Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכביש זה לא מצב של אתה מול מישהו, צריך להסתכל על זה בצורה שונה מאשר על מקרים כמו שוד, עקיפה בתור, תקיפה וכאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין מה להתגרש מנדחפים: משמעות בטיחותית של זה נמוכה יחסית.

בטיחותית גם תאונה ב-5 קמ"ש היא תאונה, עם משמעות כספית, אולי בריאותית וגם סטטיסטית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בטיחותית גם תאונה ב-5 קמ"ש היא תאונה, עם משמעות כספית, אולי בריאותית וגם סטטיסטית.

בגלל זה לא צריך לשחק אותה גבר גבר ואם יש מצב מסוכן: פשוט לאפשר לנבלה להשלים אותו. ב5קמש משמעות בריאותית? אולי רק מי שרוצה להוציא כסף מביטוח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם ב-5 קמ"ש זה מאוד תלוי איפה התאונה (הכוונה איפה ברכב), בהחלט יכולות להיות משמעויות בריאותיות.

ועוד לא ציינתי בכלל אנשים שלא חגורים.

עוד לא ציינתי שמשמעות בריאותית אינה חייבת להיות פיזית אלא יכולה להיות נפשית.

האם כבודו רופא שיכול להצהיר קבל עם ועדה כי באף תאונה ב-5 קמ"ש לא תיתכן משמעות בריאותית-פיזית?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

^

הנעה קדמית, וולוו זאת לא. אבל נראה שיש שם באמצע XM מעניינת :)

^^

5 קמ"ש?

מה מבין רופא ב-5 קמ"ש?

5 קמ"ש זאת מהירות חניה. כל מבחני הריסוק נעשים במהירות גבוהה בהרבה עם אנרגיות גבוהות עוד יותר.

מה יכול לקרות ב-5 קמ"ש?

עדיין כדאי למנוע תאונה ולא לאבד 5 שניות בתור.

פורסם

האם כבודו רופא שיכול להצהיר קבל עם ועדה כי באף תאונה ב-5 קמ"ש לא תיתכן משמעות בריאותית-פיזית?

ואתה רופא או עורך דין מומחה לפגיעות גוף?

כל מקרה אפשר לנפח ולהוציא ממנו פגיעה בריאותית או נפשית.

השמש לא זרחה בבוקר? בין בעיה! מעכשיו יש חרדה והבן אדם מפחד לצאת מהבית, חושש שהשמש לא תזרח. והנה באה פנסיה לכל החיים עם אובדן כושר עבודה.

אתה מודע לזה ש5קמ"ש ברכב זה פחות ממהירות זחילה בפקק? פגושים ברכבים מודרניים ומרכב סופגי אנרגייה בדיוק במטרה למנוע נזק בריאותי לנוסעים ברכב.

אנחנו מדברים על שני רכבים סגורים - נכון? כי עם דו גלגלי אפשר לקבל נזק ביראותי גם ב0קמ"ש אם הכלי נפל על הרוכב למשל.

אין שחור ולבן. הכל בתחום האפור. אין כן או לא באבסולוטיים. הכל יכול לקרות בעולם הזה. אבל צריך גם לקחת הכל במבחן הסבירות או הוכחות למקרה ספציפי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קצת בכי ומרמור חוזר על המצב:

לפני כ3 שעות נסעתי באילון וירדתי ברוקח. למי שלא מכיר, יש שם שני נתיבים - אחד לכיוון האוניברסיטה ימינה ואחד ישר, לכיוון הים או גני התערוכה. הזה המשאלי תמיד פקוק, אבל מדובר בפקק בערך של 5 דק' לפני רמזור (היום הספקתי לשמוע שם בדיוק שיר אחד ברדיו לפי שעברתי, וזה עוד היה יחסית מאוד פקוק). במהלך השיר האחד הזה ששמעתי, נדחפו בתור משהו כמו 20 רכבים. 20 רכבים בגג 5 דק!!

אידיוט אחד הצליח להדחף לפני, כי לא לחצתי על הגז בשניה שהנהג לפני עשה זאת. היה מדובר ברכב ליסינג ונצלתי את הדקה האחרונה שלנו בפקק כדי להתקשר למוקד התלונות של חברת הליסינג. הגעתי למענה אוטומטי, מה שגורם לי לנחש שהתלונה שלי תמחק או כבר נחמקה, מבלי שאיש יעשה איתה משהו.

אחרי שנתקתי את השיחה וכבר הייתי ממש על הגבול של הרמזור, אידיוט אחר ניסה להדחף לפני ממש על אי התנועה המצויר שיש שם, וכשלא הצליח לעשות זאת לא לפני ולא לפני הרכב שאחרי, השתחל אחרי הרכב השלישי שם, כשלהוא כבר ממש לא היתה ברירה (כמעט מצב של תאונה). לדעתי היה ראוי אם שלושתינו היינו יוצאים מהאוטו ודופקים לבחור ההוא מכות רצח. אבל לצערי (או לשמחתי) כל מה שאני מסוגל לעשות זה לכתוב על זה בפורום ומקסימום לצלצל למוקדם חברת ליסינג, שכאמור לא יעשה עם זה כלום.

אני יודע שאני נשמע פה כמו תקליט שבור, אבל המדינה הזו פשוט הופכת לג'ונגל יותר ויותר מיום ליום. וכן, אתם צודקים, אין מה לעשות עם זה. מה זה כבר הרי לא להיות חלאת אדם לאנשים שסובבים אותך? זה להיות פטריוט וציוני זה? הרבה יותר חשוב לשים דגל ישראל ולעשות מילואים. וביום יום, שיחנקו כולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ומעניין לעניין: מה עושים עם הנהגים שלא יודעים להעריך מרחקים בזמן נסיעה במהירות שאינה אחידה?

היום בבוקר בנסיעה רגילה לעבודה אני כרגיל מתכנן מספר שלבים קדימה את הזרימה שלי עם התנועה.

מתקרב לרמזור אדום, משאית משא כבד עומדת בנתיב הימני ואחריה משאית גרירה, קורולה בנתיב השמאלי.

באלגנטיות לפני העצירה עברתי לנתיב השמאלי, הרמזור התחלף לירוק עוד לפני שעצרתי עצירה מוחלטת.

אני בהילוך שלישי, הקורולה מאיצה כליסינג בתפקיד ואני אחריה לפני שה-DSG מוריד אותי להילוך שני.

כך גם הייטי שנסעה אחרי והכל טוב. עד שמשאית הגרירה מעצירה מוחלטת שוברת לנתיב השמאלי,

וכמעט בועטת אותי לחומת ההפרדה אם לא הייתי מגיב מספיק מהר!

:bad-word:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
חשבתי V70, שהיא גם הנעה קדמית.

אבל שתי אלה, וולוו הן לא!

למי אכפת איזה הנעה? שתהיה הנעה צידית ותסע רק על הגלגלים הימניים מצידי... השלדה זה אותה שלדת וולוו, יותר חזקה מהפלאפון נוקיה הישן או מיהלום:lol: .

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

^^

5 קמ"ש?

מה מבין רופא ב-5 קמ"ש?

5 קמ"ש זאת מהירות חניה. כל מבחני הריסוק נעשים במהירות גבוהה בהרבה עם אנרגיות גבוהות עוד יותר.

מה יכול לקרות ב-5 קמ"ש?

עדיין כדאי למנוע תאונה ולא לאבד 5 שניות בתור.

רופא מבין בפגיעות שיכולות להיות בתאונה, גם ב-5 קמ"ש.

לא אני, לא אתה ולא צויפר מבינים בפגיעות שיכולות להיות בתאונה, נקודה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואתה רופא או עורך דין מומחה לפגיעות גוף?

כל מקרה אפשר לנפח ולהוציא ממנו פגיעה בריאותית או נפשית.

השמש לא זרחה בבוקר? בין בעיה! מעכשיו יש חרדה והבן אדם מפחד לצאת מהבית, חושש שהשמש לא תזרח. והנה באה פנסיה לכל החיים עם אובדן כושר עבודה.

אתה מודע לזה ש5קמ"ש ברכב זה פחות ממהירות זחילה בפקק? פגושים ברכבים מודרניים ומרכב סופגי אנרגייה בדיוק במטרה למנוע נזק בריאותי לנוסעים ברכב.

אנחנו מדברים על שני רכבים סגורים - נכון? כי עם דו גלגלי אפשר לקבל נזק ביראותי גם ב0קמ"ש אם הכלי נפל על הרוכב למשל.

אין שחור ולבן. הכל בתחום האפור. אין כן או לא באבסולוטיים. הכל יכול לקרות בעולם הזה. אבל צריך גם לקחת הכל במבחן הסבירות או הוכחות למקרה ספציפי.

אני לא צריך להיות רופא או עו"ד לפגיעות גוף, אני לא זה שאומר "לא קורה כלום ב-5 קמ"ש", חובת ההוכחה היא עליך, לא עליי.

למעשה אין לי מה להוכיח.

זה לא משנה על איזה רכבים, אם אתה אומר באופן קטגורי שבתאונה ב-5 קמ"ש לא יקרה כלום אתה אומר שטויות.

אתה לא יכול להסיק ממקרה אחד לאחר ומאדם אחד לאחר, ומרכב אחד לאחר.

להכללות יש נטייה להיות מוטעות מיסודן, אבל כנראה שכבר הבנת את זה (לפחות בתת מודע) כי התחלת להפריד 4 גלגליים מדו"ג.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ומעניין לעניין: מה עושים עם הנהגים שלא יודעים להעריך מרחקים בזמן נסיעה במהירות שאינה אחידה?

היום בבוקר בנסיעה רגילה לעבודה אני כרגיל מתכנן מספר שלבים קדימה את הזרימה שלי עם התנועה.

מתקרב לרמזור אדום, משאית משא כבד עומדת בנתיב הימני ואחריה משאית גרירה, קורולה בנתיב השמאלי.

באלגנטיות לפני העצירה עברתי לנתיב השמאלי, הרמזור התחלף לירוק עוד לפני שעצרתי עצירה מוחלטת.

אני בהילוך שלישי, הקורולה מאיצה כליסינג בתפקיד ואני אחריה לפני שה-DSG מוריד אותי להילוך שני.

כך גם הייטי שנסעה אחרי והכל טוב. עד שמשאית הגרירה מעצירה מוחלטת שוברת לנתיב השמאלי,

וכמעט בועטת אותי לחומת ההפרדה אם לא הייתי מגיב מספיק מהר!

:bad-word:

אתמול בכביש 5 לכיוון אריאל, בערך 300 מטרים לפני המחלף לכביש 6, אני בנתיב הימני שהולך לכיוון כביש 6 וראש העין, בנתיב אחד לידי (יש 4 או 5 נתיבים) מיצובישי לאנסר לבנה, בתוכה 4-5 צעירים, מהירות נסיעה כ-90-100 קמ"ש כשחלק לא שומרים מרחק, כולל זה שמאחוריי, אני דווקא כן שמרתי, אבל הנהג של הלאנסר החליט שהמקום הכי טוב להידחף לנתיב זה לפניי במרחק אפסי, לדעתי אפילו מטר לא היה שם.

הלאנסר סוטה לתוך הנתיב שלי בחדות, ממש לאמצע הנתיב באפס זמן.

מזכיר, רכב מאחוריי שומר מטרים בודדים מרחק, אופציה אחת, לא הכי חוקית, אבל אין ברירה, סוטה ימינה בחדות לשוליים, מוריד הילוך וחוזר לנתיב שלי. מרחק של כמה מאיות השנייה מתאונת שרשרת קשה כשאני בין הפטיש (לאנסר) לסדנים (הרכב מאחוריי ואלוהים יודע כמה מאחוריו לא שמרו מספיק מרחק).

וזו גם עוד סיבה טובה לשמור מרחק, אם אני לא הייתי שומר מרחק מהרכב שלפניי לעולם לא היה לי מרחב תמרון למנוע את התאונה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...