Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לפני כמה חודשים רשמתי שיש לי רעידות תוך בלימה ממהירויות מסויימות

לאחרונה זה החריף מעט ולכן החלטתי לרכוש דיסקים/רפידות.

1) רציתי לשאול לגבי טיב התוצרת ומחירה (הרכב 405):

דיסקים של Breco ורפידות של Ferodo. המחיר 200 ש"ח.

2) לאורך כמה ק"מ צריך לנהוג - ברכות, בעדינות, על הדוושה?

3) יש כבל שמתחבר לרפידה - האם זה חישן שיתריע על רפידה גמורה (נורת בלם-יד?). אם כן מישהו יודע איך עובד החישן הזה (סקרנות נטו).

4) יש עוד משהו שאני צריך לדעת לצורך ההחלפה? בספר של היינס כתוב שצריך להחליף איזו חתיכת ברזל שתופסת את הרפידות (למה ?!).

5) תודה. :)

יובל.

פורסם
אז ככה, לפני כמה חודשים רשמתי שיש לי רעידות תוך בלימה ממהירויות מסויימות

לאחרונה זה החריף מעט ולכן החלטתי לרכוש דיסקים/רפידות.

1) רציתי לשאול לגבי טיב התוצרת ומחירה (הרכב 405):

דיסקים של Breco ורפידות של Ferodo. המחיר 200 ש"ח.

2) לאורך כמה ק"מ צריך לנהוג - ברכות, בעדינות, על הדוושה?

3) יש כבל שמתחבר לרפידה - האם זה חישן שיתריע על רפידה גמורה (נורת בלם-יד?). אם כן מישהו יודע איך עובד החישן הזה (סקרנות נטו).

4) יש עוד משהו שאני צריך לדעת לצורך ההחלפה? בספר של היינס כתוב שצריך להחליף איזו חתיכת ברזל שתופסת את הרפידות (למה ?!).

5) תודה. :)

(1)לא מכיר

(2)500 ק"מ קצת מוגזם, 250-300 ק"מ יספיקו.

(3)חיישן(אינו שייך לבלם-יד) התראה, על הרפידה ישנה פיסת מתכת, כאשר הרפידה נשחקת הפיסה הזו נוגעת בצלחת וסוגרת מעגל-נורית אזהרה נדלקת.

(4)באם יש חופש בין הקאליפר לפיסת הברזל שמצמידה את הרפידות יש צורך בהחלפתה.

לא לשכוח לנפח דוושת בלם במקום לפני הנסיעה הראשונה ע"מ להצמיד את משאבת הקאליפר אל הרפידות.

(5)מה תודה :?: 10 ש"ח :lol:

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

1) ברקו אמורה להיות קשורה איכשהו בברמבו, ופרודו שם די מוכר נראה לי (מקווה :) ).

3) התכוונתי האם נורת האזהרה הנדלקת היא נורת בלם-היד.

יובל.

פורסם

ברקו זהו מותג של ברמבו. יש לי כאלו על האוטו, ואני לא מרוצה מהם כפי שהייתי מרוצה מברמבו אמיתיים (באריזה האדומה), אך לא מספיק מאוכזב בשביל להחליף אותם. פרודו היא חברה מכובדת, השאלה היא איזה דגם שלהם קנית (הנחה שלי-"טארגט", הבסיסי). המחיר סביר בהחלט.

אני מניח שהכבל הוא על הרפידות החדשות, והוא מיועד לדגמים המצויידים בחיישן. אני לא בטוח שברכב שלך יש התראה על מצב רפידה, אך תאלץ לבדוק את זה בשטח. אם אין, תחתוך את החוט.

אין לי מושג איך בנוי קאליפר של 405, אבל תכין מראש כלים מתאימים לפתיחתו. ישנם קאליפרים שנפתחים ע"י מפתח אלן, כך שעדיף לרכוש מראש בוקסת אלן מתאימה שמתחברת לראצ'ט. אל תעבוד על בלמים עם כלים זולים ולא מתאימים.

האם אתה בטוח שהרעידות בבלימה נובעות כתוצאה מבעייה בדיסקים? זו בהחלט יכולה להיות אינדיקציה לבעייה במתלים.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
(3)חיישן(אינו שייך לבלם-יד) התראה, על הרפידה ישנה פיסת מתכת, כאשר הרפידה נשחקת הפיסה הזו נוגעת בצלחת וסוגרת מעגל-נורית אזהרה נדלקת.

דרך נוספת שמדליקה את נורות הבלמים היא מפלס נוזל בלמים.

ככל שהרפידות גמורות יותר המפלס במיכל יורד (הוא בצנרת),

וכשהרפידה גמורה, המפלס הנמוך אמור להתריא.

פורסם

אז ככה, לגבי נורית האזהרה יש אצלי נורה כתומה מיוחדת בשביל זה.

עכשיו, לחלק הבעייתי:

בזמן ההחלפה הבוכנה יצאה טיפה ומסיבה זו הייתי חייב לבצע ניקוז אוויר, בזמן פתיחת בורג הניקוז, לאחר שימון ואלף נסיונות הוא נשבר ונשאר בפנים - בכך בעצם אני לא יכול לנקז אוויר, האוטו מושבת.

אני יכול לסדר שיבצעו קדיחה והברגה חדשה - יש אלטרנתיבות?

תודה רבה.

יובל.

פורסם

עכשיו, לחלק הבעייתי:

בזמן ההחלפה הבוכנה יצאה טיפה ומסיבה זו הייתי חייב לבצע ניקוז אוויר, בזמן פתיחת בורג הניקוז, לאחר שימון ואלף נסיונות הוא נשבר ונשאר בפנים - בכך בעצם אני לא יכול לנקז אוויר, האוטו מושבת.

תודה רבה.

כשאתה אומר שהבוכנה יצאה, אתה מתכוון לבוכנה של הקאליפר?

פורסם

גרר ולמוסך :!: לא מטפלים בבלמים בשיטת DIY זה עלול להתגלות כיקר מכל מיני בחינות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עכשיו, לחלק הבעייתי:

תודה רבה.

כן, היא יצאה מעט והוחזרה למקומה, אבל צריך לבצע ניקוז.

ל-Zvit - הקידוח יעשה במוסך, אני הולך ליסוע עם האוטו כמה מטרים למוסך (כ-200 מטר אני לא רוצה להזמין גרר בשביל זה!!).

יובל.

פורסם

עכשיו, לחלק הבעייתי:

תודה רבה.

כן, היא יצאה מעט והוחזרה למקומה, אבל צריך לבצע ניקוז.

ל-Zvit - הקידוח יעשה במוסך, אני הולך ליסוע עם האוטו כמה מטרים למוסך (כ-200 מטר אני לא רוצה להזמין גרר בשביל זה!!).

אף פעם לא החלפתי ברכב, אבל כן החלפתי באופנוע (אני לא מאמין שזה שונה בצורה חריגה),

בכל אופן, באופנוע כשבוכנה הייתה יוצאת, ולא נותנת לרפידה להכנס חזרה,

אני יודע שאמורים רק ללחוץ עם מברג עבה את הבוכנה פנימה, ולא יותר מזה.

עכשיו תסביר לי, לפעם הבאה כשאני אחשוב להחליף לבד, אם אנחנו מדברים על אותו

הדבר (הבוכנה פשוט יצאה החוצה מהלחץ של הנוזל בילום) ופשוט לא פעלת נכון,

או שהבנתי לא נכון את מה שקרה, ואז בטוח שאני לא אתעסק עם זה לבד.

פורסם

תראה, בעיקרון בדיוק כמו שאמרת, הבוכנה נמצאת מעט בחוץ ולכן הקאליפר סגור ובכך לא תוכל להכניס את הרפידות - לכן דוחפים אותה לאט לאט פנימה.

בגלל טעות קטנה היא יצאה בעקבות הלחץ ומיד הכנסתי אותה, אבל בכך כנראה נכנס אוויר למערכת, לכן ניסיתי לפתוח את בורג הניקוז, והוא מיד נשבר.

יובל.

• תוכן חדש...