Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון, אם אתה אכן מהנדס אלקטרוניקה,

למה בדיוק אתה חושב שהוספת ממסר לרימוט של הפאנל, יכול לגרום לאיזשהו נזק?

יש פה מספיק משתמשים בפורום הזה שיכולים להעיד אחרת. ולו דווקא על הבעיה הקטנה ביותר

דבר שני, אם אתה אכן מהנדס אלקטרוניקה, אתה בא לטעון ששום נזק לא יכול להיגרם לפאנל על ידי שימוש לקוי ומרובה על ידי הרימוט שלו?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב

אכן חיפשתי ומצאתי קצת ידע כתוב בנושא:

Remote Input Current:

The remote input current for amplifiers varies with the amplifier and the model. Some draw minimal current. Others draw a little more. The upper limit of a properly functioning amplifier is approximately 50ma (0.05 amps). If you're using/controlling more than 2 amplifiers, it is (in my opinion) much better to use a relay to control the amplifiers. Actually I really prefer having a relay in the remote circuit (no matter how many amplifiers I'm using) because it protects the head unit's remote output circuit in case of a short circuit. The following chart shows the remote input current for various amplifiers I had laying around the shop.

וממש לא נראה לי שהרימוט של ההדיוניט יכול לספק אפילו 1 אמפר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

mikmik צודק, הרימוט של רוב הרדיודיסקים יכול לספק עד ל 300mA בערך שזה 0.3amp.

מעל שני מגברים יהיה כבר עומס על הרימוט ונצטרך להשתמש בממסר.

למאוורר קטן יש צריכה של בערך 0.1 אמפר, מעל שלושה מאווררים יש סיכוי רב שנשרוף את הרימוט.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

If you want your cooling fans to operate only when your amplifiers are on, it will be necessary for them to be powered only when the remote output lead has 12 volts on it (when your head unit is powered up). I would NOT recommend powering them directly from the remote power lead. It would probably be damaged by the current draw of the fans

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
דבר ראשון, אם אתה אכן מהנדס אלקטרוניקה,

למה בדיוק אתה חושב שהוספת ממסר לרימוט של הפאנל, יכול לגרום לאיזשהו נזק?

יש פה מספיק משתמשים בפורום הזה שיכולים להעיד אחרת. ולו דווקא על הבעיה הקטנה ביותר

דבר שני, אם אתה אכן מהנדס אלקטרוניקה, אתה בא לטעון ששום נזק לא יכול להיגרם לפאנל על ידי שימוש לקוי ומרובה על ידי הרימוט שלו?

1 אני כן

2 לא אמרתי נזק אמרתי רעשים.

אני טענתי וממשיך לטעון שאין שום סיבה לחבר מאורר שלא מהרימוט וממסר יהיה פשוט מיותר

זה מניסיון של הרבה מגברים שהיו לי בכל רדיו דיסק\טייפ שהיה ,

אני באמת שלא יודע מאיפה הוצאת את הציטוטים אבל לכל פאנל (שהוא קצת סביר ) יש הגנה

ובכל מקרה שאם יש צריכת זרם גדולה לא יקרה נזק .

ולגבי מה שרשום שאם אתה מדליק יותר משני מגברים אז מומלץ לשים ריליי

אצלי באוטו היו עד לא מזמן 3 מגברים ו 2 מאוררים היום ירדתי זמנית ל 2מגברים (ואין צורך באיורור יותר ) .

שוב לשים ריליי אפשרי לדעתי מיותר לגמרי .

ויותר מזה ברכב הדגמה של העבודה (מי שמכיר את ה HAMMER השחור של REDBULL ) בפנים יש מערכת של 240 אלף שח , ובתוכה יש פאנל שדוחף 6 מגברים ועזרים שונים ואין ספור מאוררים .

ושוב אם תקנה ריליי איכותי שלא יעשה רעשים בקו (או שתחבר אותו במקביל לקבל לא גדול ) התוצאה שתתקבל היא זהה , אבל אני חושב שאין צורך בזה בעיקר שמדובר במאורר 1 או 2 .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

relay שלא יעשה רעשים בקו? על מה אתה מדבר? ממתי relay מרעיש....

יש קליק קטן שנשמע בזמן ההפעלה שלו לא יותר מזה.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

לפותח הת'רד, אני כבר קיבלתי כאב ראש מכל הת'רד הנוכחי.

בוא נעשה סדר - ברמת העיקרון - מיקמיק צודק.

אולם - אין שום צורך בשני מאווררים.

שים אחד בקצה אחד של המארז ופתח יניקה שיהיה בקו אחד מולו ואת המגבר בין שניהם.

בכך תבטיח זרימת אויר על צלעות הקרור של המגבר.

אגב, לא חובה מאוורר מול פתח יניקה, יכול להיות גם בהיסט אך כך בחשבון שהאוויר יזרום די בקו ישר.

עכשיו - יש אלפי סוגים של מאווררים ל-12V, כאלו שחוץ מרעש לא עושים כלום וכאלו בעלי יכולת יניקה שתשאב לך את השערות מהגב.

תן דגם, תמונה, משהו שניתן יהיה לזהות את המאוורר.

בוא נבהיר דבר אחד פשוט - הסרת צלעות הקרור והתקנת מאוור מול המגבר - לא רק שעשויות לא לטרום אלא אף לגרום נזק מאחר ויש פיזור לא טוב של חום.

יכול להיות שאצל פלוני דבר זה עבד ויכול שאצלך יהרוס.

תסמוך על מהנדסי היצרן שחשבו על הכל.

בנוגע לרימוט - רק דרך ממסר או Line driver/Buffer שיחצוץ לך בין ה-HU לרכיבים הבאים.

הכי פשוט - ממסר. פיקוד ממסר הוא ה-Remote ומתח In יהיה 12V.

פורסם

מערכת אלפיין כמעט הכל

סאב 15 אינצ 5000 וואט

מסך מקרן 80 אינצ

מקרן

DVD

מערכת הידראולית לפתיחת החלק האחורי של ההאמר

רמקולים (6) של אם אני זוכר נכון 900 וואט

המערכת עלתה45 אלף יורו והרכב נשלח לאוסטריה להתקנה (לא בחישוב של הכסף )

זה רכב שהסאונד שלו מחליף מערכות הגברה של DJ במועדונים - זה יעוד הרכב .

ואני אומר שריליי ירעיש אני לא מתכוון לרעש של המיתוג שלו אלא לאוסילציות שהוא יעשה ללא קבל צימוד .

פורסם

אם אכן יש לך השכלה פורמלית בנושא, אני משער שאולי יש משהו בדברייך...

אולי הוא באמת עושה רעשים, אך לאור העובדה שלא חסרים אנשים שמשתמשים בריליי בשביל המערכות שלהם, ולאור העובדה שאין תחלופה אחרת. אז כניראה הרעש הזה הוא בלתי שמיע\מורגש ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

תשמע שוב אני אומר שהדרך שאתה מציע היא אפשרית לחלוטין ואף עם קצת (ממש קצת )

מחשבה תביא לתוצאות הרצויות אבל לדעתי ההשקעה הזאת מיותרת לגמרי .

עכשיו הויכוח הוא סרק לחלוטין

אתה הצעת רעיון שיעבוד וגם אני הצעתי רעיון שיעבוד

אני אוהב שהכל פשוט בלי לסבך דברים שלא צריך לסבך אותם .

פשוט שיבחר מה שהוא רוצה לעשות

דרך אגב כבר ראיתי משהו שהיה לו רק מאורר AC ולא מאורר DC אז הוא חיבר אותו במקביל לסאב

וזה עבד באופן מצחיק עד כדי פיפי במכנסיים .

אז לכל אחד יש את הדרכים שלו לחבר מאורר .

עופר

פורסם

I would NOT recommend powering them directly from the remote power lead. It would probably be damaged by the current draw of the fans

אם זה מה שיש ל Perry Babin להגיד בנושא. אז אני דיי משוכנע שהרעיון שלך יכול להוות מצב פאטלי.

משמע הדרך שלך לא נכונה ולקוייה, ואין לעשותה.

וכמו שציינתי, לרימוט אין יכולת משיכה של 5 אמפר, ההצהרות שלהן לא עוברות את החצי אמפר.

אז זה דיי שולל את הרעיון של לחבר אליו מספר מגברים + פאנים למיניהם.

דרך אגב, הבאת את החבר שלך כתור דוגמא למערכת שעובדת במצב הלקוי הזה, ורק בשביל להדגיש שאין זה אומר דבר לגבי מערכות אחרות.

אצלי ברכב יש כרגע 3 מגברים , + קרוס אובר אקטיבי.

כשאני מוריד את אחד האלמנטים מהרימוט, הכל עובד כשורה.

כשאני מוסיף אחד מהם. הרימוט לא שולט בצריכה שלו- ואינו "מכבה אותם" כראוי.

לאחר "כיבוי" הפאנל טוטאלית, ישנה עדיין ACTIVITY ברימוט, ולאחר מספר שניות יש התנתקות מוזרה של כל הצרכנים.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מר MIKMIK היקר ...

זה מכבר שאני שואל שאלות שונות בפורום ומרוצה מאוד מהתשובות ,כמו כן אני מאוד מעריך את התשובות שאני מקבל , ופועל לא פעם על פי העצות . בין היתר קיבלתי תשובות גם ממך לנושאים רבים הידע שלך בחשבל וסטריאו לרכב אכן נרחב מאוד ועל כן שוב תבורך.

זכור תמיד שכמצד אחד אתה עוזר לאדם ומצד שני לועג לו אינך עושה כלום למעשה אנא ממך אל יתהלל ,

זה שהמילה ג'נסיס נכתבה באות שגויה לא אומר שאלוהים נותן אגוזים לאנשים ללא שיניים אולי אתה מבין באמת גדול ומוערך במערכות לרכב וחשמל אך זכור תמיד שישנם אנשים נוספים שיכולים בתחומים שונים להשאיר אותך ללא שיניים ואני סבור שיש מספיק תחומים כאלו .

ערב טוב ושבת שלום לכולם.

HU: JVC KD-LHX500

SPK. AMP : DRAGSTER HP DAB 4075

SUB AMP : GENESIS & DLS Q200X 4*50

REAR :KENWOOD 300 W

SUB: PIONEER 800 W -TS305

COMPONENTS: HYBRID OVATION 6 - MOREL

פורסם

חס וחלילה, דבר ראשון הידע שלי לא גדול ולא רחב, הידע שלי באמת מינימלי והוא בסך הכל נובע מקריאה באינטרנט, לא הייתי משווה את עצמי אפילו למתקין החובבן ביותר .......

דבר שני אני מקווה מאוד שלא לקחת את זה באופן קצוני את המשפט שכתבתי, הוא התבטא בהומור מוחלט

ואם אינך קיבלת זאת באותה הרוח שבא הוא נכתב, אז אנא ממך..... התעלם ממנו וקבל את התנצלותי!

באמת שלא היתה פה שום כוונה לזילזול, פשוט הבעתי סוג של "ציניות" משום שיש לך משהו "טוב" ואתה אפילו לא טרחת לבטא את שמו כראוי..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...