Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5.25 ברמה של הייבריד 6.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כרגע יש לי זוג קומפוננטים morel hybrid 6.5, התכנון המקורי שלי היה להוסיף עוד סט של 6.5 + סאב אבל, קניתי רכב אחר ומקדימה יש לו 5.25.

לאחר כמה בירורים, ניתן בהחלט לעשות בניה כדי להתאים 6.5 מקדימה אבל מדובר בעלות של כמעט 1000 ש"ח ולכן אני רוצה לדעת אם יש לי אופציה לרכוש זוג קומפוננטים 5.25 מבלי ליצור פער גדול לעומת זוג ההייבריד.

או בקיצור - האם יש 5.25 שעומדים (בערך כמובן) עם הביצועים של ההייבריד בגודל 6.5?

תודה :)

Bimmer

פורסם

השאלה מה אתה מגדיר כ"עומדים בביצועים" בתחום התדרים הנמוך (הבאס) שטח הפנים של רמקול 6.5 גדול בהרבה משל 5.25 ולכן יהיה קשה להגיע עם רמקול 5.25 לאותה עוצמה ותפוקה של באס, בתחום התדרים הגבוה לא תהיה בעייה. אתה בטוח שההסבה כ"כ מסובכת? לרוב התאמת 6.5 יכולה להסתכם בטבעת עץ ומעט חיתוך של הפח.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

תודה על התגובה.

השאלה מה אתה מגדיר כ"עומדים בביצועים" בתחום התדרים הנמוך (הבאס) שטח הפנים של רמקול 6.5 גדול בהרבה משל 5.25 ולכן יהיה קשה להגיע עם רמקול 5.25 לאותה עוצמה ותפוקה של באס, בתחום התדרים הגבוה לא תהיה בעייה.

זה בדיוק מה שחשבתי, עם שטח פנים כ"כ מוקטן יהיה קשה להגיע לאותה תוצאה. אבל, וזה אבל גדול, אני לא מחפש עוצמה, אני מחפש איכות (אני כמעט ולא שומע בווליום גבוה).

אתה בטוח שההסבה כ"כ מסובכת? לרוב התאמת 6.5 יכולה להסתכם בטבעת עץ ומעט חיתוך של הפח.

העניין הוא שהרמקולים אצלי יושבים בקיקפאנלים ולא בדלתות ומפה הבלאגן.

אחדד את השאלה:

ברירה ראשונה: זוג נוסף של 6.5 (1000 ש"ח) + התאמות (800 ש"ח)

או

ברירה שניה: פשוט לרכוש 5.25 סופר איכותיים אבל: האם הם יספקו את הסחורה? מה המחיר של כאלה?

Bimmer

פורסם

אין פה רק עניין של עצמה, יש פה עניין של ניגון תדרים נמוכים בצורה טובה יותר, כמו שסאב לא בהכרח מיועד להרעיד את הרכב ויכול פשוט להשלים את התדרים שאותם לא יכול הסט הקדמי לנגן בצורה טובה.

בגל מקרה לא הבנתי איפה מותקן כרגע הסט 6.5 שלך? בגדול אם אני לא טועה קראתי בשרשור אחר שלך שמדובר ברכב קטן מאוד (גם ברכב גדול יותר אני לא רואה צורך ביותר מסט קדמי, אבל מיילא אם היית אומר שחשוב לך שיישמעו גם הנוסעים מאחור), לדעתי סט קומפוננט אחד מקדימה בתוספת סאב אמור לתת לך תוצאה טובה, ברור שאם תבצע התאמה ל6.5 התוצאה בתחום הנמוך תהיה טובה יותר.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

אגב רמקולים בקיק פאנל או בדש בורד? יש להם נפח נורמלי לנגן לתוכו?

פורסם

הרמקולים בקיקפאנל וכן המיקום מספיק עמוק.

בעניין הקניה, ברור שהייתי מעדיף לקנות עוד סט של 6.5, זאת הייתה התוכנית מלכתחילה אבל יחד עם מחיר ההתאמות, זה חורג (מאוד) מהתקציב.

5.25 יהיו הרבה יותר זולים, השאלה היא כמה אני מפסיד מבחינת איכות השמע.

Bimmer

פורסם

אל תוסיף עוד סט, את התקציב שתכננת להשקיע בסט נוסף תשקיע בהתקנה טובה מקדימה של הסט שכבר יש ברשותך, בתוספת סאב זה יישמע מעולה. אגב שאלתי על נפח ולא על עומק ההתקנה, רמקול חייב "תיבה" לנגן לתוכה.

פורסם

ניסיתי את "המלצת הפורום" - זוג קומפוננט עם סאב אבל זה פשוט לא מספיק לי.

אני מאוד אוהב את אפקט ה-"fill" ע"י זוג נוסף מאחור ולא מוכן לוותר על זה.

Bimmer

• תוכן חדש...