Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא בהכרח עדיף, מאוד תלוי במיקום המלון.. אנחנו נסענו סה״כ במטרו 4 פעמים ועוד פעמיים בטראם בלילה כי לא היה לנו כוח ללכת עשר דקות ברגל באמצע הלילה

פורסם

אני אמנם הייתי בפראג לפני די הרבה זמן, אבל ממה שאני זוכר (ויכול גם להיות שזה השתנה), דווקא פראג היא עיר שבה מאוד מומלץ לגור קרוב למרכז. בניגוד לפריז או ללונדון, שגם אם אתה לא נמצא בפופיק אתה עדיין בפריז או בלונדון, בפראג ברגע שאתה מתרחק מהמרכז העתיק והמקסים, היית יכול באותה מידה להיות גם בכל עיר אחרת במזרח אירופה הקומוניסטית לשעבר.

אם אתה נוסע אך ורק בשביל לראות את האטרקציות התיירותיות, לסמן V ולחזור, אז אתה יכול להתרחק מהמרכז, אבל לדעתי דווקא פראג היא עיר שבה לחסוך בכיוון הזה זה משהו שיכול לפגוע משמעותית בחוויה.

פורסם

זכור לי באופן חיובי (מלפני קרוב ל-9 שנים) Novotel Praha Wenceslas Square . כ-10 דקות הליכה מהקצה הדרומי של ככר ואצלב וקרב לתחנת תחתית (דומני פבלובה).

תביא בחשבון שה"מרכז" די גדול - ככר וצ'סלאב עצמה היא באורך של כ-750 מ', וכמובן יש העיר העתיקה והאתרים היהודיים (שמרוכזים בשטח די קטן, לוא לוותר!). אמנם מדובר במרחקי הליכה, אבל התח"צ היעילה, בעקר התחתית - כנראה התרומה הטובה ביותר של תקופת הקומוניסטים - עשויה לחסוך לכם לא מעט זמן.

אזהרה חמורה מכייסים - כייסי פראג נופלים רק מכייסי רומא ואלה של ברצלונה. את אשתי ניסו לכייס בארמון וכמה דקות אח"כ גם הצליחו - על גשר קרל. בשעון האסטרונומי הסביר לנו המדריך שהכייסים עובדים 5 דקות בשעה - אותן 5 דקות בהן התיירים צופים בבובות והכייסים מרוקנים את תיקיהם וכיסיהם. אח"כ יש להם 55 דקות לשבת ולשתות קפה בככר. בקיצור - להתארגן בהתאם עם פאוצ'ים פנימיים ותיקים\כיסים עמוקים.

אזהרה נוספת - ברכבת התחתית אסור לעבור את קו הכניסה (המסומן על הרצפה) בלי כרטיס, וחייבים לשמור את הכרטיס עד היציאה מעבר לאותו קו. מבקרי הכרטיסים ממתינים דווקא ביציאות. סה"כ לא נזקקתי הרבה לתחתית אבל לפחות במקרה אחד ראיתי אכזבה קשה על פניו של מבקר כרטיסים שהיה בטוח שיצליח להפיל עלי קנס של 250 קורונות והצגתי לו כרטיסים תקפים.

סה"כ פראג עיר יפה ואפשר לתייר אותה רגלית או עם שימוש מצומצם בתח"צ 3-4 ימים אמורים להספיק, כולל נסיעה לקרלובי-וארי או אפילו דרזדן. עם זאת - אם אתה לוקח טיול מאורגן בדוק מה הוא כולל - בני שביקר לא מזמן בפראג לקח טיול לדרזדן והתברר שהמחיר לא כלל כניסה לשום אתר וכנראה גם היה לחוץ בזמן, היתה אכזבה ניכרת. לעומת זאת מסניוני טיול של יום לקרלובי-וארי בהחלט יכול להיות נחמד, כל עוד אתה נמנע מלשתות ממי המקום בברזים הפזורים ברחובות העיר.

מבחינת מזג אויר - אני הייתי במרץ ונהניתי ממזג אויר קריר צח אבל קר - נזקקתי למעיל הכבד ביותר שיש לי (נרכש חודש קודם לקרא נסיעה לאמסטרדם שידעה חורף קר במיוחד, ומשמש אותי עד היום בנסיעות חורף הנדירות שלי). עצתי היא לבדוק את תחזית מזג האויר יום-יומיים לפני הנסיעה ואז לארוז בהתאם לתחזית - סה"כ תחזיות לטווח של 4-5 ימים בד"כ די מדוייקות. וחוץ מזה - אתה נוסע לעיר מערבית, לא לחור נידח, והדבר הכי גרוע יהיה שתאלץ לקנות לך איזה בגד חם במקום.

אחד הבנים שלי היה לפני כחודשיים בפראג והתלהב מאיזה שוק שנקרא תאילנדי או ויאנטמי או משהו דומה. אני לא הכרתי אותו כאשר ביקרתי בפראג, כנראה משהו חדש של מהגרים, כיון שאשתי לא היתה מוותרת על שום שוק אם היה כזה לפני 9 שנים.

כפי שאתה יודע המטבע בצ'כיה הוא מקומי, מהסוג שאין טעם להחזיר ארצה. מה שאני עושה במקומות כאלה הוא להצטייד במזומנים בכמות לפי התכנון שלי ובמידת הצורך למשוך עוד קצת בכספומט.

רק שים לב לאזהרות שלעיל וכמובן כדאי להתעדכן באתרים הרלונטיים לגבי סכנות חדשות שצצו בעיר מאז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

די מזמן (יומיים אחרי הפיגוע במגדלי התאומים...) הגענו למלון דיפלומט ל-3 ימים.

ההגעה היתה על ידי חברת הנסיעות כי הדיל כלל העברות (אפילו קיבלנו תצפית על העיר לפני הפיזור למלונות).

המלון נמצא ליד התחנה הראשונה של הקו הירוק של התחתית (שפועלת בתדירות של כל מספר דקות עד חצות) ורק תחנה אחת מהמצודה (כרבע שעת הליכה, חלקה בעליה), שתי תחנות מהוולטבה ושלוש מהעיר העתיקה.

מכיןן שהמלון נמצא בכניסה לעיר מצד שדה התעופה, היינו הראשונים שהגענו למלון והאחרונים לאיסוף.

עד כמה שאני זוכר, המלון היה ברמה טובה (אינני יודע איך הוא עכשיו ואם הוא קיים באותו שם).

עד 27.1.2020 אני עסוק

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שוב את השרשור שפתחתי על פראג מכיון שיעד הטיול מתקרב, והפעם הייתי מאוד מאוד מעוניין לקבל מכם המלצות

למקומות לאכול בהם בדגש על מקומות/ מסעדות עם אוכל טעים וזול.

אני משער שהמקומות האלה הם לא במרכז העיר והאזורים המתויירים ולכן אין לי בעיה ללכת גם למקומות שטיפה מרוחקים מהמרכז אם אכן נכון הדבר.

אז המלצות יתקבלו בברכה ותודה על העזרה

אגב, מה המצב שם בימי ראשון? האם זה כמו יום שבת והכל סגור?

פורסם

יש שתי מסעדות שזכורות לי ממש לטובה,

אחת pasta fresca, זוהי רשת אם אני לא טועה, אוכל מאוד טעים, אווירה מיוחדת במסעדה (לטעמי בכל אופן) ומחירים זולים.

והשניה איזה מסעדת המבורגרים שאיני זוכר לגמרי את שמה, לא פתוחה בימי ראשון ונמצאת ממש ליד קניון פלאדיום, אוכל מצוין ומחירים גם כן טובים. האמת שלא נתקלתי במסעדה יקרה בפראג...

פורסם (נערך)

אם אתה בקטע של פיצה. אני יכול להמליץ על פיצרייה בין הטובות שיצא לי לבקר בהן http://www.kmotra.cz/en/contacts/contacts/.

לדעתי לא תתחרט.

עוד מסעדה שאכלתי בה ואני יכול להמליץ, נקראת KOLKOVNA, היא נמצאת בכיכר מול בית הכנסת הספרדי.

עריכה אחרונה על ידי samg

• תוכן חדש...