Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפיכת חניה פרטית למחסן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב צורך במקום איחסון עלה לי רעיון לקנות ואן גדול וישן ולהחנות אותו בחנייה הפרטית שלי בבניין.

אני מוותר בזה על חנייה נוחה קרוב לבית אבל תופס מקום חניה ששייך לכלל בעלי הדירות בבניין עם הרכב הפרטי שלי (על בסיס חנייה פנוייה כמובן, לא תמיד אפשר למצא)

עד כמה זה חוקי ? הרי אני מחנה רכב בחניה פרטית.

עד כמה זה מוסרי לדעתכם ?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה מידע אתה מספק, טל. זה מדהים. :roll:

בחניה הפרטית של הבחור הוא יכול לעשות מה שבא לו בהנחה שמדובר בחניה שמשוייכת לו בטאבו ומוגדרת כחניה פרטית שלו בלבד.

לפותח השרשור, אם כבר אז למה לא פשוט לרכוש מחסן של כתר ולשים שם?

בכל מקרה מבחינה חוקית אין לך כל מניעה לעשות מה שאתה רוצה עם החניה הפרטית שלך. אתה גם יכול להפוך אותה לגינה.

פורסם

זה לא אפשרי כי זה לא פרטי שלך לפי מה שהבנתי מאיך שהסברת את זה.

זאת חניה פרטית של הבניין, אבל לא של דייר ספציפי בטאבו.

אסור לך.

מותר לך לעשות כל מיני דברים אם היא שלך פרטית בטאבו.

פורסם
זה לא אפשרי כי זה לא פרטי שלך לפי מה שהבנתי מאיך שהסברת את זה.

זאת חניה פרטית של הבניין, אבל לא של דייר ספציפי בטאבו.

אסור לך.

מותר לך לעשות כל מיני דברים אם היא שלך פרטית בטאבו.

לא הבנת נכון, מדובר בחניה פרטית שלי רשומה בטאבו.

פורסם
כמה מידע אתה מספק, טל. זה מדהים. :roll:

בחניה הפרטית של הבחור הוא יכול לעשות מה שבא לו בהנחה שמדובר בחניה שמשוייכת לו בטאבו ומוגדרת כחניה פרטית שלו בלבד.

לפותח השרשור, אם כבר אז למה לא פשוט לרכוש מחסן של כתר ולשים שם?

בכל מקרה מבחינה חוקית אין לך כל מניעה לעשות מה שאתה רוצה עם החניה הפרטית שלך. אתה גם יכול להפוך אותה לגינה.

אספר לך סיפור, שכן שיש לו חניה לידי שם גגון למכוניות שלו - אלומיניום עם ברזנט. ביקשתי ממנו שיוריד את זה כי זה מפריע לי לפתוח את הדלתות, כשאין גגון גם לי וגם לו יש את המרחק בין המכוניות שלנו בשביל פתיחת דלת, כשיש גגון המרחק הזה מצטמצם לחצי. הוא בהתחלה ניפנף אותי בכל מיני הסברים לבסוף עברתי לאיומים.

אמרתי לו שזה לא חוקי לשים גגון כזה בחניה ואם לא יוריד אותו אני אתלונן בעירייה. כמובן שהגאון התנפח כמו טווס ואמר לי שזה חוקי ושאני אעשה מה שבא לי.

מעניין, אחרי שבוע בא אלי עם מבט מתנצל וביקש שאבטל את התלונה בעירייה.

לא היה לי שום עניין לריב עם אף אחד, רק רציתי להכניס ולהוציא את הילדים מהרכב בנוחות. הסכמתי בתנאי שהוא מוצא לי חנייה פרטית אחרת להתחלף איתה, וכך היה.

בפירוש לא ניתן לעשות בחניה הפרטית מה שרוצים! יש הגדרות מה מותר ומה לא.

פורסם
אספר לך סיפור, שכן שיש לו חניה לידי שם גגון למכוניות שלו - אלומיניום עם ברזנט. ביקשתי ממנו שיוריד את זה כי זה מפריע לי לפתוח את הדלתות, כשאין גגון גם לי וגם לו יש את המרחק בין המכוניות שלנו בשביל פתיחת דלת, כשיש גגון המרחק הזה מצטמצם לחצי. הוא בהתחלה ניפנף אותי בכל מיני הסברים לבסוף עברתי לאיומים.

אמרתי לו שזה לא חוקי לשים גגון כזה בחניה ואם לא יוריד אותו אני אתלונן בעירייה. כמובן שהגאון התנפח כמו טווס ואמר לי שזה חוקי ושאני אעשה מה שבא לי.

מעניין, אחרי שבוע בא אלי עם מבט מתנצל וביקש שאבטל את התלונה בעירייה.

לא היה לי שום עניין לריב עם אף אחד, רק רציתי להכניס ולהוציא את הילדים מהרכב בנוחות. הסכמתי בתנאי שהוא מוצא לי חנייה פרטית אחרת להתחלף איתה, וכך היה.

בפירוש לא ניתן לעשות בחניה הפרטית מה שרוצים! יש הגדרות מה מותר ומה לא.

אני ממש לא רוצה להפריע לשכן שלי לחנות. יש לי בחנייה שכן מצד אחד וקיר מהצד השני, וגם אם הוואן הזה יותר רחב מרכב פרטי אם אני מחנה את הרכב צמוד לקיר אני משאיר רווח מספיק בשביל שיוכל לפתוח את הדלתות למקסימום החוצה בלי לפגוש את הרכב שלי.

ואני גם לא מתכוון לעשות שום שינוי בחנייה כמו לתקוע עמודים או משהו כזה.

פורסם

מוסרי בוודאי, מה הבעיה יש לך ואן ואתה מחנה אותו, רק אל תפלוש מעבר לקווים.

כך בחשבון שרצוי שלרכב יהיה ביטוח ופה מתחילות הוצאות. לכן לדעתי תשכול לרכוש נגרר שעליו ההוצאות הנלוות קטנות יותר.

הציעו פה לשים מחסן של כתר, עד כמה שידוע לי הדבר אסור, השטח מיועד לחניית כלי רכב ולא בשביל לשים בו דברים אחרים.

פורסם

גם אם מדובר בחניה פרטית לא מותר לעשות בה מה שרוצים (למרות שיש כאלו שחושבים אחרת) - אסור לדוגמה לבנות שם עוד חדר לבית. גם בניה של חניה מקורה דורשת אישורים, בדיוק כמו שנדרש אישור לבניית פרגולה אפילו אם מדובר בבניית פרגולה במרפסת.

אסור אפילו להפוך את החניה הפרטית למגרש גרוטאות.

החוק אפילו מאפשר לרשות המקומית להיכנס לשטח הפרטי לצורך סילוק מטרדים ופינויים ולחייב את בעל המגרש בעלות.

החניה המדוברת, כמו שהבנתי, בוודאי אינה חניה פרטית אלא חניה משותפת אשר חולקה בין הדיירים. בחניה שכזו בוודאי שלא ניתן לעשות מה שרוצים.

ולעניין האחרון, אליו הגבתי קודם - אסור להפוך רכב למחסן.

פורסם

למרבה הצער, כאשר מדובר בחנייה לא פרטית בטאבו אבל שייכת לבניין אזי אף אחד לא יכול להזיז לך את האוטו. גם לא העירייה. לדוגמה, יש לבלוק שלי מתחם חנייה מגודר אבל אין שער. מבחינת ההיגיון, החנייה שייכת לבלוק. מבחינת החוק, כל אדם יכול לבוא ולחנות שם. קל וחומר ששכן מכנה את הרכב שלו באחת החניות ולא מזיז אותה משם. זה אולי לא מוסרי ולא נאה אבל זה לא נגד החוק.

העירייה לא יכולה להתערב כי זה לא שטח שלה.

לי היה ויכוח לא קטן אם קופיף שבא לבקר אנשים בבלוק אחר וחנה בחנייה שלי (אומנם לא פרטית בטאבו).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=485795&highlight=%D7%95%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%97+%D7%A2%D7%9C+%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אמרתי לו שזה לא חוקי לשים גגון כזה בחניה ואם לא יוריד אותו אני אתלונן בעירייה.

את מה שיש לי לומר כנראה שיצנזרו כאן. אני שמח שאנחנו לא שכנים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עליך לפנות למחלקת ההנדסה ברשות המקומית. המדיניותמשתנה מרשות אחת למשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...