Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכונן לקנות רכב חדש והייתי פתוח לכל האפשרויות (פורטה פוקוס קורולה אוקטביה) ועכשיו די ננעלתי על האוקטוביה כי יש לה מנוע מהנה (אפילו ב1.2) ויש לה טען מטען ענק וגם עוד שתי דברים שאני לא מתפשר עליהם זה בקרת שיוט ובלוטות (אפילו בדגם בסיס שלה.

אני חושב לסגור עסקה מול חברת ליסינג שזה 118000 כולל הכל על הכביש עם כל מיני שלטי נוחות וכדומה.

כבר עברתי סרט בחברות ביטוח וההצעה הכי זולה שהגעתי אליה היתה 5600 מקיף כולל אשתי שהיא נהג צעיר.

השאלה היא לגבי האוקטביה זה על האמינות, אני שומע הרבה סיפורים על האמינות של הגיר שלה וזה קצת מפחיד אותי.

עוד דבר האם באמת התחזוקה שלה הרבה יותר יקרה משל קורולה?

לכן אני עדיין בהתלבטות אולי ללכת על הפורטה שיש לה בקרת שיוט רק שהתא מטען שלה לא משהו אבל הביטוח הרבה הרבה יותר זול ועדיין אני בטוח שאין לה חווית נהיגה כמו הסקודה.

או ללכת על הבטוח והפשוט שזה הקורולה ואחרי זה להוסיף בקרת שיוט באופן עצמאי 1800 ש"ח.

אשמח לכל תגובה מחכימה.

פורסם

לך עם הלב, האוקטביה נראית כטובה ביותר.

יש אחריות ונראה שצמפיון כבר לא מתנערת מבעיות.

אבל חשוב שתיקח נסיעת מבחן ותרגיש את ההבדלים בין הרכבים, שלושתם רכבים טובים. דרך אגב הקיה סיד טובה יותר מהפורטה ואם אתה צריך תא מטען גדול יותר יש גירסת סטיישן שימושית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה. בדיוק עכשיו דברתי עם מישהו סתם דרך אגב והוא זרק לי שהעלויות אחזקה של האוקטביה לעומת היפניות (קורלה, פורטה) הם משמעותיות. יש למישהו מושג אם זה ממש כך גם ברכב חדש?

מישהו פה עם פורטה 2013 ויכול להגיד לי צריכת דלק שלה? ואולי עוד כמה רשמים עליה. אני קורא קצת חוות דעת על רכבים בזמן האחרון אבל כולם נשמעים ממומנים בידי חברות הרכב. מחפש חוות דעת של אנשים פרטים שלא משוחדים.

יש לי 3 מעלות בפורטה 1.ביטוח זול משמעותית יחסית לקורולה ולאוקטביה. 2. אחריות שבע שנים. 3. בקרת שיוט בדגם הבסיסי.

עוד דבר בנוגע לקורלה. הבנתי משתי מקומות שבררתי שאין להם קורלות. מישהו יודע איפה כן אפשר להשיג קורולה עכשיו לא מהיבואן?

יש באתר מוטודיל עסקה של ליסינג פרטי לקורולה כולל חבילה של שלושת הטיפולים הבאים. זה שווה משהו? (אני לא יכול להביא קישור כי אני משמתמש חדש)

פורסם

עלויות אחזקה יקרות יותר לכאורה של אירופאיות לעומת יפניות הן לא יותר מאגדה אורבנית. קישקוש או מיתוס שבעלי אינטרס מעוניינים להשריש. לגבי הבעיות ששמעת זה מתייחס לדגמים של DSG7 משנים 09-11' עם קצת זליגה הבנתי לחודשים הראשונים של 2012. אם אתה קונה רכב חדש, אין לך שום סיבה לחשוש מהגיר כי מדובר כבר בגיר חדש שקיים בשוק מעל שנה וטרם נשמעו קולות לגביו של בעיות. האוקטביה החדשה באמת עושה רושם של בוננזה מבחינת השימושיות האבזור והכדאיות.

פורסם
בדיוק עכשיו דברתי עם מישהו סתם דרך אגב והוא זרק לי שהעלויות אחזקה של האוקטביה לעומת היפניות (קורלה, פורטה) הם משמעותיות. יש למישהו מושג אם זה ממש כך גם ברכב חדש?

אני חושב שיותר נכון יהיה לשאול מהם בעצם ההפרשים אם בכלל, ולא בשאלת נכון או לא נכון.

אם טיפול 10,000 לרכב X עולה כ-450 ש"ח ולרכב Y כ-700 ש"ח, זה יחרוץ את גורל הרכב מבחינתך?

לכל רכב שגרת טיפולים לפי הוראות יצרן, זה יכול להיות כל 15,000 או 30,000 ק"מ - משחק של חישובי עלויות.

אני מאוד ממליץ לך לקחת הערות שוליים כמו של המישהו הנ"ל בערבון מוגבל ויותר להסתמך על מי שמבין יותר לעומק.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אין בעיה רק שבכל זאת גם פה בפורומים אתה שומע על חלקים יקרים לסקודה ובעיות גיר מנוע לעומת הוקרולה שנהנת משקט תעשייתי.

פורסם

אני לא חושב שהבעייה של אנשים עם DSG היא בעייה של התרגלות. הבעייה היא שהגיר מתקלקל כל יומיים.

עד היום צמפיון לא הסבירו מה הייתה הבעיה בגיר ורק אחרי שהגישו נגדם תביעה ייצוגית הם החליפו לכולם ואמרו שמעכשיו הכל סבבה.

עוד שנה - שנתיים נדע אם הם צודקים או לא.

אגב, מאיזו חברת ליסינג קיבלת את ההצעה הזו?

פורסם

באמת נראה כי התיקון האחרון שהם עשו לגיר פתר את הבעיות בו....

במחיר כזה ומול המתחרות אני הייתי בוחר ברכב הזה בלי לחשוב פעמיים.

הוא פשוט נותן לך יותר ממה שהמתחרות נותנות...

פורסם

האוקטביה החדשה עושה שימוש במנועים ותיבות שונות מהעבר, כעת מנוע ה1.2 שונה מהותית וכולל 16 שס' במקום 8.

תיבת הDSG7 החדשה עושה שימוש במצמדים טבולים בשמן להבדיל מהרגילה היבשה, מה שמאפשר עמידות גבוה יותר בעומסים והתנהגות טובה יותר בתפעולה.

הרכב היה מצויין גם בדורות הקודמים ובכל פעם עושה עוד צעד ומחזק את הבחירה בו.

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם

עברתי על המפרט של האוקטביה החדשה ונזכרתי שהיא מוצעת בגירסה עם מנוע 1.4 tsi החדש של קונצרן פולקסווגן, 140 כ״ס עם כ- 25 קג״מ! מאיץ ב- 8.5 שניות ומאד חסכוני (מכבה 2 צילנדרים מחוץ לעיר למיטב זכרוני), דגם אלגנס המפואר המאובזר בכל טוב, נמכר בכ- 145 אלף ש״ח, נראית פיצוץ של גירסה (לא ישבתי או נסעתי בה). 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
תיבת הDSG7 החדשה עושה שימוש במצמדים טבולים בשמן להבדיל מהרגילה היבשה, מה שמאפשר עמידות גבוה יותר בעומסים והתנהגות טובה יותר בתפעולה.

אתה בטוח בעצמך?

אגב לדעתי פותח השרשור מכוון לאוקטביה צורה ישנה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...