Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלומר מצב שבו חברת הביטוח של הצד הנפגע תובעת בעצמה את חברת הביטוח של הצד הפוגע.

האם במקרה שחברת הביטוח ש"נפגעה" מנצחת, האם המבוטח של הפגועת משלם השתתפות עצמית והאם עולה לו הפרמיה?

שאלתי את השאלה בחברת הביטוח שלי והיה לי קשה להסביר את המצב המורכב הזה לנציגה בטלפון..

דוגמא להמחשה : יש לי מרצדס שעולה מיליון שקל. חונה בחניה עם מנוע כבוי. ערס נכנס נכנס באין כניסה (כל תסריט אחר שבו הוא אשם לחלוטין ללא צל של ספק).ופוגע באוטו שלי. נזק של 40 אלף שקל (שריטה במקרה של האוטו הנ"ל :) ). יש לי גם סרטון ב-HD שממחיש את כל העניין ו-12 עדים.

אני תובע את הצד ג' שלו הוא עונה שהצבא המטאלי סינוור אותו הוא לא אשם בתאונה - תביעת הצד ג' שלי נדחת.

אני מפעיל את הפוליסה שלי וחברת הביטוח שלי משלמת לי 40K על התיקון. מן הסתם חברת הביטוח שלי תתבע את שלו במקרה ברור שכזה. נניח שהיא גם ניצחה.

האם הפרמיה של הערס עולה כתוצאה מכך והאם הוא נדרש לשלם השתתפות עצמית כתוצאה מהמקרה?

שאלה תאורטית שקשורה למקרה אמיתי..

פורסם

בד"כ כן.

כלומר, חב' הביטוח (כשירות שהיא מעניקה) תובעת במסגרת התביעה שלה גם את הנזקים הישירים של המבוטח שלה מחב' הביטוח של הצד השני ומנהג הצד השני.

בחלק מהמקרים (לא תמיד), חב' הביטוח פשוט תסייע בהכנת כתב תביעה (קטנה) לתביעת נזקים ישירים של הנהג.

ליתר ביטחון עליך לבקש זאת במפורש.

פורסם

תודה אבל זה לא מה ששאלתי.

(אלא אם ה-"בד"כ כן" מתייחס לשאלה שלי שהיא מופיעה שוב בסוף הודעה זו)

הייתי מעורב בתאונה שרב הסיכויים ששופט יפסוק שהצד השני אשם. אני לא מעוניין להגיע לבית משפט אלא שהצד השני יקח אחריות וישלם השתתפות עצמית.

רציתי לדבר איתו ולהסביר שבמקרה של תביעת שיבוב אם חברת הביטוח שלו תפסיד (כי הוא אשם) הוא במילא ישלם השתתפות עצמית ותעלה לו הפרמיה. בגלל זה אני שואל האם פרמיה של מבוטח עולה והאם הוא משלם השתתפות עצמית גם אם הוא לא הודה בתאונה אבל חברת הביטוח שלו הפסידה בתביעת השיבוב?

פורסם

כן, אבל זה עניין בינו לבין חברת הביטוח שלך. מה אכפת לך?

אבל אתה לא צריך לחכות שחברת הביטוח שלך תגיש תביעה. אתה צריך לתבוע אותו ואת חברת הביטוח שלו בתביעות קטנות על בה נזקים שלך - השתתפות עצמית ועליה בפרמיה שלך בשנים הבאות

פורסם
כן, אבל זה עניין בינו לבין חברת הביטוח שלך. מה אכפת לך?

אבל אתה לא צריך לחכות שחברת הביטוח שלך תגיש תביעה. אתה צריך לתבוע אותו ואת חברת הביטוח שלו בתביעות קטנות על בה נזקים שלך - השתתפות עצמית ועליה בפרמיה שלך בשנים הבאות

אתה צודק. אבל אני בכל מקרה מעדיף לדבר איתו בהגיון ששנינו נחסוך את הבירוקרטיה ולא לרוץ לבית המשפט על כל המשתמע מכך.

אגב יוצא שהוא יכול להדפק פעמיים? נניח שחברת הביטוח שלו מפסידה --> עולה לו הפרמיה + ההשתתפות עצמית.

והוא גם מפסיד לי בתביעה האישית --> משלם לי את הפרמיה שלי וההשתתפות העצמית שלי (אני מפעיל מקיף).

באמת יכול להיות שהוא יוצא מופסד משני הצדדים?

פורסם
תודה אבל זה לא מה ששאלתי.

(אלא אם ה-"בד"כ כן" מתייחס לשאלה שלי שהיא מופיעה שוב בסוף הודעה זו)

הייתי מעורב בתאונה שרב הסיכויים ששופט יפסוק שהצד השני אשם. אני לא מעוניין להגיע לבית משפט אלא שהצד השני יקח אחריות וישלם השתתפות עצמית.

רציתי לדבר איתו ולהסביר שבמקרה של תביעת שיבוב אם חברת הביטוח שלו תפסיד (כי הוא אשם) הוא במילא ישלם השתתפות עצמית ותעלה לו הפרמיה. בגלל זה אני שואל האם פרמיה של מבוטח עולה והאם הוא משלם השתתפות עצמית גם אם הוא לא הודה בתאונה אבל חברת הביטוח שלו הפסידה בתביעת השיבוב?

אם יימצא שאותו "ערס", כדבריך, אשם בתאונה, מעבר להשתתפות העצמית הפרמיה

של פוליסת הביטוח שלו תעלה למשך 3 שנים

פורסם
אם יימצא שאותו "ערס", כדבריך, אשם בתאונה, מעבר להשתתפות העצמית הפרמיה

של פוליסת הביטוח שלו תעלה למשך 3 שנים

תודה.

פורסם

דוגמא להמחשה : יש לי מרצדס שעולה מיליון שקל. חונה בחניה עם מנוע כבוי. ערס נכנס נכנס באין כניסה אי אפשר להיכנס באין כניסה מקסימום במקום בו הכניסה אסורה (כל תסריט אחר שבו הוא אשם לחלוטין ללא צל של ספק).ופוגע באוטו שלי. נזק של 40 אלף שקל (שריטה במקרה של האוטו הנ"ל :) ). יש לי גם סרטון ב-HD שממחיש את כל העניין ו-12 עדים.

אני תובע את הצד ג' שלו הוא עונה שהצבא המטאלי סינוור אותו הוא לא אשם בתאונה - תביעת הצד ג' שלי נדחת.

אני מפעיל את הפוליסה שלי וחברת הביטוח שלי משלמת לי 40K על התיקון. מן הסתם חברת הביטוח שלי תתבע את שלו במקרה ברור שכזה. נניח שהיא גם ניצחה.

האם הפרמיה של הערס עולה כתוצאה מכך והאם הוא נדרש לשלם השתתפות עצמית כתוצאה מהמקרה?

שאלה תאורטית שקשורה למקרה אמיתי..

אם תבעת והפסדת חברת הביטוח שלך לא יכולה לתבוע.

אם לא תבעת וחברת הביטוח שילמה לך את הנזק , היא יכולה לתבוע רק את הנזק שנגרם לה. זו היא ההגדרה של תביעת שיבוב. היא לא יכולה לתבוע את ההשתתפות העצמית שלך ואת עליית הפרמיה , את זה אתה צריך לתבוע לבד.

כמובן שאם חברת הביטוח של הערס מפסידה היא תחייב את הערס בהשתתפות עצמית ותעלה לו את הפרמיה בשנה הבאה.

אבל כיוון שהוא ערס אז לך הוא יגיד "קפוץ לי אתה והסבריך" אחרת הוא לא ערס

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...