Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם אנחנו נתקלים בשרשורים של חבר'ה חדשים בתחום שרוצים לשטוף את הרכבים אבל לא בפנאטיות....

נתקלתי במקרה כזה עם חבר מהעבודה שהוא חבר גם בפורום, אם ירצה אז יחשוף את עצמו (:

הרכב הוא פיג'ו 207, מנוע 1600, חדשה יחסית, שנת 2012.

הרכב נשטף כל חייו (הקצרים) במכוני שטיפה אוטומטיים וידניים מקומיים...שאתם יודעים מה זה אומר, רמת הנקיון היתה לא משהו בכלל.

ברכב יש כמה מכות קטנות בחלק הקדמי ובאחורי ובנוסף הרכב עמד בחניה מסוימת ונערכה צביעה בבניין סמוך והרכב היה מלא בנקודות לבנות קטנות של צבע, בנוסף כמובן יש הרבה סווירלס.

המטרה היתה לעשות פלסטלינה-שטיפה עם פיירי להורדת שומנים ומשקעים קשים יחסית-ווקס, וכל זה בעלות נמוכה יחסית.

אני תרמתי כמה חומרים וציוד משלי להשלמת הנקיון.

החומרים הם:

שמפו לרכב של SONAX, נרכש מאוטוסטור.

פלסטלינה סינית, איביי.

כפפת מיקרופייבר פשוטה, איביי.

טרטל ווקס ICE שמגיע עם פד ספוג ומטלית מיקרופייבר.

בנוסף נרכשו 2 מטליות מיקרופייבר של קארפלן לייבוש הרכב מאוטוסטור.

פיירי - סבון כלים טוב, ידוע בתכונות ניקוי חזקות יחסית.

סך הכל עלות המוצרים = 200 ש"ח.

מה שאני הוספתי זה מברשת צביעה קטנה לניקוי הטאסות, מגווירס WHEEL BRIGHTENER, מגבת מיקרופייבר של CG לעזרה בייבוש הרכב, ONR ב PRE-WASH וכחומר סיכוך לפלסטלינה, מגווירס BUG AND TAR ופד ספוג סיני.

שלבי העבודה יהיו כאלה:

שטיפת הרכב עם מים - ריסוס ONR - ריסוס BUG AND TAR ועיסוי עם הספוג - שטיפת כל החומרים היטב עם מים - שטיפה עם שמפו סונקס - פלסטלינה עם חומר סיכוך - שטיפה עם פיירי - ייבוש - ווקס.

אז לתמונות:

מצב התחלתי -

IMG_1491.jpg

IMG_1492.jpg

הטאסות היו מלאות פשוט בהמון המון...טוב, תראו בעצמיכם -

IMG_1493.jpg

גם מאחורה לא היה להיט :cry:

IMG_1494.jpg

IMG_1495.jpg

דלתות-

IMG_1496.jpg

גג -

IMG_1497.jpg

תמונה של כל החומרים שהיו על השולחן, לא השתמשנו בכולם, את רובם אני הבאתי רק למקרה הצורך.

IMG_1498.jpg

אז מספיק דיבורים, תמונות של העבודה:

שטיפת הרכב עם צינור-

IMG_1499.jpg

הרטבת הג'אנטים...מה שיצא משם :? -

IMG_1501.jpg

עוד תמונות של הזוהמה -

IMG_1500.jpg

PRE-WASH עם ONR.

אמרנו LOW COST, לא? זה נעשה כי הבאתי את זה מוכן, באותה המידה היה אפשר לרסס מעט מהסונקס המדולל לריכוך הלכלוך.

IMG_1504.jpg

ריסוס הטמבון הקדמי ועוד איזורים מלאי ...."שיט"... במגווירס BUG AND TAR.

ככל שאני לומד להשתמש בחומר הזה יותר ויותר אני מבין עד כמה הוא נהדר ועושה את העבודה.

עיסוי עם פד ספוג מוריד זכר לכל מיפגע רע שהיה שם קודם.

זה לא היה בערכת המוצרים שלו וזה אולי המוצר שמומלץ להוסיף.

IMG_1505.jpg

מעט מהסיבוכים שהיינו צריכים להתמודד עמם-

IMG_1506.jpg

זהו, שטיפת כל ה PRE-WASH טוב טוב עם מים.

IMG_1507.jpg

הכנת דלי תערובת פקק שמפו סונקס והרבה מים, בלית ברירה היה רק דלי אחד אז נאלצנו לאלתר ומדי פעם הרטבנו את הכפפה עם צינור המים.

IMG_1509.jpg

אחרי השטיפה של השמפו, פלסטלינה! חומר סיכוך ONR....למרות ששוב לתקציב נמוך ניתן להשתמש לחומר סיכוך בשמפו סונקס מדולל.

IMG_1511.jpg

הפלסטלינה לקחה זמן רב, בהתחלה נראה שהיא לא משפיעה על נקודות הצבע הלבנות אבל עם הזמן חלק מהנקודות צבע הלבנות נחלשו וירדו לאחר שהתרככו וחלק מהנקודות התעקשו בכל זאת לא לרדת.

אחרי זמן מה ראינו שכל נקודה לבנה ניתן להוריד, אבל מטעמי חוסר זמן שלי ושל הבחור נאלצנו להוריד עד כמה שהזמן איפשר לנו וירד למעשה די הרבה אבל בכל זאת יש עוד הרבה עבודה.

משטיפה לשטיפה, הבחור יעשה פלסטלינה ויוריד עוד ועוד מהפגמים האלה.

נעבור לשטיפה עם פיירי-

IMG_1512.jpg

תמונות של חלק מהנקודות להמחשה-

IMG_1513.jpg

מגווירס WHEEL BRIGHTENER בדילול 1:4, התמודד היטב עם הלכלוך בטאסות ובג'אנטים והתוצאה אכן מרשימה-

IMG_1514.jpg

זהו, הכל נקי, אפשר לייבש את הרכב.

IMG_1515.jpg

המגבת של CG אכן עובדת היטב, המגבות של קארפלן קטנות יותר ויהיה להן קשה להתמודד עם המים.

אז פה נראה לי שצריך להשאיר אותן לבאפינג של ווקס ולרכוש מגבות של CG לייבוש הרכב.

IMG_1516.jpg

לשלב הסופי, טרטל אייס ווקס.

זו פעם ראשונה שיוצא לי להשתמש בחומר הזה והוא תמיד סיקרן אותי כי היו עליו ביקורות טובות יחסית.

החומר נוזלי מאוד וצריך להזהר לא לשפוך ממנו הרבה.

מעט ממנו מספיק לכיסוי שטח גדול, מתייבש אחרי דקות ספורות והניגוב פשוט קליל עד כדי גיחוך!

IMG_1518.jpg

יישמנו את הווקס על כל הרכב ממש, כולל פלסטיקה, פנסים, חלונות-הכל! לא נשאר שום סימן על שום חלק. התוצאה לפניכם:

IMG_1519.jpg

IMG_1520.jpg

IMG_1523.jpg

">IMG_1521.jpg

IMG_1522.jpg

זהו!

כמה נקודות לסיכום:

הסונקס car wash לא יקר בכלל ונראה שהוא מנקה די טוב.

אפשר לדלל אותו ולהשתמש כחומר סיכוך לפלסטלינה וכמו כן לדלל ולהשתמש בתחילת שטיפה כ PRE-WASH.

פלסטלינה זולה מאיביי-עושה את העבודה.

נקודות צבע, כנראה על בסיס מים, יורדות עם טיפה מאמץ עם פלסטלינה, חשוב להרטיב את האיזור היטב והצבע נחלש.

חומר לג'אנטים: כנראה שצריך לרכוש. הוא אכן היה חסר, מזל שהבאתי.

מסיר חרקים וזפת- לא משתמשים בו בכל שטיפה, אבל לטיפולים של בין לבין כדאי שיהיה אחד זמין לכל מקרה.

מגבות ייבוש- המגבות של CG ב 29 ש"ח מאוטוסטור או של A-TOP הקוריאני בקישור הבא:

http://www.ebay.com/itm/5pcs-of-Microfiber-QD-Drying-Buffing-Detailing-Cleaning-Towel-from-Atop-Korea-/321064443266?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac0ee9d82&vxp=mtr

בהחלט יעשו את העבודה, בזה אי אפשר לחסוך לצערי.

מי שבכל זאת רוצה לחסוך, יכול לנסות את הג'ילדה מאוטודיפו, אולי תספוג טוב בצורה סבירה.

TURTLE WAX ICE הוא מוצר ממש טוב מבחינת הנראות, אני לא יודע לגבי העמידות של הווקס אבל הפח מרגיש ממש ממש חלק כמשי והברק אכן נראה לעין.

מוזמנים להגיב ולתת ביקורות, שבת שלום! :-D

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

יופי של עבודה, בטח הבחור לא האמין, כיף לראות שגם בתקציב דל אפשר להגיע לתוצאה מספקת.

שאפו

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

האוטו אחרי הפרוייקט נראה ממש טוב.

התמונה של הטסה הנקייה והמלוכלכת היא של אותו גלגל?

מתמונה שהטסה נקייה יש קילופים בלקה.

Horsepower sells cars, torque wins races

פורסם

עבודה יפה מאוד אני גם מחכה לפלסטלינה ואני מתכנן לעשות טיפול אחד לאחד כמו שאתה עשית אפילו עם אותם חומרים אז יש לי כמה שאלות.

כמה זמן לקח לך בערך כל העובדה?

וגם כמה זמן השארת את הווקס על האוטו, וגם אפשר להשתמש בו על הכול? (פנסים, חלונות,מראות) ?

פורסם

סיקור נחמד ונהניתי לקרוא.

לדעתי אפשר להשיג אחלה תוצאות בתקציב דל כדלהלן:

1. שמפו 1.6 ליטר - 65 ש"ח

2. ספוג/כפפה - 10 ש"ח.

3. מגבת - 70 ש"ח

4. פלסטלינה - 10 ש"ח

5. פוליש+פדים - 50 ש"ח

6. COLLINITE 845 וואקס - 90 ש"ח.

סה"כ ערכה כמעט מושלמת ב- 300 ש"ח שתיתן תוצאה כמו של ערכות יקרות בהרבה.

למען האמת, היום לאחר שהתנסתי עם מספר חומרים, זו הערכה שהייתי בונה לעצמי וחוסך כך כמה מאות זוזים שהוצאו על ניסיונות לאתר חומרים יותר טובים, אחרי שהשם הנוצץ מפסיק להשפיע נשארים רק עם התוצאות, שבאופן (לא) מפתיע מראות שהיקר יותר איננו בהכרח הטוב יותר.

פורסם

נראה טוב מאד.אני בטוח שלא צריך להיות חובב דיטיילינג בשביל לראות את ההבדלים,יותר נעים לנהוג ברכב נקי.

מה המצב מבחינת פנים הרכב?טיפלת גם בפנים?

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

נראה מדהים! עבודה יפה.

האם הכפפה הפשוטה מספיקה לשטיפת הרכב? מהבחינה שלא צריך כפפה נוספת איכותית יותר?

פורסם

יפה מאוד.

אני חייב להגיד שצינור זה אחד השדרוגים הטובים ביותר שיש, כרגע הרכב שלי מלוכלך בערך ברמה הזאת ואני מתלבט האם לשטוף אותו ולשפוך עליו דלי (שצריך להביא מהבית) או ללכת לסבא וסבתא ולשטוף שם (שם זה קצת פחות נוח והשכנים נורא מציקים).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...