Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כפל רשיון נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני נמצא כרגע במדינה אירופאית כלשהי ומעוניין להוציא רשיון מקומי.

מבחינת הרשות כאן עלי להפקיד את הרשיון הישראלי בידם ורק אז ינפיקו לי רשיון מקומי (לא נדרשים מבחנים כלשהם).

זכור לי שקראתי איפשהו שאין באמת צורך כזה, אבל אני לא מוצא את המקור לכך ולא עזרו לי כל ההסברים שאני עדין זקוק לרשיון הישראלי

(נגיד במילואים כשהרשיון הצבאי מבוסס על הישראלי).

במקום אחר קראתי שהרשות המקומית שולחת את הרשיון חזרה למדינת המקור, אבל בשיחה עם פקיד ברשות המקומית נטען שהם בסה"כ

מתייקים אותו איפשהו ומחזירים לי ע"פ צורך ו/או אחרי 5 שנים גורסים אותו...

האם הוצאת כפל רשיון תפתור לי את הסוגיה?

האם ישנה משמעות נסתרת לבקשת כפל רשיון?

אם אכן אבקש כפל רשיון, האם התעודה הקודמת פגת תוקף באיזושהי צורה (מול שוטר או בכל סיטואציה אחרת)?

שאלת אגב - ברשיון הנוכחי הכתובת שלי אינה מעודכנת. ע"פ אתר משרד התחבורה הרשיון החדש ישלח לכתובת המעודכנת

במשרד הפנים. למישהו יש נסיון שזה אכן עובד?

תודה

פורסם

לגבי השאלה האחרנה - אני ומשפחתי שינינו כתובת במשרד הפנים לפני מספר שבועות, שבוע אח"כ בדקתי ברשות הרישוי ומצאתי כי כתובתי מעודכנת בכל רשיונות הנהיגה והרכב של המשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ידוע לי על "משמעות נסתרת". עשיתי את זה לא מזמן, אפשר דרך האינטרנט, עולה 28 ש"ח. במקרה שלי לקח הרבה זמן ובפעם השלישית שלטענתם שלחו רק קיבלתי.

פורסם

בלי שאלות קיטבג מיותרות, תמיד אפשר "לאבד" את הרשיון ולהזמין חדש ממשרד הרישוי. אחרי ש"תמצא" אותו תוכל להשאירו בשקט במדינה האירופאית, לקבל שם את הרשיון המקומי ולהמשיך להשתמש בכפל כשאתה בישראל. בהנחה ואתה לא מבוקש ע"י האינטרפול, שתי הרשויות לא אמורות להסתנכרן ביניהן על פעולה כה זניחה. מה שכן, במצב כזה חשוב לשמור על סדר פעולות נכון ולא לוותר על הרשיון המקורי לפני שתקבל פיזית את החדש בישראל.

לגבי כתובת - עניין של מזל, אצלי זה לא עבד גם כשהכתובת המעודכנת כבר הייתה תחובה עמוק בתוך המערכת. הנתון אמור להתעדכן בתוך שבוע-שבועיים, אבל מה יקרה כשתיכנס למערכת פקידה מטומטמת זה כבר לא בשליטתך. אם יש אפשרות לאסוף את הכרטיס באופן עצמאי ממשרד הרישוי, עדיף.

פורסם

מצוין! נשמע פחות או יותר כמו שחשבתי. :-)

לא יודע אם ניתן לאסוף את הרשיון בסניף. מה שאני כן יודע זה שעלות כפל הרשיון גבוהה יותר אם אני מגיע לסניף כדי לבקשו.

לא ידוע לי שאני מבוקש...אבל תמיד יש הפתעות :lol: , בכל מקרה אני מניח שגם שוטר בארץ לא בודק (אם בכלל יש לו יכולת כזו) את מספר התעודה כדי לראות שזו בתוקף, והדבר היחיד שהוא מסתכל עליו זה מספר הרשיון (שנשאר זהה) ותוקפו...

תודה!

• תוכן חדש...