Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי גיר ידני משתלם??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחירון לאוטו ידני נמוך מזה של אותו האוטו באוטו'.

הגיר הידני גם חוסך דלק ע"י העברה נכונה ומתוזמנת נכון של ההילוכים.

הוא רק גורם לעבודת רגל שמאל, זה הכל.

משכנתא זה קל

פורסם

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

מבחינת צריכת דלק, ידני משתלם תמיד (יותר או פחות, זה כבר תלוי ברכב).

אבל אם אתה סובל מהעברת ההילוכים, שום הבדל בצריכת הדלק לא יצדיק את זה

שתקלל את הרכב מדי יום.

היתרונות של גיר ידני הינם סובייקטיביים לחלוטין - זו תחושה אחרת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

גם כן פחות שימוש בברקס ויותר אורך חיים בשימוש נכון

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
המחירון לאוטו ידני נמוך מזה של אותו האוטו באוטו'.

הגיר הידני גם חוסך דלק ע"י העברה נכונה ומתוזמנת נכון של ההילוכים.

הוא רק גורם לעבודת רגל שמאל, זה הכל.

גיר ידני לא חוסך דלק "על ידי העברה נכונה ומתוזמנת נכון של ההילוכים".

למעשה ההפך הוא הנכון: חלק מהנהגים "מושכים" יותר הילוכים ומעבירים אותם מאוחר מדי. ע"י כך הם מעלים את תצרוכת הדלק באופן משמעותי (בגלל זה נסיעה במצב ידני בDSG שלי פחות חסכונית מאשר נסיעה במצב "Drive" (אלא כמובן - אם אתה מדוייק יותר מהמחשב, אתה לא)) אם כי בד"כ לא מגיעים לרמת הבזבוז של גיר אוטומאטי.

גיר אוטומאטי בד"כ יאכל יותר דלק בעקבות חוסר היעילות של ממיר המומנט שמאבד אי-אילו אחוזים של כוח ממה שנכנס למה שיוצא.

פורסם
מתי מישתלם ליקנות גיר הילוכים ידני, ומתי לא, באיזה מחירים ושיקולים.

זה לא שיותר משתלם או פחות .

זה יותר העדפה אישית .

נכון רכבים עם גיר אוטומטי , רובוטי (וכל הסוגים החדשים ...) עולים יותר מידני , אבל אם יותר נוח לך

ואתה תקוע בלי סוף בפקקים , אז מן הסתם שתעדיף באותו רגע אוטו' .

אני אישית נוהג עכשיו על אוטו' , ואני משתגע בכל פעם שאני עולה על האוטו , כי זה פשוט משעמם אותי

לנהוג עם אוטומט , אתה לא שותף בתהליך הנהיגה וזה מעצבן ואף מתסכל לפעמים . :x:roll:

אין יום שאני לא חושב על הרגע שהיה לי את אותו אוטו עם גיר ידני .

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם

מצטרף לדעת חברי - השעמום מטריף. בידני אתה יכול להפיק יותר מהמנוע, אתה מרגיש את העוצמה ולא מחכה לאוטומט שיחליף (יעלה/יוריד).

פולו 1.6 שנת 2000

פורסם
זה לא שיותר משתלם או פחות .

זה יותר העדפה אישית .

נכון רכבים עם גיר אוטומטי , רובוטי (וכל הסוגים החדשים ...) עולים יותר מידני , אבל אם יותר נוח לך

ואתה תקוע בלי סוף בפקקים , אז מן הסתם שתעדיף באותו רגע אוטו' .

אני אישית נוהג עכשיו על אוטו' , ואני משתגע בכל פעם שאני עולה על האוטו , כי זה פשוט משעמם אותי

לנהוג עם אוטומט , אתה לא שותף בתהליך הנהיגה וזה מעצבן ואף מתסכל לפעמים . :x:roll:

אין יום שאני לא חושב על הרגע שהיה לי את אותו אוטו עם גיר ידני .

מה אתם מתפלפלים?

הוא שאל מתי זה משתלם. משתלם זה אומר מבחינה פיננסית. לא מבחינת תחושות או העדפות אישיות.

והתשובה החד-משמעית היא שזה תמיד משתלם מבחינה כספית לעומת גיר אוטומטי רגיל.

עלות הרכישה נמוכה יותר

צריכת הדלק נמוכה יותר

התחזוקה לאורך זמן זולה יותר

ירידת הערך באחוזים לא גבוהה יותר מגרסה אוטומטית מקבילה (חוץ מסוזוקי סויפט ודייהטסו שרייד).

צריך רק להסתייג בכך שגירים "אוטומטיים" מהסוג החדש - דהיינו גיר רציף, והמודים האוטומטיים של גירים כגון SMG, DSG וכו' - יקרים יותר מידני רק בעלות הרכישה (ואולי גם בתחזוקה לאורך זמן) ולכן ההפרש לטובת הידני קטן.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני לא נוסע בפקקים (מתוך עיקרון), אבל נראה לי שבנסיעה שעיקרה פקוקה, הגיר הידני ישחק תכופות (המצמד, יותר נכון) בעוד שהאוטומט דווקא יחסוך. טענה זו תהיה נכונה יותר ככל שהרכב במדובר (הגיר שלו, למעשה) חדיש ומוצלח יותר. גם שילוב של נהגת (דוגמא לנהג לא רלוונטי...) עם גיר ידני לא תמיד מבטיח חיסכון. הביטוי הוא לא רק בדלק וברפידות, אלא גם על שאר מכלולי המנוע הסובלים מאוד כאשר ההילוך לא מתאים.

הסיבה שגיר רגיל חסכוני יותר, באופן עקרוני, נובעת מחלוקת יחסי ההעברה לחמישה בדרך כלל ולא ארבעה כמו באוטומט. אם מספר ההילוכים זהה, גם סיבה זו יורדת. סיבה נוספת היא קשר ישיר בין המנוע לגלגל, ללא קלאץ' הידראולי המאבד כח.

העדפה אישית, בלי קשר לחיסכון, גיר רגיל. אין גיר אוטומט בעולם שהיה נותן את התמונה מימין... אל תשכחו שלברנדה בצעירותה היו לא יותר מ- 47 סוסי פוני גזעיים...

dirty old man

need love too

פורסם

גיר רגיל לא חסכוני רק בגלל יחסי ההעברה שלו

במכונית אוטו' ישנם שתי דוושות, ואם אתה לא לוחץ על הגז אז מישהו אחר אמור לעשות את זה

וכן ניחשת נכון, אחת המע' במכונית עושה את זה

ועל מה אתה חושב המע' ההיא עובדת

אההה אהההה אההה על דלק

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
גיר רגיל לא חסכוני רק בגלל יחסי ההעברה שלו

במכונית אוטו' ישנם שתי דוושות, ואם אתה לא לוחץ על הגז אז מישהו אחר אמור לעשות את זה

וכן ניחשת נכון, אחת המע' במכונית עושה את זה

ועל מה אתה חושב המע' ההיא עובדת

אההה אהההה אההה על דלק

אולי התכוונת למצמד........................................\/ ?

אז לא, בגיר אוטומט אין דושת מצמד כי המערכת עובדת קצת אחרת מאשר גיר רגיל.

אגב, לסאאב 900 טורבו סנסוניק יש גיר רגיל ללא דוושת מצמד, הגיר מזהה העברת הילוך (תזוזה של הידית, וירידה בטורים) ולוחץ במקומך על הדוושה. שם אכן הכוח נובע מהדלק... אבל את מי זה מעניין?

dirty old man

need love too

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי חבר'ה, שתי שאלות.

לגבי שוק לרכב ידני.

אני לא מומחה (בלשון המעטה...), אבל קראתי שבימינו קשה מאוד למכור רכב עם גיר ידני.

(אני מניח שלמעט רכבים ספורטיביים).

כלומר נדרש מאמץ רב יותר במכירה, ובנוסף צפוי אובדן ערך רב יותר.

דבר נוסף -

עדיין לא הבנתי מה המסקנה - האם רכב ידני זול יותר בדלק וטיפולים, כאשר נוסעים הרבה בפקקים/בעיר?

• תוכן חדש...