Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעתים בירידה לאיילון ממחליף השלום הייתה עומדת ניידת שעוצרת את כל אלו שחותכים את הפקק לאיילון. בנוסף, הייתי נתקל הרבה בניידת באזור שומת השומרים, שגם אנשים היו חותכים. קיימת אכיפה. לא באטרף, אבל היא קיימת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בירושלים, למי שמכיר, יש פניה ימינה מכביש גולומב לכוון פת.

מדובר בנתיב אחד יעודי שנמשך לאורך כמה מאות מטרים.

באופן קבוע יש שם נדחפים. הם מתחלקים לנועזים יותר ופחות כשהנועזים ביותר נדחפים ממש בפניה תוך מעבר על קו לבן ועל אי תנועה.

היה שם בלגאן אטומי בכל שעות היממה.

בסופו של דבר המשטרה עשתה סדר. העמידה שוטרים סמויים על הצומת כאילו הולכי רגל, והניידת עם השוטרים במדים מחכה 50 מטר קדימה מוסתרת.

אחרי שבוע או שבועיים רצופים כאלו שלהערכתי היו מלווים במאות דוחות, הצומת הזה הפך למופת לסדר ומשמעת.

ואני, לא נותן לאף אחד להדחף.

פורסם
לעתים בירידה לאיילון ממחליף השלום הייתה עומדת ניידת שעוצרת את כל אלו שחותכים את הפקק לאיילון.

בירידה מההלכה, אותה הזכרתי קודם, עומדת כמעט כל בוקר ניידת.

כנראה שהיא תופסת חנייה יקרה בשטח התחנה, כי השוטרים לא עושים כלום, וזה ההסבר היחיד בעיניי למה היא נמצאת שם :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לשמירת רצף התנועה של התור אני נוטה לשמור מרחק ומשתדל להתקדם במהירות קבועה ללא בלימות והתחלות נסיעה.

(ומתפלל שכולם יבינו את העיקרון ולאט לאט יאיצו)

נדחפים כמובן מנצלים זאת ובדרך כלל אני מצליח לשמור על קור הרוח ולא להילחם בהם.

אני קורא להם "נהגי הרוחב" - על כל ק"מ קדימה הם נוהגים חצי ק"מ לצדדים

ובדרך מאיטים את הטורים כולם לבלימה שאורך זמן רב לצאת ממנה ולחזור לתנועה.

הנקודה שלי היא שהמטומטמים האלו גורמים בעצמם לפקקים שמטריפים אותם.

להוציא ירידה ועלייה ממחלפים אין שום סיבה ששאר הנתיבים לא יאיצו למהירות מלאה. נהגי הרוחב עוצרים אותם.

פורסם
לא נותן.

מנסה כמה שיותר להיצמד לרכב שלפניי.

הירידה ימינה ל"על פרשת דרכים" ליד ארלוזורוב והירידה ימינה מההלכה לאיילון צפון הם שני המקומות שבהם אני נוסע באופן די קבוע, ואני פשוט לא מוותר, בגבולות האפשר.

אנשים ששמים זין גדול על כל מי שמסביבם הם לדעתי אחת מהסיבות העיקריות שבגללן נגרמות "תאונות" והסבלנות שלי לכאלה היא אפסית

שביט, אני מתפלא.

להיצמד כמה שיותר לרכב מלפנים? זוהי אי שמירת רווח וזה גרוע בעיני מכל הנדחפים הללו למיניהם. בסופו של דבר, הנדחפים הללו אולי מעצבנים אבל כמות ההתנגשויות שהם גורמים להן כאשר שומרים מהם רווח - היא לדעתי לא גדולה במיוחד, ובוודאי שאינה גדולה כמו זו שנגרמת מאי שמירת רווח.

יש עבירות מעצבנות ויש עבירות מסוכנות. הידחפות לנתיב היא מעצבנת, אבל לא כך כל מסוכנת בדרך כלל, ולכן לדעתי ההתייחסות אליה באופן הזה היא קצת מוגזמת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתור אחד שנוסע יום יום באזורים שהמציאו את השיטה (נצרת, עפולה) כבר למדתי את המקומות הבעיתיים.

השיטה הכי טובה היא לזהות את הנדחף בזמן מבלי שירגיש ולהתעלם ממנו, בנוסף להיצמד לימין (בפניה שמאלה).

במידה והוא נצמד יותר מדי לא להתרגש ופשוט לתת צפירה ארוכה תוך כדי התעלמות מוחלטת ואי-יצירת קשר עין.

בכבישים שאני לא מכיר סביר להניח שאתן לרכבים להיכנס, כמו כן אם באמת זיהיתי מישהו מתבלבל.

עצוב, אבל זה מה שהופך נסיעה של 15 דקות ל-20 עד 30 דקות (מניסיון כמובן).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אכן תופעה מעצבנת ביותר, בשבועות האחרונים שמתי לב לשוטרים שאוכפים עבירות כאלו (עברות בריונות) באזור מחלף השבעה, מחלף אלוף שנה וכו'.

באופן אישי אני לא נותן לנדחפים להכנס, יש כאלו שזה נהיה סוג של משחק chicken איתם. הבעיה היא שהמלחמות איתם על הכביש גורמות להפרעה בתנועה כי הם חוסמים נתיב שלם כשלא נותנים להם להשתלב וכשמדובר בכניסה לאלוף שדה מכיוון דרום זה גורם לחסימה של נתיב בכביש מהיר.

מקרה שקרה לי לפני כמה ימים- הנדחף התורן מנסה להדחף בפקק ואני לא נותן לו ע"י שמירת מרחק מינימלית אך בטוחה מהרכב לפני. האידיוט מתעצבן ועוקף אותי ואת הרכב לפני דרך השוליים מצד ימין.

ומה יש בשוליים הימניים בשעות הבוקר שנוסע מהר יותר מהתנועה? קטנוע!

רק בנס הקטנוע לא התלבש על הרכב של האידיוט שעקף מהשוליים, עניין של שניה וחצי מאוחר יותר ויש תאונה עם פצוע קשה או הרוג.

האמת שזה גרם לי להרגיש לא משהו המלחמה עם האידיוט, למרות שהוא האידיוט והעבריין.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הנדחפים יודעים לזהות את הקורבן המתאים - הם מזהים לפי מקדם הפחד של הרכב ומשתדלים לבחור רכבים שנמצאים נמוך בשרשרת המזון.

פעם מישהו על אודי Q6 ניסה להדחף לפניי. היה לי אז יוקון מוגבה עם פגושי פלדה בדיוק בגובה של חלונות צד שלו.

פעם אחת הוא מנסה וקופץ הצידה, עוד פעם הוא מנסה ושוב קופץ הצידה. אחרי זה הוא עבר קדימה ועשה את זה לאיזה פרייווט מסכן.

באופן כללי, תלוי על מה אתה נוסע. אם במקרה של התנגשות בנדחף היה לך נזק: עדיף תן לו לעבור. הבטיחות והזמן האבוד לא שווים את זה. אם יש לך רכב טנדר חבוט או רכב מפחיד - אף אחד גם לא ינסה להדחף.

אפשרות נוספת היא לזהות את הנדחפים ולתכנן מרווחים בצורה כזאת שהוא לא יוכל להכנס. זה עובד מעולה.

אפשרות הכי בטוחה והכי פשוטה פשוט לא להתרגש מזה. אז מישהו נדחף ו..?

מישהו פעם נדחף לפני כאשר פנה מנתיב נסיעה ישר שמאלה. איזה כיף היה ליראות ניידת משטרה עוצרת אותו.

אני ממליץ לא להתיחס לנדחפים. תסעו רגוע, תשמרו על מרחק ואל תשחקו בכביש. הנדחף את שלו יום אחד יקבל: המשטרה תעצור אותו או איזה יוקון יכנס בו.

המקרה שאתה מתאר אולי מצדיק הידחפות.

עם כל הכבוד, אחד "פחדן" שנוסע בשאנטי וחושב שלכולם יש הרבה זמן הוא זה שגורם לטורים הארוכים שלא זזים וככה מעצבן את כולם.

אולי על אחד כזה שווה להידחף.

בגדול אני מגנה את התופעה אבל תלוי. אם ההידחפות קלה כמו חמאה במובן זה שהיא לא מאלצת אותי להוריד את הרגל מהגז או לבלום, בכיף.

פורסם

לא נותן להם להכנס.

בפניה ימינה לאסף הרופא מכביש 44 יש כל בוקר נדחפים. טור מכוניות ארוך כאורך הגלות וכל חמש דקות מגיע מלך אחר (רבאק כמה מלכים יש במדינה?!?) שהתור לא לו ונכנס בראש התור. האהוב עליי ביותר זה להלחם איתם "אתה לא נכנס" (עד גבול הטעם הטוב וכל עוד הדבר היחיד שנפגע הוא האגו של הוד מעלתו) עד שהם מוצאים את עצמם מחוץ לאזור הפניה או לחלופין אם זה תוך כדי תנועה מגיעים לעצירה מלאה.

על מנת להקל על עצמי עשיתי הסכם. אם התור אינו ארוך מדי והבחור מאותת. אני מאפשר להשתלב. כמו כן יש נקודה מסוימת בתור שממנה אני לא מאפשר להשתלב. אני מבין שיש תור ארוך ולא כולם מגיעים מאותו כיוון ולכן צריך להשתלב מאיפשהו. בפניה עצמה זה כבר מוגזם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

רופמן - אני אתך. אני סקרן באיזה צומת מתרחשים הארועים שגרמו לך לפתוח את השרשור.

אשתי לימדה אותי את העצה שקיבלה מאחת מחברותיה ביום שבו קיבלה את רשיון הנהיגה: בכביש תהיי זונה - תני לכל אחד להכנס.

מצד שני - כל נדחף כזה יכול להפוך אותי מנהג רגוע לאגרסיבי למשך איזה 15 דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להיצמד כמה שיותר לרכב מלפנים? זוהי אי שמירת רווח וזה גרוע בעיני מכל הנדחפים הללו למיניהם

צודק, ראה המשפט של גיא

שמירת מרחק מינימלית אך בטוחה מהרכב לפני.

האמת שזה גרם לי להרגיש לא משהו המלחמה עם האידיוט, למרות שהוא האידיוט והעבריין.

מסכים... זו מלחמה "מיותרת" לכאורה, אבל שוב- התופעה של "כולם על הזין שלי. נראה להם שאני אחכה מאחורי הטור הארוך הזה?" היא אחת התופעות המגעילות ביותר שיש.

סתם תוהה - אם זאת הייתה פרארי או כל רכב אחר ממש יקר , לא הייתם נותנים לו להכנס ? אני לא בטוח..:roll:

גם אתה מאמין ב"מקדם הפחד"? התשובה היא לא. מאנייק בקיה פיקנטו או מאנייק בב.מ.וו 740- כולם מקבלים יחס שווה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
רופמן - אני אתך. אני סקרן באיזה צומת מתרחשים הארועים שגרמו לך לפתוח את השרשור.

אשתי לימדה אותי את העצה שקיבלה מאחת מחברותיה ביום שבו קיבלה את רשיון הנהיגה: בכביש תהיי זונה - תני לכל אחד להכנס.

מצד שני - כל נדחף כזה יכול להפוך אותי מנהג רגוע לאגרסיבי למשך איזה 15 דקות.

נו באמת, באיזה צומת אתה חושב ?

Yakird12 דווקא אם יש איזה מכונית אקזוטית אני שוקל להכניס אותה (ומכבה את הרדיו ופותח חלונות).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני לא בטוח ששמירת הרווח ה"מינימלית" של חברי הפורום היא אכן בטוחה. רוב הנהגים, גם המודעים שבהם, ירגישו בטוחים לגמרי גם במרווחים של שניה עד שניה וחצי, שהינם קצרים מדי מבחינה בטיחותית.

אפילו אם לא נצמדים כדי למנוע את כניסת הנהג הנדחף, עצם הידחפותו יוצרת מצב - ולו רגעי - של אי שמירת רווח. הפתרון המומלץ הוא להגדיל את הרווח מראש, רצוי לפני שהוא החל את המהלך שלו, כדי שהרווח הבטוח שלך לא ייפגע.

לעתים אפשר להפגין איזושהי אסרטיביות ולמנוע מנהג אחר להידחף בלי לגרום לסיכון מיותר, אך בדרך כלל כן כרוך בדבר סיכון כלשהו, ולכן אני מעדיף להגדיל את הרווח מראש, לתת לו להיכנס ואחר כך לסמן לו קצר באורות כדי להעביר את המסר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...