Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שעת ערב, מחלף כלשהו בדרך הביתה (הרצליה?).

הייתי בנתיב ישר+שמאלה שהתפצל ל-2: ישר+שמאלה ורק שמאלה (למען ההבהרה, הנתיב מתפצל ימינה ככה שברירת המחדל היא להמשיך בנתיב השמאלי יותר לאחר הפיצול). מתוך עייפות+חוסר הכרות עם האיזור+פקק כבד לא ראיתי מיד שהנתיב שאני עליו הפך לרק שמאלה. בכל מקרה, באותו הזמן הרמזור התחלף לאדום והבנתי שאני בנתיב הלא נכון. בהיותי בחור מנומס ורגוע, אותתתי ימינה והתחלתי לעבור לנתיב הימני שהיה עדיין ריק, רק כדי שיחתוך אותי בפראות נהג סאוונה (שאני מאחל לו לפגוש תעלה בסיבוב) שכפה עלי לחזור לנתיב השמאלי. כמובן ששאר הנהגים האדיבים שהגיעו אחריו רמזו לי שאני יכול לנסות להשתלב עד מחר אבל הם לא פראיירים ומצאתי את עצמי עדיין בנתיב הלא נכון כשהרמזור התחלף לירוק.

עכשיו כבר עצבני מהחבורה הנחמדה שבנתיב לצידי, לקחתי החלטה עצבנית ולא נבונה, הסתכלתי שאני לא חוסם אף רכב והמשכתי ישר למרות זאת.

מן הסתם כדי להפוך את החוויה למושלמת, תוך כדי שהסאוונה ממקודם חותך 3 רכבים ועולה על אי תנועה צבוע, עצר אותי שוטר אחרי הצומת.

קיצר, אחרי שיחה קצרה וכנה עם השוטר (האדיב למדי אני חייב לציין), קבלתי ממנו דוח אזהרה (דוח ראשון שלי).

ולשאלתי:

אני מנסה להבין מה ההשלכות של טופס/דוח האזהרה (ליתר דיוק - "אזהרה בתנאי של העדר רישום קודם") ?

המידע שבאינטרנט (ובפורום) קצת סותר. חלקם טוענים אזהרה היא כמו דוח על תנאי, כלומר אם בחמש שנים הקרובות אני אבצע עבירה תנועה (איזו?) - האזהרה תהפוך לדוח ואני אצטרך לשלם אותה + הדוח על העבירה הנוספת.

מצד שני אחרים טוענים שאזהרה היא בדיוק זה - "אזהרה" ואין לה שום השלכות מעבר לזה שאני לא אהיה זכאי לאזהרה נוספת בחמש השנים הקרובות.

אז מה נכון? זה באמת דוח על תנאי?

(למקרה שמישהו תהה, נהג הסאוונה המשיך כמובן לדהור אל עבר השקיעה ללא פגע ואני יכול רק לקוות שהקארמה שלו תסגור איתו חשבון.)

פורסם

למיטב ידיעתי - כן. זה דו"ח על תנאי.

לא כל אחד יכול לקבל אזהרה, צריך להיות נהג עם ותק של 10 שנים, מהם ה5 האחרונות ללא עבירות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לאזהרה לא נלווה קנס או נקודות (שהן ענישה מעשית).

אבל איבדת את ה"זכותך" (נוהג) להמיר את הדו"ח הבא שלך באזהרה לשנים הקרובות (חמש או עשר), וזו המשמעות המעשית של אזהרה (זה, ולהסב את תשומת ליבך שנהגת מחוץ לחוק. מצידי שכל מי שתקוע על השמאל יקבל אזהרה בשלב ראשון!)

פורסם

אז משהוא יודע כאן מה נכון ? אני גם קבלתי דוח אזהרה לפני שנה . באם אתפש שוב צריך יהיה לשלם את שתי הדוחות ? ואם כן זה על כל עבירה , או רק של העבירת דוח האזהרה ?

פורסם

כנראה שהשוטר לא ידע שיש נגדך אזהרה קודמת. לכן, הדוח הנוכחי שקיבלת יהפוך לדוח רגיל. אזהרה אפשר לקבל אחד לכמה שנים (כמדומני 5 או 10).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יוסי,

דוח אזהרה ניתן כמו שאמרו קודמי לנהג שעומד בקריטריון: 10 שנים רשיון נהיגה, 5 אחרונות ללא רישום.

ייתכן והשוטר לא בדק, ייתכן והאזהרה האחרונה לא מופיעה במחשב.

אם תבצע כל עבירה, לא תהיה זכאי לאזהרה נוספת ב 5 השנים הבאות.

האזהרה לא תומר בדוח אמיתי, ולא תופעל להערכתי, בשום תנאי.

כל מטרת דוח ההאזהרה הוא לחנך.

פורסם

הקריטריון שהזכרתי נוגע בעיקר לגבי נהג שקיבל דו"ח (מהירות קצת מעל המותר, איתות וכו', נדמה לי שעבירות חמורות יותר לא נכללות ב"הסדר") ומבקש מהמשטרה להמיר את הדו"ח לאזהרה על שום היותו נהג זהיר.

בקבלת האזהרה איבדת את הזכות הזאת, זה הכל!

• תוכן חדש...