Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש קצת מוזר בסל"ד 3000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה סיויק 93' ידנית, שמתי לב היום כשכשאני מגיע ל3,000 סל"ד בערך הרעש קצת מוזר, במקום ה"וום וום" הרגיל יש רעש קצת צורם כזה.. עכשיו, אין לי מושג אם זה משהו שהיה עד היום או רק עכשיו התחיל, זה מתחיל ב3000 ונגמר קצת אחרי, ממש באיזור של הסל"ד הזה, עם זאת, אין שום בעיה של סחיבה או משהו ובעצם אולי אפילו זה הרעש שאמור להיות.

בסרק, כמדומני, אין את הרעש הזה.

זה דומה נורא לרעש של רטט של פאלפון, רעש חד כזה.. לא כמו שרעש מנוע נשמע. מה עושים?

Honda Civic 93' Manual Transmission

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה בפורום "לשמוע"האת הרעש, אבל אני משאר ייתכן יש סדק או חור בצנרת פליטה או אולי ממיר קטליטי התפרק מבפנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ייתכן יש סדק או חור בצנרת פליטה או אולי ממיר קטליטי התפרק מבפנים.

אם זכרוני אינו מטעה אותי, אין ברכב שלי ממיר קטליטי. (שנת 93')

פורסם

אצלך דוד זרימה חופשית? בדוק ריתוכים במקומות חיבור שלו ומסביב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אצלך דוד זרומה חופשית? בדוק ריתוכים במקומות חיבור שלו ומסביב.

האמת שאין לי מושג.

וכמו שאמרתי, זה לא שיש רעש בכל נגיעה בגז, רק בסל"ד 3,000, אולי 3,200, כל השאר נורמלי.

יש פילטר אוויר של K&D אינבוקס.

פורסם

לא קשור רעש שנוגע באגזוז, אצלי יש רעש ב1500 סל״ד.

הנובע ממיר קטליתי שקצת התפרק בפנים,

השארה שלי שאם זה קורה רק בתחום סל״ד מסוים וקבוע זה משהו במערכת פליטה.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
לא קשור רעש שנוגע באגזוז, אצלי יש רעש ב1500 סל״ד.

הנובע ממיר קטליתי שקצת התפרק בפנים,

השארה שלי שאם זה קורה רק בתחום סל״ד מסוים וקבוע זה משהו במערכת פליטה.

מה אפשר לעשות? כמה זה עולה להחליף? ולמה זה קורה?

פורסם

ממיר קטליטי חלופי עולה כ1500ש"ח, אולי פחות.

פורסם
ממיר קטליטי חלופי עולה כ1500ש"ח, אולי פחות.

אבל קיים ברכב שלי ממיר כזה? הרכב שנת 93'.

ואי אפשר לנקות אותו?

פורסם

עכשיו חזרתי מנסיעה קצרה, אכן כל פעם שאני מגיע לאיזור ה3 אלף סל"ד הרעש הסטטי הזה חוזר, אז מה אפשר לעשות? אפשר להוריד את הממיר (במידה והוא קיים), כי הרכב משנת 93 ולא זקוק לבדיקת זיהום שנתית בטסט?

פורסם

אם קיים ממיר קטליתי, חובה לשים במקומו ואי אפשר לסוע בעלדיו כיוון שהרכב לא יעבור טסט, ויצרוך גם יותר דלק.

אני לא יודע אם ברכב שלך יש ממיר קטליתי או לא, את זה אשאיר לאנשים אחרים שיענו.

אם הרכב מוציא פליטה תקינה והרעש רק הבעיה הייתי ממליץ להישאר איתו כמה שיסחוב כמו שאני עושה, כמובן שהרעש מעצבן, אבל זה רק בתחום סל״ד מסויים, אצלי ב1500-1700 אך אין שינוי ברכב מבחינת פליטת co ולכן אני יסיוב עד שיתפרק לגמרי.

במידה ובסוף תגלה שיש ממיר, ממליץ לעשות בדיקת זיהום קודם ורק אחרי זה לקבוע אם להחליף את הממיר.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
אם קיים ממיר קטליתי, חובה לשים במקומו ואי אפשר לסוע בעלדיו כיוון שהרכב לא יעבור טסט, ויצרוך גם יותר דלק.

אני לא יודע אם ברכב שלך יש ממיר קטליתי או לא, את זה אשאיר לאנשים אחרים שיענו.

אם הרכב מוציא פליטה תקינה והרעש רק הבעיה הייתי ממליץ להישאר איתו כמה שיסחוב כמו שאני עושה, כמובן שהרעש מעצבן, אבל זה רק בתחום סל״ד מסויים, אצלי ב1500-1700 אך אין שינוי ברכב מבחינת פליטת co ולכן אני יסיוב עד שיתפרק לגמרי.

במידה ובסוף תגלה שיש ממיר, ממליץ לעשות בדיקת זיהום קודם ורק אחרי זה לקבוע אם להחליף את הממיר.

כן, אבל הבנתי שהעבודה של הממיר היא למנוע זיהום אוויר, אבל ברכבים משנת 94 ומטה לא מחויבים בבדיקה הזאת, ככה שחוץ מבדיקה ויזואלית (יראו שאין ממיר) אי אפשר להכשיל אותי.

חח אני לא חושב שאני יכול, הרעש הזה מטריף אותי. זה רעש סטטי כזה, אני חושב שהוא מגיע מצד ימין של האוטו, ניסיתי לשמוע אותו.

אבל לפני שאני עושה משהו עם הממיר, איך אני יכול לדעת שזה באמת הוא? זה לא יכול להיות למשל תושבת מנוע? ואולי הרעש גם ממשיך מעל, פשוט כשאני מושך לסל"ד יותר גבוה גם הרעש של המנוע מן הסתם עולה ויכול להיות שהוא "מעלים" את הרעש המעצבן הזה כי אני לא מצליח לשמוע את שניהם בנסיעה.

פורסם

אני חושב שזה סימן שהמנוע לקראת סוף חייו. מוכר?

כמה אתה רוצה?

וברצינות,

קח בערבון מוגבל כל אבחנת פורום שאינה אבחנת שמיעה/מישוש ושולחת אותך להחליף ממיר קטליטי שלא ידוע אם קיים או לא אצלך ברכב.

אם הרעש הוא גם בהילוך סרק ונשמע בדיוק בסל"ד מסויים, אז אפשרות נוספת היא שזהו רעש שמקורות ברצועת האביזרים (רצועת מנוע) והוא משמיע המהום רק בתדר מסויים. וזה אומר שאחד המסבים באחד האביזרים או במותחן החזיר את נשמתו לבורא, ומחייב החלפה/שיפוץ.

פורסם
אני חושב שזה סימן שהמנוע לקראת סוף חייו. מוכר?

כמה אתה רוצה?

וברצינות,

קח בערבון מוגבל כל אבחנת פורום שאינה אבחנת שמיעה/מישוש ושולחת אותך להחליף ממיר קטליטי שלא ידוע אם קיים או לא אצלך ברכב.

אם הרעש הוא גם בהילוך סרק ונשמע בדיוק בסל"ד מסויים, אז אפשרות נוספת היא שזהו רעש שמקורות ברצועת האביזרים (רצועת מנוע) והוא משמיע המהום רק בתדר מסויים. וזה אומר שאחד המסבים באחד האביזרים או במותחן החזיר את נשמתו לבורא, ומחייב החלפה/שיפוץ.

אז זהו שזה גם נשמע לי קצת יותר הגיוני,

בהילוך סרק הרעש לא קיים, בדקתי ואימתתי את זה. טיימינג הוחלף לפני חצי שנה.

כמה עולה להחליף את מה שאמרת?

ועוד שאלה, אם כבר, כדאי להוריד את הממיר?

פורסם

הרעש שדיברתי עליו אופייני מאוד גם להילוך סרק. הכוון של מערכת הפליטה יותר הגיוני.

ניסית כשהרכב קר לגמרי לדפוק על האגזוז לכל אורכו עד כמה שאפשר, ובעזרת כפפות שלא תתלכלך יותר מדי.

אולי אחד הדודים לא מחובר טוב, או שבור מבפנים (אתה תשמע את הרעש כשתדפוק על הדוד השבור).

אכן בטסט אתה מחוייב בבדיקת עשן בלבד ללא בדיקת 4 גזים (עד כמה שידוע לי), הסרת ממיר קטליטי (וריתוך צינור במקומו) אסורה ומצריכה בעל מקצוע בכל מקרה, לא תוסיף כח למנוע (לא משהו מורגש בכל מקרה) תגרום לרעש רב מהמנוע (שמושך גם את אנשי החוק) ועלולה להזיק לשסתומי הפליטה בטווח הרחוק יותר.

גם אני נגד!

עוד אפשרויות: תושבות (מנוע, אבל הגיוני יותר לכוון הגיר)

• תוכן חדש...