Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30 2009 -תקלת לוח שעונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ממשיך לעשות רעש ובלגן לקראת החג.

הפעם שעון הסל"ד החליט לו לרדת ל-0 מוחלט בכל עצירה,התנעה ועמידה.

הרכב לא מתכבה,אין שינוי בהתנהגות הרכב וכאשר נוסעים הטורים מגיעים למקסימום 800 סל"ד וזהו.

פירוק ראשוני של לוח השעונים+הזזת המחט של שעון הסל"ד חזרה באופן ידני בשני נסיונות לא הועילו לפתרון התקלה.

השאלה היא,האם ברכב הזה לוח השעונים הוא יחידה שלמה אחת או שניתן להחליף/לתקן את שעון הסל"ד בלבד.

החשש שלי,שבסופו של דבר,אצטרך להחליף לוח שלם והרכב הזה עבר 50,000 ק"מ בלבד (לא חושב שאוכל למצוא לוח עם הק"מ הזה)

מה עושים במצב כזה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני לא מאמין זה נקרא רכב אמין?????

אני גם חושב לקנות יונדאי אבל אני מתחיל להתלבט.......

מזה צריך להיות...?

אני לא יודע מה המצב של הרכב שהיה אצלו, אבל אצל ההורים שלי הרכב הזה עשה כמעט 40 אלף ק"מ ב3 שנים בלי למצמץ.

בצבא יש המון יונדאי והכול פיקס איתן (אני בקשר עם הקצין רכב של הבסיס, והוא מספר לי על הרכבים בבסיס, כי הוא יודע שאני מתעניין)

גם לי הייתה גטס והכול היה אחלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא יודע מה המצב של הרכב שהיה אצלו, אבל אצל ההורים שלי הרכב הזה עשה כמעט 40 אלף ק"מ ב3 שנים בלי למצמץ.

בצבא יש המון יונדאי והכול פיקס איתן (אני בקשר עם הקצין רכב של הבסיס, והוא מספר לי על הרכבים בבסיס, כי הוא יודע שאני מתעניין)

גם לי הייתה גטס והכול היה אחלה.

40K בשלוש שנים זה כלום...אבא שלי היה עושה עם הקיה קרניבל שלו 50K בשנה ללא שום תקלות,כעת אני משתמש בקיה פורטה ובחודש כבר עברתי 7K 8) חוץ מברקס יוניט שעושה מה שבא לו אין שום תקלות (טפו טפו טפו :lol: )

נ.ב בצבא משתמשים ביונדאי אקסנט וקיה ריו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בצבא יש גם קיה פורטה וגם I30, I20, I10 שכורות, אפילו I25.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

העניין הוא,שהתקלות ברכב הזה הזויות: מזגן שבפסח התחיל לחמם במקום לקרר (התקלקלה יחידת החימום),כפתור ידית בלם יד יצא מהמקום לאחר תום האחריות (הדבקתי את הכפתור לא רוצה אפילו לחשוב כמה עולה ידית חדשה בחברה ועוד עבודה),עכשיו חיישן החלקה-דברים שלא אמורים לקרות ברכב בן 4 עם 50,000 ק"מ בקושי על השעון.

קניתי את הרכב מהרץ לפני 21 חודשים וסה"כ די נהניתי איתו לפחות עד פסח.

יחד עם זאת,התקלה שקרתה עם יחידת ה-ESP אכן העלתה בי מחשבות למכור אבל אני רוצה לחשוב על זה ולא לקבל החלטה ברגע אחד של תסכול.הרי החלפת רכב היא עניין של תוספת של לא מעט כסף ובטח כזו שעולה כרגע על תיקון כזה או אחר.

ד"א-הרכב סה"כ אמין באופן כללי אך המוסך אומר,שנכנסו אליו לתקלות הללורכבים גם בק"מ יותר נמוך להחלפת היחידות הללו (יש כאלו שהתמזל מזלם בתקופת האחריות ויש כאלו שבעלי פחות מזל כמוני :-().

לדברי המוסך אפשר לנסות לפני חשיבה על החלפת היחידה של לוח השעונים לנסות להדביק את המחט הרופפת בתקווה שיהיה בסדר בעלות לא יקרה מידי).

פורסם
העניין הוא,שהתקלות ברכב הזה הזויות: מזגן שבפסח התחיל לחמם במקום לקרר (התקלקלה יחידת החימום),כפתור ידית בלם יד יצא מהמקום לאחר תום האחריות (הדבקתי את הכפתור לא רוצה אפילו לחשוב כמה עולה ידית חדשה בחברה ועוד עבודה),עכשיו חיישן החלקה-דברים שלא אמורים לקרות ברכב בן 4 עם 50,000 ק"מ בקושי על השעון.

קניתי את הרכב מהרץ לפני 21 חודשים וסה"כ די נהניתי איתו לפחות עד פסח.

יחד עם זאת,התקלה שקרתה עם יחידת ה-ESP אכן העלתה בי מחשבות למכור אבל אני רוצה לחשוב על זה ולא לקבל החלטה ברגע אחד של תסכול.הרי החלפת רכב היא עניין של תוספת של לא מעט כסף ובטח כזו שעולה כרגע על תיקון כזה או אחר.

ד"א-הרכב סה"כ אמין באופן כללי אך המוסך אומר,שנכנסו אליו לתקלות הללורכבים גם בק"מ יותר נמוך להחלפת היחידות הללו (יש כאלו שהתמזל מזלם בתקופת האחריות ויש כאלו שבעלי פחות מזל כמוני :-().

לדברי המוסך אפשר לנסות לפני חשיבה על החלפת היחידה של לוח השעונים לנסות להדביק את המחט הרופפת בתקווה שיהיה בסדר בעלות לא יקרה מידי).

הייתה גם בעיה של רעש של פיצוצים מהאגזוז אם אני לא טועה?.

ורעידות בעמידה?.

פורסם

מנסיון עם כמה I30 (חברת ליסינג), בנוסף למה שחווית שזה מחלות ידועות ביונדאי I30, ב90-100 אלף ק''מ סלילי ההצתה הולכים לעולמם וזה עסק לא זול (950 ש''ח כל אחד). גם בחלק מהרכבים רצועת האלטרנטור נקרעה.

חבל שיונדאי לא מוציאים ריקול לכל אותם הבעיות האלה גם לרכבים שלא באחריות.

BW

פורסם
מנסיון עם כמה I30 (חברת ליסינג), בנוסף למה שחווית שזה מחלות ידועות ביונדאי I30, ב90-100 אלף ק''מ סלילי ההצתה הולכים לעולמם וזה עסק לא זול (950 ש''ח כל אחד). גם בחלק מהרכבים רצועת האלטרנטור נקרעה.

חבל שיונדאי לא מוציאים ריקול לכל אותם הבעיות האלה גם לרכבים שלא באחריות.

לא חושב שאחזיק את הרכב עד הק"מ הזה ובאמת חבל שלא הוציאו ריקול לכל הבלגנים האלו כי זה פשוט מתסכל,שיבואן שמתיימר להיות מס' 1 מתיחחס באדישות לכל התקלות הלו -מילא אלו שבאחריות לא משלמים אבל מסכנים אלו שהסתיימה אצלם האחריות ופשוט לא יודעים מה השגעון הבא.

פורסם
הייתה גם בעיה של רעש של פיצוצים מהאגזוז אם אני לא טועה?.

ורעידות בעמידה?.

פיצוצים מהאגזוז עדיין לא ורעידות קלות/זניחות במקום יש,אני מניח שהתושבות מראות סימני עייפות,בינתיים אני חי עם זה לא משהו נוראי.

פורסם

לגבי הרעידות לא בטוח שזה מהתושבות, הבנתי שקיים עדכון תוכנה להילוך סרק שאמור לשפר את הרעידות הללו.

תקלה נוספת היא שהידיות החיצוניות של הדלת נדפקות ועלות החלפת יחידה אחת היא 500 ש"ח.

פורסם

בגדול, רשימת התקלות הספציפית שנרשמה לא מאפינת, לא את איי 30 ובודאי גם לא רכבים אחרים שעלו לכביש ב 2009. ככל הנראה הרכב סבל מאד בילדותו בחב' הליסינג , לפני שאומץ על ידי colauti 9 . אילו הרכב היה שלי הייתי חושב ברצינות לחפש לו בעלים חדשים, רכב עם עבר כזה כנראה שהתקלה הבאה לא תאחר להגיע

פורסם
לגבי הרעידות לא בטוח שזה מהתושבות, הבנתי שקיים עדכון תוכנה להילוך סרק שאמור לשפר את הרעידות הללו.

תקלה נוספת היא שהידיות החיצוניות של הדלת נדפקות ועלות החלפת יחידה אחת היא 500 ש"ח.

הרעידות הן לא בהילוך סרק,אלא בדרייב ורוורס-לא משהו שאי אפשר לחיות איתו-קלות ביותר.

אצלי אי אפשר היה לפתוח את דלת הנהג מבפנים והוחלף מנגנון הדלת באחריות.המחיר כפול ממה שציינת,למזלי זה היה בתקופת האחריות עדיין ...

• תוכן חדש...