקופה.

רכב מעפן בתכלס, אבל לא בנאלי כמו 205 או 106.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני מכיר את התחושה, וגם אני בגיל 18 קניתי את הסיירה הראשונה שראיתי ביד2, סתם ככה, בלי לנסוע בה אף פעם ובלי סנטימנטים מיוחדים כלפיה קודם לכן. אז אני האחרון שאתווכח עם הרציונל. אבל אני מציע לך לפתוח יד2, לשים פילטר עד שנת 1990 וידני, ופשוט לעבור יצרן יצרן ולראות אילו מכוניות מעניינות יש. אני מבטיח לך שאתה תזכר בהרבה דברים נוסטלגיים שיתחשקו לך פתאום (ככה זה התחיל אצלי...).

פורסם

קליאו RSI או סיטרואן ZX וולקן :-P:-P:-P

(טיפה יותר חדש ממה שאמרת, אבל צרפתייה שלישית בבית זה טוב :twisted:)

את האמת אם היה לי מספיק כסף הייתי קונה את ה19 קבריולט של LESLES.

צריך איזה משהו זול.

אקח את העצה שלך ואחפש עכשיו, במילא משעמם.

עריכה: חיפשתי ואת האמת שלא מצאתי משהו ממש מעניין חוץ מאיזו אלפא 33. חיפושיות יש כמו זבל, 127 זה נחמד אבל לא יותר.

הייתי רוצה איזה אוטו שהיה להורים שלי פעם, נגיד פיאט פנדה 3 דלתות משנות ה80', או אודי 80 אבל מהצורה הישנה מתחילת שנות ה80', לא זאת שנמכרה עד שנת 94-95. צורה לפניה.

עוד משהו שיכול להיות מעניין זה טרנספורטר טנדר דור III, רכב שהיה לסבא שלי הרבה זמן.

פורסם

אם אתה מחפש זול הוולקן זה לא בשבילך... זאת כבר חתיכת הרפתקאה.

אני אמנם קצת משוחד, אבל תסתכל על פורדים (אירופאיים) ישנים. הפיאסטה של אז מאוד חמודה ומיוחדת, ואפשר למצוא כאלה על הכביש מספיק כדי שיהיו חלפים וידע. אתה יכול להסתכל גם על אסקורטים מאז וכמובן סיירות. הפורדים של אז (קצת בהכללה, אבל זה נכון) אמינים מאוד, פשוטים לתחזוקה ויש להם קהל אוהדים גדול בבריטניה ובאירופה, אז חלקי חילוף יש בשפע באיביי. בשנתונים שאנחנו מדברים עליהם אין להם באמת תחרות, אם אתה מחפש רכב זול, קצת מיוחד ואמין יחסית.

הפורד שלי משרתת אותי כבר 3 שנים בנסיעות יומיומיות מאז שקניתי אותה ב-3,300 שקל, נתקעתי איתה רק פעם אחת, יש בה מיזוג וחימום והיא עושה 10 ק"מ לליטר (עם מזגן). טסט היא עוברת במכה ראשונה (או שניה, על פגושים או משהו מונפץ בסגנון). בממוצע אני מוציא עליה משהו כמו 2,000 שקל בשנה באגף התחזוקה. טפו טפו טפו כמובן.

פורסם

הפיאסטה יכלה להיות רלוונטית, אבל לא יודע - אני לא נמשך לעיצוב, ואני לא חושב שזה רכב כזה חריג ומיוחד בנוף. (לא שC15 זה רכב יפה או חריג בנוף הישראלי, שלא תבין אותי, אבל יש לי איזו משיכה לעיצוב המכוער שלו)

אני לא מחפש רכב ליום יום. בשביל זה יש לי רכב בן שנה וחצי. אני מחפש רכב כזה בשביל הפרויקט של האספנות.

פורסם

יש לי חיישן מאוד רגיש להימצאות פיאט פנדה דור I, ולא נתקלתי בהן כבר הרבה זמן, בשום מצב צבירה.

בניגוד לשרשור של "לאן נעלמו כל הקסארות/קסנטיות" אותן אני רואה כל הזמן (גם בבית, קסנטיה).

פורסם

אם כך אני ממליץ לך לחפש רכב שהוא באמת אספנות (כלומר מעל 30 שנה). החסכון בעלויות הביטוח ובסנג'ורי הטסטים יהיה משמעותי. תחשוב שאתה תשלם ביטוח של כמה אלפי שקלים לשנה ותסע בו רק בסופ"שים. ואם זה לא הרכב היומיומי שלך, לא תהיה לך בעיה שיהיה מושבת, ותוכל לקנות רכב שלא במצב נסיעה, ולשפץ אותו לאט לאט בקצב שלך, בלי לחץ. למרות שאני חושב שכל הכיף זה לנסוע כל הזמן עם הרכב (בטוב וברע, כמו שאומרים... כשהרע זה לצאת מחניה צפופה ב-12 בצהריים באמצע אוגוסט). אבל שוב. לא אובייקטיבי :lol:

אין ספק שאם הייתי מחפש רכב בקטגוריה הזו עכשיו הייתי מתמקד בקורטינה:

1982-ford-cortina-pic-9275.jpeg

פורסם

יש אלפא 33 שנת 90'.

זה יותר מעניין. אלפא, זו אלפא :)

פורסם
איחלתי לחייל בהצלחה :lol:

:evil:

אני אזרח בסופ"שים! :cry: (ולפניי 8 בבוקר ואחריי 5 בערב)

פורסם

רק רוצה לציין\להוסיף\להזכיר ש C15 נמכר בארץ עד שנת 2000, במקביל לברלינגו דור 1 שהחל להמכר ב 1997.

דאז (איזור שנות ה 2000~) היו כאלה בחברות השכרה (שעבדו עם הצבא), רובן עם מנועי דיזל. זו היתה עגלה שאין כדוגמתא אבל האוטו היה נוח בטירוף (קל משקל, צמיגים כמו של אופניים). דגמי הבנזין היו משמעותית זריזים יותר ויחסית חסכוניים הודות למשקל הקל (ה"יחסית" זה בגלל שעדיין מדובר בטנדרון שהאוירודינאמיות שלו לא הכי מצטיינת בעולם).

בהצלחה

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, כמי שנראה לי מנוסה עם הרבה צרפתיות של PSA, מה מומלץ יותר - מנוע הדיזל או הבנזין? (מבחינת טיפולים ואמינות)

• תוכן חדש...