Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור יכול לתלות את התמונה על הקיר בבית שלו. אף אחד לא יעשה משהו לבחור על סמך התלונה שלו.

האופציה היחידה להגן על עצמך זה לרכוש מצלמת רכב שתתעד את האירוע במידה ויתרחש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"השאלה שלי בכל הסיפור הזה, במידה וקרה והיה מפגש בין שני הרכבים (אחד נתן מכה לשני), מי אשם פה?

האם יכול לקרות מצב שהנהג התמים, שחיכה בתור, יכול לצאת אשם?"

בוודאי. תמיד אפשר לסובב את המקרה לטובתך כפי שלמדתי על בשרי. לכן חשוב לצלם הכל בDVR.

פורסם
הבחור יכול לתלות את התמונה על הקיר בבית שלו. אף אחד לא יעשה משהו לבחור על סמך התלונה שלו.

האופציה היחידה להגן על עצמך זה לרכוש מצלמת רכב שתתעד את האירוע במידה ויתרחש.

הבעיה במצלמה, שאם חס וחלילה תיהיה התנגשות, הרכב הפוגע יהיה בצד ימין אחורי שלי.

כל אופן, יש לי סמארטפון עם מצלמה מצויינת, מחר אני אצייד אותו בכ.זיכרון ענקי, ויצלם איתו (יש לי כמה אפליקציות מצויינות, שלא מפריעות לשימוש השוטף איתו, הם פועלות ברקע בלי להפריע, ועובדות כמו מצלמה יעודית).

פורסם

טכנית, אם מישהו פוגע בך מאחורה ואתה לא נסעת ברוורס, זו אשמתו.

ישנם מעט מאוד מקרים שבהם זו תהיה אשמתך, אז אתה בכל מקרה לא צריך את המצלמה אחורה.

אני שוקל לקנות לעצמי עוד מצלמה שתצלם תמיד אחורה, בנוסף לזו שתצלם קדימה.

פורסם

ברור שעדיף שיהיה גם צילום אחורה ולצדדים אבל זה ממש לא הכרחי.

העובדה שבסאונד של המצלמה לא שומעים החלפת הילוכים ובנוסף ניתן לראות שאין תזוזה אחורה יספיקו כתור ראיה בבית משפט לתביעות קטנות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נו אז עכשיו הגענו לדיון מקצועי על מצלמות, צילומים ודיני ראיות. לא פשוט יותר לוותר ? הרי גם אם המדובר לטענת חלק מהחברים כאן במגיפה של המוני כלי רכב שמנסים להדחף, מה שלפחות לניסיוני ממקומות מועדים במרכז, קצת מוגזם ( וממילא עומס התנועה במקומות האלו לעיתים אינו מאפשר המנעות מתופעות כאלו ), הדבר הבאמת חשוב בתנועה צפופה הוא זרימתה וגם אם זכות קדימה היא סוג של נכס עליו לא מוותרים ויהי מה, כפי שיש הסבורים כאן, אולי בכל זאת יש טעם לתת ל"נדחף המניאק" להשתלב, הרי במרבית המקרים הצלחה ל"תקוע" אותו בכדי שילמד, בסך הכל יוצרת טור נוסף מקביל, עצבני ומאוד מיותר. וחוץ מזה הרי בסוף הוא יתקל ב"פרייארים" מסוגי ( אין מה לעשות תמיד יהיו ) וישכח את כל השיעור.

פורסם

שאלה מצוינת, האם לוותר וכך לתת לגיטימציה מוחלטת לעשרות אלפי בני הזונות שנדחפים או לפחות לגרום להם להרגיש קצת לא נוח?

אין כל כך מה לעשות נגדם - הם הפרצוף של המדינה והם הסיבה למה שונאים את הישראלים, כי כל אחד דואג לתחת של עצמו ומנסה להרוויח עוד איזה משהו קטן (לא באמת בעל ערך אמיתי) על חשבונו של מישהו אחר.. אם זה מה שגורם להם לישון יותר חזק בלילה כולנו נאחל להם שיחנקו ואולי בטעות איזו משאית תעביר בצומת שאליו הם נדחפים ועל הדרך גם עוברים את קו עצירה...

השיטה עם השאלה "תגיד איך מגיעים לX" - מעליבה את האינטליגנציה, זו שבטוח חסרה לנדחפים.

פורסם
סעיף א' רלוונטי מאד. הוא מחייב אותך להשאיר מרחק שהם מצליחים להידחף בו.

אם אתה רואה אחד שנמצא ב45 מעלות לתנועה זה כבר שניה לפני שהוא מזהה את הרווח ומתגלגל לתוך הנתיב שלך.

כנהג אחראי אתה צריך לצפות שזה יקרה ולהיות מוכן לעצירה. ברוב המוחלט של המקרים הוא לא יהסס פעמיים וידחף, ואתה צריך לעצור.

לא רלוונטי בעליל.

כמה מרחק עליך לשמור במהירות של 5 קמ"ש? כמה מרחק במהירות של 0 קמ"ש?

מי יכול להידחף לטווח מרחק כזה?

רק דו"ג וזה בכלל לדיון אחר.

אתה לא מעודכן כנראה, היום הנוהל של הנדחפים זה לסמן קורבן (לפעמים בכלל ממרחק של עוד נתיב או שניים באמצע), להגיע ב-45 מעלות כדי לעודד את הקורבן להתקרבן ולנסות להיכנס, הם משאירים לעצמם מרחק מספיק של 30-40 ס"מ מהקורבן, כדי שאם זה לא יתייחס אליהם הם יוכלו לסובב את ההגה ולחפש קורבן אחר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא רלוונטי?

כמה מרחק אתה שומר? אני שומר מרחק כזה שיאפשר לי לראות את הגלגלים של הרכב שלפני על הכביש בעמידה ובכאלה מהירויות.

במרחק הזה אפשר ונדחפים, אחרת כל הדיון הזה לא היה קיים.

עכשיו התחלת לנתח את שיטות ההידחפות שלהם? אתה רואה מישהו שמתכוון לסטות לך לנתיב, אתה עוצר כדי למנוע מפגש. אני לא סומך עליו שידע לעצור בזמן כשאני ממשיך ישר "ולוקח את הזכות שלי".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ידידי חמום המח, תקרא לפני שאתה מתעצבן, ותנסה להבין את מה שכותבים לך. זה יחסוך לך הרבה עצבים בחיים.

חמום מוח, וואו, מי שמכיר אותי יגיד שאתה חי בלה-לה לנד.

לא כתבתי שום דבר על עצמי. כתבתי שאתה מתייחס לנהיגה כחידת הגיון שבכל רגע נתון יש לה פתרון אחד נכון ואתה תמיד יודע מה הוא כי אתה יכול לחשב אותו. כן, לימדו אותי את שיטת ה21 22 23. אז מה? בוא נלך עם זה צעד אחד קדימה. למדת פעם לנגן במשהו? אתה יודע שלא לכולם יש חוש קצב, שלא כולם סופרים באותה המהירות וכו', נכון? זה לא שעון שנמצא מולך ומודיע לך בכל רגע נתון מה המצב המדויק שלך. "שניה" זה מושג אבסטרקטי לחלוטין כשאתה יושב בתוך רכב ולא עסוק כל הזמן בלהתסכל בשעון ולוודא שעברה שניה, כשהרכב לפניך ואחריך משנה מהירות, כשאתה גם צריך להסתכל במראות וכו'. אבל אצלך אם נאמר או נכתב "שניה" אז זה אומר שכל נהג בכל רגע נתון צריך לדעת באיזו שניה הוא וכמה כבר עבר מאז שהתחילה וכמה עוד מותר לו לעבור, בהתחשב ברכב לפניו, בשניה הזו. וכלל לא מטריד אותך שגם אם אתה חי על פי עקרון השניה (או כל דבר דומה) זה לא אומר דבר על הנהג לפניך, או זה שלפניו וכל השאר.

כשלימדו אותך לא לימדו אותך למה סופרים 21, 22, 23 ולא למשל 1, 2, 3?

בצבא לא עשית טירונות 03 ומעלה נכון? רימון לא זרקת נכון?

למה אני שואל - כי הרעיון הגיע משם, לרימון יד כשעוזבים את המנוף לוקח 3 שניות בדיוק להתפוצץ, אז בצבא כתבו תו"ל שאומר שמי שזורק רימון סופר 3 שניות ואומר "פוצץ", איך יספור 3 שניות כי כמו שאמרת לא לכולם יש חוש קצב, ובמקרה של רימון הסכנת חיים היא מאוד מוחשית. אז מה עושים? סופרים 21, 22, 23, כי הזמן שלוקח להגיד 21, הוא מאוד קרוב לשנייה, כנ"ל 22 ו-23.

לכן אם אתה נוהג אתה עובר סימן דרך נייח כלשהו (קו עצירה, עין חתול, סימון קו לבן מקווקוו), אתה סופר 21 22 בקול, אם הגעת לאותו סימן דרך לפני שסיימת לספור (לגבי 21 זה מפורש בחוק, לגבי 22 זה פירוש של החוק שבית המשפט נוטה לקבל), אתה לא שומר מספיק מרחק.

השיטה עצמה היא אלגנטית ומי שלא מיישם אותה יכול מאוד להיות שאינו שומר מספיק מרחק, שזו עבירה בפני עצמה, אין לך צורך להשתמש בשעון כמובן, אתה לא צריך לחשוב שהמושג "שנייה" הוא אבסטרקטי, ספירה של 21 הופכת אותו למוחשי.

שוב, אני לא מכיר אותך. אולי אתה רובוט ואתה מחשב כל פרמטר כזה באופן אבסולוטי. רוב הנהגים הם לא כאלו. אפילו בסיטואציה של סתם בלימה לפני רמזור אדום, יש מעט מאוד נהגים שמסוגלים לחשב כמה בדיוק הם צריכים ללחוץ על דוושת הברקס כדי לבלום באופן אחיד עד הרמזור, וזה סתם עוד דוגמא לאחד ממיליוני המצבים שיש לך על הכביש.

אני לא רובוט, אבל אני נוטה להשתמש בשיטות המוכרות ע"י החוק, אם זה שיטת 21 22 לשמירת מרחק, אם זו שיטת הק"מ למדידת מהירות, זה פותר לך 99% מהבעיות בכביש.

נהיגה היא לא חידה מתמטית. יש לך עולם שלם של פרמטרים משתנים, שחלק לא תלויים בך. וכן, תאונה זה סט אחד של אפשרויות והסתברויות, שאם הוא מתרחש במציאות, יודעים להגיד לפעמים מה היה לא בסדר בנהיגה של X או Y בדיעבד. וכן לפעמים אנחנו או נהגים אחרים עושים דברים שגואים ועדיין לא מתנגשים ועדיין חוזרים הביתה בשלום. ככה זה. שוב, זו לא חידה ולא שאלת סיום קורס במתמטיקה. תשים לב לציטוט מהחוק שמביא SlowRide. נותנים לך סט של כלים והנחיות וסומכים על שיקול הדעת וההגיון הבריא שלך. לא מצפים ממך שתנהג עם מחשבון ביד, כמו שאולי אתה עושה.

נהיגה לא צריכה להיות חידה מתמטית, אבל יש חוקים ויש שיטות פשוטות לשמור על החוקים הנ"ל.

אם לא השתמשת בשיטה לשמירת מרחק אבל שמרת מרחק - הידד לך.

אם לא השתמשת בשיטה לשמירת מרחק ולא שמרת מרחק - עברת עבירה חמורה ויכול להיות שגרמת לתאונה.

אם אתה משתמש בשיטה אתה כל הזמן יכול לתקן את עצמך, להתאים עצמך למהירות של הרכב לפניך, תמיד לשמור מרחק.

הבחירה אם להשתמש בשיטה או לא תלויה בך בסופו של דבר, אבל אם לא תשתמש בכמה אחוז מהזמן תשמור מרחק ובכמה אחוז לא תשמור מרחק? מה יקרה אם תגרום תאונה באשמתך?

בשביל לדעת שאי שמירת מרחק יכול לגרום לתאונה בסבירות גבוהה מאוד - לא צריך חוכמה בדיעבד, צריך הגיון בסיסי לדעת שבזמן עצירה אתה והרכב שלפניך תתפסו את אותו מרחב פיזי (ציטוט של שלדון קופר מ"המפץ הגדול").

קרא את סעיף ב' של החוק, חוץ מההגיון החוק נותן לך עיקרון בסיסי, למרות שבמהירות של 5 קמ"ש אתה לא צריך 1.38 מ' כדי לבלום, החוק אומר לך תשמור בכל זאת על 1.38 מ'.

מבלי לגרוע מסעיף א' שמסתמך על ההגיון שלך, סעיף ב' דורש ממך במפורש לשמור מרחק שהרכב עובר בשנייה אחת ומכווין אותך ישירות לשיטת 21 22.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
השאלה שלי בכל הסיפור הזה, במידה וקרה והיה מפגש בין שני הרכבים (אחד נתן מכה לשני), מי אשם פה?

האם יכול לקרות מצב שהנהג התמים, שחיכה בתור, יכול לצאת אשם?

ומה יכול לעשות הנהג הפושע שצילם את הרכב של הנהג שהיה בסדר, והגן על מקומו בתור?

בוא נראה איזה עבירות נעברו על החוק במקרה הזה:

נהג א' (הנדחף) - אי מתן זכות קדימה, כניסה לצומת שלא מהנתיב, מעבר על אי תנועה מצויר.

נהג ב' - אין סעיפים לפי החוק (אפילו לא שמירת מרחק, החוק לא דורש שמירת מרחק מהרכבים שלצידך בנתיבים אחרים).

לפי המידע הנ"ל ברור שנהג א' אשם ב-100% בתאונה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
למה לא רלוונטי?

כמה מרחק אתה שומר? אני שומר מרחק כזה שיאפשר לי לראות את הגלגלים של הרכב שלפני על הכביש בעמידה ובכאלה מהירויות.

במרחק הזה אפשר ונדחפים, אחרת כל הדיון הזה לא היה קיים.

עכשיו התחלת לנתח את שיטות ההידחפות שלהם? אתה רואה מישהו שמתכוון לסטות לך לנתיב, אתה עוצר כדי למנוע מפגש. אני לא סומך עליו שידע לעצור בזמן כשאני ממשיך ישר "ולוקח את הזכות שלי".

אני שומר מרחק כחוק, לפי שיטת השניות, בעצירה מלאה אני שומר לפחות 15-20 ס"מ במינימום של המינימום, במקרים היותר נפוצים אני שומר 30-50 ס"מ בעצירה.

בזמן תנועה זה לפי 21 22 ואני לא נותן שיקרה מצב שבו אני לא סיימתי לספור 21 ואני עברתי את הסימן דרך, כלומר לפחות שנייה אחת במהירויות נמוכות.

כמו שאני רואה את זה הדיון מתחיל ממקרים כמו שתיאר ניר מעלינו, כניסה דרך איזור שאינו לתנועה (אי תנועה מצויר).

יש גם את המקרים שבהם במהירות גבוהה יותר שומרים מרחק גדול יותר ואין מה לעשות נגד זה אין דרך למנוע את זה בלי לעבור עבירה של אי שמירת מרחק, שאני לא ממליץ על הדרך פעולה הזאת בכלל.

במהירויות גבוהות תנו לנדחפים להידחף, אין דרך למנוע את זה מראש.

בכל מקרה אל תיכנסו לעימותים - אם לא הצלחתם למנוע את ההדחפות מראש תוותרו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
"השאלה שלי בכל הסיפור הזה, במידה וקרה והיה מפגש בין שני הרכבים (אחד נתן מכה לשני), מי אשם פה?

האם יכול לקרות מצב שהנהג התמים, שחיכה בתור, יכול לצאת אשם?"

בוודאי. תמיד אפשר לסובב את המקרה לטובתך כפי שלמדתי על בשרי. לכן חשוב לצלם הכל בDVR.

יש דברים שאי אפשר לסובב.

במקרה הספציפי שהועלה זוויות הפגיעה ומיקום הרכבים בכביש לא מותיר מקום לספק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה ממשיך להתעלם במופגן מסעיף א'.

(א)לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

(ב)בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מירווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.

כלומר, יש מצבים שהנוסחה בסעיף ב' לא מספיקה, וזה באחריותך להפעיל שיקול דעת ולא לעבוד כמו מחשב, כמו שיבגניפ כבר הסביר לך.

אני שומר מרחק כחוק, לפי שיטת השניות, בעצירה מלאה אני שומר לפחות 15-20 ס"מ במינימום של המינימום, במקרים היותר נפוצים אני שומר 30-50 ס"מ בעצירה.

בזמן תנועה זה לפי 21 22 ואני לא נותן שיקרה מצב שבו אני לא סיימתי לספור 21 ואני עברתי את הסימן דרך, כלומר לפחות שנייה אחת במהירויות נמוכות.

ואם הרכב שמאחוריך לא שם לב ונכנס בך, הוא יכול לדחוף אותך למרחק של 15-20 ס"מ לתוך הרכב שלפניך. גם על הדברים האלה צריכים לחשוב כשמעריכים מרחק עצירה מהרכב שלפני.

אני לא בוחן תנועה אבל לדעתי גם 50-30 ס"מ זה מאד צמוד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

15-20 ס"מ זה לא 1.38 מטרים.

ברור שב15 ס"מ אף אחד לא יוכל להדחף לך אבל רובנו שומרים יותר מרחק ממך בעצירה, אז אנשים נדחפים שם.

ומן הסתם זה לא ברור ב100% מי אשם כמו שאתה מצייר את זה, כי כשיש את התאונה עצמה, הרכב הנדחף כבר בתוך הנתיב שלך.

אלא אם יורדים לצלם את הנקודה הספציפית שבה זה קרה, אין לך איך להוכיח את זה.

בקיצור,

attachment.php?attachmentid=353026&stc=1&d=1378803342

(צורף אבטיח לקנה מידה)

Your_607939_131497.jpg

• תוכן חדש...