Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאי שעובד בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרתי שרוב- כן, אתה מוזמן לעשות כאן סקר שאנשים יצביעו בכמה מוסכים בארץ הם ראו את המוסכניק עבד לפי הוראות יצרן בעת סגירת הברגים... וגם בעת מילוי נוזלים....

מעניין מה יהיו תוצאות הסקר...

וזה לא רק מהניסיון שלי אלה עוד אנשים שלמדו עימי ובאו מהתחום....

ישראל אלופה ב"אחי סמוך עלי - הכל יהיה בסדר..."

במיקרה הנ"ל "אין מוסך מיקצועי יחיד המעיד על הכלל..." :-).

יש מוסכניקים מקצועיים שאוהבים את מה שעושים ונהנים לתת את הטיפול שהם עצמם היו נותנים לרכב שלהם- ויש עוד הרבה יותר ש....

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מחפש מכונאי שעובד בבית בתל אביב (מגאן 2008) יש מומלץ ?

אפשר בפרטי

נראה שכל הדיון על מקצועיות לא רלוונטי בכלל,יש פה בקשה שנוגדת את חוקי המדינה לקיום עברה בתחומי המס,בטיחות בתעבורה,זיהום הסביבה,רישוי עסקים ועוד...

אסור לשכוח שתקלה במכלולי הבטיחות של הרכב יכולה לפגוע במשתמשים האחרים בדרך ולא רק במזמין העבודה.

פורסם
רק היום היתה לי שיחה עם אבא שלי, שלקח את מכוניתו למוסך אחרי טיפול שלי. המוסכניק הראה לו בורג שלא היה מהודק חזק, הדגים לו בכמה קלות פותחים אותו, ונתן לו הרצאה שלמה על כמה ולמה לא כדאי לטפל ברכב לבד, באופן חובבני, אלא רק במקום מקצועי וכולי.

והמכונאי צודק: אני באמת לא סגרתי את אותו בורג בכל הכוח, אלא רק במידה שכתב היצרן, שבמקרה הנ"ל זה באמת די חלש. אין ספק שאני מסוכן לציבור, והמכונאי המדופלם והמורשה יודע יותר טוב.

למי שחושב שהתגובה שלי היא סתם קנטרנית, אני מציע לחפש חיפוש קצרצר כאן בפורום ולראות כמה מקרים יש של מוסכים מורשים שמטפלים לא כל כך טוב במכוניות. הדבר כל כך נפוץ שאין כמעט מי שלא נתקל בתופעה, ולכן האמירה הכללית של "מי שמטפל בבית זה לא בסדר" היא פשוט ללא קשר למציאות.

דני

סגרת את הבורג עם טורק מטר ?

על איזה רכב מדובר ועל איזה בורג ?

איזה כייף לי :)

פורסם
ואללה סכמת את העניין

הרי ברור לי ולכולם שבדקת את רוב המקומות ואת רוב המכונאים ודעתך מבוססת מאוד

ואתה בדקת את רוב מכונאי המדרכה?

אני אישית מכיר כמה מכונאי "מדרכה" שבסיומו של כל טיפול לוקחים את השמן שירד מהרכב (כמובן לא לשפוך על הריצפה ולשים בתוך כדי ייעודי) ואח"כ משלמים כסף ושופכים במקום המיועד לכך.

אז להכליל לגבי כולם לא נראה לי לעניין.

אני בדעה כנגד פותח השרשור בנושא של לקחת מכונאי מדרכה לבית בלי שהוא מכיר את העבודה והמלצות עליו מאנשים שהוא מכיר - זה סיכון.:idea:

פורסם
הידית מומנט שלך אני לא יודע עד כמה היא מקצועית אבל האם עברה כיול במעבדה מוסמכת ?

למיטב ידיעתי - מעולם לא. ולכן אין ספק שהיא פחות מדוייקת ממכשיר מכוייל, אבל מצד שני הרבה יותר מדוייקת ממכשיר מכוייל שלא משתמשים בו.

כמעט ולא תיתקל במוסכניק שסוגר ברגים לפי מיפרטי יצרן- בטח שלא עם ידית מומנט

נכון מאד. יצא לי לא פעם לנסות לתקן נזקים שנגרמו מהידוק מופרז - דוגמה פשוטה, שהוזכרה כאן בפורום יותר מפעם אחת, היא ברגי מכסה השסתומים של סופר לנסר. היצרן האוויל אומר להדק חלש מאד (13 NM אאל"ט). לפעמים יש נזילה, בדרך כלל בגלל אטם גרוע או לכלוך, ואז הפתרון המובן מאליו - להדק. והרבה. ואז רואים מכסה עקום, שמשום מה באמת דולף. לא נורא, בשביל זה יש סיליקון... מקצועיות נטו. משום מה אף אחד לא חושב על כך, שאם הרכב יצא מהמפעל ללא סיליקון וללא דליפות, אז אולי לא באמת צריך לשים סיליקון.

פעם שיפצתי מנוע ישן. כמו ארכיאולוג, ניקיתי שלוש שכבות של סיליקון בצבעים שונים ממכסה בית הארכובה, שהיה מצופה בשמן שדלף. בסופו של דבר, אחרי ניקוי יסודי, שמתי אטם אחד בלי שום סיליקון - ולא דלף. ממש נס.

, ואני קצת למדתי חישובי ברגים בהנדסה, ממש בקטנה, חס וחלילה לא ברמה של דוקטורט כמו שהמוסכניקים המקצועיים שלנו יודעים וראיתי את הסיבות למפרטי היצרן- אבל הם כניראה סתם כי שום מוסכניק לא צריך את זה- הוא הרי מבין יותר מכל מהנדסי הרכב.

זה עוד ענין. יש תופעה נפוצה, של ביטול מכלולים "לא נחוצים", בדרך כלל כי לא מצליחים למצוא או לתקן בעיה. ובאמת הרכב יוצא מהמוסך כשהוא פועל היטב - אבל זמן מה אחר כך, במזג אוויר אחר או תנאים אחרים, פתאום הוא מגמגם... זה פחות נפוץ במכוניות חדישות, אבל בדגמים של שנות התשעים ומטה זה היה נפוץ כל כך שכמעט בכל רכב ישן שינו או ביטלו משהו.

סגרת את הבורג עם טורק מטר ?

כן. אני יודע שלא צריך, וככה לא עושים, וכולי - אבל בכל זאת עשיתי.

על איזה רכב מדובר ועל איזה בורג ?

וולבו 940, הבורג המחזיק (ציר) העליון של בוכנת בלם קדמית. מקובל במוסכים להדק טוב טוב, כדי שלא ישתחרר. אמנם זה גורם לעיוותים ובלימה לא אחידה (לטענת היצרן האדיוט שלא מבין במכונאות), אבל לא משתחרר.

האמת היא שגם הידוק לפי המפרט (עם נועל הברגות בעצמה מתאימה) ולא יותר לא משתחרר, אבל מה זה שייך.

דני

פורסם

דני, כתבתי כבר כמה פעמים - חובב רכב שמשקיע את הנשמה ועובד מסודר ולפי הוראות על הרכב הפרטי שלו, בכייף ובהנאה, וללא לחץ זמן ואינטרס כספי זה דבר אחד ומכונאי מדרכה שמשלים הכנסה מהצד בשעות הערב זה דבר אחר.

אלו שני דברים שונים לחלוטין ואני לא מבין מדוע לאורך השירשור כל הזמן משלבים בינהם.

גם מכונאי מדרכה לא יחזק לך ברגים עם מד מומנט.

פורסם

בוקי אתה צודק,

פשוט בהתחלה שילבו בין השניים שאדם פרטי לא יכול לטפל בריכבו כי רק במוסך יש מביני עניין- מה שלא תמיד נכון.

כל אחד צריך לדעת את הקו האדום באתאם לרמת הידע והניסיון שלו, למשל אני לא מוכן להיתעסק בבלמים שלי וכו' אלא רק דברים פשוטים כמו פילטרים,שמנים(כמובן סילוק מתאים) וכו'

אשר בנוגע לבקשת עזרה לביצוע עברה והמלצה על עבריין מעלים מס זה כבר דיי מובן מעליו שכאן לא תינתן הבמה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני חושב שלאורך השרשור אנחנו רואים את חובבי הרכב VS בעלי המקצוע והזלזול שלהם במי שעושה עבודה עצמית.

כאחד שאוהב ויודע לטפל ברכבו אני חותם שאין אף בעל מקצוע בעולם שיעשה עבודה טובה ונכונה יותר על הרכב שלי. נקודה.

מי שאוהב עבודות DIY ובאמת יודע מה הוא עושה נוטה לעשות עבודה מכל הלב עם שימוש בחלקים איכותיים ומקפיד על כל פרט קטן. כמו שרשמו כאן כמה פעמים לאורך השרשור, אני לא מכיר אף מוסך שעובד צמוד לספרות יצרן ואת מספר הפעמים שראיתי מד-מומנט בשימוש ניתן לספור על יד אחת. מוסך זה עסק שחייב לעבוד מהר כדי להרוויח, והמהר הזה בא על חשבון איכות העבודה ברוב הפעמים, וזה עוד לפני שדיברתי על תרבות הניסוי והטעייה (כי הרבה יותר קל, מהיר ומשתלם להחליף חלק או מכלול קומפלט במקום לנסות ולאבחן את התקלה) המושרשת כה עמוק בענף.

אז בחיאת, חלאס. מי שעושה השלמת הכנסה על המדרכה וגונב לקוחות מהמוסך שלו ומעלים מס הוא חתיכת חרא. חובב רכב שעושה עבודה מקצועית וברמה גבוהה זה דבר אחר וצריך להפריד בין השניים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בוקי אתה צודק, פשוט בהתחלה שילבו בין השניים שאדם פרטי לא יכול לטפל בריכבו כי רק במוסך יש מביני עניין- מה שלא תמיד נכון.

בדיוק ככה. זה כל מה שאמרתי, ויש לי שלל דוגמאות נוספות לדבר (אם יש בכלל ספק).

ולגבי התופעה של "מכונאי מדרכה", לדעתי היא נובעת מכמה סיבות:

1. לפעמים זה באמת יותר נוח להביא את המכונאי לרכב ולא להיפך. כל הענין של "שירותי דרך", שמקובל בכל העולם, מבוסס על זה.
  2. תוצאה של הקושי הרב באישור ורישוי להפעלת מוסך, ללא שום קשר לידע הטכני (האם עדיין בודקים פו"ה של תיה"ל לפורד קורטינה?).
  3. תוצאה של המיסוי המופרז, שגורם ל"כלכלה שחורה" בכל הענפים וגם בענף זה.

לדעתי, להאשים את המכונאי שבסך הכל רוצה להתפרנס, זה לא נכון ולא מועיל.

דני

פורסם
אני חושב שלאורך השרשור אנחנו רואים את חובבי הרכב VS בעלי המקצוע והזלזול שלהם במי שעושה עבודה עצמית.

כאחד שאוהב ויודע לטפל ברכבו אני חותם שאין אף בעל מקצוע בעולם שיעשה עבודה טובה ונכונה יותר על הרכב שלי. נקודה.

מי שאוהב עבודות DIY ובאמת יודע מה הוא עושה נוטה לעשות עבודה מכל הלב עם שימוש בחלקים איכותיים ומקפיד על כל פרט קטן. כמו שרשמו כאן כמה פעמים לאורך השרשור, אני לא מכיר אף מוסך שעובד צמוד לספרות יצרן ואת מספר הפעמים שראיתי מד-מומנט בשימוש ניתן לספור על יד אחת. מוסך זה עסק שחייב לעבוד מהר כדי להרוויח, והמהר הזה בא על חשבון איכות העבודה ברוב הפעמים, וזה עוד לפני שדיברתי על תרבות הניסוי והטעייה (כי הרבה יותר קל, מהיר ומשתלם להחליף חלק או מכלול קומפלט במקום לנסות ולאבחן את התקלה) המושרשת כה עמוק בענף.

אז בחיאת, חלאס. מי שעושה השלמת הכנסה על המדרכה וגונב לקוחות מהמוסך שלו ומעלים מס הוא חתיכת חרא. חובב רכב שעושה עבודה מקצועית וברמה גבוהה זה דבר אחר וצריך להפריד בין השניים.

איתמר

מעניין כי אני רואה את הדברים אחרת לגמרי כי בכלל מדברים על מכונאי מדרכה ולא חובב רכב שמתעסק עם רכבו הפרטי

ואם כבר זלזול אז אני כן רואה לאורך השרשור זלזול של בעלי רכב בבעל המקצוע שרוצה להתפרס בכבוד ולפי החוק

פורסם

גם אני רואה זלזול בבעלי מקצוע, למרות שאין לי כל קשר לענף הרכב.

לא הבנתי בכלל איך הרמה המקצועית במוסכים (הנמוכה, נניח) קשורה למכונאי מדרכה.

כאילו שמכונאי מדרכה by default בעל רמה מקצועית גבוהה מאוד, מעל ומעבר לרמה של מוסכים וזה נותן לו לגיטימציה לעבור על החוק...

זה ממש לא כך וכמו בכל תחום - יש ויש.

פורסם

איתמר

לנו במשפחה הלך באוטו קאמשאפט שפשוט נשבר לשניים. כמובן ששסתומים נדפקו בגלל זה. הקמשאפט נשבר בגלל שהיה לו עיוות. בצד אחד סגרו את הבורג שתומך חזק ובצד שני חלש (ובכל מקרה, בשני הצדדים לא השתמשו במד מומנט). כתוצאה מכך הבורג השתחרר והקאמשאפט עבד בצורה מעוותת. הלחצים שברו אותו לבסוף. עד אשר לא התעקשנו שיסגרו את הקאפשאפט החדש עם מד מומנט לפי הוראות היצרן פשוט לא ויתרנו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ל

וולבו 940, הבורג המחזיק (ציר) העליון של בוכנת בלם קדמית. מקובל במוסכים להדק טוב טוב, כדי שלא ישתחרר. אמנם זה גורם לעיוותים ובלימה לא אחידה (לטענת היצרן האדיוט שלא מבין במכונאות), אבל לא משתחרר.

האמת היא שגם הידוק לפי המפרט (עם נועל הברגות בעצמה מתאימה) ולא יותר לא משתחרר, אבל מה זה שייך.

דני

מאיפה המונח 'נועל הברגות' ? מה זה ?

האם התכוונת לטורקמטר/ידית מומנט ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...